İçeriğe Yönlendir

Renault Megane 2'ye (2002-2008) xenon

Ahmet T

Recommended Posts

Selçuk Keleş

Yukarıda megane II dendiğine göre, makyajsız megane II kastediliyor olmalı. Oem d2s xenon farı olan yani.

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Yukarıda megane II dendiğine göre, makyajsız megane II kastediliyor olmalı. Oem d2s xenon farı olan yani.
Haklısın Selçuk... Öyleymiş...
evet arkadaşlar makyajsız megane 2 2004 model.alırken akıl edemedik xenon farlı almayışimdi benim farda far yükseklik ayarı manuel zaten.yükseklik ayarı konusunda sıkıntı olurmu ceryancı arkadaşa bi msj atayım
Selçuk'a kulak verin lütfen...
Yorum bağlantısı
Ahmet Kasapoğlu

iki farın motorları farklı ama ufak tefek işçilikle sizin motor mercekleri farın motoruna takılır diye düşünüyorum. sonuçta görevleride farın genel yapısıda tamamen birbirinin aynı.

Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş
iki farın motorları farklı ama ufak tefek işçilikle sizin motor mercekleri farın motoruna takılır diye düşünüyorum. sonuçta görevleride farın genel yapısıda tamamen birbirinin aynı.

Deneyip te yazan birisi olmadı herhalde. Senin o gönderdiğin resimlerde sanki tırnaklar uymazmış gibi görünüyor. Mesafe olarak aynı olması bi avantaj.

Yorum bağlantısı
Ahmet Kasapoğlu

cam zımpara ve plastX uygulaması ile düzelir. eğer çatlak kırık yoksa tabi.

Mercekleride değiştirirseniz en güzel aydınlatmayı elde edersiniz.

malzemelerin tamamı için özelden bana ulaşabilirsiniz.

Yorum bağlantısı
Ahmet Kasapoğlu
(düzenlendi)

Evet farları bugün tamamladım. Akıl almaz derecede uğraştıdılar. Belki 3 gündür birfiil uğraşıyorum. Junyan farların bu kadar kalitesiz olduğunu gerçekten bilmiyordum. Bazı "Junyan far alsam onun merceğini değiştirsem, mercek montajı zahmetinden kurtulmuş olsam" diyen müşterilere tabiki olabilir diyordum ama bundan sonra aman Junyanlara bulaşmayın demekten kendimi alamıcam. Farın bütün kablolaması dışarıdan gidiyor. Her bir kablo için farın 6 7 yerinde delik açılmış. Hiçbir nokta tam anlamıyla izole edilcek şekilde kapanmıyor. Mercek montajı zaten bir facia :) eski merceğin ışık deseni tabiki felaketti. Yeni mercek ise vida delikleri birebir aynı olmasına rağmen çerçevesindeki az bir genişlik yüzünden sığmadı. sığdırmak için çok uğraştım fakat imkanı yok. Farlar ikinci el ve ilk sahibi farları en azından 4 5 defa açıp kapamış. Far içinde merceği tutan vidaların tamamı ya yalama yada çok gevşek olduğu için. Fazla oynama şansı olmuyor. Zaten en büyük hatayı mercek için bir çerçeve kullanmayıp direk far kasasına vidalamada yapmışlar. Far yükseklik motorunun ucu ise merceği hiç vida olmayan üst tarafına takılıyor. Yani yükseklik ayarlandığında uzun far kısmı hiçbir şekilde hareket etmiyor :) Bu farların nasıl onay alıp üretildiğini merak ediyorum gerçekten.

Valeo H7 merceği olabilicek en iyi konumda oturttum. Aracın üzerine takıp deneme şansımız olmadığı için Uzun far desenini referans alarak şu anda merceği sıkışmış halde montajı tamamladım. Farlar araç üzerine takıldığında eğer motorların gücü bu sıkışmış merceği hareket ettirmeye yeterse zaten sorun yok. Ama hareket ettiremezlerse sıkışık durumdaki merceği el ile olması gereken konuma getirip sabitlemek ve öyle sabit kullanmaktan başka çare yok. Tekrar eski mercekleri takıyım dedim ama eski mercekler h1 olduğu halde ilk sahibi h1 arka girişi parçalayıp h7 yapmaya çalışmış :)

Yani özetle bu farları olabilicekleri en iyi hale getirdim. Resimleri aşağıda ekliyorum.

Birde anlayamadığım bir konu var birinin aklına fikir gelir açıklayabilirse sevinirim :) az önce 4. regülatörü bozdum. 7812 regülatör xenonları açtığım zaman devre dışı kalıyor. 2 3 denemeden sonrada bozuluyor ?????? Angel ledlerinin regülatörsüz kullanılmaması gerektiğini düşünüyorum. Bu konuya bir çare bulmak gerek.

İkinci resimde şu an farın kısa ve uzun farı beraber yanarkenki hali.

Ledler ve angelların mavi görünmesi foto makine yüzünden. Aslında tam beyaz yanıyorlar. İç taraftaki 3 led yerine Benim ilanlar bölümünde sattığım 4 high ledli ürünlerden kullandık.

Son iki resimden ilki junyan merceğin deseni. çizgi düzgün fakat aydınlatma el feneri gibi :) sadece hot spot ve çok az altı aydınlık olabiliyor. Son resimde ise 2 farıda masada sabitleyebildiğim şekilde resim çekmeye çalıştım.

1004769xz4.jpg

1004770cz9.jpg

1004774xa7.jpg

1004786qw4.jpg

1004792zz5.jpg

1004780ga6.jpg

1004781pj9.jpg

tarihinde BuTcHeR tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş

Enkaz alıp düzeltmişsin yani, başka resim varsa siteye koyabiliriz. Güzel olmuş.

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Maşallah... Salon olmuş atölye.. :)

8512 ısınarakmı bozuluyor.. soğutmuyormusun... ?

Yorum bağlantısı
Ahmet Kasapoğlu
Enkaz alıp düzeltmişsin yani, başka resim varsa siteye koyabiliriz. Güzel olmuş.

var var mercek değişimi sırasında çektiklerimde var bir ara gönderirim.

Maşallah... Salon olmuş atölye.. :)

8512 ısınarakmı bozuluyor.. soğutmuyormusun... ?

ısınma değil zaten regülatör başına 4 led düşüyor ısınması mümkün değil.

park kablosuna elektriği veriyorum. yandaki 3 led ve angellar yanıyor. sonra kısa kablosunada verip xenonları yakıyorum o sırada angellar sönüyor. kısayı kapatıyorum tekrar yanıyor. tekrar açıyorum gene sönüyor. böyle bir kaç sefer yapıncada tamamen sönüyor. şimdi bakıyorum 7812 çıkışında -3volt gibi abuk sabuk bir değer var

benim tahminim ilk çalıştırdığım anda ampule giden kablodan geçen çok yüksek voltaj regülatörü etkileyip bozuyor.

Yorum bağlantısı

Ahmet 7812 nin giriş ve çıkışlarında dışarıdan gelebilecek parazitleri yok etmek ve entegrenin bozulmasını önlemek için 10mF kondansatör muhakkak olmalı.sanırım sendekilerde kondansatör yok.

Yorum bağlantısı
Ahmet Kasapoğlu
Ahmet 7812 nin giriş ve çıkışlarında dışarıdan gelebilecek parazitleri yok etmek ve entegrenin bozulmasını önlemek için 10mF kondansatör muhakkak olmalı.sanırım sendekilerde kondansatör yok.

abi koydum öylede bozuldu ben anlamadım bu işi yarın tekrar bakıcam sakin kafa.

Yorum bağlantısı
Ahmet Kasapoğlu
(düzenlendi)

Evet bütün malzemeleri yeni alıp devreyi baştan yaptım. Mükemmel çalışıyor. Bir sürü deneme yaptım kesinlikle hiçbir şeydende etkilenmedi. Voltaj sabit led başına yaklaşık 2,9 volt. bu şekilde angellar senelerce yanıcaktır. Genede bir problem olursa diye klamens kullanarak yaptım. Değiştirmesi 2 dakika sürmez.

1004813dn4.jpg

tarihinde BuTcHeR tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Murat Şen

ahmet abi yapıyordu sanırım ya ( butcher )

Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş

1 sayfa öncesinde aradığınız mercekli far var yapanıyla birlikte :)

Ama orjinal xenon far alternatifi de var, en kalitelisi o. Elektrik bağlantılarını halledersiniz de, seviye motoruna biraz uğraşmanız gerekecek. Ahmet sen uydurmayı denedin mi bu olayı naptın ?

Yorum bağlantısı
Ahmet Kasapoğlu

far üzerinde takıp deneme şansım halen olmadı malesef. 2 fardanda elime hep geçti ama 2si aynı anda bi türlü geçmedi :)

yakında öğrenicez. buraya yazıcam

Yorum bağlantısı
  • 2 ay sonra...
Emre T.

merhaba arkaşlar sizlerden bilgi almak istiyorum.benim arac 2004 halojen tipi far yapısı var ve ben buna xenon uygulamsı yaptım ama çok verim ve odaklama almadım.onun için far merceklı farla degiştirmeyi düşünüyorum inte sahibinde araştırdım ve tam benım istedıgım gibi orjınal gibi duran far buldum ama fiyatına 385 dolar diyo pazarlık payı var diyo.acaba bundan iyi verim alabılırmıyım birde bu tip far satan varmı inttee ama modeli benim resimde gözüken gibi olacak. şimdiden yanıtlarınız için tşkler.

post-1446-1237568213_thumb.jpg

Yorum bağlantısı
Musa Can Koca

Çıkma olarak Meganın halojen mercekli farları mevcut piyasada ,neden bunlarla uğraşıyorsunuz,bir çift ondan alın ve takın bir h7 xenon,temizinden halletmiş olursunuz xenon sevdanızı.

Benim Meganım olsa ne yan sanayi angel far alırım nede mercek tatktırmakla falan uğraşırım yukarıda söylediğimi yaparım,en temizi o bence ve ucuz yollusu.

Muaynede de takın h7 orjinal halojen ampülünüzü,sorunda çıkmaz.

Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş

Makyajsız megane II'de mercekli far sadece oem xenon olarak var halojende yok. Makyajlıda H7 merceğe geçtiler. En kaliteli seçenek resmini eklediğim orjinal xenon far taktırman olucaktır. Çıkma olarak bolca bulunabilir. Dezavantajı yükseklik düğmesini bununla artık kullanamazsın. Resimde gönderdiğin ledli farlar uzakdoğu üretimidir, mercekleri kalite olarak pek iyi değil idare eder orjinaldeki gibi kalite bekleme.

post-5-1237612809_thumb.jpg

Yorum bağlantısı
Doğuş Bağ

arkadaşlar benim aracım 2005 model Megane II dynamique ancak mercekli far olmayan donanım..ben birsüredir çıkmacıdan orjinal megane mercekli farı almak ve aracıma takıp fabrika cıkısı xenonlu meganeler gibi yapmak istiyorum..aklıma takılan birkac nokta var izninizle sizlere sormak istiyorum.

1-aracımda şuan monza marka h7 xenon kit var..eğer ben mercekli far alırsam sadece h7 olan xenon ampullerini d2s ampuller ile değiştirip mercekli xenona dönüşüm olayını tamamlayabilirmiyim?

2-bugün cıkmacıda temiz mercekli far buldum ve inceledim farın arkasında xenonun beyin yuvası var..benim aractaki monza xenon beyinleri ile orjinal xenon beyinleri aynı ölçüdemi yani benim monza beyinler mercekli farın arkasındaki xenon beyin yuvasına girermi yoksa mecburen valeo orjinal xenon kitide almak zorundamıyım?

3-bu işlemi yaparken eğer dedigim sekilde bu işi halledebilirsem herhangi bir elektrikci bu montajı halledebilirmi yada sizin tavsiye edebileceginiz bu işi daha önce yapmış elektirkciler varmıdır.Şstanbul anadolu yakasında oturmaktayım..

simdiden herkese teşekkür ediyorum..

not: kusura bakmayın buna benzer bir konu vardı ancak yazılan cevapları görüntüleyemedigim için yeni konu actım..

saygılar.

Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş
arkadaşlar benim aracım 2005 model Megane II dynamique ancak mercekli far olmayan donanım..ben birsüredir çıkmacıdan orjinal megane mercekli farı almak ve aracıma takıp fabrika cıkısı xenonlu meganeler gibi yapmak istiyorum..aklıma takılan birkac nokta var izninizle sizlere sormak istiyorum.

1-aracımda şuan monza marka h7 xenon kit var..eğer ben mercekli far alırsam sadece h7 olan xenon ampullerini d2s ampuller ile değiştirip mercekli xenona dönüşüm olayını tamamlayabilirmiyim?

2-bugün cıkmacıda temiz mercekli far buldum ve inceledim farın arkasında xenonun beyin yuvası var..benim aractaki monza xenon beyinleri ile orjinal xenon beyinleri aynı ölçüdemi yani benim monza beyinler mercekli farın arkasındaki xenon beyin yuvasına girermi yoksa mecburen valeo orjinal xenon kitide almak zorundamıyım?

3-bu işlemi yaparken eğer dedigim sekilde bu işi halledebilirsem herhangi bir elektrikci bu montajı halledebilirmi yada sizin tavsiye edebileceginiz bu işi daha önce yapmış elektirkciler varmıdır.Şstanbul anadolu yakasında oturmaktayım..

simdiden herkese teşekkür ediyorum..

not: kusura bakmayın buna benzer bir konu vardı ancak yazılan cevapları görüntüleyemedigim için yeni konu actım..

saygılar.

1- Ara kablo kullanarak balasta D2S te takıp kullanabilirsin ama bazı ara kabloların konnektörleri uymayabiliyor. Balasta para vermeyeyim diye kablo eklemek pek güvenli değil, önermem.

2- Aynı ölçüde değil. Valeo 5G balast kullanman lazım, çıkması bulunabilir bolca.

3- Elektrikçiler halleder.

Yorum bağlantısı
Ufuk Şahin1679652583

bütün konuyu ilk sayfadan son sayfaya kadar okudum we tam anladığım dediğim yerde tekrar kafam karışıyo...:) arkadaşlar bnde 2005 model megane sportway war we mercekli far diil. aracı aldığım zamn üzerinde kamasonic maka xenon kiti wardı we yaklaşık 2 ay önce 1 farım yanmamaya başladı we elektrikçiye götürdüm amplun patladığını söledi we ampulu deiştirdik.. 3 5 gün yandı ama sora gene yanmamaya başladı.. we 2 gün önce sağlam olan farımda gidince artık deiştirme zorunlulğu ortaya çıktı... xenon kiti alırken neye dikkat etmem gerekir. ben o kadar fazla maliyetl bişi istemiyorum bu piyasadaki 2 yıl grantili çin mallarını taktırıyimmi?? h7 olduğunu biliorum we 6000 mi 8000 kelvinmi hangisi olduunu az cok kestirdim forumu okuyarak bn o kdara hawalı bişi istemiyorum sadece yolumu aydınlatsın yeter. bu çin mallarınında ii markası nedir ? aracın yürür aksamına bi sorun yaşatırmı bu tip şeylerde okudum we kafam karıştı arıza ışığı yakma sorunları falan gibi şeyler istanbul anadolu yakasında bu işi yaptırabileceğim 1 yer söliyebilirimisiniz? şimdiiden teşekkürler :D

Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş
bütün konuyu ilk sayfadan son sayfaya kadar okudum we tam anladığım dediğim yerde tekrar kafam karışıyo...:) arkadaşlar bnde 2005 model megane sportway war we mercekli far diil. aracı aldığım zamn üzerinde kamasonic maka xenon kiti wardı we yaklaşık 2 ay önce 1 farım yanmamaya başladı we elektrikçiye götürdüm amplun patladığını söledi we ampulu deiştirdik.. 3 5 gün yandı ama sora gene yanmamaya başladı.. we 2 gün önce sağlam olan farımda gidince artık deiştirme zorunlulğu ortaya çıktı... xenon kiti alırken neye dikkat etmem gerekir. ben o kadar fazla maliyetl bişi istemiyorum bu piyasadaki 2 yıl grantili çin mallarını taktırıyimmi?? h7 olduğunu biliorum we 6000 mi 8000 kelvinmi hangisi olduunu az cok kestirdim forumu okuyarak bn o kdara hawalı bişi istemiyorum sadece yolumu aydınlatsın yeter. bu çin mallarınında ii markası nedir ? aracın yürür aksamına bi sorun yaşatırmı bu tip şeylerde okudum we kafam karıştı arıza ışığı yakma sorunları falan gibi şeyler istanbul anadolu yakasında bu işi yaptırabileceğim 1 yer söliyebilirimisiniz? şimdiiden teşekkürler :D

http://www.geceucusu.com/index.php?s=&am...ost&p=17993 'de söylediklerim senin için de geçerli. Aracının orjinal xenon farı varsa onu kullanmalısın, kit kullanılmasını önermiyoruz. Kitler senin aracına özel olarak üretilmediğinden problem yaşama riskin her zaman vardır.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...