İçeriğe Yönlendir

Renault Megane 2'ye (2002-2008) xenon

Ahmet T

Recommended Posts

Mehmet Ozyurek
(düzenlendi)

Kötü kötüdür... Arabayı yakması da alevli bir yangın değil de... Manyetik alan etkisiyle olabilir.. Başımda var bir tane... Ortağımın araç, farları açtımı, radyo dinlenmez oluyor... Ancak şunu söylemek istiyorum... Aldığınız ürün, markalı değil ise zaten çin malı... Zaten kötü... Çünkü bizim esnafımız çinde iyi mal yaptırmıyor hiç.. İçi boş flash bellek yaptırılır mı ya... Yaptırıyor bizim millet...

tarihinde Mehmet Ozyurek tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Volkan Uzuner
(düzenlendi)
hangi markaya karar verdiniz merak ettim?

Daha önce arkadaşımın aracına taktırdığımız bir usta var, ona gideceğim bugün. Markasını bilmiyorum açıkçası, çok da ilgilenmiyorum. 3x, ztech vs o tarz bir markadır muhtemelen, çin malı sonuçta :)

edit: Vazgeçtim dediğim yerden :D

tarihinde volkan_gs tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Recep Yazıcı1679652586
(düzenlendi)

Arkadaşlar ,

Benim aracımdada orjinal Xenon kit mevcut. Ancak aydınlatma performası ilk senelere nazaran oldukça düştü gibi. Buna istinaden Ebay üzerinden Philips D2S 85122 ampül alıp serviste değişim yaptırdım. Araç üzerinden çıkanlar Osram idi ve ampul yenileme yaptırmama rağmen eski performansı hala yok diyebilirim. Acaba detaylı bir temizlik vs mi gerekiyor ??? Ne yapabilirim / yaptırabilirim.

tşk.

tarihinde Risk tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Elimde şu anda temizlenecek bir takım Hella bi-xenon c-max farı var...

Osram D2S ampuller ile verdiği ışık halojenin yarısı...

Dışarıdan baktığımda merceği ve reflektörü kaplayan is ve kiri görebiliyorum...

Farlarınızı temizlemeli veya temizletmelisiniz Recep Bey.

Yorum bağlantısı
Recep Yazıcı1679652586
(düzenlendi)
Elimde şu anda temizlenecek bir takım Hella bi-xenon c-max farı var...

Osram D2S ampuller ile verdiği ışık halojenin yarısı...

Dışarıdan baktığımda merceği ve reflektörü kaplayan is ve kiri görebiliyorum...

Farlarınızı temizlemeli veya temizletmelisiniz Recep Bey.

Malum bu forumda yeniyim. Bu işi forum üyelerinden yapan arkadaşlarımız varmıdır ? ( istanbul )

tarihinde Risk tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş
Malum bu forumda yeniyim. Bu işi forum üyelerinden yapan arkadaşlarımız varmıdır ? ( istanbul )

Yusuf (impress) yapabilir.

Yorum bağlantısı
Muhammed Andı

bi valeo faciasi daha.! aslinda forumda valeozedeler diye de bir bolum lazim. :) valeo fari acsan acsan birtek isi tabancasi ile acarsin. o da, mutlaka farin bir kenarini iyi derecede zedelemen lazim. far kesme isi riskli, cunku saglam kapatamazsan su filan alir iceri. tavsiyem, yan sanayi bir far alip acman. hem cok kolay olur, hem de orjinal farlarin her ihtimale karsi sende durur. ayfar urunleri bu konuda oldukca kolay acilabiliyor.

d2s merceklerde zaten ampulu tutan malzeme mevcut...

Yorum bağlantısı
İlker Kemal1679652572

Valeo marka farların %95 i açılmaz.Hiç uğraşıpta sıkıntıya girmeye gerek yok.

Megane farına mercek montajı için en güzel çöüm 2 adet yan sanayı far almak.Gelen istekler üzerine gecenlerde 2 adet yan sanayı megane farı aldım.Farların için açıp Bi-xenon mercek montajına başladım. Yakında bitmiş halin resimlerini isteyene yollayabılırım.

Yorum bağlantısı
Muhammed Andı
evet valeo farını açmak için bende fırın ve ısı tabancası kullandım. bir tarafı zedelemeyle alakası yok. açılmıyor. yani birtarafı kırsanızda diğer silikonlar kendini bırakmıyor maalesef.

Dediğiniz gibi bende yan sanayi düşündüm ve bu aralar almak için peşine düştüm. internetten baktığım kadarı ile valeo 210 tl. tyc 180 tl birşeydi. Yuh yan sanayisi o kadar ise hayatta alınmaz zaten.

ben uzun ugraslar sonucu acmistim. bir sure kullanmis sonra hem mercek problemi hem de zede nedeniyle gidip yan sanayi almis, tekrardan yapmistim fari. :) ama dediginiz gibi amerikayi yeniden kesfetmenin bi anlami yok. bu fransiz saglam yapmis mereti, acilmiyor...

yan sanayiyi internetten bakmayin. internet siteleri gercekten cok pahali. benim arabanin ayfar teki 90-100 tl internette. bense takimini 110 tl'ye almistim parcacidan.

Yorum bağlantısı
Muhammed Andı
dediğiniz gibi amerikayı daha keşfetmicem :)yansanayi farı o kadar ucuzunu bulamadım . ama bu ayfar vs malların acaba zararları var mı .. valeo ile çok farkı var mı acaba kalite de.

yan sanayi urunlerin genelde reflektor yansıması problem teskil ediyor. cok duzgun ve kaliteli olmuyorlar yani. ancak siz acip mercek takacaksaniz reflektorun cok da bir onemi kalmiyor zaten. ayfar'i valeo ile karsilastirma yapmak bile hata. cunku biri kemik(valeo), digeri plastik. mesela valeo'nun icindeki reflektoru sıkıştırılmış bir malzemeden yapilmis. boyle sanki naftalini preslemisler gibi, hem kemik gibi hem de delerken filan atomize bir sekilde parcaliniyor ve de rezalet bir kokusu var, ayni japon yapistirici gibi. ayfarin reflektoru ise bildigimiz banyo legenlerinin biraz daha sertlestirilmis hali. :) ama tekrar ediyorum, maksat mercek takmaksa, ayfar -kullanilan malzeme legen de olsa- fazlasiyla isinizi gorur. tek problem yasayacaginiz sey, -varsa- farin uzerindeki manuel yon ayarlari olur. onu da valeo'dan sokup kullanabilirsiniz.

Yorum bağlantısı
Muhammed Andı
teşekkür ederim cevabın için.

Ve dediiin gibi reflektör ile işimiz olmayacağı için mercek montajında yansanayi alıp kullanmak daha mantıklı.

Ve tabi ki valeo ile ayfar vs. kıyaslanamaz bile.

Mercek takılır. reflektör siyaha boyanır kapatılır.

Ben camdan şüpheliyim. yani valeo nun far camı ile ayfarın kinin illaki kalite farkı var.

Ama acaba diyorum bu yansanayi farları nın camları ışığın odaklanmasını vs. bozar mı.

Ve dediğiniz reflektör kokusunu iyi biliyorum çünkü parçalarken onuda denemiştim :)

Bu manuel yor ayarları dediğinizi anlayamadım. Far motorunun fara girdiği ve hareket yaptırdığı düzenden mi bahsediyorsunuz ?

far cami free from oldugu icin kaliteyi cok etkilemez. ki afyar'in far cami seffaflik ve puruzsuzluk konusunda oldukca kaliteli. sorun teskil edecegini sanmiyorum.

evet far motorunun duzenegi. ama motor varsa kalite sorunu yok demektir. bazi araclarda o bolum motorsuz-manuel olup, plasktik-vidali olabiliyor. ornek; benim araba.! :) ancak sizin farda var mi bilmiyorum ama, sag-sol ayari yapilabilen yan tirnak milleri de var ayrica. bu duzeneklerin plasktikleri ayfar'da cok saglam degil. valeo'dan sokulup ayfar'a takilabilir.

Yorum bağlantısı

Sonunda hava güzeldi takabildim farları :) bakalım beyenecekmisiniz şahsen servet abiye çok teşekürler emeğine sağlık

post-1446-1266415755_thumb.jpg

post-1446-1266415991_thumb.jpg

post-1446-1266416093_thumb.jpg

bunun havalandırma hortumu kayboldu bizde böyle bişi uydurduk.

post-1446-1266416182_thumb.jpg

post-1446-1266416248_thumb.jpg

post-1446-1266416300_thumb.jpg

post-1446-1266416797_thumb.jpg

bu da bitmiş hali farları ayarlatıktan sonra fotolarını çekerim..

Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş
:) Neler kullanıldı, ne kadar harcandı, nasıl yapıldı ?
Yorum bağlantısı
(düzenlendi)

vallaha onu servet abi gelince anlatsın . ama farın içi yavaş yavaş bugu yapmaya başlıyor açaba ne yapmam lazım bir farda iki tane havalandırma deliği far ikisinide kapayımı??? ki su filan hiç görmedi :)

post-1446-1266424226_thumb.jpg

post-1446-1266424244_thumb.jpg

post-1446-1266424260_thumb.jpg

uzunlar niye böyle yandı anlam vermedim.bixenon değil normal halojen uzun ki farlarıda ayarlatım.far ayarı yapmaya gittim adam sağ farın biraz bir yöne eğik dedi ama ben hiç far edemedim.

tarihinde matraxx2 tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
(düzenlendi)

Kenarlardaki beyaz silicon terleme yaptırıyor galiba.Siyah kullanmıştım niye beyaz kullandın?Sol farın uzun hüzme hafif yukarıda kalmış.Nasıl böyle bir hata yaptımki :)

Kullandıklarım:

Passat B5.5 H7 halojen mercek 2 adet

Opel Astra reflektör kapağı 2 adet

Sista siyah plastik sabitleme siliconu 1 adet

Malzemeler romeoilker'den temin edildi.

tarihinde Misafir tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
(düzenlendi)

dediğine katılıyorum siyah slikon bulamayınca bunu aldım en iyi dedi adam bir gri birde beyazı vardı.ama slikon nasıl hava aldırır anlayamdım. uzun far çok ama çok önemli değil yılda bir kullanıyom :)

post-1446-1266425372_thumb.jpg benim kullandıgım slikon bu bahusta aldım

tarihinde matraxx2 tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı

Fardaki leke ampülleri elleyipte temizlemeden takarsanda olur.Eldeki yağ farın içinde leke yapar.Lekenin resmini çek.Bakalım nedir.Birde daha uzaktan kısaları ve uzunları duvara karşı resimle.Kesilme çizgisine bakalım.Xenondan dolayı yakından parlama yapmış tam anlayamadım.Tabi yoldaki görünümünde resimlersen tam olur.Şnşallah beğenmişsindir.

Yorum bağlantısı

abi beyendim. benim hattam galiba içi biraz bugu yaptı ama araba çalıştırmıştım onun sıcagıyla yaptı galiba yine resimleri çekmeye çalışırım.içinde leke yok da bugu var??

Yorum bağlantısı
Havalandırma deliklerini kaparsan buğuyu atamaz.

buğuyu atıktan sonra kaparsam işe yararmı ??yani bir daha buhu yaparmı?

Yorum bağlantısı
buğuyu atıktan sonra kaparsam işe yararmı ??yani bir daha buhu yaparmı?

Kesinlikle açık kalmalılar.Birde şu sol farın halojen ampülü tam oturmuşmu bi bakıver.Çünkü bendeki mercek montaj safhalarındaki resimlerde hata görülmüyor.

Yorum bağlantısı
Kesinlikle açık kalmalılar.Birde şu sol farın halojen ampülü tam oturmuşmu bi bakıver.Çünkü bendeki mercek montaj safhalarındaki resimlerde hata görülmüyor.

tamam servet abi bende ondan şüpelendim. saten birde bugu çogalırsa ne yapıyım bir yelerden daha havalandırma yapalımı ??

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...