İçeriğe Yönlendir

Ford Connect 1 (2002-2013) xenon mercek ve angel eye

Muharrem Kılıç

Recommended Posts

Hüseyin Matur
(düzenlendi)

Çok pahalıymış..

tarihinde H tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Hüseyin Matur
(düzenlendi)

Ampül balastda eklenince çok değil tabi. Ben başta sadece mercek olarak baktım.

Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş

Ürün fiyatına mercek+ampul dahil. Balastlarını 50 TL ayrıca ödeyerek alabiliyorsunuz. Toplam 320 TL. Pratik olması açısından pek pahalı sayılmaz.

Yorum bağlantısı
Halil Şahin1679652584
(düzenlendi)

acaba performansı nasıl?.bir zamanlar bende düşünmüştüm.ancak 500lirayı duyunca vazgeçmiştim:D

tarihinde Halil ?ahin tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş

Bosch-Hella-Valeo gibi oem merceklerin kalitesine ulaşamaz, en önemli avantajı montaj kolaylığı olabilir. Direkt olarak sokete takıldığından yön ayarlarını daha kolay yapabilirsin vs vs.

Yorum bağlantısı
Caner Kılıç1679652572

Acil çıkma far arıyorum, üstündekilerle sağlıklı çalışamayacağız :biggrin:

Yorum bağlantısı
  • 11 ay sonra...
Hüseyin Matur

Bunlar bence daha iyi durmuş. Diademler artık baymaya başladı.

Yorum bağlantısı
Misafir
gece uçusunun vurduğu yerde mercek biter :)

Allah iyiliğini versin Güzel kelime :)

Yorum bağlantısı
Hüseyin Matur
(düzenlendi)

Kullanılan kit ve mercek hakkında bilgi verebilirmisiniz.

Yorum bağlantısı
Uğur Kamil

Güzel görünüyor..

Çıkma far bulsamda bende bi girsem mercek olayına...

Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş
Güzel görünüyor..

Çıkma far bulsamda bende bi girsem mercek olayına...

:good1:

Yorum bağlantısı
  • 6 ay sonra...
Uğur Kamil

Aslında askerden sonra yaparım diyordum ama sonra forumlarda dolaşırken mercek uygulaması yapanları görünce canım çekti ve bunuda yapiyim ondan sonra askerden gelene kadar başka masraf yapmam dedim ve bi-xenon uygulamasını yapmaya karar verdim(2-3 hafta içinde yapıcam inş.)

İşi garantiye almak ve fazla uğraşmamak için(vaktim yok bu aralar) merçek uygulamasını bu işi bilen ve ayar konuşunda 0 hata garantisi veren ve beğenmezsem para iadesi yapan birine yaptırıcam(buldum o ikişi). Merçegi farın içindeki kısma(adı herneyse) montaj yapacak gönderecek bende farı açıp içine yerleştiricem. Aklıma takılan bikaç konu var onlarıda sizin gibi tecrubeli arkadaşlara soriyim dedim.

1. Gelen mercegi fara taktıkran sonra herhangi bi elektirik baglantısı yapmam gerekecekmi yoksa mercege direk xenon ampulunu'ü takmam yeterli olacakmı?

2. Farları reklamcı arkadaşın yanına gidip ısı tapancası ile açmayı düşünüyorum. Farı açarken nelere dıkkat etmem gerek(ısı tapancasını nekadar yakın tutacagım, nekadar süre tutacagım, nasıl açıcagım vs)

3. Farın araca sabitlenmesini saglayan ayak fara monte edildigi noktadan çatlamış(oynuyor ve farın içine hava giriyor) bu ısıtarak yapsammı daha saglıklı ve uzun ömürlü yolur yoksa yapıştırıcı kullanarakmı?

Şuan için aklıma gelen sorular bunlar, ay sonu büyük ihtimal mercekleri hazır şekilde alıp montajını yapmaya başlarım diye düşünüyorum...

Yorum bağlantısı
Emin Önal

Sorulara daha fazla bilgisi olan arkadaşlar cevap verirler ama Murat Beyin ki gibi çok güzel olacağı kesin..

Yorum bağlantısı
Uğur Kamil

Gündüz farı veya park lambası için farklı bi uygulama yapma düşüncem vardı(connect farına uygulanmayan henüz) araştırma yapmam için ve uygulamayı yapmak için çok vaktim yok Ocakta istanbula gelicem şubattada arkerdeyim o nedenle şimdilik sadece Murat beyinkiyle aynı olacak askerden gelince tekrar farın içini açıp aklımdaki düşünceyi uygulamayı düşünüyorum...

Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş

Kısa fara gelen elektriği balasta bağlaman lazım. Ordan ampule çıkış olacak. Ampul de merceğe takılı olacak zaten. Isı tabancasını iyice yaklaştırıp silikonu ısıtman lazım, gevşediğini görünce zaten spatula vb. bişeyle kanırtıp da açabilirsin. Yapıştırıcı kullanarak çatlağı gidermen daha iyi olur.

Yorum bağlantısı
Uğur Kamil

Kısa fara gelen elektriği balasta bağlaman lazım. Ordan ampule çıkış olacak. Ampul de merceğe takılı olacak zaten. Isı tabancasını iyice yaklaştırıp silikonu ısıtman lazım, gevşediğini görünce zaten spatula vb. bişeyle kanırtıp da açabilirsin. Yapıştırıcı kullanarak çatlağı gidermen daha iyi olur.

Teşekkür ederim Selçuk abi, yani ben fara mercegi takıp camını yapıştırıp bi elektirikçiye gidip farı araç üzerine montaj yaptırıp xenonu baglatıp ince ayar yaptırabilirim.

Standart fara xenon takılıyormuş gibi far üzerindeki orjinal söketler kullanılıyor yani. Mercegin içerisinde küçük bi apart oluyor ama uzunları açınca bulundugu yerden çıkan ona bi elektirik baglamak gerekmiyormu?

Yorum bağlantısı
Uğur Kamil

Yavaş yavaş sona yaklaşıyorum...

Hella bi-xenon mercek, 4300k osram yada phılıps ampül ve bu kapaklar olacak.

Mercegin montaj yapıldıgı kısmı boyamayı düşünmüyorum heryeri parlak orjinal şekilde kalıcak bi sorun yaratırmı? Fartasını mat grimi yapsam?

3625.jpg

3651.jpg

Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş

Siyah far sevmiyorum ama ordaki görüntüyü kamufle etmenin daha iyi bir seçeneği yok.

Merceği iyi odaklayabilmen önce farın halojen kısasını yakıp, desenini duvarda işaretleyip, sonra farı oynatmadan merceği takıp xenonu yakıp aynı desenin üstüne bindirmen ve merceği o pozisyonda silikon vida. vs. tutturman lazım. Balastı besleyeceğin elektriği far soketindeki pinden alabilirsin, uzun için de uzun pininden bi-xenon solenoidine bağlantı yaparsın.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...