İçeriğe Yönlendir

Ford Connect 1 (2002-2013) xenon mercek ve angel eye

Muharrem Kılıç

Recommended Posts

Hüseyin Matur

Montajdan sonra içeride göze batacak bir görüntü oluşmazsa bence de boyama. Ama kamufle gerekirse boyamak şart olur.

Yorum bağlantısı
Uğur Kamil
(düzenlendi)

Montajdan sonra içeride göze batacak bir görüntü oluşmazsa bence de boyama. Ama kamufle gerekirse boyamak şart olur.

Bi aksilik çıkmazsa cuma günü mercekler far tasına montaj yapılmış halde elime ulaşmış olacak. Mercek montajı yapıldıktan sonra boyanabilirmiki?

Bugün elimde olan farın içini açtım...

10767.jpg

10791.jpg

10801.jpg

tarihinde Uğur Kamil tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Hüseyin Matur
(düzenlendi)

Farların markası ne?

Nasıl açtın?

Montajdan sonra boyanmaz. Aslında boyansa iyi olur. Boyanmayınca heryer parlak mercek kapağıda parlak olduğu için karşıdan bakınca farın içindeki mercek tam seçilemiyor. Ama karartılınca mercek ön plana çıkıyor. Bakan bir daha bakıyor bu arabada bir anormallik var diyor.

Toplarken, gerekirse reflektörün ayaklarını silikon vs. herhangi bir madde ile sağlamlaştır. Malum mercek ağırlık yapacak ileride bir sorun olmasın.

tarihinde Hüseyin Hoca tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Uğur Kamil

Mako farın markası, önce maket bıçağı ile camla farın birleştigi alandaki silikonu kestim(camı tutan silikonun bi kısmı ortadan kalkmış oldu bu sayede) ondan sonrada saçkurutma makinesi ile ısıttım birazcık uğraştırdı ama sorunsuz açıldı :)

Önerin için teşekkür ederim Hüseyin abi farı kapatırken dikkate alıca ;)

Yorum bağlantısı
Uğur Kamil

Sol farıda açtım, bikaç küçük iş dışında farı toplamak dışında başka bişey kalmadı...

13495.jpg

13467.jpg

13512.jpg

13529.jpg

5 Led'li park lambasıyla bi test ediyim dedim ve sonuç...

13537.jpg

Yorum bağlantısı
Oktay Toker

Gayet güzel görünüyor.Sinyali çift duyu yap park sorunun için başka düşüncen yoksa çözülür diye düşünüyorum.

Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş

Güzel görünüyor iç taraftaki oyuk da halledilse daha güzel olacak.

Yorum bağlantısı
Uğur Kamil

bixenon haliyle muayeneden geçecekmi ki?

Hafif kusurlu geçiyor, park lambası konusunu halletmem lazım ama...

Yorum bağlantısı
Muhammed Andı

bixenon haliyle muayeneden geçecekmi ki?

ben 2 yıldır kusursuz geçiyorum bi-xenon'la muayeneden. muayenede bi'sinden öte, aydınlatmanın normları karşılayıp karşılamadığına bakılıyormuş, öyle demişti muayene görevlisi.

Yorum bağlantısı
Oktay Toker
(düzenlendi)

Mercek kapagı büyük bunun arkasına düşecek şekilde tasa park ampulü duyusu girecek kadar fakat yanlamasına takılacak şekilde Mercek göbeginin sag ve soluna gelecek şekilde 2 tane delik delinip tasın içine ışık rahatca dagıtılabilir.Ampul yerine ledde takılabilir.Fakat xenon ısısı bahane olursa sinyale çift duyu işlemi haricinde mercek kapagına düşük ihtimalde olsa angel halka düşünülebilir.Hüseyin hocamızın eski mercekli farındaki o sinyal için takılan lambayı hatırlarsınız.O na benzer uygulşamada olabilir eskiden kedi gözü denilen lambalar vardı onun biraz büyük tipleri rahatca bulunuyor buda düşünülebilir.

tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Hüseyin Matur

Hafif kusurlu geçiyor, park lambası konusunu halletmem lazım ama...

Farlarla alakalı hiç kusur çıkmıyor muayenede.

Yorum bağlantısı
Oktay Toker

Aydınlatmaların yanıyor olması ve far ayarı normal ise kusur verilmiyor diye biliyorum.Verilse idi mondimin egri büğrü eski farına verildi sanırım.

Yorum bağlantısı
Uğur Kamil

Sinyali çift duylu yapıp park işini halledicem ama şöyle bi sorun var yarın Servet abiyle birlikte farı montaj yapıcagız bi aksilik çıkmazsa ve Pazartesi 13:30'da muaynem var(son günü) ve park lambası olmayacak araçta, görevliyi ikna edersem( daha öncekilerden biri denk gelirsem hallederim) kusursuz yada hafif kusurlu geçerim olmadı 2-3 hafta sonra tekrar giderim müayneye..

Farı topladım...

15727.jpg

15706.jpg

15717.jpg

Yorum bağlantısı
Uğur Kamil

Ve sonunda farları taktık ve aydınlatmasınıda 30 dk önce tamamen karanlık ortamda test ettim mükemmele yakın bi sonuç aldım. Sadece sol far çok hafif içeri bakacak şekilde ayarlanacak. Yarın bakıma gittigimde ayarlatıcam.

Benim xenon set düşündügümüzden kaliteli çıktıgı için ek tesisat, röle ve diyota gerek kalmadı. Farlar kapalı iken bile gündüz sorunsuz selektör yapabiliyorum...

14504.jpg

14585.jpg

Yarın muaynem oldugu için geçici olarak park lambasını bu şekilde yaptık. İnşallah agır kusur yazmaz görevli, muayneden sonra söküp atıcam en kısa süredede amerikan park yapıcam...

14595.jpg

14626.jpg

14638.jpg

14646.jpg

14657.jpg

14675.jpg

14682.jpg

14699.jpg

14734.jpg

14754.jpg

17590.jpg

17604.jpg

Buda video:

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Oktay Toker
(düzenlendi)

Tek kelime ile harika bir sonuç.Çok yakıştı yukardan resim ileki hali cok acayip hoşuma gitti.Servet ustamında seninde eline koluna sağlık.

tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Uğur Kamil

Tek kelime ile harika bir sonuç.Çok yakıştı yukardan resim ileki hali cok acayip hoşuma gitti.Servet ustamında seninde eline koluna sağlık.

Teşekkür ederim Oktay abi, Sağ farı bugün servise gittigimsa hafif sola bakacak şekilde ayarlatıcam ondan sonra istedigim sonucu elde ederim kesin.

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Patlatır len bu (Servet) arabayı...

Servet'e motor mu gösterilir :p

Yorum bağlantısı
Misafir

Eyvallah Oktay

Patlatır len bu (Servet) arabayı...

Servet'e motor mu gösterilir :p

Bi dakka başımdan ayrılamadı Uğur. Ulen niye karasinek gibi peşimde diyordum bende :D

Yorum bağlantısı
Uğur Kamil

Bi dakka başımdan ayrılamadı Uğur. Ulen niye karasinek gibi peşimde diyordum bende :D

İşin teknigini kaptım Servet abi, mesafe uzun her zaman seni yanımda bulamam bundan sonra sök tak yaparım xenon tesisatını :)

Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş

Aaa Servet Rize'de antreman yapıyo :)

Güzel oldu güle güle kullan.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...