İçeriğe Yönlendir

Ford Connect 1 (2002-2013) xenon mercek ve angel eye

Muharrem Kılıç

Recommended Posts

Uğur Kamil

Önce gözümü kotkuttu telefonla görüşürken Servet abi burda olmasa nerdeyse farları hediye edecektim birine ben bunlarla uğraşamam diyip :)

Yok röle takılacak, diyot takılacak, ek tesisat çekilecek vs vs sonra farları değiştirirken işlerini halletti geldi yanıma hiç ek bişeye gerek kalmadı orjinal baglantıları yaptık sorunsuz çalıştı gerek yok diğer başka bişeye dedi rahatladım.

Yorum bağlantısı
  • 4 hafta sonra...
Fatih Gülşen

mereba arkadaşlar forma yeni üye oldum umarım sizin bilgileriniz ve benim bilgilerim size ve bana yarar ford coneect 2004 var bende ne kadar xenon bağladıysam olmadı karşıdakinide rahatsız ediyor senide de önünü göremediğin için rahatsız ediyor en son 15000k bağladım o iyidi ama fazla dağılıyordu

bende mercek bağlatmaya karar verdim iki tane far aldım 200 tl mercekler ve montaş da 350tl tabi bu merceklere h4 olmuyor h7 bağladık oda 70tl 650 tl ye maal oldu orjinal farları söktüm yan sanayi aldıgım için onlara montaj yaptık iyi oldumu derseniz çok güzel oldu yanlız mercek sanırım aynaya agır geliyor çukura girdigin zaman titreme yapıyor beni veya başkasını rahatsız etmiyor angel lerle beraber bi-xenon çok güzel oldu montaşı yaparken sağ farın ayar yeri pilastik oldugu için sıyırdı hoş olmadı tabi tek sıkıntım o onuda montajı yapan adam çıkma düğme bulmuş orjinal onla değiştircez....

bide mercekli farlarda sag far yukarda mı durur sol aşşağda olmak şartıyla bunu usta söyleyince anlam veremedim kendisinde 325 çakal bmw var bendede yukar diyor bu aklımda soru işareti bıraktı...

gerçekten çok güzel olmuş çukurlarda girince titreme yapıyormu ben yaptırdım çukura girince titreme yapıyor????????

Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş

Mercek ağır olduğundan reflektörün titremesi normaldir, ben azaltmak için reflektörün altına kalın plastik contalar sıkıştırmıştım ve epey işe yaramıştı. Sağ ve sol farın seviye olarak aynı yükseklikte olmaları gerekir, ancak ışık deseninden dolayı farların ışığı sağ tarafa doğru yükselir. Bundan dolayı sağ taraf daha yukarıda duruyormuş gibi görünse de aslında böyle değildir. Seviye ayarı için http://www.geceucusu.com/index.php?showtopic=2417 'yi inceleyin.

Yorum bağlantısı
Fatih Gülşen

selçuk abi dediğin gibi bu gün reflektörlerin altlarına sert köpük koydum sağ fara solda okadar titreme yapmıyordu sağ farda dişli sıyırdıgı için yapıyor diye düşünmüştüm sağ kesildi solda var biraz...

sağ far canımı sıktı bitane sağ far aldım otosan dan orjinal perşembe günü onu deniycez inşallah onda bi sıkıntı çıkmaz yardımlarınız için tşk far ayarı konusunu sag far hallediyim yapcam onuda

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Uğur Kamil

Yazdıklarınızı birazda resimle destekleseniz daha iyi olur bence.

Benimde sağ farda hafif bi titreme var, far tasını tutan ayaklardan biri kırıktı kendim onardım ondan kaynaklanıyor sanırım. Düz yolda bi sorun yok ama bozuk yolda giderken çok azcık titreme yapıyor.

Yorum bağlantısı
  • 7 ay sonra...
Mustafa Gençdoğan

Sinyali çift duylu yapıp park işini halledicem ama şöyle bi sorun var yarın Servet abiyle birlikte farı montaj yapıcagız bi aksilik çıkmazsa ve Pazartesi 13:30'da muaynem var(son günü) ve park lambası olmayacak araçta, görevliyi ikna edersem( daha öncekilerden biri denk gelirsem hallederim) kusursuz yada hafif kusurlu geçerim olmadı 2-3 hafta sonra tekrar giderim müayneye..

Farı topladım...

15727.jpg

15706.jpg

slm

2 gün öncee mercekli xenon far taktırdım. Ben pek fazla mercekli xenondan anlamadığım için size bi soru sorcaktım.Gördüğüm kadarıyla sizin zenonlarınız uzun kısa oluyor.Bendede 2009 ford connecet var fakat xenonları yapan adam merceğin arkası h1 göre olduğu için yapamayız dedi. Şimdide sizin aracınızı görünce acaba kandırıldım mı diye düşünüyorum acil deönerseniz sevinirim.

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Usta ya bilmiyor böyle bir şeyi. yada kandırıldınız...

Neler yapıldı detaylı bilgi verir misiniz Mustafa Bey..

Yorum bağlantısı
Serkan Gök1679652583

Farlarla alakalı hiç kusur çıkmıyor muayenede.

Hüseyin abi eğer farları açtığın (xenon lu) far otomatik ayarı kendi yapmıyorsa hani şu inip kalkma olayı var ya o olmuyorsa sök gel diyorlar,yani en azından bana dediler :)

Yorum bağlantısı
Mustafa Gençdoğan

xenon mercek uygulaması yaptırdım fakat bana h1 taktıkları için uzunların olmuycak artık dediler.Normalde uzun kısa olur demi ?

Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut

xenon mercek uygulaması yaptırdım fakat bana h1 taktıkları için uzunların olmuycak artık dediler.Normalde uzun kısa olur demi ?

söylediklerinizden birşey anlamadım fakat bir fotoğraf koyarsanız daha çok yardımcı oluruz galiba size sadece kısa mercek takmışlar :(

Allah iyiliğinizi versin emi abartısız yarım saat güldüm,hem soruya hem cevaba :biggrin::lol::happy:

Yorum bağlantısı
Mustafa Gençdoğan

bende pek anlamadığım için anlatamadım :) kısacası xenon mercek yaptırdım. Fakat sadece kısa far çalışıyor yaptırdığım yer buna uzun far olmaz çünkü h4 ampül merceğe oturmuyor dediler.Kandırdıklarını düşündüğüm için sizlere sorayım bi dedim.

Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut

bende pek anlamadığım için anlatamadım :) kısacası xenon mercek yaptırdım. Fakat sadece kısa far çalışıyor yaptırdığım yer buna uzun far olmaz çünkü h4 ampül merceğe oturmuyor dediler.Kandırdıklarını düşündüğüm için sizlere sorayım bi dedim.

Mustafa kardeşim senden ricam farın iç ve dış detaylı resimlerini ekleyebilirmisin daha sağlıklı yorumlar yapalım :good1:

Bu ustanın irtibat telefonu falan varmı sormam gereken bazı sorular ve bu gibi adamlar için hazırda beklettiğim gün yüzü görmemiş özdeyişlerim var... :fiuw:

Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut

aman ha sakin ol adamı telefonda azarlama sakın :D

Bektaş kardeşim gelde kızma :punish: adamın dediğine bakarmısın H4 ampul merceğe oturmuyor demişler(aslında telefon açıp ampulu sen oturtamamışsındır demek lazım)biraz amiyane olacak afedersiniz ama buna ben neremle güleyim bilemedim :unknw: Yazık değilmi kim bilir ne kadar para aldılar Mustafa kardeşimizden ayıptır günahtır :nea:

Yorum bağlantısı
Turgut Oturmaz

Geçmiş olsun. O farlardan bir an önce kurtulmanızda fayda var. Uzun hüzme işlevi olmayan bir far çok tehlikeli. Bu işi yapan adam büyük ihtimal projektörün doğrultusunu da düzgün ayarlamamıştır. Projektörü düzgün de sabitleyememiştir. Hatta farı düzgün kapatamamış olması nedeniyle farlar, içine su bile alabilir.

Hatta öyle bir kasap, kablolardan birkaçını kısa devre yaptırmış bile olabilir. :D

Yorum bağlantısı
  • 2 ay sonra...
Uğur Kamil

Seri üretimmi yoksa el yapımımı acaba bilgisi olan varmı. İnternette 2-3 yurt dışındaki araçta gördüm.

IMG_7590.jpg

IMG_7596.jpg

Yorum bağlantısı
Uğur Kamil

Farlarım xenon'den dolayı muayneden geçmeyince hazıır sökücem bikaç değişiklik yapiyim dediim.

Yapmayı düşündüğüm şeyler.

Mat siyah yapıcam farları.

Park lambası için mercegin yanına yuvarlak led lamba takıcam(resimde yaptıgıma benzer)

2 tanede angel eyes ekliycem.

Yapım aşamasını yine ayrıntılı eklerim.

cwxcr.jpg

Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut

Bence sinyal bölümünde çalış hem drl hem sinyal işlevi görecek bir sistem çok daha güzel olur,led stoplarla uyumsuz vede basit duracak :unknw: Sinyal alanı oldukça geniş ;)

Yorum bağlantısı
Oktay Toker

Kamil bu 3 lü mercek power led tipi çok tipsiz daha güzel bişiler üzerinde çalış.Hatırlarsan Hüseyin hocanın ford farı için İlker usta bir çalışma yapmıştı o tarz bişiler araştır.Yada led kombinasyonu için bu tip değilde ledli el feneri içi bul kullan derim.

Bulabilirsen Focus F1 makyajlı far uzun kısa hüzmeli olan ve içindeki çerçevedeki sinyal bölümü yuvarlak tasarım vebu şekilde köşeli kıvrımıda çok uygun, arkaya dogru uzunluğu tam bu far içine uygun kesip biçip bu resimdeki 3 lü power ledi yerleştirirsen çok güzel olur düşüncesindeyim :good1:

Yorum bağlantısı
Uğur Kamil

Öneriler için teşekkürler. Kullanıcam led lamba o değil internette ilk o denk geldi diye onu koydum ;) Oktay abinin önerdigi gibi el feneri kullanmayı düşünüyorum.

18'inde izinim bitiyor o nedenle fazla vaktim yok araştırma yapmak için ve uğraşmak için. Ayrıca askerden sonrada aracı satıcam büyük ihtimal çok fazlada uğraşmak istemiyorum amaç biraz değişiklik olsun yeterli

Yorum bağlantısı
Oktay Toker

O zaman led lamba içini ise eski tip nikalaj kaplı el fenerleri var biliyorsun onun dış yüzeyi aynı çaplara yakın olanını bulmak sorun olmaz al onuda ve boya falan uğraşma tasın içine sıgacak şekilde arkasından yani pil yatagı kısmından kes ve içine alttan vida destekli şekilde yerleştir.Gözümce canlandırabiliyorum gayet güzel göründü ama sen ne tür yapacaksın :unknw: canlısını senden görelim şimdiden merak ettim

Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut

Ayrıca askerden sonrada aracı satıcam büyük ihtimal çok fazlada uğraşmak istemiyorum amaç biraz değişiklik olsun yeterli

Uğur kardeşim bence sat ve bundan al,ben bayıldım bu makinaya :wub:

post-4834-0-04261000-1347474413.jpg

Yorum bağlantısı
Uğur Kamil

Uğur kardeşim bence sat ve bundan al,ben bayıldım bu makinaya :wub:

Benimde çok hoşuma gitti seçenekler arasında buda var. Kismet bakalım 7 ay sonra araştırmaya başlarım...

Her yeri dolaştım ve istedigim gibi 5 ile 8 cm arasında led lamba bulamadım o nedenle düşündüğüm diğer işlemi yapamadım.

Bugün farı açtım ve topladım Pazartesi araca montajını yapıcam.

d2fxc.jpg

d2fxt.jpg

d2lv8.jpg

d2lxx.jpg

Yorum bağlantısı
Oktay Toker

Eline sağlık.Far tasını boyamamışsın galiba.Boyasaydın daha iyi olurdu diye düşünüyorum.

Angel yanarken tasın sayesinde ışık epey dagılıyor gibi geldi.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...