İçeriğe Yönlendir

100W'lık halojen ampuller

Serhat Akdeniz

Recommended Posts

Serhat Akdeniz

arkadaşlar aracıma hell marka beyaz yandıgı söylenen ve fiyatı oldukça ucuz olan ampullerden takmayı düşünüyorum.bu ampul 100w oldugundan dolayı arbanın elektrik aksamına bi zarar veririmi. role değişcek gibi seyler söylüyolar.birde farın içini karartır mı dedikleri gibi.farlarım h7.arabam vectrab .farlar çizgili camlı.

Yorum bağlantısı
Abdi Değen
arkadaşlar aracıma hell marka beyaz yandıgı söylenen ve fiyatı oldukça ucuz olan ampullerden takmayı düşünüyorum.bu ampul 100w oldugundan dolayı arbanın elektrik aksamına bi zarar veririmi. role değişcek gibi seyler söylüyolar.birde farın içini karartır mı dedikleri gibi.farlarım h7.arabam vectrab .farlar çizgili camlı.

Söylediklerin aynen dogru. O sekilde taktiran arkadaslardan bircogu problem yasadilar. far caminin kararmasi, kablolarin yanmasi vs. gibi.

Yorum bağlantısı
Orkan Nar

aracında 100w ampul kullandığında fazla akım çekeceği için elektrik sistemine zarar verebilir. bunun için ustanın söylediği; röle ile elektriği direkt aküden alarak sistemi bu fazla yükten korumaktır. yine 100w ampuller çektiği fazla akım parelelinde yüksek ısı üreteceğinden far camında ve reflektöründe kararmalar yapabilir.

birde kullanan arkadaşımdan biliyorum, hell ampuller gerçekten beyaz renkli yanıyorlar. sadece görüntü için iyi bir seçim. ampulün üzerinde 55watt ve Germany ibareleri yazıyordu ama ne derece doğrudur bilinmez...

Yorum bağlantısı
Serhat Akdeniz
aracında 100w ampul kullandığında fazla akım çekeceği için elektrik sistemine zarar verebilir. bunun için ustanın söylediği; röle ile elektriği direkt aküden alarak sistemi bu fazla yükten korumaktır. yine 100w ampuller çektiği fazla akım parelelinde yüksek ısı üreteceğinden far camında ve reflektöründe kararmalar yapabilir.

birde kullanan arkadaşımdan biliyorum, hell ampuller gerçekten beyaz renkli yanıyorlar. sadece görüntü için iyi bir seçim. ampulün üzerinde 55watt ve Germany ibareleri yazıyordu ama ne derece doğrudur bilinmez...

evet germany yazıyo ama 100 watt yazıyo.demekki ucuz etin yahnisi yenmezmiş.su beyaz far hevesimi bir alamadım gitti yaw

:)

Yorum bağlantısı
  • 1 yıl sonra...
Serdar Dinçoğlu

arkadaşlar aracımda 100 waattlık far rölesi taktırdım şimdide en güzel aydınlatma sağlayan h4 ampül arıyorum rengi önemli değil sadece aydınlama sağlasın bana yeter birde mümkünse fiyatları. Aracımda şu andaki ampül narva 100 waattlık şimdiden teşekkürler

Yorum bağlantısı
  • 1 yıl sonra...
Ferhat Göldeli

yaklaşık 1,5 senedir kullandığım osram cool blue h4 ampullerimden bi tanesi patlamış.. sağolsun trafikci amcalar hemen uyardı ve ceza makbuzunu elime iliştirdi. neyse bende bugün alel acele narva h4 ampul taktırdım fakat sonradan farkettim ki taktırdığım ampuller 100wattlıkmış. kutusunda öyle yazıyor. bi kaç gün bu ampulleri kullanmam gerekecek herhangi bi sıkıntı yaşatırlar mı bana? farın içini karartma, karşıdakinin gözünü alma vs. gibi? kutusunu okudumda avrupadaki araçlarda kullanmak yasaktır gibisinden uyarı ifadeleri var. açıkcası tırstım biraz.. ayrıca sarı ışık veren önerebileceğiniz h4 ampul var mı? forumda hep beyaz ışık verenler tartışılıyor da.

Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş

Forumu okumuyorsunuz, ben de http://www.geceucusu.com/index.php?showtopic=2616 konusundan alıntı yapıyorum :

6a - Yüksek watt'lı ampuller : Far reflektörü, camı ve elektrik tesisatı 55W tüketen ECE R37 standardında halojen ampuller için tasarlanmıştır. Bu tip ampuller daha fazla akım çekerek daha fazla ışık üretirken daha fazla ısı da üretirler. Bu ısı yüzünden far camı veya reflektörü zarar görebileceğinden bu tip ampulleri kullanmanız önerilmemektedir.

%50'lik ampulleri öneririm, ömür, performans ve fiyat olarak en ideali bunlar. Bosch Xenon Silver deneyebilirsin-> http://www.geceucusu.com/index.php?showtopic=2161

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Oktay Toker
Forumu okumuyorsunuz, ben de http://www.geceucusu.com/index.php?showtopic=2616 konusundan alıntı yapıyorum :

6a - Yüksek watt'lı ampuller : Far reflektörü, camı ve elektrik tesisatı 55W tüketen ECE R37 standardında halojen ampuller için tasarlanmıştır. Bu tip ampuller daha fazla akım çekerek daha fazla ışık üretirken daha fazla ısı da üretirler. Bu ısı yüzünden far camı veya reflektörü zarar görebileceğinden bu tip ampulleri kullanmanız önerilmemektedir.

%50'lik ampulleri öneririm, ömür, performans ve fiyat olarak en ideali bunlar. Bosch Xenon Silver deneyebilirsin-> http://www.geceucusu.com/index.php?showtopic=2161

tamamen katılıyorum.

100 watt degeri gerçek ise iki katı akım çekecektir.kablolar haliyle ısınıcak ve izalosyon nedeniyle artı eksi yanyana gider bu ısı uzun süreli kullanımda kabloda yumuşaklık oluşturur ve zaten yanyana olan kablolar önce yapışır ve sonrasında kuruyup ısınan bu izalasyon yırtılacak ve teller bi sonraki kullanımda ısıdan dolayı genleşecek ve pattt kısa devre.

gerçek manada aydınlatma olucagınıda sanmıyorum mercek yapıları normal ampul ışık şiddetine göre dagılım yapar bu şiddette bir dagılımı düzensiz olur öndeki araç kullanıcısınada işkence demektir.

her yönden zarar ve tehlike arz etmektedir.

Yorum bağlantısı
Ferhat Göldeli
tamamen katılıyorum.

100 watt degeri gerçek ise iki katı akım çekecektir.kablolar haliyle ısınıcak ve izalosyon nedeniyle artı eksi yanyana gider bu ısı uzun süreli kullanımda kabloda yumuşaklık oluşturur ve zaten yanyana olan kablolar önce yapışır ve sonrasında kuruyup ısınan bu izalasyon yırtılacak ve teller bi sonraki kullanımda ısıdan dolayı genleşecek ve pattt kısa devre.

gerçek manada aydınlatma olucagınıda sanmıyorum mercek yapıları normal ampul ışık şiddetine göre dagılım yapar bu şiddette bir dagılımı düzensiz olur öndeki araç kullanıcısınada işkence demektir.

her yönden zarar ve tehlike arz etmektedir.

kısa süreli bi kullanım için sormuştum zarar verip vermeyeceğini k.bakmayın aceleyle yazdığım bi mesajdı bilgilendirmeniz için sağolun. gereken bilgiyi fazlasıyla verdiniz. fakat farlarım mercek değil ve araç tesisatına zarar vermeyecek olsa uzun süreli kullanmayı da düşünebileceğim ampullerdi narva 100/90 h4. yağmur da ki aydınlatması mükemmeldi. night breaker'a geçiş yaptım forumdaki okuduğum mesajlardan sonra. çokta memnun kaldım. teşekkürler verdiğiniz faydalı bilgiler için.

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Selçuk Keleş

10 liraya satın alınmış markasız bir H7 100W ampul.

1 aydan fazla dayanmadı ve çıkardığımızda karşılaştığımız görüntüler.

Ampulün metal konnektörü kaliteli malzemeden yapılmadığından ısıya dayanamayıp erimeye başlamış. Konnektörün sabitlendiği siyah parça ise ortadan ve uçlardan çatlamış dökülüyor.

post-5-1278149310_thumb.jpg

Ampulün geometrisi ise tam bir facia. Solda ECE R37 onaylı bir ampul var, sağdaki ise ucuz 100W ampul.

Tellerin pozisyonunu karşılaştırdığımızda ucuz ampulün geometrisinin tamamen alakasız olduğunu görebiliyoruz. Bu ampulün H7 reflektör optiğine uyum sağlaması imkansız.

post-5-1278149451_thumb.jpg

Yorum bağlantısı
  • 1 ay sonra...
Lokman Ceritlioğlu

orjinal ve bilinen ürünlerden şaşmıyacaksın bunu bir kez daha anladım.

Teşekkürler Selçuk, Teşekkürler Servet.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...