Tuğkan Keçecioğlu 6 Aralık 2006 Paylaş 6 Aralık 2006 Merhaba arkadaşlar. 2006 model yeni kasa Leon'a sahibim. Aracımda kullandıgım ampüller H7 Philips Diamond Vision. Gayette memnunum. Ancak benim mercekli far hastalıgım var Seat yedek parçayı aradıgımda bana mercekli farların 1450 ytl civarı bir mebla tutacagını söylediler. Tabi bu fiyata hid beyni ve ampüller dahil degil. Sorum ise şu yönde, şu anki farların içini açıp varsa uygun bir mercek koyabilir miyiz ? Ampüllerden memnun oldugum için xenon takmayı düşünmüyorum, tek ihtiyacım olan mercek. Olursa hangi mercek olur, ne kadar saglıklı olur, maliyeti nedir ve nereden bulabilirim ? biraz fazla soru sordum kusuruma bakmazsınız umarım Benim farlar bu şekilde; Orjinal Bi-Xenon ise; Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 6 Aralık 2006 Paylaş 6 Aralık 2006 Farklı bir yaklaşımın var, halojen mercekli projektör koymak istiyorsun - ki görüntü uğruna bunu yapmak için uğraşmana+ parana değeceğini düşünmüyorum - Sorunun cevabına gelince aklıma gelenler şunlar, vectra C, makyajlı megane, A4 ve birkaç araçta daha H7 mercekli projektör kullanılmış, bunların çıkmalarını kolayca ve ucuza bulabileceğini sanıyorum. Ondan sonrası tamamen işçilik ve el becerisi, özellikle ön kapak konusunda üyelerimizin yaratıcı fikirlerine ihtiyaç var.Belki projektörü iyice geriye konumlandırırsan görüntü konusunda kolayca yırtabilirsin gibime geliyo. Yorum bağlantısı
Tuğkan Keçecioğlu 6 Aralık 2006 Yazar Paylaş 6 Aralık 2006 Voltron teşekkürler. Belki kafamdaki şeyleri bitirdikten sonra xenonda yapabilirim, ki yaparım bu mercekleri sanrım çıkmacılarda bulabiliriz. Bu işi kim yapabilir peki ? Referans gösterebileceginiz bir yer var mı ? Ön kapak dediginizde sanırsam merceklerin çevresi. ona da bir şey uydurmak gerek tabiki Franco kardeşim sende buradaymışsın, selamlar Yorum bağlantısı
Cem Temizsoylu 7 Aralık 2006 Paylaş 7 Aralık 2006 Orjinal bi-xenon farları 650ytl civarında diye hatırlıyorum, yapan arkadaşım var, ona çıkma ballast ve ampül alarak uygulama yaptık hatta. Farlarda ballast olsa 1450ytl civarıdır çiftinin fiyatı. Yorum bağlantısı
Tuğkan Keçecioğlu 7 Aralık 2006 Yazar Paylaş 7 Aralık 2006 Bende öyle biliyordum, ancak bana verilen fiyat sag far 628, sol ise 636 lira.Özellikle sormuştum ballastsız fiyat verin diye. Arkadaşın hangi bayiden ne zaman aldı ? Eger bir yanlışlık var çifti 650 lira ise ballastsız, hemen yarın sipariş ederim Yorum bağlantısı
Hakan Sinkiler 7 Aralık 2006 Paylaş 7 Aralık 2006 önce jant al sen....1 sene oldu jant alcan...1 seneyde xenonları yaparsın boşuna kirletme bari burayıda Yorum bağlantısı
Tuğkan Keçecioğlu 7 Aralık 2006 Yazar Paylaş 7 Aralık 2006 Heh bir sen eksiktin bu hafta alıyorum galiba Yorum bağlantısı
Can Ekin 8 Aralık 2006 Paylaş 8 Aralık 2006 selamlar tekrardan bostancı da çıkmacılarda ara ara böyle bol bol far çıkıo megane çok megane lardada H7 mercek..istersen ileridede xenon dönüşüm kiti takarsın dewam edersin mercek takma işiyse tam bir muamma Voltron benim gözümü korkuttu yapmiim die daha yeterli cesareti toparlayamadım Yorum bağlantısı
Tuğkan Keçecioğlu 8 Aralık 2006 Yazar Paylaş 8 Aralık 2006 Ne dedi de gözün korktu ? Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 9 Aralık 2006 Paylaş 9 Aralık 2006 Zaten orjinal xenonlu bir modele projektör takmaya falan uğraşmaya değer mi ki ? Sağı biryere kaycak solu bilmemne olacak uğraş dur. Bi de para bol olunca hiç değmez diyorum ben Yorum bağlantısı
Can Ekin 11 Aralık 2006 Paylaş 11 Aralık 2006 Zaten orjinal xenonlu bir modele projektör takmaya falan uğraşmaya değer mi ki ? Sağı biryere kaycak solu bilmemne olacak uğraş dur. Bi de para bol olunca hiç değmez diyorum ben yaa sen paraya nie bukadar taktın ben onu anlamadım..orjinal xenonu war aracın ama MERCEKSŞZ..tuning firmaları da alfa yı sevmiyor far fln üretmiyorlar.. bizde kendi bacağımızdan asılalım dedik.. Yorum bağlantısı
Cem Temizsoylu 17 Aralık 2006 Paylaş 17 Aralık 2006 Arkadaşın hangi bayiden ne zaman aldı ? Eger bir yanlışlık var çifti 650 lira ise ballastsız, hemen yarın sipariş ederim Doğuş otodan siparişle getirtti farları. Yorum bağlantısı
Volkan Karaosmanoğlu 22 Nisan 2007 Paylaş 22 Nisan 2007 herkese selamlar;2007 model seat leon almak üzereyim...almadan önce birkaç sorum olacak...far tipim H7 , merceksiz1.HID kit olarak MTEC H7 6000K almayi düşünüyorum...ancak dişardan aldiğim takdirde servis montajini yapmayacağini söylüyor...araçta follow me home ve otomatik yanan far özelliği var , dolayisiyla xenonlarin montajini yaparken AKÜ'den direk bağlanti yapmalimiyim yapmamalimiyim bilmiyorum?? konu ile ilgili forum başliğini okudum ama açikçasi çok fazla birşey anlayamadim , elektronik konusunda cahilim =)2.MTEC'in 2 üretimi olduğu söyleniyor..biri kore biri de japon olarak geçiyor..gerçekten böyle birşey varsa siz hangisini tavsiye edersiniz?? aradaki farki nasil anlariz??3.Benim sadece mtec h7 kit için aldiğim en düşük rakam 400 YTL , montajini nerede yaptirmami tavsiye edersiniz ve aşaği yukari ne kadar tutar.... autoshop ya da autostop (ismini tam hatirlayamadim) 450 YTL ye montaj DAHŞL olarak satiliyor mtec...4.bu sorudaki cahilliğimden dolayi beni hoş görün ama merak ettiğimden soruyorum-- http://www.sahibinden.com/displayitem.php?a=2357318 şöyle bir şey alsam yani HELLA BALLAST + H7 ampül alsam nasil bir verimlilik olur- sitede http://www.geceucusu.com/index.php?showtopic=624 bu ilandaki ürünü alsam OSRAM D2S ampül benim H7 farima uyum sağlar mi??şimdilik sorularim bu kadar...yanitlariniz doğrultusunda bir xenon kit alacağim ve araç geldiğinde montaj sonrasi resimlerini koyacağim...herkese teşekkürler... Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 22 Nisan 2007 Paylaş 22 Nisan 2007 Sahibinden Com daki balast senin işini görmez..D2s ampul senin fara uymaz.. Yanılmıyorsam bir yerde okumuştum.. Otomatik far ve follow me home olan far sistemlerinde xenon sorun çıkarıyormuş.. Bence bunu seat servisine bi sor.. Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 22 Nisan 2007 Paylaş 22 Nisan 2007 1. Mtec'lerin içinden direkt aküden alabileceğin kablolama geliyordu, ancak bu aracında sorun çıkmacağını garanti eden bir şey olarak düşünülmemeli.2. Hiçbir fikrim yok, distribütörü ile görüşürsen seni bir satıcı/montajcıya yönlendirir kafanda soru işareti kalmaz.3. Güncel fiyatları bilmiyorum birkaç ay önce autoshopta montaj dahil 470 YTL gibi bişeydi.4. Bu parçalara ayrıca kablo da yaptırman gerekir, D2S ampul senin farına direk uymayacağından bulabiliyorsan H7->D2S adaptörü gibi bişey ile takılabilir, biraz sıkıntılı bir konu yani. Yorum bağlantısı
Volkan Karaosmanoğlu 22 Nisan 2007 Paylaş 22 Nisan 2007 yardimlar için çok teşekkür ederim...mtec 'in distribtörlüğünü kim yapiyor acaba web sayfasi falan varmi??bir de sorun çikarsa da çikarmasa da kesinlikle aküden bağlanti gerekiyor değil mi?? Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 22 Nisan 2007 Paylaş 22 Nisan 2007 evet akım yüksek olduğundan kısa far soketine fazla yüklenmemek gerek. www.yilmazotomuzik.com distribütörün adresi. Yorum bağlantısı
Harun Karayel 22 Nisan 2007 Paylaş 22 Nisan 2007 herkese selamlar;2007 model seat leon almak üzereyim...almadan önce birkaç sorum olacak...far tipim H7 , merceksiz1.HID kit olarak MTEC H7 6000K almayi düşünüyorum...ancak dişardan aldiğim takdirde servis montajini yapmayacağini söylüyor...araçta follow me home ve otomatik yanan far özelliği var , dolayisiyla xenonlarin montajini yaparken AKÜ'den direk bağlanti yapmalimiyim yapmamalimiyim bilmiyorum?? konu ile ilgili forum başliğini okudum ama açikçasi çok fazla birşey anlayamadim , elektronik konusunda cahilim =)2.MTEC'in 2 üretimi olduğu söyleniyor..biri kore biri de japon olarak geçiyor..gerçekten böyle birşey varsa siz hangisini tavsiye edersiniz?? aradaki farki nasil anlariz??3.Benim sadece mtec h7 kit için aldiğim en düşük rakam 400 YTL , montajini nerede yaptirmami tavsiye edersiniz ve aşaği yukari ne kadar tutar.... autoshop ya da autostop (ismini tam hatirlayamadim) 450 YTL ye montaj DAHŞL olarak satiliyor mtec...4.bu sorudaki cahilliğimden dolayi beni hoş görün ama merak ettiğimden soruyorum-- http://www.sahibinden.com/displayitem.php?a=2357318 şöyle bir şey alsam yani HELLA BALLAST + H7 ampül alsam nasil bir verimlilik olur- sitede http://www.geceucusu.com/index.php?showtopic=624 bu ilandaki ürünü alsam OSRAM D2S ampül benim H7 farima uyum sağlar mi??şimdilik sorularim bu kadar...yanitlariniz doğrultusunda bir xenon kit alacağim ve araç geldiğinde montaj sonrasi resimlerini koyacağim...herkese teşekkürler...Merhabalar,Oncelikle hayirli olsun simdiden.. 1) Follow me home ve otomatik far yanma teskilati eger kapatma imkaniniz yoksa, sizin kontrolunuz disinda calisacagindan Xenon kit'inizin omrunu azaltacagi kanisindayim. Sonucta sensor kisa mesafeli bir tunele girdiginizde yeterince isik algilamadigindan aktif hale gelecektir. Belki de Xenon isinmadan siz tunelin sonuna gelmis olacaksiniz. Diger durumda ise, direk aku baglantisi ile de bu sistemler devre disi kalacagindan bosa para odemis olacaksiniz. 2) Onerim Voltron ile ayni..3)Ben Izmirdeyim ama kendi aracim icin arastirirken o kitlerin fiyati 650YTL civarindaydi ki bayagi oldu, ondan ben sizi yaniltmayayim.4-5) D2S ampulu h7'ye uyduramazsiniz, uydursaniz da cok saglikli bir cozum olacagini dusunmuyorum. Ve sahsi fikrim, bildigim kadari ile Seat Leonlarda opsiyonel olarak Xenon sunuluyor. Yapacaginiz masraf belki biraz daha fazla olacak ama en azindan basinizin agrima olasi cok daha az olacaktir. Ama tercih elbette sizindir.. Yorum bağlantısı
Volkan Karaosmanoğlu 23 Nisan 2007 Paylaş 23 Nisan 2007 Merhabalar,Oncelikle hayirli olsun simdiden.. 1) Follow me home ve otomatik far yanma teskilati eger kapatma imkaniniz yoksa, sizin kontrolunuz disinda calisacagindan Xenon kit'inizin omrunu azaltacagi kanisindayim. Sonucta sensor kisa mesafeli bir tunele girdiginizde yeterince isik algilamadigindan aktif hale gelecektir. Belki de Xenon isinmadan siz tunelin sonuna gelmis olacaksiniz. Diger durumda ise, direk aku baglantisi ile de bu sistemler devre disi kalacagindan bosa para odemis olacaksiniz. 2) Onerim Voltron ile ayni..3)Ben Izmirdeyim ama kendi aracim icin arastirirken o kitlerin fiyati 650YTL civarindaydi ki bayagi oldu, ondan ben sizi yaniltmayayim.4-5) D2S ampulu h7'ye uyduramazsiniz, uydursaniz da cok saglikli bir cozum olacagini dusunmuyorum. Ve sahsi fikrim, bildigim kadari ile Seat Leonlarda opsiyonel olarak Xenon sunuluyor. Yapacaginiz masraf belki biraz daha fazla olacak ama en azindan basinizin agrima olasi cok daha az olacaktir. Ama tercih elbette sizindir..yardiminiz için teşekkür ederim ancak çok güzel bir nokta yakalamişsiniz....follow me home ve otomatik farin kapatilma olayi konusunda....allahtan bu özellikler manuel olarak kontrol edilebiliyor ve kapatilabiliyor...bilgilendirdiğiniz için teşekkür ederim Yorum bağlantısı
Volkan Karaosmanoğlu 18 Temmuz 2007 Paylaş 18 Temmuz 2007 herkese selamlar;forumda paylaşacak çok bilgim olmamasi sebebiyle genelde okuyucu olarak takiliyorum ; açikçasi elektronikten çok anlamiyorum...sizlere danişmak istediğim bir konu var.2007 model leon aracim var. mercekli farlari malum çok çok pahali.1 çift far buldum. orj. mi ya da yan sanayi mi emin değilim ama çok cüzzi bir fiyata sıfır olarak buldum.ben bu farları açtırıp içlerine mercek taktirmak istiyorum. * bu işi hakkını vererek yapabilecek Anadolu yakasında bir usta var mı? (ücret farketmez yeter ki işini düzgün yapsın )* audi ve porschedeki gündüz farlarindan monte ettirmek istiyorum , farlarin alt kismina led şeklinde (2007 cayennelerdeki gibi ) dizilmesini istiyorum , ariza işiğini yakmadan bunu nasil yapabiliriz? (eğer çok meşakkatli bir işse yaptirmam şart değil)* şu anda farlarimda h7 mtec 6.000k HID kit kullaniyorum , ne marka model mercek satın almalıyım ki orjinal soketlerim bozulmadan h7 xenonumu mercek ile beraber kullanmaliyim... örneğin megane merceği ya da çikma hella valeo h7 mercek kullanmam uygunmudur? * son olarak romeoilker arkadaşimizin ilanlar bölümünde sattiği mercek kapaklari / siperliği kullanmam gerekiyormu?yardim edebilecek arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim. Yorum bağlantısı
Volkan Karaosmanoğlu 18 Temmuz 2007 Paylaş 18 Temmuz 2007 http://www.passatplus.de/umbauteile/audi-s6-tfl/index.htmbu sitede sol üst tarafta ilk resimde devre şemasi mevcut...bunu yapabilecek usta varmidir? Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 18 Temmuz 2007 Paylaş 18 Temmuz 2007 Farınızın, merceğin ve mercek kapaklarını resimlerini bi görebilirsem, size fikir verebilirim.. Merceğiniz henüz yoksa, ilker bey'den Hella bi-xenon mercek alın..Gündüz farı konusunu araştırıyorum.. Am o elde yapılacak bişeye pek benzemiyor.. yani gerekli malzemeyi bulmak zor gibi geldi bana.. Yorum bağlantısı
Volkan Karaosmanoğlu 18 Temmuz 2007 Paylaş 18 Temmuz 2007 mehmet bey buyrun farimin resimleri;ilginiz için teşekkür ederim... Yorum bağlantısı
Recommended Posts