Selçuk Keleş 27 Kasım 2008 Paylaş 27 Kasım 2008 6000K da karar verdik,çünkü yan tarafı şeffaf mercek kapağinin içinden 4300ler sapsari halojen gibi yaniyordu,karşidan bakinca beyaz,yandan sarı vs. falan derken o mercek kapağına haksızlık etmiş olacaktık.6000K 'lik d2s ler , reflektörlü h7 de 5000'likler ile ayni yandı..Kesilme çizgisini düz yaptırmamın herhangi bi sakıncası olur mu? biraz simetri takıntım var da =)ya da en kötü ihtimalle böyle düşünüyorum;Osram D2S Philips'ten daha sarımsı bir görüntüye sahiptir ve colorshift'inin olduğunu sanmam, ben de kullanıyorum, eskiden neyse şimdi de o. Siperi indirip sağdaki açıyı kapattığın zaman kendi şeridindeki uzak mesafe aydınlatmanı (resimde uzayan kısmı yani) ciddi ölçüde azaltmış olursun. (Resimdeki metreler örnek olarak verilmiştir)Bu başlığa uygunmudur bilmiyorum ama benim dikkatimi başka bişey çekmeye başladı.kesilme çizgisini yakaladım.merceğim var ampülüm var düzgün ayarlanmış kesilme çizgim var ama AUDŞ'lerde en çok dikkatimi çeken ışığın arabanın hemen önünde oluşturduğu yere vuran desen.aracın genişliğiyle paralel çıkıyor ve keskin bi şekilde aracın ön tekerlerine doğru devam ediyor.Bekli tam tarif edemedim ama görenler anlamıştır.nasıl olduğunu çözemedim.Merceğe yakından baktım hani mercek kapağındamı bi dümen var diye bişey gözükmüyor.bilen varsa çıksın ortaya. Bişey anlamadım, örnek resim üzerinde gösteriniz Yorum bağlantısı
Misafir 27 Kasım 2008 Paylaş 27 Kasım 2008 (düzenlendi) resim üzerinde tadilat yaparak göstereyim(tam olmadı).aslında burada komşunun arabası var.bi gelse resimde çekicem.Benim yaptığım bi-xenonun ikisininde aracın hemen önündeki yere vuran ışık şekli aynı.hani yanlış bişey yaptım diycem ama ikisindede aynı hatayı yapmış olamam.sanki merceğin içinde bi değişiklik var gibi. 27 Kasım 2008 tarihinde Misafir tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Volkan Karaosmanoğlu 30 Kasım 2008 Paylaş 30 Kasım 2008 kesilme çizgilerim;farın kendisi;uzun ve parkların bulunduğu reflektöre takılan estetik amaçlı kapak;genel olarak görünümü budur arkadaşlar,ilker'e burdan tekrar çok teşekkür ediyorum.çok güzel bir işçilik çikardi çok memnunum.kesilme çizgisi ile ilgili olarka iyi kötü eleştrilerde bulunursaniz sevinirim (sol taraf sağdan birazcık yukarda ben de farkindayim) Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 1 Aralık 2008 Paylaş 1 Aralık 2008 (sol taraf sağdan birazcık yukarda ben de farkindayim)Benim gibi kıl biri değilsindir umarım... Yorum bağlantısı
Volkan Karaosmanoğlu 1 Aralık 2008 Paylaş 1 Aralık 2008 Benim gibi kıl biri değilsindir umarım...yapmişken tam düzgün olsun isterim..dolayisiyla saği da en yakin zamanda biraz yukarı alacağım. Yorum bağlantısı
Misafir 1 Aralık 2008 Paylaş 1 Aralık 2008 Sağ far merceği biraz sağa doğru yatık gibi.sola doğru 1-2 derece çevrilse tam olacak. Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 1 Aralık 2008 Paylaş 1 Aralık 2008 Siperi düz yapmaktan vazgeçmişsin 6000K mı ampullerin ? Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 1 Aralık 2008 Paylaş 1 Aralık 2008 dolayisiyla saği da en yakin zamanda biraz yukarı alacağım.Sağı mı yukarı alacaksın.., Solumu aşağı indireceksin.. Bunun tespitini geniş bir duvarda ve farları tek tek yakarak iyi yap... Yorum bağlantısı
Volkan Karaosmanoğlu 1 Aralık 2008 Paylaş 1 Aralık 2008 @özyürekvalla abi emin değilim ama o işi ilkerle birlikte yapariz büyük ihtimalle o da yardimci olacaktir.@ser41dediğinizi göz önünde bulunduracağim@Voltronevet abi işi adabına uygun yapalım dedik ve düz yapmadık.ampulleri osram xenarc alacaktim ama takıp baktık..benim fardaki şeffaf biraktiğimiz kısmın tüm havasını öldürüyordu.6000K taktık.eğer 6000K çok colorshift yaşarsa ve aydinlatmasi düşerse ilerleyen zamanlarda bir 85122+ arayişina girerim =) Yorum bağlantısı
Barış Günay 1 Aralık 2008 Paylaş 1 Aralık 2008 Sağı mı yukarı alacaksın.., Solumu aşağı indireceksin..bence sağ yukarı kalkması lazım + 1-2 derece saat yönünde döndürmen lazım karşıdan bakarken, Yorum bağlantısı
Berker Aslan 15 Ocak 2009 Paylaş 15 Ocak 2009 Öncelikle bu forumda emeği gecen ve bilgilerini paylaşmaktan hiç çekinmeyen tüm arkadaşlara sonsuz teşekkürler ederim.Uzun zamandır geceucusu nu takip ediyorum bu forum sayesinde çok şey öğrendim , arabamı ilk aldığım zamanlarda xenon farlara karçı ilgim vardı hemen bir takım H7 xenon far taktırdım aracıma , daha sonra cesaret edip yurtdışından bir arkadaşıma sis farlarım için xenon ısmarladım geldi ve montajını kendim yaptım .Buraya kadar sorun yok , ama bir zaman sonra farkettimki farların aydınlatması beni tatmin etmiyor , hele yağmurlu havalarda hiçbirşey görmüyorum bende sizin forumunuzdan aldığım cesaretle farlarıma mercek takmaya karar verdim.Şlk olarak tamirci bir arkadaşımın vasıtasıyla bir çıkmacıdan ayaklarının çoğu kırık bir çift çıkma farı 1 aylığına ödünç olarak aldım , aynı çıkmacıdan bir çiftde bi xenon mercek aldım sanırım yeni model passatların hani şu viraja girildiğinde yön değiştiren merceklerinden .Şlk olarak merceklerin üzerinde fazladan ağırlık yapan çark sistemini ve motorlarını söktüm sadece mercek ve bi xenon motorları kaldı.Farlardan bir tanesininde camını çıkarttım artık bundan sonra merceklerin ve kapaklarının montajı kaldı ve 3 haftam var bunları yapmak için malum çıkma farlar ödünç.Sizlere ilk sorum bu merceklerin sağı solu fark edermi? çünkü çark sisteminin üzerinde L - R diye yazıyordu ama ben işaretlemeden sökmüşüm ve hangisi hangisinden çıktı hatırlamıyorum . Yorum bağlantısı
Ahmet Kasapoğlu 15 Ocak 2009 Paylaş 15 Ocak 2009 Merhabalaröncelikle foruma hoşgeldiniz.Merceklerde sağ sol olmaz. Hepsi aynıdır. Montaj aşamasında resimlerle konuya destek verirseniz her konuda yardımcı oluruz. Yorum bağlantısı
Berker Aslan 17 Ocak 2009 Paylaş 17 Ocak 2009 Kullanacağım malzemeler bunlar , bu malzemeler hakkında bilmem gereken ince ayrıntılar varsa önerilere açığım arkadaşlar , şimdilik forumdan takip edip sizlerden öğrendiklerim ışığında montaj aşamasına başlamak üzereyim.Şlerleme kaydettikce fotoğrafları sizlerle paylaşırım. Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 17 Ocak 2009 Paylaş 17 Ocak 2009 Kullanacağım malzemeler bunlar , bu malzemeler hakkında bilmem gereken ince ayrıntılar varsa önerilere açığım arkadaşlar , şimdilik forumdan takip edip sizlerden öğrendiklerim ışığında montaj aşamasına başlamak üzereyim.İlerleme kaydettikce fotoğrafları sizlerle paylaşırım.Kolay gelsin.. Çok kuvvetli sinirlere ihtiyacın olacak... Bakınız Volkan Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 18 Ocak 2009 Paylaş 18 Ocak 2009 Güzel mercekler. En alttaki resimde D2S ampul mü takılı pek belli olmuyor balastın konnektörüyle bağlı değil mi ? Bu merceğe D1S ampul ve balast kullanman lazım. Bu resimler nerede çekildi merak ettim Orda bir de Led şerit görüyorum onu da kullanacak mısın ? Merceği nasıl sabitlemeyi düşünüyorsun ? Yorum bağlantısı
Berker Aslan 18 Ocak 2009 Paylaş 18 Ocak 2009 Güzel mercekler. En alttaki resimde D2S ampul mü takılı pek belli olmuyor balastın konnektörüyle bağlı değil mi ? Bu merceğe D1S ampul ve balast kullanman lazım. Bu resimler nerede çekildi merak ettim Orda bir de Led şerit görüyorum onu da kullanacak mısın ? Merceği nasıl sabitlemeyi düşünüyorsun ?Daha fazla resim vardı ama sanırım 10 taneden fazla resim eklenmiyor resimlerin çekildiği yer benim işyerim , resmi bir kamu kuruluşu bende orada elktronik teknisyeniyim yani anlıyacağın devlet memuruyum evet mercekler aslında d1s ampul tipine göre ama bende henüz d1s ampul ve balast yok onun yerine h7 xenon ampulu üzerinde dremelle yuva açarak oraya oturmasını sağladım hala gen5 d1s leri araştırıyorum yurtdışından uygun bulursam alıcam bulana kadar h7 lerle idare edicem Resimde görünen şerit ledleri farda kullanmayacağım onları evde mutfak dolaplarının üstüne yerleştirmeyi düşünüyorum tapi daha fazlası gerekecek bunu denemek için aldım onuda paylaşırım yapmaya başladığımda.Mercekleri direk eski far çanağını kesip onun içine 4 tane vida ile sabitlemeyi düşünüyorum önünede resimdeki kapakları deneyeceğim merceklerde kapaklarda yeni passattan çıkma eğer kapaklar hoşuma gitmezse yeniden kapak araştırmaya başlayacağım , sizce h7 ampulleriyle merceklerin kesilme çizgileri nasıl bir süre beni idare edermi ? ayrıca montaj aşamasında beni yanıltırmı yani d1s leri taktığımda tabi artık farı muhakkak kapatmış olacağım sorun olurmu acaba? Yorum bağlantısı
Berker Aslan 18 Ocak 2009 Paylaş 18 Ocak 2009 Teşekkür ederim , artık bu yola baş koyduk sonuçlarına katlanıcaz , bende gelişmeleri takip ediyorum bir süredir edindiğim bilgileri göz önünde bulundurup ona göre montaj aşamasında belki farklı birşey düşünebilirim. Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 18 Ocak 2009 Paylaş 18 Ocak 2009 H7'lerle idare edersin, odağı iyi ayarlaman lazım. D1S'leri bulup öyle montajı bitirmen ileride sana rahatlık sağlar. Normalde 20 resim eklenebiliyor ama imageshack'den iki link koyuyosunuz ondan dolayı 10 resim görünüyor, linkleri ayıklamanız sadece resmin linkini paste etmeniz lazım. Yorum bağlantısı
Berker Aslan 18 Ocak 2009 Paylaş 18 Ocak 2009 H7'lerle idare edersin, odağı iyi ayarlaman lazım. D1S'leri bulup öyle montajı bitirmen ileride sana rahatlık sağlar. Normalde 20 resim eklenebiliyor ama imageshack'den iki link koyuyosunuz ondan dolayı 10 resim görünüyor, linkleri ayıklamanız sadece resmin linkini paste etmeniz lazım.Anladım birdahakine öyle denerim , d1s fiyatları çok yüksek sanırım hemen alamayacağım H7 lerle yaptığım ayar ilerde d1s leri taktığımda sorun olurmu dersiniz? Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 18 Ocak 2009 Paylaş 18 Ocak 2009 Anladım birdahakine öyle denerim , d1s fiyatları çok yüksek sanırım hemen alamayacağım H7 lerle yaptığım ayar ilerde d1s leri taktığımda sorun olurmu dersiniz?Hayır, kesilme çizgisi değişmeyeceğinden sorun olmaz. Yorum bağlantısı
Berker Aslan 18 Ocak 2009 Paylaş 18 Ocak 2009 Tamamdır şimdi içim rahatladı , artık eski farları parçalamadan önce duvarda işaretleyip ufak ufak montaja geçeceğim. Yorum bağlantısı
Berker Aslan 31 Ocak 2009 Paylaş 31 Ocak 2009 Arkadaşlar merhaba iş yoğunluğu nedeniyle verdiğim 10 günlük aradan sonra sanırım tekrar başlıyorum bu arada farları araba üzerine takıp mercek ayarını yaptım fakat kullandığım vidalar ince ağaç vidası olduğu için çok sağlıklı değil vidaları yerinden hiç oynatmadan merceği yerine sabitlemem gerek sizce nasıl bir malzeme kullanmalıyım epoxi olabilirmi yada fiberle güzelce düzleyip daha sonra hafif mat siyah boya yapsam nasıl olur , tam o noktada bayaa sıcaklıkta olacak deneme yaparken bile ısınmıştı.Tam olarak ne yapacağıma karar veremedim fikirlere açığım.Şşaretlediğim bölge kapağın altında kalıyor aslında sağlamlık daha önemli. Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 31 Ocak 2009 Paylaş 31 Ocak 2009 Vida dediğin şeyi göremedim ben, somunlu vida değil mi ? Yorum bağlantısı
Berker Aslan 31 Ocak 2009 Paylaş 31 Ocak 2009 Vida dediğin şeyi göremedim ben, somunlu vida değil mi ?Vidalar takıldıktan sonraki resimlerini çekemedim henüz ,merceğin dört köşesindeki deliklere vida taktım ama sadece vidalarada güven olmaz , vidaları değiştirmeye kalkarsam tekrar iş uzayacak diye daha pratik bir yöntem bulmaya çalışıyorum. Yorum bağlantısı
Berker Aslan 1 Şubat 2009 Paylaş 1 Şubat 2009 Bunlarda araba üzerinde ayar yaparken çektiğim resimler uzunların bağlantışını yapmadığım için uzunlar yanarken resimler yok , sanırım sol taraf biraz yüksek olmuş sağa göre ayarları duvara yakın bir yerde yaptık hiçbir ayarı değiştirmeden uzak resmini çektim böyle bir fark oldu ama sanırım çok önemli değil zaten manuel yükseklik ayarıyla daha oynama payım var. Yorum bağlantısı
Recommended Posts