İçeriğe Yönlendir

Seat Leon 2 (2005-2012) için xenon ve mercek uygulaması

Tuğkan Keçecioğlu

Recommended Posts

Fatih Özbaş1679652583

Ankarada yaptıracak yer bulmanız imkansız gibi bir şey. bence farlarınızı kargoya verin yapıp göndersinler :D

Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş

Bu tip "çakma xenon kit" paranoyalarına takılmak anlamsız. Araçta orjinalde kullanılmış ne yapılmış buna bakmak ve aynı yolu yakından da olsa takip etmek gerekiyor.

Ankara'da kim bu işi düzgün yapar bilemiyorum ama, oem d1s mercek ve ampul taktırın, bunlarla bile sorun yaşadıktan sonra diğer çakma ürünlerle sorunsuz bir montajın olması imkansız gibi.

Yorum bağlantısı
Turgut Oturmaz

Yapacağınız şey ampuller yerine 3 ohm 55w'lık direnç takıp; xenon kite ayrı bir röleli tesisat yapmak. Bu şekilde bir sorunla karşılaşma ihtimalinizin olacağını sanmıyorum.

Yorum bağlantısı
İlker Kemal1679652572

2010 Mayıs trafiğe çıkışlı Seat Leon araca Bi-xenon mercek montajı sonrasında deneme amaçlı ilk olarak orjinal D2S Koito(35 Watt) balast kullanıldı. Arıza ışığı yandığı için söküldü.Daha sonra 2 farklı marka çin malı balast(55 Watt) kullanıldı, araya hata önleyiciler ıvır zıvır şeyler,arac beynine müdaleler filan yine hata verdi araç.En sonunda daha kaliteli can-bus sistemli çin malı balast takıldı.Haziran ortasından beri şu ana kadar sorunsuz kullanılıyor.Bundan sonra sorun çıkarmı,araç yanarmı, bozulurmu bilemiyorum.Zaten bu durumda beni ilgilendirmiyor.

Ayrıca bu farların çoğu üretim kaynaklı buhar yapıyor.Fabrika bile bu sorunu çözemediği için bu modellerde buhar yapması normal deniliyor. Siz farlarım buharlı,değiştirmek istiyorum deseniz bile garantiden değiştirmiyorlar.Bu durumla birçok kez karşılaştık.

Bu araçların Cupra modellerinde D1S Xenon ampül ve Valeo marka D2S Slim balast kullanılıyor.Ayrıca farlar adaptif ve yükseklik ayar motoru farklı.Yetkili servislerde Cupra farı taktırdığınızda yaklasık malıyet 4500 lira çıkıyor.Kaldıki bu farları taktırsanız bile Adaptif özelliği çalışmayacak ve far yükseklik motoru devre dışı kalıcak.Ayrıca araç bilgisayara bağlanıp beyine setup yapıp 35 Watt seçeneğini seçseniz bile sistem yine arıza vermeye devam ediyor..

Çok fazla titiz müşterilere samimi tavsiyem standart sarı h7 ampüllerle aracı kullanmaya devam etmeleri oluyor.

Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş

Burda iki tane sorun var, birincisi uyarı ışığı, diğeri ise balastın manyetik alanı veya akım düzensizliği oluşturması. Uyarı ışığının yanmasını kafaya takmasalardı kaliteli oem balast kullanıldığı için belki hiç sorun çıkarmayacaktı.

Yorum bağlantısı
Mustafa Bağseven

Ben kondansatörün volvo ve Mercedes W210 E 200 kompressör de arıza ışıgını söndürdügünü gördüm. Bu sanırım her araçta problemi gidermiyor ?

Alüminyum direnç kullanarak bu Xenon sorununu aşamıyor muyuz?

Yorum bağlantısı
Çok fazla titiz müşterilere samimi tavsiyem standart sarı h7 ampüllerle aracı kullanmaya devam etmeleri oluyor.

Şlker H7 Bi -Halojen mercek takılıpta halojen ampül kullanılmaya devam edilse sıkıntı olmayacaktır diye düşünüyorum.Halojen ampülüde performansı yüksek olan Plus90 yada night breaker kullanıldımı başarılı sonuçlar alınır.Xenondu balasttı ıvır zıvır işlerden hatalarda oluşmaz.

Yorum bağlantısı
  • 1 yıl sonra...
Sertaç Saka

Aracımın farlarına mercek takmak istiyorum hatta bir çift far ve valeo h7 mercek aldım sağ fara derme çatma şekilde yapıştırdım ancak kafamda acaba hazır açıkken bi-xenon mu taksam diye tilkiler dönüyor...

Kafama en çok taktığım nokta bi-xenon sistemini nasıl yapıcam yani selektör yaptığımda mercekdeki kelebeği h1 yerine nasıl geçircem...

Birde elimdeki balastları kullanıp d2s dönüştürücü kullamayı düşünüyorum veya elimdeki 8000k mtec h7 ampülden devam etmeyi sizce hangisi uygundur

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Yapmışken bi xenon yapın...

Mercekteki bobin, uzun far hattına paralel bağlanacak, uzuna alınca bobin perdeyi çekecek mercek reflektörü önündeki perde kalkıp ışık uzayacak..

Yorum bağlantısı
Sertaç Saka

Açıkcası elektrik işlerinden hiç anlamıyorum o yüzden bu işlemi için ankarada yardımcı olabilcek biri varmıdır acaba ?

Yorum bağlantısı
Sertaç Saka

Seat Leon aracım için 2 adet far ve 2 adet valeo h7 mercek aldım ancak herkesin önerisi üzerine bu hella h7 bi-xenon merceği almayı düşünüyorum ancak aklıma bi kaç şey takılıyor...

Bu hella h7 mercekler valeo h7 mercekler kadar büyük mü ?

Çünkü leonun orjinalindeki mercek diğer araçlara göre büyük

Birde bu bi-xenon merceklerin içindeki selektör yapan parçayı nasıl hareket ettircez ve h1 ampülü nasıl iptal edicez ?

Elinde resimdeki gibi mercek kapağı olan varsada çok sevinirim

Seat-Leon-Cupra-01.jpg

Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut

Seat Leon aracım için 2 adet far ve 2 adet valeo h7 mercek aldım ancak herkesin önerisi üzerine bu hella h7 bi-xenon merceği almayı düşünüyorum ancak aklıma bi kaç şey takılıyor...

Bu hella h7 mercekler valeo h7 mercekler kadar büyük mü ?

Çünkü leonun orjinalindeki mercek diğer araçlara göre büyük

Birde bu bi-xenon merceklerin içindeki selektör yapan parçayı nasıl hareket ettircez ve h1 ampülü nasıl iptal edicez ?

Elinde resimdeki gibi mercek kapağı olan varsada çok sevinirim

Hella H7 Valeo dan biraz büyüktür,Hella H7 nin bi-xenon merceği olmaz o halojen mercektir.Selektör için H1 uzun fara gelen kabloları ister paralel yapın isterseniz H1 i iptal edin kabloları direk olarak mercek üzerinde bulunan selenoidin kablosu ile birleştirin selektör yapınca perde hareket eder.Hazırda bulunan uzun farı iptal etmemenizi öneririm,fazla ışık veya yedek ışık her zaman iyidir...

Yalnız şöyle bir durum var balast oem olmaz ise farlar kapalı iken selektörde sıkıntı yaşarsınız çin malı balastlar sürekli aç kapa için üretilmediğinden bir kaç selektörden sonra bozulur.

Yorum bağlantısı
Sertaç Saka

Şuan aracımın önceki sahibinin aldığı cyper marka balast ve 8000k ampüller vardı ancak araç ilerlerken sellektör yapında ilk sağ far sonra sol far sönüyordu sonrasında bi arkadaşım başka balastlar takarak işi çözdük ama 10 kere üst üste sellektör atınca yine sağ sönme yapabiliyor...

İşin ilginç yanı dururken sellektör yapınca hiç bir problem olmuyor sadece ilerlerken yapıyor bununda yüksek hız değil 5 km hızda bile yapıyor...

Sellektör için vag grubundaki sistem sağolun sis farlarım açıkken sellektör yapınca uzunlar yanıyor sisler sönüyor yani hızlı yaparken altlı üstlü farlar parladığı için baya dikkat çekiyor :) (bunu vagcomdan aktif etmek 1 dakika)

Amacım h7 olayını bozmadan kullabilmek ama bulduğum hella merceklerde aklımı çelmiyor değil

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-yedek-parca-otomobil-arazi-araci-h7-hella-bi-xenon-mercekler-far-modifisi-icin-85756232/detay

H1 kablolarını bi-xenon selenoidlerine bağlayınca o selenoidler zarar görmez mi acaba yani bu selenoidler kaç w ile çalışıyor ? Yanlış bilmiyorsam aracımdaki h1 standart halojen farlar 50w ile çalışıyor

Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut
(düzenlendi)

H1 kablolarını bi-xenon selenoidlerine bağlayınca o selenoidler zarar görmez mi acaba yani bu selenoidler kaç w ile çalışıyor ? Yanlış bilmiyorsam aracımdaki h1 standart halojen farlar 50w ile çalışıyor

Zarar görmez merak etmeyin 12V akım yeterli selenoid için...

tarihinde Mahmut Akbulut tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
  • 2 yıl sonra...
Oktay Toker

Ankara'dan arkadaşımızın Leon 2 model aracının orijinal farlarına yeni tip Hella bi-xenon Gen5 balast 4300k Osram ve ilk sayfalardaki Passat mercek şapkasının krom hali olarak montajı yapıldı.Orijinal merce görünümü bence çok çirkindi buna uygun bişilerde elimde vardı fakat yakışıklı gelmedi Passat şapkası çok yakışıklı göründü.Ayrıca kenar boşluğu en iyi gizleyen 2.ci şapka idi.Diğeri Bmw geniş şapka idi oda çok topak göründü arkadaşımızda begenmedi zaten.Passat şapkalı olarak montajını,araç üzerine tesisat montajını Rabbimin zini ile geçtiğimiz aylarda yapmak kısmet oldu.

Farların açılmış hali.

IgHtIAn.jpg

Mercek şapkası için denemeler.

QBk2q7z.jpg

mlG7nu8.jpg

0myLX0q.jpg

WcYo2yr.jpg

Mercek montajından sonra kapak sabitlendi.Üst açık kalan kısıma metal parça ilavesi mecburen oldu ve siyaha boyandı.Orijinal Cupra fardada buna benzeyen bir yapı gördüm.

MeBWLzc.jpg

1N6b0ED.jpg

cmHzmIS.jpg

ggAtMEw.jpg

IPZ23mE.jpg

r67B1aL.jpg

gX5wmRT.jpg

W88HN2u.jpg

Araç üzerinde resim şimdilik bunlar mevcut.Montajını kendim yaptığım için resim çekebildim.

Pzx3lZc.jpg

96TJT4G.jpg

iiFShtQ.jpg

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş

Neyse ki, led şerit falan istememiş sahibi :) Böyle gayet sade ve şık. :good1: Far reflektörü beyaza boyanabilir.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Oktay Toker

Led şerit ne tavsiye ediyorum nede istekleri kabul ediyorum.Bu fara yakışacak uygulam çok nadir olur sanrım.Angel bile çok tipsiz durdu.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • 10 ay sonra...
İbrahim Aktaş
(düzenlendi)

Arkadaşlar merhaba,

2008 Leon sahibiyim ve yetersiz aydınlatma problemim var.

Mercekte yada reflektörde bulanıklık mevcut.

2 adet yeni D1S Valeo kit elimde mevcut ,bu işlere elim yatkın ve yarın farları sökmeyi planlıyorum.

Şimdi arkadaşlar bu mevcut Valeo mercek kitlerini daha iyi hale getirmek yada farklı bir kit takmak mümkün müdür.??

Aşağıdaki resim merceğin ve reflektör den bir örnektir.

2016-03-21 18.54.55.jpg

2016-03-21 18.54.59.jpg

tarihinde İbrahim Aktaş tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
  • 6 ay sonra...
İlker Tosun

2012 model leon style copa plus paket aracımın sol kısa xenon far önce rengi mor gibi yanmaya başladı. bir iki gün sonra tamamen söndü ve arıza lambası yandı. servıste yan sanayi için 100 küsür, orjinali için400-500 tl gibi bir rakam verildi. 

acaba ampulü dışardan alsam montajı o kadar zormu?

ıkı lambayı da bırden mı degıstırmek gerek?

hangı lamba vardır bu aradaba? 

ve hangı lambayı almak lazım?

kusura bakmayın bu konuda gayet acemıyım, yorumlarınızı beklıyorum.

Yorum bağlantısı
Sırrı Polat
10 saat önce, ilker tosun yazdı:

2012 model leon style copa plus paket aracımın sol kısa xenon far önce rengi mor gibi yanmaya başladı. bir iki gün sonra tamamen söndü ve arıza lambası yandı. servıste yan sanayi için 100 küsür, orjinali için400-500 tl gibi bir rakam verildi. 

acaba ampulü dışardan alsam montajı o kadar zormu?

ıkı lambayı da bırden mı degıstırmek gerek?

hangı lamba vardır bu aradaba? 

ve hangı lambayı almak lazım?

kusura bakmayın bu konuda gayet acemıyım, yorumlarınızı beklıyorum.

Geçmiş olsun , motor kaputunu açıp farlarınızın arka tarafınının resmini yükleyebilirseniz yardımcı olabiliriz belki , resim çekerken farın arka tarafında bir kapak olmalı o kapağı açıp farın iç kısmını da resmedebilirseniz ampül tipini söyleyebiliriz ,

ideal olan eğer bulabilirseniz;  çift olarak az kullanılmış , orjinal çıkma ampül bulup çift olarak değiştirmek ,

yan sanayi tavsiye etmem , ton farkı muhakkak oluşacaktır ve tahminimce ömrü kısa olacaktır

500 tl ampül için çok pahalı geldi bana , web sitesinin ilanlar kısmını inceleyebilirsiniz 

azıcık el beceriniz varsa tanesi 100 tl civarı orjinal çıkma ampül alıp tek veya çift olarak kendiniz rahatlıkla değiştirebilirsiniz , 

Yorum bağlantısı
  • 2 yıl sonra...
Cüneyt Özkan

Merhaba, formunuzu çok beğendim fazlaca bilgi aldım.

2012 Leon Copa Plus aracın orjinal Xenon ampulleri Osram D1S 66140 model.

Aydınlatma yetersiz geldiği için yeni 2 adet sipariş ettim ve kendim değiştirdim. Gayet kolaydı. tampon falan sökmeye gerek kalmadı.

Bu arada sigortayı ve akü kutup başlarını da sökmedim. 

Kontağı kapatıp anahtarı çektim 10dk bekleyip yaptım.

Aydınlatma cidden arttı ama beklediğim kadar olmadı.

Ekte kısa ve uzunlar çekilmiş fotoğraflar var. Ancak normalde, fotoğraftakinden daha aydınlık.

Siz ne düşünüyorsunuz, ne önerirsiniz.

IMG-20190309-WA0020.jpg

IMG-20190309-WA0022.jpg

IMG-20190309-WA0021.jpg

Yorum bağlantısı
Oktay Toker

Hoş geldiniz.

Mercek reflektör sorunu olma ihtimali yüksek görünüyor.Ampul değişimi çözüm olmamış görünüyor ve değişim sonrası fark yeni ampulün renk tonu daha beyaz olması kaynaklı iyileşme gibi duruyor.

Tam çözüm farlar açılıp mercek değişimi ve ön camın içten temizlenmesi ile olacaktır.

Ayrıca far ayarı biraz aşagıda gibi duruyor. 

Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş

Mavimsi ton kameradan kaynaklanıyor sanırım. Standart D1S taktığınız için ciddi bir artış olmayacaktır. Böyle iyi görünüyor.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...