İçeriğe Yönlendir

Far Camı Açma ve Silikonla Kapama

Zafer Özbek

Recommended Posts

Zafer Özbek

arkadaşlar yeni farlarım geldi ben yanlızca camları değiştirmek istiyorum yanlız bu farların camını yapıştırdıkları maddeyi nereden bulabilirim hani orjinal ısıyı görünce yumuşayan ,soğuyunca sertleşen yapıştırıcıdan lazım acaba nereden bulabilirim bilgisi olan varmı?birde bu yapıştırıcının adı sanı nedir?yardımcı olursanız minnettar olurum.

Yorum bağlantısı
Zafer Özbek
Ben 404 Sıvı Conta kullanıyorum.

öncelikle teşekkür ederim sıvı contayla yapıştırdıktan sonra ileride açacak olursak ,açmak kolay oluyormu?

Yorum bağlantısı
Ahmet Göker Derya1679652568

Ben farımı yaptırdığım zaman stopçu normal silikonla yapıştırdı farı. Ama sıvı conta daha iyi bir alternatif olacaktır tabiki...

Yorum bağlantısı
  • 1 yıl sonra...
Ahmet Kasapoğlu

farınızın ölçüsü ile mercek ölçüsünü karşılaştırmanız uyup uymayacağını görmeniz için yeterli. saç kurutma yetmeyebilir. fön makinası ile ısıtın. yada frında ısıtarak açın.

Yorum bağlantısı
  • 1 yıl sonra...
Berkay Duman

Far camını açmak için ısıtıp gevşettiğimiz silikonlar, kapatırken tekrardan ısıtılıp kullanılabilir mi yoksa yeni bir kat silikon sıkmak gerekir mi araya? Bir de bu Sista Cam silikonu farların kendi silikonları gibi ısıtınca gevşeyen cinsten bi silikon mudur?

Yorum bağlantısı
Mustafa Bağseven

Sista silikonu sıcak ortamda hiç denemedim ama cidden harika bi silikon.Ama ısıya ne kadar dayanıyor onu bilemem.Yeni bi kat silikon kullanman gerekli.

Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş

Sista'nın ya da 404'ün sıvı conta'sını kullanıyorum. Dediğin gibi ısıtınca gevşeyen türde silikon bu ikisi de.

Yorum bağlantısı
Mustafa Bağseven

Voltron

404 sıvı conta yapıştırmıyor.Sadece conta vazifesi yapıyor.Öyle degil mi?Ben daha önce onunla yapıştırmayı denedim yapıştırmıyor

Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş

Evet az bişey yapıştırıp izolasyon görevi görür. Yapıştırmaya gerek var mı ki ?

Yorum bağlantısı
Berkay Duman
Evet az bişey yapıştırıp izolasyon görevi görür. Yapıştırmaya gerek var mı ki ?

Far camı kenarları öyle çok bi miktar ısınmaz tahminimce.Ben tekrar camı açabileyim ve de su geçirmesin yeter. Sista silikon işimi görür o zman değil mi?

Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş

Kullanmadım ama görür bence. Dediğin gibi ısı pek olmaz kenarlarda.

Yorum bağlantısı
Mustafa Bağseven

Berkay

far camını nasıl açtıgını söyleyebilirmisin?Fırına mı attın stopları

Yorum bağlantısı
Berkay Duman
Berkay

far camını nasıl açtıgını söyleyebilirmisin?Fırına mı attın stopları

Ben farlar üzerinde çalışmayı planlıyorum. Ama henüz planlama yapıyorum. Gerekli parçaları ve malzemeleri topluyorum ve araştırıyorum. Stoplarım da zaten silikon filan yok direk geçmeli.(araç pug206)

Yorum bağlantısı
  • 1 ay sonra...
Yusuf Gür

valla iki gün sonra elde kalırmış gibi duruyor. skill inki gg de 54 tl piyasada en ucuz 85 tl civarında ben sipariş verdim bile :)

Yorum bağlantısı
Berkay Duman
(düzenlendi)
valla iki gün sonra elde kalırmış gibi duruyor. skill inki gg de 54 tl piyasada en ucuz 85 tl civarında ben sipariş verdim bile :)

Hımm evet ben de buldum bosch un yan sanayisi filan galiba iyi bişeye benziyo 4 tane de uç hediyeli. Alınabilir. Sağol güzelmiş.

bildiğim kadarıyla einhell de iyi bir marka hem 35 lira

http://urun.gittigidiyor.com/SICAK-HAVA-TA...365619#aciklama

tarihinde berkay_8 tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
  • 6 ay sonra...
Mehmet Can 2
(düzenlendi)

kolay gelsin arkadaşlar far camını sökmek istiyorum angel uygulaması yapacağım ama kırılacağından korkuyorum ne ile sökebilirim ne ile tekrar yapıştırabilirim far camına angel ampulleri yapıştırmak istiyorum hüseyin hoca yardımcı olur mu acaba bilgi sahibi arkadaşlar da yardımcı olurlarsa sevinirim

tarihinde Mehmet Can 2 tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
  • 3 ay sonra...
İbrahim Açıkbaş
(düzenlendi)

konu baya aralıklı mesajlanmış ama başlık uyuyor gibi geldi, işinize yararsa yöneticilerimiz herkesin daha kolay görebileceği bir yere alır herhalde.

biz japon yapıtırıcı sökmek için rc uçaklarda debounder diye bir solüsyon kullanıyoruz, elimize yapışan japonu ve diğer yapıştırcılarıda anında hiç tahriş etmeden ve zarar vermeden çıkarıyor.

farcamı vs sökmek için denenebilir. ancak adi mikayı yumuşatıyor önce malzmelerinizin bir köşesinde deneyip tecrübe etmenizi öneririm.

kürdan, kulak çubuğu, damlalık, tükenmez kalem içi gibi araçlarla birer damla uygulayabilirsiniz.

nerden bulurum derseniz yurt içinde THKde ve oldukça ucuza bulablirsiniz.

http://modelucak.thk.org.tr/satis1/satis.php

burada: yapıştıcılar-kimyasallar=> çözücü-sıkılaşyırıcılar==>AC-68 CA Çözücü (Ürün No: 11.41814)

Ankaralılar direk THKnin iskitler büyük sanayideki satış ofisindende gidip alabilir.

umarım bu sökme işlerinizde çözüm olur.

post-4554-1288037246_thumb.jpg

tarihinde ?brahim A tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Oktay Toker

sökülmeyen far camı duymadım okumadım ama sökülme esnasında epey terlettigini bazende cebi yaktıgını biliyorum.

Yorum bağlantısı
Oktay Toker
(düzenlendi)
Oktay abi sen hiç BMW farı ile koklaştınmı :D Açana arabayı veriyorlar :)

demekki bu cebi yakanlardan. :p

preslimi? sabit bütünmü?standard far tipindeyse muhakkak yolu vardır.

gül gibi kokuyorsa koklayım yoksa kalsın: :)

tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...