İçeriğe Yönlendir

Far Camı Açma ve Silikonla Kapama

Zafer Özbek

Recommended Posts

Oktay Toker

ahmet beyin çalışmasını buldum okuyum soracagım kendisine zira benim mondinin far içine bmw mercek yapısını düşünüyorum sadece kurgu şu an.cam olayı için e-mail attım bir iki yere.bakalım ufaktan proje başlattım.

Yorum bağlantısı
Fatih Özbaş1679652583
ahmet beyin çalışmasını buldum okuyum soracagım kendisine zira benim mondinin far içine bmw mercek yapısını düşünüyorum sadece kurgu şu an.cam olayı için e-mail attım bir iki yere.bakalım ufaktan proje başlattım.

VW Golf 4 ün içleri sisli Valeo Far camları da muhteşem açılır :) hatta açtıktan sonra insan ölür direk :) gebertir insanı ya :)

Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş

Valeo'nun yeni üretim farları da açılamıyor, şans işte. Sanırım vectranınki kolay açılabilir. Bosch olması lazım.

Yorum bağlantısı
Oktay Toker
(düzenlendi)

özelliklemi açılmasın diye tam pres yapılıyor yoksa başka sebebmi var.içine sıvı almaması seçenegi haricinde.sarsıntıda es geçersek başka ne sebeb olabilir.

cam kırıldı bir şekilde komple degişim gerekecek.buda oldukca külfet demektir.kullanıcı hakları için kusur teşkil etmezmi bu.

yoksa kalite diyerek geçiştirilecekmi?

tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Misafir

Hiç bir farın yedek camı yokki.Niye açılmasına müsade etsin üretici.Açılabilen far onarılabilir fardır.Üretici yeni satacakki para kazansın.Tamamen duygusal yani

Yorum bağlantısı
Oktay Toker
(düzenlendi)
Hiç bir farın yedek camı yokki.Niye açılmasına müsade etsin üretici.Açılabilen far onarılabilir fardır.Üretici yeni satacakki para kazansın.Tamamen duygusal yani

eski araçların sadece cam olarak var o zaman yeni nesil araçlar için geçerli degil bu işlem.duygusalda epey duygusal hani.

artık bazı far camlarının açılamadıgını okudum ve duydum. :)

tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Fatih Özbaş1679652583
Valeo'nun yeni üretim farları da açılamıyor, şans işte. Sanırım vectranınki kolay açılabilir. Bosch olması lazım.
Golf ün Hella marka farları da çok kolay açılıyor fakat valeolar daha kaliteli. (Made in Spain) :)Evet Oktay Bey tabiki de tamamen duygusal eğer tüm farlar tamir edilebilir olsaydı yeni far satışları baya bir azalırdı. Zaten aracın satışından çok yedek parçadan kazanıyor üreticiler.
Yorum bağlantısı
  • 3 yıl sonra...
Mehmet Nusret Öztürk

Megane 3 hb aracımın farlarının içine mercek takmak istiyorum ancak farın bakalit kısımıyla önde yer alan şeffaf yüzey siyah macun gibi bir malzemeyle yapıştırılmış. Bu yüzden farın içine ulaşamıyorum. Bu sorunu nasıl çözebilirim. yardımlarınızı bekliyorum. ilginize teşekkür ederim.

post-7062-0-43976000-1388303808_thumb.jp

Yorum bağlantısı
Erkan Kahya

Isı tabancası veya saç kurutma makinesi ile ısıtarak önce silikonun yumuşamasını sağla sonrada spatula veya geniş ağızlı bir tornavida ile birbirinden ayırırsın. İlk başta alt taraflardan başla ki bozulan yerler görünmesin. Ve son ihtiyacın olan şey bolca sabır :heat:

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Mehmet Nusret Öztürk

ısıtarak

çok teşekkür ederim

Isı tabancası veya saç kurutma makinesi ile ısıtarak önce silikonun yumuşamasını sağla sonrada spatula veya geniş ağızlı bir tornavida ile birbirinden ayırırsın. İlk başta alt taraflardan başla ki bozulan yerler görünmesin. Ve son ihtiyacın olan şey bolca sabır :heat:

çok teşekkürler. başarılı oldu :bravo:

Yorum bağlantısı
  • 3 hafta sonra...
Samet Kayış

hem sorum hemde açmak için kolay bir yöntemim var :D

öncelikle far camını kapatırken siyah akvaryum silikonu kullansam nasıl olur bu sorunun cevabını yarına kadar alırsam gerçekten süper olur bu :D

1 ay kadar önce astra g farını açmak için hiç bişey kullanmadım :D sıcak yanan peteğin üzerinde eşit olacak şekilde 10 ar dakika beklettim tornavide ile açtım zorlanan taraflarını da milattan kalma fön ile ısıtarak açtım açmak 10 dakikamı almadı 1 farı :) ama yeni nesil farlarda farklılık gösterebilir

Yorum bağlantısı
Oktay Toker

Metal kılıflı poliüretan silikon kullan.Pumastik yazar.

Her far hem Erkan'ın paylaştığı linkteki gibi hem senin açtığın gibi kolay açılmıyor.

Yorum bağlantısı
  • 4 hafta sonra...
Anıl Ezgi

Albea nin orjinal farlarini açmak baya zor oldu ama kapatirken sista siyah slikon kullanicam geri açılabilirligi nasıl olur bilemiyorum sizce tekrar açabilirmyiz?

Yorum bağlantısı
  • 3 hafta sonra...
Sadık Usca

abi forumda hiç rastlamadım ama ben far camını kendimce bi yöntemle açtım. özellikle farın birleşme yerini ufo nun karşısında elinizde çevirmek suretiyle ısıtın. bu arada camını fazla tutmayın ufoya karşı özelliği bozulabilir diye duymuştum. çok çabuk açılıyor deneyin işinize yarayacaktır

Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş

Fırında ısıtmakla aynı şey, denenebilir :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • 3 hafta sonra...
Samet Kayış

Akvaryum silikonu kullandım farlarım su aldı. Bugün bauhause gittim orada elemanlara sordum hangisini alayım diye, derdim anlattım sista olanı poliüratan ı tavsiye ettiler size sormadan almayayım dedim siz ne diyorsunuz hangisi daha uygun olur farlar için su alması canımı çok sıktı :(

udadeqaz.jpg

Yorum bağlantısı
Ali Gürbüz

Farın su alması silikonun markası ile değil işçilikle alakalıdır.

Mesleğim silikon ve su yalıtımı ile ilgilidir

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Samet Kayış
(düzenlendi)

daha ne kadar silikon sıkabilirim bilmiyorum her tarıfına silikon sıktım aam yine su aldı. neyse bi daha açtığım zaman ön tarafı bantlayıp her tarafı silikonlayacağım bakalım o zaman ne olacak

tarihinde Samet Kayış tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...