İçeriğe Yönlendir

Opel Corsa D (2006-2014) xenon

Orhan Çakır

Recommended Posts

Orhan Çakır

Merhaba, yeni corsa 1.3 CDTŞ Enjoy Sport aracıma xenon far düşünüyorum önerilerinizi bekliyorum .Teşekkürler

Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş

Merhaba, free form farlar xenon kit takıldığında aşırı parlak veya düzensiz ışık dağılımı oluşturuyor. Farlarına mercek taktırıp iyi bir aydınlatma elde edebilir karşıdan gelen trafiği de rahatsız etmezsin. Öteki türlü -iyi bir yöntem olmasa da- 6000K'yı geçmeyen bir kit kullanmandan başka bişey öneremiyorum.

Yorum bağlantısı
  • 4 ay sonra...
Guest quiksilver

herkese mrb.

corsa d için çok araştırdım fakat uygun bir far bulamadım.araç yeni olduğu için pek fazla ekipman yok.farıma mercek uygulaması yapabilir miyim.merceksiz xenon çok dağıldığı için kullanmak istemiyorum.far yapım şu şekilde:

dsc02018tu0.th.jpg

Yorum bağlantısı
Mehmet Uğur Aca

mercek uygulanabilir ama kesip biçmen gerekecek biraz eğer başarılı olamazsan farlara yazık olur diye düşünüyorum araç yeni olduğu için.

Yorum bağlantısı
Guest quiksilver
(düzenlendi)

corssaxo8.th.jpg dscf0218bx3bx3.th.jpg

şu kırmızı alanda gösterdiğim öbek yerine kesme biçme yapmadan mercekli olanı takılamaz mı acaba.

tarihinde quiksilver tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Mehmet Uğur Aca

gösterdiğin kırmızı alan zaten kısa far reflektörü,buraya valeo veya hella marka çıkma mercekler takılabilir fakat bana kalırsa sığmaz diye düşünüyorum valeo marka merceğin çapı 70mm,bence yarın kaba taslak bir ölç bakalım kaç mm,ben yine sığmayacağını tahmin ediyorum,eğer bulabilirsen hellanın d2s girişli 50mm çapında mirco de merceklerini kullanmak sağlıklı olur diye düşünüyorum,eğer bulamazsan valeo mercek büyük gelirse kesmen gerecek maalesef.

Yorum bağlantısı
Guest quiksilver

peki diyelim ki ölçtük uydu, hellanın bahsettiğin merceğini nereden temin edebilirim.

Yorum bağlantısı
Mehmet Uğur Aca

hellanın Türkiye distribitörü ile temasa geç bakalım,veya Türkiyede varmıdır bilmiyorum,ama ebayda satılıyor,ancak yurt dışından getirme şansın olacak.

Yorum bağlantısı
Guest quiksilver

ürünün tam ismini verdiğim taktirde yurtdışından da getirdebileceğim tanıdıklarım var.peki bu mercekler sadece hella da mı bulunur.birde bu dediğin hella d2s tam olarak ne diye geçiyor.far merceği desek anlaşılmaz sanırım

Yorum bağlantısı
Mehmet Uğur Aca

mercek taktığın zaman artık ampül girişi h1 h7 falan olmayacak,orjinal xenon kullanacağın için d2s girişli projektör ve d2s philips veya osram 4300k ampüller kullanacaksın,tam ismi D2S girişli 50 mm hella mikro de xenon projektör.50mm mercek sadece hellada var diye biliyorum.

Yorum bağlantısı
Guest quiksilver
mercek taktığın zaman artık ampül girişi h1 h7 falan olmayacak,orjinal xenon kullanacağın için d2s girişli projektör ve d2s philips veya osram 4300k ampüller kullanacaksın,tam ismi D2S girişli 50 mm hella mikro de xenon projektör.50mm mercek sadece hellada var diye biliyorum.

bu son dediğine göre ben merceği aldıktan sonra sadece ampül mü kullanacağım yoksa xenon kit mi takacağım anlamadım.

Yorum bağlantısı
Mehmet Uğur Aca

hem mercek,hem xenon kit alacakcaksın 2 adet balast+2 adet d2s ampül,şunuda söyleyeyiim sana 50mm hellada alsan 70mm valeoda alsan mercek yerleştirmek için mutlaka arka reflektörünü keseceksin.resimlerde göz kararı ile sığıp sığmayacağını tam bilemiyorum belki valeoda sığabilir dediim bir ölçmen lazım.

Yorum bağlantısı
Guest quiksilver
(düzenlendi)

yardımların için saolasın arkadaşım.biraz daha araştırıp uygulamayı düşünüyorum.son olarak voltran hocanın da yorumunu bekliyeceğim.daha önce aynı uygulamayı 406 ya yapmış hella d2s projektör ile.

ayrıca şu sitede uygun fiyatla buldum hella:

http://www.sigmaauto.com/hella/50mmmodule.php

tarihinde quiksilver tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş
orjinal mercekli far var corsa'da...afl paketle geliyor...sonradan temin edip xenon uygulayabilirsiniz...ayrıca afl özelliği beyne tanıtıldığı taktirde çalışıyor diye biliyorum...

Evet bunu denemek lazım. AFL çalışmasa bile mercekli fara xenon kit takıldığında düzgün bir aydınlatma elde edilebilir. Şu anki farlara mercek takmak çok iyi bir işçilik gerektirir ve görüntüsü de orjinal gibi olmaz, hazırı vaken uğraşmaya değmez.

post-5-1198725013.jpg

Yorum bağlantısı
Guest quiksilver

peki şöyle sorayım. afl paketini taktırmadan önce dışarıdan bir xenon kit taktırsam daha sonra memnun kalmadığım taktirde servisten xenon hariç mercek taktırabilirmiyim acaba

Yorum bağlantısı
Emir Giresunlu

bu afl far grubunun merceği nedir. astralarda bixenon olması lazım acaba buda uzun hüzmeyi veriyormu halojen lamba üzerinden. yani xenon kit takarak bixenon hale getirmek mümkünmü.

Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş
bu afl far grubunun merceği nedir. astralarda bixenon olması lazım acaba buda uzun hüzmeyi veriyormu halojen lamba üzerinden. yani xenon kit takarak bixenon hale getirmek mümkünmü.

Hangi firma üretiyor bilmiyorum, AL olabilir, bildiğim kadarıyla AFL farların bi-halojen gibi bir fonksiyonu yok.

Yorum bağlantısı
Emir Giresunlu

astralarda vectralarda bixenon olunca merak ettim. bir sitede high and low bulbs diye bir ifade var ikisini birden çevirdiğine göre tahminen mercekten ikisini birden veriyor.

Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş
astralarda vectralarda bixenon olunca merak ettim. bir sitede high and low bulbs diye bir ifade var ikisini birden çevirdiğine göre tahminen mercekten ikisini birden veriyor.

Uzun ve kısa olarak iki ampul var zaten. Kısa mercekten uzun reflektörden veriliyor.

Yorum bağlantısı

son yaptıklarımdan sonra öğrendiğim şu ki:aracınızın orjinalde xenonlu farı warsa alırken birkere verin sonradan kit mit yaparım die düşünüp 300-400ytl den kasmayın ,0 araba alanlar için diorum tabi..

mercekli xenon yoksa sadece halojen mercekli bile warsa işte AFL sistemli farlar fln..yine öyle alın derim..

hadi almadınız boşuna reflektör içine xenon koymayın bir süre sonra mercekli orjinal xenonlu araçlar kullanma imkanınız olursa bide aracınıza 6000k takmışsanız 4300k isteyecek birde farlarınız ayarlı bile olsa mercek gibi belirgin kesilme çizgisiniz olmayacağı için,orj. xenonlu araçtan sonra sizde aracınızda öyle olmasını isteyeceksiniz ozmnda warsa sonradan bile olsa orjinal mercekli halojen yada xenon farları alıp öyle xenon takın derim :) bu son sözüm olur..

bndan sonra alacağım araç 0 km olursa artık xenon opsiyonu olmayan araç kalmadığı için bi sefer verip direkt orjinal xenonlu alırım 3kuruş fazla olsun ama tam olsun :)

tabi bide eklemeyi unuttum..

honda,pöjo,vw grup araç kullanıyorsanız aracınıza uygun elbet mercekli modifiye farlar wardır tabi onlardanda faydalanıp içindeki mercekleri değiştirip kullanabilirsiniz :) (benim gibi sonradan far yapan modifiye firmalar kullandığınız markaya pek bişi üretmiyorsa şimdiden kolay gelsin diyim :) )

Yorum bağlantısı
Emir Giresunlu
son yaptıklarımdan sonra öğrendiğim şu ki:aracınızın orjinalde xenonlu farı warsa alırken birkere verin sonradan kit mit yaparım die düşünüp 300-400ytl den kasmayın ,0 araba alanlar için diorum tabi..

mercekli xenon yoksa sadece halojen mercekli bile warsa işte AFL sistemli farlar fln..yine öyle alın derim..

hadi almadınız boşuna reflektör içine xenon koymayın bir süre sonra mercekli orjinal xenonlu araçlar kullanma imkanınız olursa bide aracınıza 6000k takmışsanız 4300k isteyecek birde farlarınız ayarlı bile olsa mercek gibi belirgin kesilme çizgisiniz olmayacağı için,orj. xenonlu araçtan sonra sizde aracınızda öyle olmasını isteyeceksiniz ozmnda warsa sonradan bile olsa orjinal mercekli halojen yada xenon farları alıp öyle xenon takın derim :) bu son sözüm olur..

bndan sonra alacağım araç 0 km olursa artık xenon opsiyonu olmayan araç kalmadığı için bi sefer verip direkt orjinal xenonlu alırım 3kuruş fazla olsun ama tam olsun :)

tabi bide eklemeyi unuttum..

honda,pöjo,vw grup araç kullanıyorsanız aracınıza uygun elbet mercekli modifiye farlar wardır tabi onlardanda faydalanıp içindeki mercekleri değiştirip kullanabilirsiniz :) (benim gibi sonradan far yapan modifiye firmalar kullandığınız markaya pek bişi üretmiyorsa şimdiden kolay gelsin diyim :) )

ben heralde afl grubu alıp mercek değiştirme yoluna gidicem ama afl grubunun merceğininde uzunları verme ihtimali var bunu araştırıyorum. eğer öyleyse afl grup alıp bazı yerlerde yazdığı gibi afl özelliği kazandırabilirmiyim onu araştıracam. onun üstüne birde orijinal opel astra xenon sistemini yedek parçadan toplamak biraz pahalıya mal olucak ama yaparsam bu dediklerim yapacam. alırken xenon opsiyonu yoktu belki 2009 model yılı için koyarlar aracıma

aracım corsa d sport 3 kapı.

Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş

Çok sinirliyiz galiba :)

Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş
ben heralde afl grubu alıp mercek değiştirme yoluna gidicem ama afl grubunun merceğininde uzunları verme ihtimali var bunu araştırıyorum. eğer öyleyse afl grup alıp bazı yerlerde yazdığı gibi afl özelliği kazandırabilirmiyim onu araştıracam. onun üstüne birde orijinal opel astra xenon sistemini yedek parçadan toplamak biraz pahalıya mal olucak ama yaparsam bu dediklerim yapacam. alırken xenon opsiyonu yoktu belki 2009 model yılı için koyarlar aracıma

aracım corsa d sport 3 kapı.

Mercek değiştirme ihtimalin varsa buna baştan karar vermen gerekiyor. Çünkü AFL fara taktığın H7 kiti, astra vb. oem merceğe takamazsın soket ve optiği uymaz.

Yorum bağlantısı
Emir Giresunlu
bi-halojen gibi bir olay yok corsa'da.ölçmek lazım ama astra merceği o fara sığmaz.afl olarak çalışıp çalışmayacağını direk servise sorabilirsiniz.araçta herşeyin altyapısı hazır(mesela hız sabitleme sistemi enjoylarda yok orjinalde.montajda sadece sinyal kolu değiştirilip beyne okutuluyor.)bu yüzden onun da çalışabileceğini düşünüyorum.

ben cc taktırdım zaten araca. sport benimki. astra merceği sığabilir ama tam emin değilim. astranın merceklerini kapağını söktünmü aynı gibi duruyor boyutları hatta garajda bir çift merceğim var:)haftaya pzt serviste işim vardı zaten camlardaki filmler düzeltilecek biri kabardı orda biraz servis danışmanlarını sıkacam demek oluyor:)

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...