Fatih Demirtaş1679652601 26 Şubat 2015 Paylaş 26 Şubat 2015 Arkadaşlar yapan oldumu bilmiyorum fakat bir kaç yere sordum mercekğin arkası dışarı taşıyor far yerine oturmuyor dediler.varmı bu durumun aslı astarı.corsa d makyajlı kasa 2014 Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut 27 Şubat 2015 Paylaş 27 Şubat 2015 Bu far için en uygun mercek mini morimoto , far içi ve reflektör alanı çalışma için çok kısıtlı ...Dar alanlar için oldukça ideal bir ürün ... 1 Yorum bağlantısı
Oktay Toker 27 Şubat 2015 Paylaş 27 Şubat 2015 (düzenlendi) Morimoto i,çin yorumum yok.Fakat yeni Hella her şekilde kılı kılına olur olmasına ama arka kısmda en az 3 cm lik bir çıkıntı kesinlikle olur.Bu tip çalışmalarda arka kısım illa boşluk kalsın orijinal gibi kapak kapansın istmei var ise farları aynen kullanmaya yada Mahmut'un eklediği mercek bulunup kullanılmalı.Lakin ne derecede tatmin edici olur bu önemli.Mahmut bu morimoto D2s değil mi?Öyle ise buda kılı kılına olmazmı?Kapakta oynama yaptırmayacagı kesin mi? 27 Şubat 2015 tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut 27 Şubat 2015 Paylaş 27 Şubat 2015 Resimdeki mercek H1 abi ve mercekler diğer çançinçon lara kıyasla daha kaliteli çünkü xenon uyumlu . OEM vazgeçilmezimiz , bizim açımızdan bunun aksi düşünülemez zaten ama montaj alanı dar olan far grupları için istisna bir ürün mini morimoto Merceğin arka kısmı reflektör ampul yuvasını geçmediği için bir sıkıntı teşkil etmiyor abi 2 Yorum bağlantısı
Oktay Toker 27 Şubat 2015 Paylaş 27 Şubat 2015 (düzenlendi) Bu farda kılı kılına işlem oldu.Hatta arka kapakta boşlukta mevcuttu sadece kenar kısımlardan belli noktalarda yarım cm kesme yapıldı.Buna sığan yapı bu Corsa farınada rahatça sığar diye düşünüyorumhttp://www.geceucusu...iz/page__st__20O çin malı xenon merceği ve şapkası rahatça sığdı ise Hella mercek öne doğru çıkıntılı şekilde güzelce monte edilir.Tek sıkıntı ön cama sürtmemesi için tamamen arkaya egimli ve geniş ve yakışacak bir mercek şapkası olur.Arka kısımda resimden görüldüğü kadarı ile o vakit rahatlıkla sığar kanısındayım.İyi bir işçilik ile sorunsuz ve kaliteli montaj olur. 27 Şubat 2015 tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi 2 Yorum bağlantısı
Fatih Demirtaş1679652601 27 Şubat 2015 Paylaş 27 Şubat 2015 Bu farda kılı kılına işlem oldu.Hatta arka kapakta boşlukta mevcuttu sadece kenar kısımlardan belli noktalarda yarım cm kesme yapıldı.Buna sığan yapı bu Corsa farınada rahatça sığar diye düşünüyorum http://www.geceucusu...iz/page__st__20 O çin malı xenon merceği ve şapkası rahatça sığdı ise Hella mercek öne doğru çıkıntılı şekilde güzelce monte edilir.Tek sıkıntı ön cama sürtmemesi için tamamen arkaya egimli ve geniş ve yakışacak bir mercek şapkası olur.Arka kısımda resimden görüldüğü kadarı ile o vakit rahatlıkla sığar kanısındayım. İyi bir işçilik ile sorunsuz ve kaliteli montaj olur.sonuç olarak hangi mercek tipi malzeme toplamalıyım.dediklerinize göre kesin bir bilgi yok.Bendr mercrğin arkadan çıkmaması taraftarıyım.bi ara farın arkası ile yine arkada bulun plastik parçanın arada mesafeyi fotoğraflar buraya koyarım.bidr öyle yorumlayalım.. Yorum bağlantısı
Oktay Toker 27 Şubat 2015 Paylaş 27 Şubat 2015 (düzenlendi) Yeni Hella diye yazdım.Başka bi-xenon mercek ile uğraşamazsın zaten olmaz.Yeni Hella'dan biraz daha kısa olan Visteon bi-xenon mercek var ama bulmak çok sorun.Mondeo Mk4 ve Focus F2 farlarında kullanılıyor.Fakat montaj sonrası bu uzunluk farkı çok bariz avantaj olmuyor diyebiirim.Ayrıca aydınlatmasını hiç sevemediğim bir bi-xenon merceği.Yada Mahmut'un önerdiği merceği bulup tasta delip kesme yapmadan kullanırsın.Arka ampul değişim kapagının boyutlarını gösteren resim yüklersen iyi olur.Mercek tiplerini özelliklerine linkten bakmanı tavsiye ederim.http://www.geceucusu...__20#entry68210 27 Şubat 2015 tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Fatih Demirtaş1679652601 28 Şubat 2015 Paylaş 28 Şubat 2015 (düzenlendi) Yeni Hella diye yazdım.Başka bi-xenon mercek ile uğraşamazsın zaten olmaz.Yeni Hella'dan biraz daha kısa olan Visteon bi-xenon mercek var ama bulmak çok sorun.Mondeo Mk4 ve Focus F2 farlarında kullanılıyor.Fakat montaj sonrası bu uzunluk farkı çok bariz avantaj olmuyor diyebiirim.Ayrıca aydınlatmasını hiç sevemediğim bir bi-xenon merceği.Yada Mahmut'un önerdiği merceği bulup tasta delip kesme yapmadan kullanırsın.Arka ampul değişim kapagının boyutlarını gösteren resim yüklersen iyi olur.Mercek tiplerini özelliklerine linkten bakmanı tavsiye ederim.http://www.geceucusu...__20#entry68210Yeni Hella diye yazdım.Başka bi-xenon mercek ile uğraşamazsın zaten olmaz.Yeni Hella'dan biraz daha kısa olan Visteon bi-xenon mercek var ama bulmak çok sorun.Mondeo Mk4 ve Focus F2 farlarında kullanılıyor.Fakat montaj sonrası bu uzunluk farkı çok bariz avantaj olmuyor diyebiirim.Ayrıca aydınlatmasını hiç sevemediğim bir bi-xenon merceği.Yada Mahmut'un önerdiği merceği bulup tasta delip kesme yapmadan kullanırsın.Arka ampul değişim kapagının boyutlarını gösteren resim yüklersen iyi olur.Mercek tiplerini özelliklerine linkten bakmanı tavsiye ederim.http://www.geceucusu...__20#entry68210Tahminime göre kapak kapanınca ampul ile kapak arası en az 5cm kalıyor.azı yok fazladır bile.kapaktan sonra çok yok 4 cm civarı.. 28 Şubat 2015 tarihinde Fatih Demirtaş tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Oktay Toker 28 Şubat 2015 Paylaş 28 Şubat 2015 Bu şekilde ise her şekilde bence sıgar.Sıgmaz denilecek mercekler Eski Hella ve Bosch mercektir.Onlar ile böyle çalışma aynen sıkıntıya yol açacaktır. Yorum bağlantısı
Fatih Demirtaş1679652601 1 Mart 2015 Paylaş 1 Mart 2015 Bu şekilde ise her şekilde bence sıgar.Sıgmaz denilecek mercekler Eski Hella ve Bosch mercektir.Onlar ile böyle çalışma aynen sıkıntıya yol açacaktır.forumda baktıfakat anlayamadım ; yeni tip -eski tip nasıl ayırt edeceğim.bana lazım olan şöyle ki ; hella yeni tip bi xenon mercek, ds1 ampul ve gen 5 balast mı ? 1 Yorum bağlantısı
Oktay Toker 2 Mart 2015 Paylaş 2 Mart 2015 Detaylı şekilde anlatım mevcut.http://www.geceucusu.com/topic/970-mercek-tipleri-resimleri-ve-teknik-ozellikleri/page__pid__68210__st__20#entry68210Mercek kapagı seçimide çok önemli.Bulabilirseniz.Mahmut'un eklediği resimlerdeki en alttaki farda kullanılan Bmw mercek kapagı sıkıntısız işinize yarar ama Hella Mercek için oturma çapı uygun mu bilmiyorum.Şekil itibarı ile nefis olur. Yorum bağlantısı
Samet Arslan 4 Nisan 2015 Paylaş 4 Nisan 2015 sohbet kısmında merakı giderdikten sonra hali hazırda olan bixenonları acemilikten ustalığa geçirmem lazım2. el almıştım farları resimde ekleyeceğm kötü durumdalar toparlamak istiyorum 2 takım farım var 2sinden bir takım çıkar fakat ampul tutucuları acemilikle yaptığım için h1 e uydurduk optik düzgün olmadı şuan kafamda bosch bixenon mercek d2s ampul tutucuyla birlikte4300 k d2s çıkma balast ampul set bunları uygulamak istiyorum orjinale yakın grüntü alabilirim sanırım corsa d nin arka kısmı çok kısa olduğundan mercek tavsiyesine xenon tavsiyesine açığım ilerleyen günlerde fotoğraflı anlatımlarla konuyu pekiştiririm Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 6 Nisan 2015 Paylaş 6 Nisan 2015 Mercekler derinlik olarak pek farketmiyor, hella'nın montajı daha kolay. 1 Yorum bağlantısı
Oktay Toker 6 Nisan 2015 Paylaş 6 Nisan 2015 (düzenlendi) Bosch bi-xenon mercek boyuttan dolayı çok sıkıntı yaşatır.Far içi derinlik ortada.elimde aldım kullanacağım diyorsan sonuçlarıda seni uğraştıracak.Fakat aydınlatma için söz yazmaya gerek yok fazlasıyla tatmin edicidir.İmkan var ise yeni Hella bi-xenon yada hesaplı olarak yeni Valeo bi-xenon olarak rahatlıkla kullanabilirsin.. 6 Nisan 2015 tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Oktay Toker 16 Şubat 2016 Paylaş 16 Şubat 2016 (düzenlendi) Geçen yıl Kastamonu'dan bir arkadaşımızın 2007 Corsa aracı için daha önce çalışmasını yapmak kısmet olan Vectra far örneklemesi ile aynı tarz çalışma yapmak Rabbimin izni ile kısmet olmuştu. http://www.geceucusu.com/topic/6745-opel-vectra-c-bmw-angel-halkaka%C5%9Fpower-led-sinyal/#comment-68460 Hella bi-xenon,uzun hüzmeye halojen h7 mercek,sinyale mercek ve power led,Bmw Angel halka,kaş, Mercek montajında merceğimiz arka kısımdan dolayı biraz önde oldu.Bu defa Peugeot 308 farındaki yaptığım uygulama benzer mercek üzerine şapka değilde çerçeveye ilave olarak bir şapka yapıp mercek oem farlardaki gibi görünmesi birazda zorunlu oluncada sonuç epey uğraşı ile güzel oldu. resim gönder resim upload resim yülke jpg upload ücretsiz resim barındırma resim yükle Toparlanmış halleri. gif upload jpg upload hızlı resim yükle jpg upload jpg upload çoklu resim upload resİm yÜkleme resim upload servisleri resim yükleme servisi resim upload servisleri resim upload servisleri Kapanmış halleri. çoklu resim yükleücretsiz resim barındırma ücretsiz resim barındırma bmp resim yükle resim upload servisleri resim upload bmp resim yükle resİm yÜkleme bmp resim yükle Balastı far altına yerleştirmiştim bu araçta montajda biraz yer sıkıntısı oluşturunca gidermeside sıkıntı olmuş.Araç üzeri resimler gelmedi.Bende merak ediyorum. 16 Şubat 2016 tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi 2 Yorum bağlantısı
Oktay Toker 18 Şubat 2016 Paylaş 18 Şubat 2016 (düzenlendi) 58 dakika önce, Selçuk Keleş yazdı: Gene mi çift mercek, uuuu ! Önünde Angel varsa mercek takıyorum.Hem görsel olarak güzel oluyor hemde işlevini yapmaya devam ediyor.Farın özelliğini iptal etmiyorum. Uzun hüzme arka kısımları hemen hemen bir çok far yapısında geniş oluyor.Bu avantaj oluyor. Halojen ampullü boş yapıda Angel takmıyorum. 18 Şubat 2016 tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi 2 Yorum bağlantısı
Soner Doğru 11 Şubat 2017 Paylaş 11 Şubat 2017 (düzenlendi) MERHABALAR OPEL CORSA AFL FARLARIN UZERINDE CIKAN H9B AMPULLER ICIN HANGI XENON AMPULLERI VE BALAST UYUM SAGLAYABILIR. YARDIMCI OLABILIRSENIZ SEVERIM TESEKKURLER ... 11 Şubat 2017 tarihinde JM CORSA tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 11 Şubat 2017 Paylaş 11 Şubat 2017 - 11 saat önce, JM CORSA yazdı: MERHABALAR OPEL CORSA AFL FARLARIN UZERINDE CIKAN H9B AMPULLER ICIN HANGI XENON AMPULLERI VE BALAST UYUM SAGLAYABILIR. YARDIMCI OLABILIRSENIZ SEVERIM TESEKKURLER ... Konu Açmadan Önce Forumda Arama Yapınız, Aracınızın Konusunu Bulup Ona Devam Ediniz. Adınızı soyadınızı bildirirseniz üye adınızı değiştireceğim. Halojen farlara takılan xenon ampuller iyi bir aydınlatma sağlamaz. (mercekli olsa bile)http://www.geceucusu.com/announcement/1-merceksiz-farlara-xenon-tak%C4%B1lmas%C4%B1-ve-h1h4h7-tipi-xenon-kitlerle-ilgili-mesajlar/ İlla takmak istiyorsanız aynı tipte H9B bulup takmanız gerekir, diğer tip ampullerin duy ve tırnakları uymaz. 1 Yorum bağlantısı
Oktay Toker 13 Mart 2017 Paylaş 13 Mart 2017 Daha önce yapması kısmet olan Corsa D farı için Kaş sökülüp astra J gündüz farı ilavesinde hem gündüz farı hem sinyal olacak şekilde smd3535 power led kullanılarak ve bmw angel halka kısmındaki şapka değişimi için geçtiğimiz yıl sonlarında Rabbimin izni ile yapması kısmet oldu.Bu çalışmada tek içime sinmeyen en üst köşe kısmındaki açıklığı istediğim şekilde kapatacak parça bulamadığım için biraz açıklıkla ve ilave parça ile beni en çok uğraştıran kısım olunca en iyi şekilde yapabildiğim izole görsellik oldu.Nazarlık dedik lakin hala kafamda belki daha iyi yapabilirdim diyerek kendime kızgınlığım var.Far araç üzerinde takıldığı kısım şase kısımları nedeniyle ampul değişim yerinde kapak izolesi silikondan dolayı biraz kalın olunca oturmamış buda orada uğraştırınca sıkıntı oldu ve oradaki arkadaşlar bir şekilde halletmişler.Araç üzerinde resimler gelince bilahire ekleyeceğim. 2 Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 14 Mart 2017 Paylaş 14 Mart 2017 Tek angel olsa daha sade olurdu demeden edemiyorum, zevk meselesi işte. Güle güle kullansın sahibi, araç üstünde foto da göndersin bi de 1 Yorum bağlantısı
Seçkin Öztürk 15 Kasım 2017 Paylaş 15 Kasım 2017 Aracıma mercek montaji yaptırmak istiyorum ama merak ettiğin şeyler var. Mercek montaji sonrası kullanlan ampul hangisidir.? Muayenede sorun oluyor mu. Xenon ampul kullanılıyorsa bende far yıkama yok. Bazı forumlarda muayeneye giderken xenon sökülüp normal h7 ampul takin diyorlar. Birde aracımda uzun kısa farlar ayrı 2 mercek mi takılıyor.? Ayrica aracın üzerindeki farlarami yaptırmak daha mantıklı yoksa çıkma far alıp onlara mi yaptırmak daha iyi. Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 15 Kasım 2017 Paylaş 15 Kasım 2017 50 dakika önce, Seçkin Öztürk yazdı: Aracıma mercek montaji yaptırmak istiyorum ama merak ettiğin şeyler var. Mercek montaji sonrası kullanlan ampul hangisidir.? Muayenede sorun oluyor mu. Xenon ampul kullanılıyorsa bende far yıkama yok. Bazı forumlarda muayeneye giderken xenon sökülüp normal h7 ampul takin diyorlar. Birde aracımda uzun kısa farlar ayrı 2 mercek mi takılıyor.? Ayrica aracın üzerindeki farlarami yaptırmak daha mantıklı yoksa çıkma far alıp onlara mi yaptırmak daha iyi. Bu konuda bolca örnek görebilirsin. İdeali d1s xenon mercek montajı yaptırman olur, ampulü de d1s xenon olacak tabii. Yıkama ve otomatik seviye ayarı xenonda zorunlu olduğundan tüv muayenesinden geçemezsin o nedenle merceğe halojen ampul takıp gitmen önerilmiştir. Uzuna mercek genellikle takılmaz çünkü kısaya bixenon mercek takılacağından uzunun zaten xenon olacak ayrıca halojen uzunlar da yanacak. Corsa D’nin orjinal xenon farını bulman zor ve maliyetli olur o nedenle genelde mercek montajı yolu tercih edilir. 1 Yorum bağlantısı
Seçkin Öztürk 15 Kasım 2017 Paylaş 15 Kasım 2017 40 dakika önce, Selçuk Keleş yazdı: Bu konuda bolca örnek görebilirsin. İdeali d1s xenon mercek montajı yaptırman olur, ampulü de d1s xenon olacak tabii. Yıkama ve otomatik seviye ayarı xenonda zorunlu olduğundan tüv muayenesinden geçemezsin o nedenle merceğe halojen ampul takıp gitmen önerilmiştir. Uzuna mercek genellikle takılmaz çünkü kısaya bixenon mercek takılacağından uzunun zaten xenon olacak ayrıca halojen uzunlar da yanacak. Corsa D’nin orjinal xenon farını bulman zor ve maliyetli olur o nedenle genelde mercek montajı yolu tercih edilir. Abi yukardaki örneğe baktım da benim farin ici öyle değil ve yukardaki fara 2 mercek takilmis. Birde benim aracın farin resmini koydum mercek takınca angel halka da takilabilinirmi. Yorum bağlantısı
Recommended Posts