İçeriğe Yönlendir

Opel Corsa D (2006-2014) xenon

Orhan Çakır

Recommended Posts

Fatih Demirtaş1679652601

Arkadaşlar yapan oldumu bilmiyorum fakat bir kaç yere sordum mercekğin arkası dışarı taşıyor far yerine oturmuyor dediler.varmı bu durumun aslı astarı.

corsa d makyajlı kasa 2014

Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut

Bu far için en uygun mercek mini morimoto , far içi ve reflektör alanı çalışma için çok kısıtlı ...

20-b261-a5-2b_51ad53.jpg

20-b261-a5-2b_c29838.jpg

15103817656.jpg

Dar alanlar için oldukça ideal bir ürün ...

IMG_0486.jpg

FE8D5F63-5A23-4DB4-A3A5-A788F79581E8-654-0000003BD11DADF2.jpg

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Oktay Toker
(düzenlendi)

Morimoto i,çin yorumum yok.Fakat yeni Hella her şekilde kılı kılına olur olmasına ama arka kısmda en az 3 cm lik bir çıkıntı kesinlikle olur.

Bu tip çalışmalarda arka kısım illa boşluk kalsın orijinal gibi kapak kapansın istmei var ise farları aynen kullanmaya yada Mahmut'un eklediği mercek bulunup kullanılmalı.Lakin ne derecede tatmin edici olur bu önemli.

Mahmut bu morimoto D2s değil mi?Öyle ise buda kılı kılına olmazmı?Kapakta oynama yaptırmayacagı kesin mi?

tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut

Resimdeki mercek H1 abi ve mercekler diğer çançinçon lara kıyasla daha kaliteli çünkü xenon uyumlu . OEM vazgeçilmezimiz , bizim açımızdan bunun aksi düşünülemez zaten ama montaj alanı dar olan far grupları için istisna bir ürün mini morimoto ;)

Merceğin arka kısmı reflektör ampul yuvasını geçmediği için bir sıkıntı teşkil etmiyor abi :good1:

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Oktay Toker
(düzenlendi)

Bu farda kılı kılına işlem oldu.Hatta arka kapakta boşlukta mevcuttu sadece kenar kısımlardan belli noktalarda yarım cm kesme yapıldı.Buna sığan yapı bu Corsa farınada rahatça sığar diye düşünüyorum

http://www.geceucusu...iz/page__st__20

O çin malı xenon merceği ve şapkası rahatça sığdı ise Hella mercek öne doğru çıkıntılı şekilde güzelce monte edilir.Tek sıkıntı ön cama sürtmemesi için tamamen arkaya egimli ve geniş ve yakışacak bir mercek şapkası olur.Arka kısımda resimden görüldüğü kadarı ile o vakit rahatlıkla sığar kanısındayım.

İyi bir işçilik ile sorunsuz ve kaliteli montaj olur.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Fatih Demirtaş1679652601
Bu farda kılı kılına işlem oldu.Hatta arka kapakta boşlukta mevcuttu sadece kenar kısımlardan belli noktalarda yarım cm kesme yapıldı.Buna sığan yapı bu Corsa farınada rahatça sığar diye düşünüyorum http://www.geceucusu...iz/page__st__20 O çin malı xenon merceği ve şapkası rahatça sığdı ise Hella mercek öne doğru çıkıntılı şekilde güzelce monte edilir.Tek sıkıntı ön cama sürtmemesi için tamamen arkaya egimli ve geniş ve yakışacak bir mercek şapkası olur.Arka kısımda resimden görüldüğü kadarı ile o vakit rahatlıkla sığar kanısındayım. İyi bir işçilik ile sorunsuz ve kaliteli montaj olur.

sonuç olarak hangi mercek tipi malzeme toplamalıyım.dediklerinize göre kesin bir bilgi yok.

Bendr mercrğin arkadan çıkmaması taraftarıyım.bi ara farın arkası ile yine arkada bulun plastik parçanın arada mesafeyi fotoğraflar buraya koyarım.bidr öyle yorumlayalım..

Yorum bağlantısı
Oktay Toker
(düzenlendi)

Yeni Hella diye yazdım.Başka bi-xenon mercek ile uğraşamazsın zaten olmaz.Yeni Hella'dan biraz daha kısa olan Visteon bi-xenon mercek var ama bulmak çok sorun.Mondeo Mk4 ve Focus F2 farlarında kullanılıyor.Fakat montaj sonrası bu uzunluk farkı çok bariz avantaj olmuyor diyebiirim.Ayrıca aydınlatmasını hiç sevemediğim bir bi-xenon merceği.Yada Mahmut'un önerdiği merceği bulup tasta delip kesme yapmadan kullanırsın.

Arka ampul değişim kapagının boyutlarını gösteren resim yüklersen iyi olur.

Mercek tiplerini özelliklerine linkten bakmanı tavsiye ederim.

http://www.geceucusu...__20#entry68210

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Fatih Demirtaş1679652601
(düzenlendi)

Yeni Hella diye yazdım.Başka bi-xenon mercek ile uğraşamazsın zaten olmaz.Yeni Hella'dan biraz daha kısa olan Visteon bi-xenon mercek var ama bulmak çok sorun.Mondeo Mk4 ve Focus F2 farlarında kullanılıyor.Fakat montaj sonrası bu uzunluk farkı çok bariz avantaj olmuyor diyebiirim.Ayrıca aydınlatmasını hiç sevemediğim bir bi-xenon merceği.Yada Mahmut'un önerdiği merceği bulup tasta delip kesme yapmadan kullanırsın.

Tahminime göre kapak kapanınca ampul ile kapak arası en az 5cm kalıyor.azı yok fazladır bile.kapaktan sonra çok yok 4 cm civarı..

post-6277-0-93525800-1425145049_thumb.jp

post-6277-0-36937900-1425145089_thumb.jp

post-6277-0-36755300-1425145140_thumb.jp

tarihinde Fatih Demirtaş tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Oktay Toker

Bu şekilde ise her şekilde bence sıgar.Sıgmaz denilecek mercekler Eski Hella ve Bosch mercektir.Onlar ile böyle çalışma aynen sıkıntıya yol açacaktır.

Yorum bağlantısı
Fatih Demirtaş1679652601
Bu şekilde ise her şekilde bence sıgar.Sıgmaz denilecek mercekler Eski Hella ve Bosch mercektir.Onlar ile böyle çalışma aynen sıkıntıya yol açacaktır.
forumda baktıfakat anlayamadım ; yeni tip -eski tip nasıl ayırt edeceğim.

bana lazım olan şöyle ki ; hella yeni tip bi xenon mercek, ds1 ampul ve gen 5 balast mı ?

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • 1 ay sonra...
Samet Arslan

sohbet kısmında merakı giderdikten sonra hali hazırda olan bixenonları acemilikten ustalığa geçirmem lazım

2. el almıştım farları resimde ekleyeceğm kötü durumdalar toparlamak istiyorum

2 takım farım var 2sinden bir takım çıkar fakat ampul tutucuları acemilikle yaptığım için h1 e uydurduk optik düzgün olmadı

şuan kafamda bosch bixenon mercek d2s ampul tutucuyla birlikte

4300 k d2s çıkma balast ampul set

bunları uygulamak istiyorum orjinale yakın grüntü alabilirim sanırım corsa d nin arka kısmı çok kısa olduğundan mercek tavsiyesine xenon tavsiyesine açığım ilerleyen günlerde fotoğraflı anlatımlarla konuyu pekiştiririm

Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş

Mercekler derinlik olarak pek farketmiyor, hella'nın montajı daha kolay.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Oktay Toker
(düzenlendi)

Bosch bi-xenon mercek boyuttan dolayı çok sıkıntı yaşatır.Far içi derinlik ortada.elimde aldım kullanacağım diyorsan sonuçlarıda seni uğraştıracak.Fakat aydınlatma için söz yazmaya gerek yok fazlasıyla tatmin edicidir.

İmkan var ise yeni Hella bi-xenon yada hesaplı olarak yeni Valeo bi-xenon olarak rahatlıkla kullanabilirsin..

Yorum bağlantısı
  • 10 ay sonra...
Oktay Toker
(düzenlendi)

Geçen yıl Kastamonu'dan bir arkadaşımızın 2007 Corsa aracı için daha önce çalışmasını yapmak kısmet olan Vectra far örneklemesi ile aynı tarz çalışma yapmak Rabbimin izni ile kısmet olmuştu.

http://www.geceucusu.com/topic/6745-opel-vectra-c-bmw-angel-halkaka%C5%9Fpower-led-sinyal/#comment-68460

Hella bi-xenon,uzun hüzmeye halojen h7 mercek,sinyale mercek ve power led,Bmw Angel halka,kaş,

Mercek montajında merceğimiz arka kısımdan dolayı biraz önde oldu.Bu defa Peugeot 308 farındaki yaptığım uygulama benzer mercek üzerine şapka değilde çerçeveye ilave olarak bir şapka yapıp mercek oem farlardaki gibi görünmesi birazda zorunlu oluncada sonuç epey uğraşı ile güzel oldu.

6484.jpg
resim gönder

6483.jpg
resim upload

6481.jpg
resim yülke

6494.jpg
jpg upload

6497.jpg
ücretsiz resim barındırma

6489.jpg
resim yükle

Toparlanmış halleri.

6499.jpg
gif upload

6504.jpg
jpg upload

6505.jpg
hızlı resim yükle

6507.jpg
jpg upload

6506.jpg
jpg upload

6503.jpg
çoklu resim upload

6558.jpg
resİm yÜkleme

6565.jpg
resim upload servisleri

6562.jpg
resim yükleme servisi

6567.jpg
resim upload servisleri

6538.jpg
resim upload servisleri

Kapanmış halleri.

6625.jpg
çoklu resim yükle

6622.jpg

6620.jpg
bmp resim yükle

6626.jpg
resim upload servisleri

6629.jpg
resim upload

6630.jpg
bmp resim yükle

6627.jpg
resİm yÜkleme

6639.jpg
bmp resim yükle

Balastı far altına yerleştirmiştim bu araçta montajda biraz yer sıkıntısı oluşturunca gidermeside sıkıntı olmuş.Araç üzeri resimler gelmedi.Bende merak ediyorum.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Oktay Toker
(düzenlendi)
58 dakika önce, Selçuk Keleş yazdı:

Gene mi çift mercek, uuuu ! :)

Önünde Angel varsa mercek takıyorum.Hem görsel olarak güzel oluyor hemde işlevini yapmaya devam ediyor.Farın özelliğini iptal etmiyorum.:good1:

Uzun hüzme arka kısımları hemen hemen bir çok far yapısında geniş oluyor.Bu avantaj oluyor.

Halojen ampullü boş yapıda Angel takmıyorum.:yes:

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
  • 4 ay sonra...
  • 7 ay sonra...
Soner Doğru
(düzenlendi)

MERHABALAR OPEL CORSA  AFL FARLARIN UZERINDE CIKAN H9B AMPULLER ICIN HANGI XENON AMPULLERI VE BALAST UYUM SAGLAYABILIR. YARDIMCI OLABILIRSENIZ SEVERIM TESEKKURLER ...

FARRR.jpg

tarihinde JM CORSA tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş

-

11 saat önce, JM CORSA yazdı:

MERHABALAR OPEL CORSA  AFL FARLARIN UZERINDE CIKAN H9B AMPULLER ICIN HANGI XENON AMPULLERI VE BALAST UYUM SAGLAYABILIR. YARDIMCI OLABILIRSENIZ SEVERIM TESEKKURLER ...

Konu Açmadan Önce Forumda Arama Yapınız, Aracınızın Konusunu Bulup Ona Devam Ediniz.
Adınızı soyadınızı bildirirseniz üye adınızı değiştireceğim.

Halojen farlara takılan xenon ampuller iyi bir aydınlatma sağlamaz. (mercekli olsa bile)
http://www.geceucusu.com/announcement/1-merceksiz-farlara-xenon-tak%C4%B1lmas%C4%B1-ve-h1h4h7-tipi-xenon-kitlerle-ilgili-mesajlar/

İlla takmak istiyorsanız aynı tipte H9B bulup takmanız gerekir, diğer tip ampullerin duy ve tırnakları uymaz.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • 1 ay sonra...
Oktay Toker

Daha önce yapması kısmet olan Corsa D farı için Kaş sökülüp astra J gündüz farı ilavesinde hem gündüz farı hem sinyal olacak şekilde smd3535 power led kullanılarak ve bmw angel halka kısmındaki şapka değişimi için geçtiğimiz yıl sonlarında Rabbimin izni ile yapması kısmet oldu.Bu çalışmada tek içime sinmeyen en üst köşe kısmındaki açıklığı istediğim şekilde kapatacak parça bulamadığım için biraz açıklıkla ve ilave parça ile beni en çok uğraştıran kısım olunca en iyi şekilde yapabildiğim izole görsellik oldu.Nazarlık dedik lakin hala kafamda belki daha iyi yapabilirdim diyerek kendime kızgınlığım var.Far araç üzerinde takıldığı kısım şase kısımları nedeniyle ampul değişim yerinde kapak izolesi silikondan dolayı biraz kalın olunca oturmamış buda orada uğraştırınca sıkıntı oldu ve oradaki arkadaşlar bir şekilde halletmişler.Araç üzerinde resimler gelince bilahire ekleyeceğim.

0997.jpg

1190.jpg

1191.jpg

1195.jpg

1196.jpg

1200.jpg

1605.jpg

1606.jpg

1607.jpg

1608.jpg

1611.jpg

1613.jpg

1614.jpg

1615.jpg

1616.jpg

1649.jpg

1650.jpg

1652.jpg

1653.jpg

1654.jpg

1656.jpg

1658.jpg

1660.jpg

1674.jpg

1679.jpg

1687.jpg

1688.jpg

1689.jpg

1692.jpg

1693.jpg

1694.jpg

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş

Tek angel olsa daha sade olurdu demeden edemiyorum, zevk meselesi işte. Güle güle kullansın sahibi, araç üstünde foto da göndersin bi de :) 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • 8 ay sonra...
Seçkin Öztürk

Aracıma mercek montaji yaptırmak istiyorum ama merak ettiğin şeyler var.

Mercek montaji sonrası kullanlan ampul hangisidir.? Muayenede sorun oluyor mu. Xenon ampul kullanılıyorsa bende far yıkama yok. Bazı forumlarda muayeneye giderken xenon sökülüp normal h7 ampul takin diyorlar. Birde aracımda uzun kısa farlar ayrı 2 mercek mi takılıyor.? Ayrica aracın üzerindeki farlarami yaptırmak daha mantıklı yoksa çıkma far alıp onlara mi yaptırmak daha iyi.

Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş
50 dakika önce, Seçkin Öztürk yazdı:

Aracıma mercek montaji yaptırmak istiyorum ama merak ettiğin şeyler var.

Mercek montaji sonrası kullanlan ampul hangisidir.? Muayenede sorun oluyor mu. Xenon ampul kullanılıyorsa bende far yıkama yok. Bazı forumlarda muayeneye giderken xenon sökülüp normal h7 ampul takin diyorlar. Birde aracımda uzun kısa farlar ayrı 2 mercek mi takılıyor.? Ayrica aracın üzerindeki farlarami yaptırmak daha mantıklı yoksa çıkma far alıp onlara mi yaptırmak daha iyi.

Bu konuda bolca örnek görebilirsin. İdeali d1s xenon mercek montajı yaptırman olur, ampulü de d1s xenon olacak tabii.  Yıkama ve otomatik seviye ayarı xenonda zorunlu olduğundan tüv muayenesinden geçemezsin o nedenle merceğe halojen ampul takıp gitmen önerilmiştir.  Uzuna mercek genellikle takılmaz çünkü kısaya bixenon mercek takılacağından uzunun zaten xenon olacak ayrıca halojen uzunlar da yanacak. Corsa D’nin orjinal xenon farını bulman zor ve maliyetli olur o nedenle genelde mercek montajı yolu tercih edilir.

• Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Seçkin Öztürk
40 dakika önce, Selçuk Keleş yazdı:

Bu konuda bolca örnek görebilirsin. İdeali d1s xenon mercek montajı yaptırman olur, ampulü de d1s xenon olacak tabii.  Yıkama ve otomatik seviye ayarı xenonda zorunlu olduğundan tüv muayenesinden geçemezsin o nedenle merceğe halojen ampul takıp gitmen önerilmiştir.  Uzuna mercek genellikle takılmaz çünkü kısaya bixenon mercek takılacağından uzunun zaten xenon olacak ayrıca halojen uzunlar da yanacak. Corsa D’nin orjinal xenon farını bulman zor ve maliyetli olur o nedenle genelde mercek montajı yolu tercih edilir.

Abi yukardaki örneğe baktım da benim farin ici öyle değil ve yukardaki fara 2 mercek takilmis. Birde benim aracın farin resmini koydum mercek takınca angel halka da takilabilinirmi. 

20171016_145817.jpg

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...