Kerem Ayvazlar 24 Eylül 2007 Paylaş 24 Eylül 2007 Selamlar... Öncelikle yeni üyeyim ve herkese selam ederim. Şstanbuldanım adım KEREM ve 36 yaşındayım. Yaklaşık 2 ay önce bir araç satın aldım. 98 model Honda Vtec Sedan. Aldığımda araç üzerinde aşağıda resmi bulunan far vardı. Şimdi gelelim sorunuma ) Zannedersem bu far uzakdoğu malı olduğu için kalitesiz bir ürün. Aydınlatması berbat (Halojen ampül ile) ve angellarında her ikisininde dıştakiler patlamıştı. Farda kısa hüzmeli farları H3, uzun hüzmelileri ise H1 ampül kullanılmış. Dolayısıyla bende kısalara takılmak üzere H3 xenon kiti taktırdım. Bu arada angelları iptal edip sinyalleri amerikanlardaki gibi park sinyal yaptım. Tabi bu arada çift flamanlı sarı ampülleri de çok zor bulduğumu söyleyebilirim. Gelelim xenonlara... H3 xenonlarda merceklerin kalitesizliğinden dolayı aydınlatmanın yetersiz olduğunu ve mercekleri değiştirmeyi düşünüyorum. Gerek netten gerekse bu forumdan araştırma yaptım. Genelde valeo ve hella marka mercekler var fakat H3 xenonlarımı değiştirmeden hangi merceğin çıkmasını alıp farıma uyarlayabilirim? Ya da H3ün valeo merceği var mı, varsa nereden bulurum? En az maliyetle (ki bu bir çift mercek parasının dışına çıkmamalı) bu sorunu çözmeme yardımcı olursanız çok sevinirim. Şlginiz, düşünce ve cevaplarınız için teşekkürler, saygılar... Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 25 Eylül 2007 Paylaş 25 Eylül 2007 Yolu aydınlatmasına aydınlatır ama aydınlatmaması gereken yerleri de aydınlatır. Homojen bir dağılım olmaz yani. Yorum bağlantısı
Sıtkı Atasoy 17 Ekim 2007 Paylaş 17 Ekim 2007 Bence H4-3 motorlu xenon kit kullanırsan odaklanma problemi ve diğer problemler kalmıyor... dediğin odak v.s problemini çok yaşadım türlü türlü yöntemler denedim sonunda çare motorlu sistem oldu... Yorum bağlantısı
Kerem Ayvazlar 6 Mart 2008 Yazar Paylaş 6 Mart 2008 Aklıma şöyle bi şeyde geldi...Mercekte önemli olan hangi husustur?dış yüzeyde bulunan dışbükey camın mı kalitesiyoksa kit olarak mı düşünmeliyim ?Sadece önemli olan dıştaki cam ise harhangi birmercek camı ile değiştirirsem aydınlatmam iyileşir mi ? Yorum bağlantısı
Ahmet Kasapoğlu 6 Mart 2008 Paylaş 6 Mart 2008 projektörlerin mercekleri ve arka reflektör kısımları beraber tasarlanır. bir projektöre başka bir projektörün merceğini takarsanız aydınlatma tamamen bozulur. zaten merceklerin çıkması imkansızdır çoğunda. sizin farınızdaki projektörlerin kalitesiz olduğu doğrudur. bunların mercekleride arka kısımlarıda kalitesizdir. en güzeli ve en kolay olanı merceklerinizi sizinde dediğiniz gibi kaliteli bir mercekle değiştirmek. fakat h3 ampul kullanan mercek bulmak çok çok zor olsa gerek.ampullerinizi h7 veya d2s olanlarda değiştirme şansınız varmı Yorum bağlantısı
Kerem Ayvazlar 6 Mart 2008 Yazar Paylaş 6 Mart 2008 projektörlerin mercekleri ve arka reflektör kısımları beraber tasarlanır. bir projektöre başka bir projektörün merceğini takarsanız aydınlatma tamamen bozulur. zaten merceklerin çıkması imkansızdır çoğunda. sizin farınızdaki projektörlerin kalitesiz olduğu doğrudur. bunların mercekleride arka kısımlarıda kalitesizdir. en güzeli ve en kolay olanı merceklerinizi sizinde dediğiniz gibi kaliteli bir mercekle değiştirmek. fakat h3 ampul kullanan mercek bulmak çok çok zor olsa gerek.ampullerinizi h7 veya d2s olanlarda değiştirme şansınız varmıD2S ampül kullanmam için balastlarında değişimi gerekiyor sanırım. En mantıklı çözüm H7 ampül almak ve buna uygun mercek sanırım!Peki H7 mercek olarak öneriniz nedir ?Hiç bilginiz dahilinde mi acaba H3 mercek kullanan marka ?Çıkmasını bulabileceğimpeki sizin bilginiz dahilinde mi H3 mercek kullanan bir marka var mı ? Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 6 Mart 2008 Paylaş 6 Mart 2008 Ne H3 ne de H7 xenon için dizayn edilmemiştir. Yapacağın masraf ve emeğinin karşılığını halojen merceklerle alman mümkün değil.Solda D2S, sağda ise H7 merceğin xenon performansının farkı :Aydınlatmanın iyi olmasını istiyorsan uyduruk çözümlerle bunu elde edemezsin. Farın merceğini ve kitini söküp atıp, D2S mercek ve D2S ampul/balastı kullanman gerekir. Yorum bağlantısı
Kerem Ayvazlar 6 Mart 2008 Yazar Paylaş 6 Mart 2008 Anladım... Teşekkür ederim... O zaman bana uygun ikinci elde olabilir D2S xenon kit lazım ) Yorum bağlantısı
Ahmet Kasapoğlu 6 Mart 2008 Paylaş 6 Mart 2008 balastlarını değiştirmene gerek yokki mevcut balastlarınla d2s ampulde kullanabilirsind2s mercek için ilanlar bölümünde benim konuya bak Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 6 Mart 2008 Paylaş 6 Mart 2008 H3 kiti var ama balast kablo uçlarını değiştirmesi gerekir bu da pek doğru olmaz. Yorum bağlantısı
Ahmet Kasapoğlu 6 Mart 2008 Paylaş 6 Mart 2008 ampulle balast arasında hangi kit olursa olsun bir soket bulunuyor benim bildiğim. (uzakdoğu mallarından bahsediyorum). aynı markanın ampullerindede genelde soketler aynı oluyor. Yorum bağlantısı
Kerem Ayvazlar 7 Mart 2008 Yazar Paylaş 7 Mart 2008 Yani balastlarımı kullanarak D2S ampül takabilirmiyim ? Böyle olursa benim için iyi olur tabi... Bu arada xenonlarınmarkası MONZA. Bu balastlarla D2S ampülünü çalışırırsamD2S merceklerini de fara takarsam iş tamamdır ??? Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 7 Mart 2008 Paylaş 7 Mart 2008 Monza'nın D2S ampulünü bulabilirsen ve balast soketi uyumluysa kullanırsın elbette. Ama önerim hella gibi kaliteli bir balast kullanman. Benim D2S ampul ve balast diye kastetttiğim şey : Diğerlerinin resimleri http://www.geceucusu.com/forum/35-makaleler/adresinde ... Yorum bağlantısı
Kerem Ayvazlar 7 Mart 2008 Yazar Paylaş 7 Mart 2008 Monza'nın D2S ampulünü bulabilirsen ve balast soketi uyumluysa kullanırsın elbette. Ama önerim hella gibi kaliteli bir balast kullanman. Benim D2S ampul ve balast diye kastetttiğim şey :Diğerlerinin resimleri http://www.geceucusu.com/makaleler/xenonyukseltme/ adresinde ...Mercedes SLK dan çıkma Boschlarım vardı D2S ... Sattığım 106 GTI'ın üzerinde gitti. O kadar pişmanım ki onları söküp satmadığıma...Neyse artık MONZA'nın D2S ampüllerine bakıyorum şimdi ) umarım istediğim sonucu aydınlatmayı yakalarım ! Yorum bağlantısı
Kerem Ayvazlar 13 Mart 2008 Yazar Paylaş 13 Mart 2008 D2S Merceklerimi aldım. Haftasonuda Hella balastlarla ampüllerimi de alıyorum.Kısmetse pazartesi başlayacağım mercek+xenon değişimine. Şimdi aklıma bi şeygeldi. Arabanın üzerinde mevcut mercekleri (H3 Ampül kullanılmış) Uzun hüzmelifar yuvasına montajını yapsam nasıl bir sonuç alırım ??? Tabi H3 Halojen ampül ile. Uzunları ikaz amaçlı selektörde kullandığım için ışığı toplar mı? Toplar isemerceği ters taksam ne olur? Kısaca merceği gibi kalitesiz olan uzun reflektörlerinden dememnun olmadığım bu farın uzun hüzmeli devresini nasıl iyileştirebilirim ?Teşekkürler... Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 13 Mart 2008 Paylaş 13 Mart 2008 Optik yapıları farklı olduğundan kısa ile uzun bölümleri değiştiremezsin. Oraya uyacak bir uzun far reflektörü ya da bulabiliyosan mercekli uzun far projektörü takabilirsin. Şlanlar bölümünde bi tane vardı galiba. Yorum bağlantısı
Ahmet Kasapoğlu 13 Mart 2008 Paylaş 13 Mart 2008 elinizdeki h3 merceğin içerisindeki perde çıkıyorsa perdeyi çıkartıp o şekilde bir deneyin gece ucun far gibi ışık verebilir. yani çok sağlıklı bir iş olmaz ama mevcut farlarınızın uzun kısımlarından daha iyi aydınlatabilir. Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 17 Mart 2008 Paylaş 17 Mart 2008 Uzunla hiç oynamasan daha iyi bence ... Yorum bağlantısı
Ramazan Ulukan 19 Kasım 2008 Paylaş 19 Kasım 2008 arkadaslar orjinal merceklerin kalitesi cok kotu h3 8000k xenon var aracta ama malesef cok kotu ne mercek kullanmaliyim yardimci olurmusunuz Yorum bağlantısı
Ahmet Kasapoğlu 19 Kasım 2008 Paylaş 19 Kasım 2008 mercek ölçülerine bakarsanız daha net cevap verebilirim. www.xenonmercek.com/mercekler.htmlölçülere buradan bakabilirsiniz. elimde h1 mercek mevcut. Yorum bağlantısı
Ramazan Ulukan 20 Kasım 2008 Paylaş 20 Kasım 2008 mercek ölçülerine bakarsanız daha net cevap verebilirim. www.xenonmercek.com/mercekler.htmlölçülere buradan bakabilirsiniz. elimde h1 mercek mevcut.kısalar h3 mus Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 23 Kasım 2008 Paylaş 23 Kasım 2008 kısalar h3 musValeo D2S takılır oraya. Yorum bağlantısı
Ramazan Ulukan 23 Kasım 2008 Paylaş 23 Kasım 2008 Valeo D2S takılır oraya.valeo ds2 denen model megane ıı lerın kı mı acaba,, megan ıılerde mı h3 Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 23 Kasım 2008 Paylaş 23 Kasım 2008 valeo ds2 denen model megane ıı lerın kı mı acaba,, megan ıılerde mı h3evet megane 2'lerin orjinal xenonu valeo d2s'tir. H3 mercek nerdeyse hiç bir araçta olmayan sadece angel farlarda olan performansı berbat olan bir mercektir. Yorum bağlantısı
Ramazan Ulukan 23 Kasım 2008 Paylaş 23 Kasım 2008 evet megane 2'lerin orjinal xenonu valeo d2s'tir. H3 mercek nerdeyse hiç bir araçta olmayan sadece angel farlarda olan performansı berbat olan bir mercektir.8000k çin malı xenon kıtım,,yanı sadece mercekle bu işi çözebiliyormuyum,,sizinde kafanızı sısırıyorum ama kusura bakmayın,,aksamları onumu zor goruyorum Yorum bağlantısı
Recommended Posts