Serkan Korkut 12 Mayıs 2016 Paylaş 12 Mayıs 2016 Arkadaşlar Merhaba; Kullandığım 98' honda civic 1.6 ies aracımda daha iyi aydınlatma umuduyla bu forumda ve youtube'da izlediğim videolarda gördüğüm kadarıyla elimin yatkın olmasından mercek takmaya karar verdim. Aracımın far ampulleri orjinalde h4 halojen bulunmakta ve altta linkte vereceğim merceği sipariş ettim, bu merceği fardaki H4 yuvasını kesip biçmeden direkt olarak takılabiliyor olmasından dolayı tercih ettim Ancak bu merceğe uygun ne tür xenon ampul ve balast almalıyım bir türlü anlayamadım araştırdıkça da kafam daha çok karıştı DS2 mi H4 2-3 mü balast gen 5 mi ne olacak ampulü ne sarı ne mavi mercedes lerdeki gibi bembeyaz bi görüntü istiyorum 5500-6000K sanırım ama öncelikle ampul ve balast karmaşasını bir açıklık getirmeliyim. işin uzmanı arkadaşlardan yardım bekliyorum. teşekkürler.. ürün: http://tr.aliexpress.com/item/2-5-RHD-Car-Motor-Bi-xenon-For-HID-Projector-Halo-Lens-Angle-Eye-Headlights-Bulb/32463739120.html video anlatım: https://www.youtube.com/watch?v=n_7dW3g6Xqw Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut 13 Mayıs 2016 Paylaş 13 Mayıs 2016 Serkan bey hoş geldiniz Sipariş verdiğiniz mercek malesef çok kaliteli bir mercek değil , Morimoto olsaydı bu cümleyi kurmazdım ama 15 $ lık bir mercekten çok fazla şey beklemeyin . H4 ten biraz iyi olacak ama bu çok uzun sürmeyecek . Kısa zamanda reflektör kararacak ve vasat bir aydınlatmaya dönecek . Forum olarak kesinlikle OEM uygulama tavsiye ediyoruz , çünkü bu tarz uygulamaların sonu hep hüsran olmuştur . Sipariş verdiğiniz mercek H1 ampul için tasarlanmış D serisi ampul kullanamazsınız . Standart H1 xenon la kullanıma uygun ... 2 Yorum bağlantısı
Serkan Korkut 17 Mayıs 2016 Paylaş 17 Mayıs 2016 Mahmut bey; yanıtınız için teşekkürler ve hoş bulduk. Bu merceği teknik bilgim olmadığı için deneme maksadıyla aldım biyerde benim için tecrübe olacak. Bizim araçlarda birkaç uygulama videosu izledim farın arka tarafının kesildiğini pimaş borular yapıştırıldığını gördüm böyle içini açıp al-tak şeklinde lensler görünce kafama yattı Morimoto mini H1 baktım ilk başta ama başarısız olursam okadar para çöpe gidecek korkusuyla almadım Birde kafamda kavram kargaşası oluştu aracımın farıda ampulüde H4 ve H4 uyumlu mercek takıyorum ama neden H4 değilde H1 uygun? Satıcıların ilanlarında böyle bir tercihler bulunmuyor H4 yada D1S,D2S olsun diye yada ben bilmiyorum Satın alırken ne diye aratmam gerekir?; fotodaki aparatlar var ve farım H4 diye bunları tercih ediyorum, yani yeni tip xenon ve balastlarla uyumlu hangi mercekleri al-tak şeklinde kullanabilirim - İlginize ayrıca teşekkürler.. Yorum bağlantısı
Gökhan Yaratan 16 Haziran 2016 Paylaş 16 Haziran 2016 (düzenlendi) İyi sahurlar. Künyede belirtiğim gibi aracım honda civic ek 1998 model. Bu arabanın farlarını merceklemek istiyorum. Şuan üzerinde photon h4 4000k halogen ampül mevcut ( xenona otomatik far yükseklik ayarsız ve merceksiz karşıyım ) kullanacağım mercek d1s d2s tipe bir bakıma uyumlu olması gerekli sizin tavsiyelerinizi istiyorum. 16 Haziran 2016 tarihinde gökhan yaratan tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Sırrı Polat 16 Haziran 2016 Paylaş 16 Haziran 2016 Hoş geldiniz. makaleler kısmında , merceklerin , balastların , ampüllerin ve bi-xenon far sisteminin diğer bileşenlerinin özellikleri , artıları ve eksileri ve kullanıcı yorumları hakkında yazılmış ayrı ayrı başlık ve incelemeler mevcut , bu konuları incelemenizi tavsiye ederim. Sonra da bu bilgiler ışığında kafanızda bir tasarı çizerseniz , burada birlikte o tasarıyı , tartışalım , değerlendirelim. Tabi bir de bu ie ayırdığınız bütçenizi belirlemeniz lazım , çünkü burada yapılacak öneriler maddiyatınızı yakından ilgilendiriyor. Ama genel itibari ile aracınızın , bi-xenon far modifiyesine uyumlu bir fiziki yapısı olmakla beraber farın h4 tabanlı olması bir takım ilave bileşen kullanmanızı gerektirecektir (röle , diyot vs.) Yine hatırladığım kadarıyla sizin farların arka tarafında ampüllerin olduğu yer biraz dar yapıda olması gerekiyor , bu durum da bu arka kapakta ilave çalışma yapmadan d1s yada d3s ampülü sığdırmak ve kullanmak zor . ancak ilave bir çalışma yaparsanız kullanabilirsiniz kanımca. Yorum bağlantısı
Oktay Toker 17 Haziran 2016 Paylaş 17 Haziran 2016 (düzenlendi) Birde far camı şeffaf olması gerekiyor. Bu yıllardaki model civic araçlarda epey bir çeşit far var.Mesela içten desenli camı var ve dış camı şeffaf. Tamamemn desenli camlı olan var. Uzun kısım desenli,kısa far kısmı düz olan var. 17 Haziran 2016 tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Gökhan Yaratan 17 Haziran 2016 Paylaş 17 Haziran 2016 (düzenlendi) malum sitelerin birinde daha önceden yapılmış uygulama mevcut far uzunluğu ile sıkıntıya düşülmemiş. Hella mercek kullanarak yapılmış. Daha öncesinde tofaşa h7 mercek takıp halogen ampül ile kullanmıştım. Oto elektrik ve elektronik olarak bilgim var sistemi röle ile destekleyebilirim. öncelikle far camı şeffaf reflektörde desen mevcut uzun kısa bir arada H-4 ampül ile sağlanmakta . Montaj konusunda sıkıntım olmıcak sadece bi-xenon merceklerin bir sürü çeşidi mevcut f/p oranı hangisinin iyi olur nerden alabilirim bu konularda yardım bekliyorum 17 Haziran 2016 tarihinde gökhan yaratan tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Sırrı Polat 17 Haziran 2016 Paylaş 17 Haziran 2016 4 saat önce, gökhan yaratan yazdı: malum sitelerin birinde daha önceden yapılmış uygulama mevcut far uzunluğu ile sıkıntıya düşülmemiş. Hella mercek kullanarak yapılmış. far uzunluğu d1s , d3s ampüllerde olabilir belki diye düşünmüştüm , far ayarı yada araç içinden manuel yükseklik ayarı yaparken ampülün kare şeklindeki dip kısmı far kasasına temas ederse ayar yapamayabilirsiniz , ama gördüğünüz o uygulamada d1s yada d3s kullanılmışsa demek ki yeterli alan mevcut. Bu durumda eğer bütçeniz yeterli ise ben size aşağıdaki set'i öneririm; 1. Yeni nesil hella yada hella intemo mercek 2. ampül tutucu aparat (intemo da gerek yok) 3. Osram yada philips d1s xenon ampül 4. Bosch AL gen5 yada hella gen5 balast (soketleriyle beraber) 5. 3 inch yakışıklı bir çift mercek kapağı her maddede 2 seçenek yazdım hangisi diye sorarsanız , bence hangisini ucuz bulursanız onu alın , fiyatlar aynı ise hangisi az kullanılmışsa onu alın , özellikle ampülü alırken dikkat edin piyasada bol miktarda çin malı çakma ampül dolaşıyor . bütçeniz bu sete uygun değilse ampülleri d1s yerine osram d2s 4300 K , balastı da buna uygun olarak d2s gen3 yada gen4 alırsanız meblağ biraz düşer. Yorum bağlantısı
Gökhan Yaratan 18 Haziran 2016 Paylaş 18 Haziran 2016 hella mercek internette bulamadım herkesin elinde bosch mercek var çift 140 tl civarı hella 1 yerde buldum oda tanesine 100tl diyor bence çıkma mercek için 100 tl çok fazla bir mebla Yorum bağlantısı
Oktay Toker 18 Haziran 2016 Paylaş 18 Haziran 2016 (düzenlendi) 14 saat önce, gökhan yaratan yazdı: hella mercek internette bulamadım herkesin elinde bosch mercek var çift 140 tl civarı hella 1 yerde buldum oda tanesine 100tl diyor bence çıkma mercek için 100 tl çok fazla bir mebla Bosch bi-xenon arka ve ön kısım düzgün hesap edilirse arkaya zaten kapak şartı var takıp kullanabilirsiniz.Çok uzun gelir ise yeni nesil Valeo bi-xenon mercekte kullanabilirsiniz. http://www.geceucusu.com/topic/970-mercek-tipleri-resimleri-ve-teknik-%C3%B6zellikleri/?page=2 18 Haziran 2016 tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Sırrı Polat 20 Haziran 2016 Paylaş 20 Haziran 2016 On 18.06.2016 at 03:24, Gökhan Yaratan yazdı: hella mercek internette bulamadım herkesin elinde bosch mercek var çift 140 tl civarı hella 1 yerde buldum oda tanesine 100tl diyor bence çıkma mercek için 100 tl çok fazla bir mebla forumun ilanlar kısmını incelerseniz , aradığınız tüm malzemeleri bulabilirsiniz , bulamaz iseniz bana ulaşın yardımcı olayım gökhan bey. Yorum bağlantısı
Recommended Posts