Ahmet Kasapoğlu 25 Kasım 2008 Paylaş 25 Kasım 2008 balast ve ampulleri çıkma almış olduğunuz için onlar hakkında yorum yapma şansımız yok. ama renk olayı benimde dikkatimi çekti aşırı sarı bir görüntü var resimde. ben oyumu ampullerden yana kullanıyorum çünkü elinizdeki balastlar gayet kaliteli. ampuller ömrünü doldurmaya başlamış olabilir. en güzeli ve tek çareniz bir adet ampul ile denemek gibi gözüküyor. Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 25 Kasım 2008 Paylaş 25 Kasım 2008 Her iki tarafın ışık şiddeti sanki aynıymış gibi geldi. Her iki ampul ya da balastın aynı anda sorunlu olması zor. Elektriksel bir yetersizlik olmasın ? Aküden direkt elektrik alarak beslemeyi deneyin bir de. Yorum bağlantısı
Yasin Öcal 25 Kasım 2008 Paylaş 25 Kasım 2008 voltron bi yanlış anlaşılma oldu sanırım her iki ampul eşit zaten ben her ikisininde cok zayıf ışık verdiğini düşünüyorum, besleme aküden yapılmış durumda zaten ayrıca aküm 1 aylık 60 amperlik akü Yorum bağlantısı
Misafir 25 Kasım 2008 Paylaş 25 Kasım 2008 voltron bi yanlış anlaşılma oldu sanırım her iki ampul eşit zaten ben her ikisininde cok zayıf ışık verdiğini düşünüyorum, besleme aküden yapılmış durumda zaten ayrıca aküm 1 aylık 60 amperlik akülamba değil,besleme değil,mercek değil,balast değil.eeeee sorun nerde?şimdi inip resim çekicem 85122 lerin.bekle Yorum bağlantısı
Misafir 25 Kasım 2008 Paylaş 25 Kasım 2008 lamba değil,besleme değil,mercek değil,balast değil.eeeee sorun nerde?şimdi inip resim çekicem 85122 lerin.bekle Yorum bağlantısı
Yasin Öcal 26 Kasım 2008 Paylaş 26 Kasım 2008 sorun lamba-balast-mercek üçgeninde ama hangisinde bilemiyorum, ser41 seninki ile benim ışık arasında bariz fark var değilmi? ben bu akşam farklı bir makina ile resim cekmeyi deneyeceğim bide öyle bakalım:( bide balasttan lambaya giden voltajı ölçmeyi düşünüyorum Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 26 Kasım 2008 Paylaş 26 Kasım 2008 sorun lamba-balast-mercek üçgeninde ama hangisinde bilemiyorum, ser41 seninki ile benim ışık arasında bariz fark var değilmi? ben bu akşam farklı bir makina ile resim cekmeyi deneyeceğim bide öyle bakalım:( bide balasttan lambaya giden voltajı ölçmeyi düşünüyorumBalast ile ampul arasına müdahele etme veya ölçüm yapmaya çalışma. Yüksek gerilim var zaten istesen de ölçemezsin. Balastın elektrik girişine gelen voltajı ölç. Gerçi besleme sorunu olsa ampulü ateşleyemez ya da ampul kırpardı. Balastlar ve ampuller aynı araçtan mı çıktı ? Resimleri var mı ?Deneme yanılmayla arızalı parçayı bulabilirsin, önce başka bir balast deneyerek başla, sonra aynı yere başka bir ampul dene, bakalım ne olacak. Bir de kaliteli bir makina ile yağışsız bir kaç resim çek bakalım. Yorum bağlantısı
Yasin Öcal 26 Kasım 2008 Paylaş 26 Kasım 2008 ben duyu cıkarıp ordaki (yani lambaya gelen) voltajı ölçmeyi düşündüm ordaki voltaj 75 volt civarında olması gerekmiyormu? daha kaliteli bi makina ile cekerim cekmesine de diğer gönderdiğim bütün resimleri aynı tlfndan cekmiştim ser41 arkadaşımızın gönderdiği resimlerle benim ki arasında bariz fark var, balastı suan değiştirme imkanım yok ama sanırım baska bir philips 85122 bulup deneyebilirim.. kitin resminide ekliyorum Yorum bağlantısı
Misafir 26 Kasım 2008 Paylaş 26 Kasım 2008 (düzenlendi) ben duyu cıkarıp ordaki (yani lambaya gelen) voltajı ölçmeyi düşündüm ordaki voltaj 75 volt civarında olması gerekmiyormu? daha kaliteli bi makina ile cekerim cekmesine de diğer gönderdiğim bütün resimleri aynı tlfndan cekmiştim ser41 arkadaşımızın gönderdiği resimlerle benim ki arasında bariz fark var, balastı suan değiştirme imkanım yok ama sanırım baska bir philips 85122 bulup deneyebilirim.. kitin resminide ekliyorumSakın duyda ampül yokken enerji verme!!!!.verdiğin anda duy içerisinde ilk kalkınma için lazım olan yüksek gerilim atlaması olacaktır.ve bu enerjinin seni çarpması çok ciddi sonuçlar doğurur.balastın sağlamdır.ampülün içindeki yanan kapsülün rengi siyaha çok yakınsa muhtemelen ampül gidiktir.başka markada olabilecek d2s ampül bulupta deneme yapabilirsin.illaki aynı marka diye bi şart yok.son bi hatırlatma fotoğrafta ampülün çok sarı yandığı dikkatimizi çekmişti.fotoğraf yanıltabilirde bizi. 26 Kasım 2008 tarihinde Misafir tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Yasin Öcal 26 Kasım 2008 Paylaş 26 Kasım 2008 (düzenlendi) kapsulun rengi derken, ampul yanmıyorken mi bakayım? mümkünse o bahsettiğinz resmi bir resimle gösterebilirmisinz ser41... bi de alacağım ampuller philips mi olsun yoksa osram mı? 26 Kasım 2008 tarihinde 23korg23 tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Misafir 26 Kasım 2008 Paylaş 26 Kasım 2008 (düzenlendi) sağlamın içi beyaz(8000k) bozuğun içi siyah.sendeki sağlamsa içinin çok az bi yerinde sarı toz gibi renk olmalı.Ben her iki ampülüde kullanıyorum.(iki aracımda bi-xenon)bi fark görmüyorum.kalite olarak ise benim o kadar bilgim yok 26 Kasım 2008 tarihinde Misafir tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 26 Kasım 2008 Paylaş 26 Kasım 2008 Önce ampulü değiştirip karşılaştır, sorunu tespit ettikten sonra marka kararı vermek kolay. Yorum bağlantısı
Yasin Öcal 26 Kasım 2008 Paylaş 26 Kasım 2008 (düzenlendi) bakayım hatta resmini çekeyim sizlerde bakın sağol bilgiler için... voltron elimde ampul yok cevremdede yok satın alacağım için suan da benim balastlarla ve merceklerle en iyi uyumu sağlayacak marka hangisi olmalı 26 Kasım 2008 tarihinde 23korg23 tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 26 Kasım 2008 Paylaş 26 Kasım 2008 Philipsle Osram kalite olarak yaklaşık aynıdır, philips d2s osramdan biraz daha beyaz yanar. Bunun dışında bir marka zaten bulman zor. Şlanlar bölümünde ucuz çıkma ya da yeni olabiliyor. Yorum bağlantısı
Yasin Öcal 26 Kasım 2008 Paylaş 26 Kasım 2008 (düzenlendi) ampullerin resmini çektim ve bahsettiğiniz kapsullerin yarısında sarı bişey var resimde net görünmüyo, netten philips85122 resimlerine baktım benimkinden pek farklı değil... ayrıca voltronun dediği gibi yağışsız havada uzun ve kısa farlarımın görüntüsünü cektim yol işaretlerinin göründüğü resim uzun diğeri kısa.... aklıma geldi birden bu ampullerin colorshift olayı varmış bu nme derecxe doğru ve benim ampuller henüz bu asamaya gelmemiş olabilir mi? 26 Kasım 2008 tarihinde 23korg23 tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Misafir 26 Kasım 2008 Paylaş 26 Kasım 2008 o bahsedilen olay 100 200 saatte oluşan ampülün kendi asli rengine ulaşma zamanıdır.yeni lambada olur ve ışığı zayıflatmaz sadece rengi farklı olur Yorum bağlantısı
Misafir 26 Kasım 2008 Paylaş 26 Kasım 2008 peki ampullerim?görünüm itibarı ile iyi gözüküyor.bu işin sonunda sadece göz alışması çıkacak gibi ama son fotoğraflardaki görüntü makinadan dolayı iyi yada kötü yorumu için hiç belli olmuyor. Yorum bağlantısı
Ahmet Göker Derya1679652568 26 Kasım 2008 Paylaş 26 Kasım 2008 Farların bariz ayarsız,hele sağ mercek neredeyse yere bakıyor. Far ayarını düzelttikten sonra ampul değişimini düşün bence. Elindeki merceklerin kesilme çizgileri çok düzgün olduğu için o çizginin yukarısına hiç ışık gitmez. Dolayısiyle bu çizgileri yolda düşünürsek eğer çizgiler 5metreye denk geliyorsa 5 metre görürsün ilerisini tövbe billah göremezsin. far ayarını mümkünse makina ile yaptır çizgiler önce bir yerliyerine otursun ondan sonra ışığın miktarını tartışırız... Yorum bağlantısı
Yasin Öcal 27 Kasım 2008 Paylaş 27 Kasım 2008 mc pherson dediğinizi yapayım ancak neden özellikle ampul değiştirmemi önerdiniz? ayrıca bende düşünüyorum gözüm mü alışmadı diye, makina konusuna gelince eski kitimin (h4-3 6000k) resimlerini de aynı makina ile cektim.... makina ile ayarlattım ama makinayı kullanan kişi alışmış halogen ampule dolayısıyla böyle düzgün ve homojen ışığı makinanın içinde görünce sasırdı dedi naslı ayarlıcam, yani o makinanın odak noktasına benim üst kesilme çizgisi mi gelecek nasıl olacak? Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 27 Kasım 2008 Paylaş 27 Kasım 2008 mc pherson dediğinizi yapayım ancak neden özellikle ampul değiştirmemi önerdiniz? ayrıca bende düşünüyorum gözüm mü alışmadı diye, makina konusuna gelince eski kitimin (h4-3 6000k) resimlerini de aynı makina ile cektim.... makina ile ayarlattım ama makinayı kullanan kişi alışmış halogen ampule dolayısıyla böyle düzgün ve homojen ışığı makinanın içinde görünce sasırdı dedi naslı ayarlıcam, yani o makinanın odak noktasına benim üst kesilme çizgisi mi gelecek nasıl olacak?Ben resimlerden bişey anlamadım. Bir duvarın 25 metre gerisinden sabit bir resim çekmeye çalış. Halojenle xenonun ayarlama tekniği farklı değil ki. Ya başka bir ayarcı bul ya da kendin yap ayarını : http://www.geceucusu.com/index.php?showtopic=2417/ Yorum bağlantısı
Yasin Öcal 27 Kasım 2008 Paylaş 27 Kasım 2008 voltron forumdaki yöntem ile kandim yaptım ancak farlarım cok yüksek oldu ve karsıdan gelen herkes sellektör yapmaya basladı tekrar düşürdüm ayarları.... bugün lamba sipariş etcem arıca baska bir balast ve lamba daha gelecek onlarla bi deneyip neticeye varacağız inşaallah Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 27 Kasım 2008 Paylaş 27 Kasım 2008 voltron forumdaki yöntem ile kandim yaptım ancak farlarım cok yüksek oldu ve karsıdan gelen herkes sellektör yapmaya basladı tekrar düşürdüm ayarları.... bugün lamba sipariş etcem arıca baska bir balast ve lamba daha gelecek onlarla bi deneyip neticeye varacağız inşaallahSitedeki yöntemle sorun yaşadığını söyleyen ilk kişi sensin Düzgün olarak orda anlatıldığı şekilde uyguladıysan sorun yaşamaman lazım. Şnsanlar alışkın olmadıklarından selektör yapmış olabilirler, sen başka bir arabadan kendi farlarına baksaydın keşke göz alıyor mu almıyor mu ? Belki de ayarı düşürdüğün için aydınlatmıyor diycem ama ampuller de zayıf diyosun. Senin ampul ve balastların sıfır mı ? Yorum bağlantısı
Yasin Öcal 27 Kasım 2008 Paylaş 27 Kasım 2008 ilk olmakta güzel voltron ) ben hata yapmışım 10 cm asağı düşürmedim ondan sellektör yedim sanırım, ayrıca benim farların eğimi %1 mi yoksa baskamı ona bakmadım hata benim yani, ampul ve balastlar cıkma, ampulleri değiştirip deneyeceğim bide bi balast deneyecem bakalım inşaallah kesin sonuca varırım... Yorum bağlantısı
Ahmet Kasapoğlu 27 Kasım 2008 Paylaş 27 Kasım 2008 bana hiçbir yerde sorun yok gibi geliyor.eğer far ayarını iyice yukarı kaldırdığınızda bile yoldaki aydınlatma aynı geldiyse bence herhangi bir sorun yok biryerde.eski farlarınız merceksiz olarak takılı olduğu için illaki size daha iyi aydınlatıyordu gibi görünecektir. ama gece uzun bir yolda örneğin viraja yaklaşırken eski farlarınız viraja 40 metre kala göstermeye başlıyorsa bu mercekteki kesilme çizgisi çok çok çok daha uzaktayken virajı size göstermiş olucak. Yorum bağlantısı
Recommended Posts