Sercan Keklik 26 Şubat 2009 Paylaş 26 Şubat 2009 Selamlar.. Renk farkı oluşur 1 çift almanız gerekır bu yüzden, Benım elımde bir çift kullanılmamış sıfır H7 6.000K ampul var 50 TL ye verebilirim düşünürseniz.ilk ilandaki Tanesi 40TL olan üründendir. Yorum bağlantısı
Bülent Uslu 26 Şubat 2009 Paylaş 26 Şubat 2009 arkadaşlar talihsiz bir olay sonucu aracımın sağ taraftaki xenon ampulu patladı.yaklaşık olarak 1,5 senedir sorunsuz şekilde kullanıyordum,ama bi ustam sökerken yanlışlıkla patlattı ampulu.şimdi aklımda olan şeyi size de danışmak ve fikir almak isterim,öncelikle kitim 1,5 senelik cyclone marka ve şu anda alacağım ampul renk bakımından problem olur die çift almayı düşünüorum bu doğru bi karar mı? ve ayrıca link vermek yanlış deilse bu iki linkteki ampulun neden birisi pahalı birisi ucuz ikisi de markasız,sizce ucuz olanı alsam sıkıntı oluşur mu? lütfen yardımcı olun 1 haftadır aramadıım yer kalmadı ama bilgi elde edemiorum.http://www.hepsiburada.com/h7-6000-k-xenon...uctid=otm011803http://www.hepsiburada.com/h7-xenon-yedek-...otso10510187004şimdiden cevaplarınız için teşekkür ederim.arkadaşım ben aynı sorunu yaşadım senin dikkat ediceğin patlayan ampulunun kelvini aynı kelvinde yedek ampul alırsan renk değişimi olmaz en ucuzunu al tak önemli olan ampul değil balastların iyi olması ben dediğim gibi renk farkı olmadı ama bazı arkadaşlar olur demiş bende olmadı açıkcası Yorum bağlantısı
Misafir 26 Şubat 2009 Paylaş 26 Şubat 2009 renk farkı olmadı ama bazı arkadaşlar olur demiş bende olmadı açıkcasıRenk farkı ampülün kullanım süresi ile direk alakalıdır(ampül kullanılamaya başlandığı andan itibaren verimi kullanım süresine göre düşer buda rengin 50-150 hatta 500 saat arasında değişmesine neden olur).Benim gibi sürekli farlarınız yanık gezerseniz bir-iki ay sonra herhangibirini söküp yeni takın muhakkak renk farkı olur ama kısa sürede aynı rengi yakalarsınız.iki ampülde 1.5 senedir kullanılıyormuş.tek değişimde kesinlikle renk farkı olacaktır.sizinkinde olmaması zannederim pek fazla kullanmadığınızdan dolayıdır yada yenilediğiniz tarafda daha önce kullanılmış olabilir diye düşünüyorum. Yorum bağlantısı
Guest ddonmez 1 Mart 2009 Paylaş 1 Mart 2009 Renk farkı ampülün kullanım süresi ile direk alakalıdır(ampül kullanılamaya başlandığı andan itibaren verimi kullanım süresine göre düşer buda rengin 50-150 hatta 500 saat arasında değişmesine neden olur).Benim gibi sürekli farlarınız yanık gezerseniz bir-iki ay sonra herhangibirini söküp yeni takın muhakkak renk farkı olur ama kısa sürede aynı rengi yakalarsınız.iki ampülde 1.5 senedir kullanılıyormuş.tek değişimde kesinlikle renk farkı olacaktır.sizinkinde olmaması zannederim pek fazla kullanmadığınızdan dolayıdır yada yenilediğiniz tarafda daha önce kullanılmış olabilir diye düşünüyorum.cevaplarınız için teşekkür ederim demekki bir çift alma düşüncem yanlış deil.sercan kesin olmamakla beraber büyük ihtimalle senin teklifini değerlendireceğim.çok teşekkür ederim ilginize... Yorum bağlantısı
Guest ddonmez 2 Mart 2009 Paylaş 2 Mart 2009 (düzenlendi) peki bi sorum daha olcak benim merceğim h7 tip ve bu resimdeki gibi bi kitleme demirinden yok.çok fazla problem olur mu yoksa bi çaresine bakmam mı gerekir???pardon ben bu resmi yolladım ama benim ampul soketi bu şekilde deilmiş.bu şekilde ampul kitlenio yani bi çıkıntısı war. 2 Mart 2009 tarihinde ddonmez tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 3 Mart 2009 Paylaş 3 Mart 2009 Kilitlenmezse illaki oynayacaktır ampul.. Bişeyler düşünmelisiniz.. Yorum bağlantısı
Yasin Öcal 7 Nisan 2009 Paylaş 7 Nisan 2009 aynı konu basliğindan devam etmek istedim forumumuzun müdavimleri bilir honda civice hella bi-xenon uygulamış ancak ışıklandrmadan menun kalmamıştım, daha sonrada kaza yaptm ve aracimi 2,5 ay sonra alabilmiştim, cok şükür aldik araci ve de yine döndük farlara.. mercekleri değiştirmeyi düşünüyorum acaba daha temiz bir hella bi-xenon ilemi değiştirsem yoksa valeo yada bosh mu taksam önerilerinizi bekliyorum... Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 8 Nisan 2009 Paylaş 8 Nisan 2009 Şu anki mercekleri hella bi-xenondu. Ancak ışığın zayıflığı sorunu vardı ve çözülememişti galiba. Mercek montajı, açısı falan düzgünse bence tekrar maceraya girme başka bir ampulle deneme yap. Işık şiddeti düzgünse aynen yeni ampullerle yola devam. Yorum bağlantısı
Yasin Öcal 8 Nisan 2009 Paylaş 8 Nisan 2009 selçuk bey.. dediğiniz gibi hella bi-xenondu mercekler.. ampul değişimi yaptım ancak pek farkedilir bi artış olmadi ışık miktarında o yüzden mercek değiştirmeyi düşünüyorum.. sanırım her açıdan en iyisi bosch mercekler ama nerden bulcaz Yorum bağlantısı
Murat Şen 8 Nisan 2009 Paylaş 8 Nisan 2009 selçuk bey.. dediğiniz gibi hella bi-xenondu mercekler.. ampul değişimi yaptım ancak pek farkedilir bi artış olmadi ışık miktarında o yüzden mercek değiştirmeyi düşünüyorum.. sanırım her açıdan en iyisi bosch mercekler ama nerden bulcazdostum bizde bi xenon modifiyesi yapacagız..hella kullanmayacagız.. ya d1s valeo kullacagız yada d2s bosch.. sitede ki butchere ulaşmanı tawsiye ederim .. gelişmeler takip etmekteyiz saygılar Yorum bağlantısı
Murat Şen 8 Nisan 2009 Paylaş 8 Nisan 2009 dostum bizde bi xenon modifiyesi yapacagız..hella kullanmayacagız.. ya d1s valeo kullacagız yada d2s bosch.. sitede ki butchere ulaşmanı tawsiye ederim .. gelişmeler takip etmekteyiz saygılarbosch sordun mu? Yorum bağlantısı
Berker Aslan 8 Nisan 2009 Paylaş 8 Nisan 2009 dostum bizde bi xenon modifiyesi yapacagız..hella kullanmayacagız.. ya d1s valeo kullacagız yada d2s bosch.. sitede ki butchere ulaşmanı tawsiye ederim .. gelişmeler takip etmekteyiz saygılarBulamazsanız benim bir arkadaşımda olması lazım VALEO D1S 2008 Passat dan çıkma kapakları ve AFL sistemi falanda vardı aynısından bende almıştım gereksiz parçaları söktüm üzerinden şuan kendi arabamda kullanıyorum bulamazsanız bana haber verin arkadaşla irtibata geçip size bilgi veririm.Buda ışık deseni. Yorum bağlantısı
Yasin Öcal 26 Nisan 2009 Paylaş 26 Nisan 2009 (düzenlendi) daha önce aracıma hella bi-xenon modifiyesi yapmıştım dün mercekleri değiştirdim yine hella bi-xenon mercek taktım ampuller aynı fotoğraf makinası aynı ve de yol aynı sadece mercekler daha temiz içleri daha parlak sanırım aradaki fark net olarak görünüyosoldan 1. resim yeni mercek uzunlarım 2. resim yeni mercek kısalar.... 3. resim eski mercek kısalar ve 4. mercek ise eski mercek uzunlarbu arada yeni taktığım merceği henüz ayarlayamadım. 26 Nisan 2009 tarihinde 23korg23 tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Misafir 27 Nisan 2009 Paylaş 27 Nisan 2009 (düzenlendi) Hadi gözünaydın olsun.İnat ettin ve bu işide hallettin.Bi-xenon far ayarlarken;1:İdeal olanı düz ve geniş zifiri karanlık yer2:kısaları yak,iki kısanın kesilme çizgileri ileri son noktada birleşecek ve tek bir far gibi olacak.3:kısaların kesilme çizgi başlangıcı __/ aracın tam ortasına denk gelsin.4:uzunları yak.eğer kısaların doğru ayarlandı ise uzunların ileri noktada bir tane beyaz toplu ışık oluşturacak.5:beyaz toplu ışığı öyle bir ayarlaki direk asvaltı değilde boşlukla asvalta birlikte vuracak şekilde ayarla.Bi-xenon merceklerde uzunların iyi olması sadece iki ışık demetinin iç içe geçmesi ile oluyor.bibirinden ayrı yapınca ışık çok zayıflıyor.Bi-xenon merceklerin uzunları beyaz yuvarlak ışık şeklinde oluşuyor.Kısa ve uzun desenleri resimlerdeki gibi olmalı. 27 Nisan 2009 tarihinde Misafir tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 28 Nisan 2009 Paylaş 28 Nisan 2009 daha önce aracıma hella bi-xenon modifiyesi yapmıştım dün mercekleri değiştirdim yine hella bi-xenon mercek taktım ampuller aynı fotoğraf makinası aynı ve de yol aynı sadece mercekler daha temiz içleri daha parlak sanırım aradaki fark net olarak görünüyosoldan 1. resim yeni mercek uzunlarım 2. resim yeni mercek kısalar.... 3. resim eski mercek kısalar ve 4. mercek ise eski mercek uzunlarbu arada yeni taktığım merceği henüz ayarlayamadım.Fark bariz bi şekilde belli oluyor, güle güle kullan, ayarını da yaptın mıydı harika olur. Yorum bağlantısı
Yasin Öcal 28 Nisan 2009 Paylaş 28 Nisan 2009 tesekkürler ser41.. yalnız benim anladığım kadarıyla bu sağ sol ayarı makinada görünmüyo dolayısıyla gidip makinada ayarlama yapamayacağim kendim yapacağim:(( Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 28 Nisan 2009 Paylaş 28 Nisan 2009 tesekkürler ser41.. yalnız benim anladığım kadarıyla bu sağ sol ayarı makinada görünmüyo dolayısıyla gidip makinada ayarlama yapamayacağim kendim yapacağim:((Doğru olanı da bu zaten... Yorum bağlantısı
Yasin Öcal 28 Nisan 2009 Paylaş 28 Nisan 2009 bugün gidip makinada farları ayarlattım, sağ sol ayarını makinada göremedik cünki uzunlara alınca malinanın perdesi komple aydınlanıyor sadece sağ tarafa doğru yükselen ışık rğimine göre bi ayar yapmaya çalıştık bu gece bi kontrol etcem bakalım nasıl olmuş Yorum bağlantısı
Kürşat Efe 28 Nisan 2009 Paylaş 28 Nisan 2009 merhaba arkadaşlar. 99 ies civic'im var. aracımda birkaç değişikliğe gitmek istiyorum. önceliklede xenon taktırmayı düşünüyorum. ilk başta orjinal farlara kit takayım dedim ama forumu okuduktan sonra vede trafikte merceksiz xenonları gördükçe angel taktırmaya karar verdim uzun lafın kısası burada tecrübeli olan arkadaşlarımın yardımına ihticım var şöyle ki: araca uygun angel markalarını sonar ve junyan olarak biliyorum sanırım ikiside uzakdoğu malı. dolayısıyla ve forumda da okuduğum kadarı ile üzerindeki mercekler kalitesiz olacak diye düşünüyorum. bu angel lları aldıktan sonra tekrar mercek almam gerecekmi bu bir. ikincisi handi marka mercek alayım aldığım mercekler sökeceğim merceklerin yerine amiyane tabirle cuk diye oturumu. üçüncüsü ise xenon kit olarak ne tavsiye edersininz. mtec phlips boch gibi çok pahalı olmasın. galiba çok fazla soru sordum. ama başka çarem yok çünkü yaşadığım şehirde benim bu sorularıma beni tatmin edecek şekilde cvp veren bulamadım. ilgi ve alakanız için şimdiden teşekkürler. Yorum bağlantısı
Murat Şen 29 Nisan 2009 Paylaş 29 Nisan 2009 angel eye far alırsanız mercek değişimi yapmalısınız... dediğiniz gibi cok kalitesiz oluyorlar..sanıırım oraya valeo d2s mercek olur.. tecrübe sahibi arkadaşlar bilgi wereceklerdir Yorum bağlantısı
Yusuf Gür 29 Nisan 2009 Paylaş 29 Nisan 2009 evet valeo d2s zorlanmadan birkaç ayarla oturacaktır. xenon kit olarak 3x öneririm. angel olarak da ikisi de var fiyat isterseniz özelden ulaşabilirsiniz yardımcı olurum Yorum bağlantısı
Selçuk Karabulut 2 Ekim 2012 Paylaş 2 Ekim 2012 iki civic montajı yaptım , birine hella h7 bi halojen + A5 gündüz farı,diğerine hella d2s + 5.20 den çıkma angeliki civic montajı yaptım , birine hella h7 bi halojen + A5 gündüz farı,diğerine hella d2s + 5.20 den çıkma angel 2 Yorum bağlantısı
Recommended Posts