Çağatay Çaparlı 23 Ekim 2007 Paylaş 23 Ekim 2007 HB3 ve H1 gibi bazı ampullerde iğer ampullerde bulunan metalik boyalı şapka bulunmuyor(H7, H4, HB4 vb.)bu şapka bildiğimkadarı ile UV ışımayı engelleyerek araç lastiklerinde ve far camlarında deformayonu ve sertleşmeyi engelliyor. bu şapka neden yoktur HB3 gibi ampullerde? Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 24 Ekim 2007 Paylaş 24 Ekim 2007 Zararlı UV ışınlarını ampulün camındaki kaplama engelliyor diye biliyorum. Bu konuda bişey bulursam eklerim. Yorum bağlantısı
Çağatay Çaparlı 25 Ekim 2007 Yazar Paylaş 25 Ekim 2007 Zararlı UV ışınlarını ampulün camındaki kaplama engelliyor diye biliyorum. Bu konuda bişey bulursam eklerim.teşekkür ederim iyi olur koyarsanız, çok merak ettiğim bir konu. ampulu ilk gördüğümde şaşırdım, elektrikçim bile hiç görmemiş HB3, genelde VW lere baktığı için o da şaşırdı. Yorum bağlantısı
Ahmet Kasapoğlu 29 Ekim 2007 Paylaş 29 Ekim 2007 evet bende uv ışınları cam engelliyor diye biliyiorumbaş kısımdaki boya ampulün yansımasıyla ilgili yani bazı far tasarımlarında şapka kullanılmıyor. örneğin lagunaöyle olunca tam karşıdan bakarken ampulün flamanını görüyorsunuz va aşırı göz alıyor. ben bunu engellememek için bir şekil şapka diye biliyorum uçlardaki kaplamaları. Yorum bağlantısı
Çağatay Çaparlı 30 Ekim 2007 Yazar Paylaş 30 Ekim 2007 evet bende uv ışınları cam engelliyor diye biliyiorumbaş kısımdaki boya ampulün yansımasıyla ilgili yani bazı far tasarımlarında şapka kullanılmıyor. örneğin lagunaöyle olunca tam karşıdan bakarken ampulün flamanını görüyorsunuz va aşırı göz alıyor. ben bunu engellememek için bir şekil şapka diye biliyorum uçlardaki kaplamaları.far kasası içerisindeki şapkadan bahsetmiyorum ben. ampulun en ucunda gümüş renkli bir tabaka var onu diyorum. Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 4 Kasım 2007 Paylaş 4 Kasım 2007 modifiyetutkusu farların çok güzelmiş yalnız kısa uzun ikisine de xenon takmışın heralde gözümü aldı Yorum bağlantısı
Suat Toker 5 Kasım 2007 Paylaş 5 Kasım 2007 modifiyetutkusu farların çok güzelmiş yalnız kısa uzun ikisine de xenon takmışın heralde gözümü aldı Xenonlarla sellektör yapa yapa lambaları yiyecek böyle.. Yorum bağlantısı
Ahmet Kasapoğlu 11 Kasım 2007 Paylaş 11 Kasım 2007 far kasası içerisindeki şapkadan bahsetmiyorum ben. ampulun en ucunda gümüş renkli bir tabaka var onu diyorum.tamam bende ordan bahsediyorum zaten.ayrıca ampullere mor ötesi ışık altında bakarsanız gece karanlıkta camlarının çok güzel parladığını görebilirsiniz. Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut 14 Ocak 2012 Paylaş 14 Ocak 2012 Kısa farın içinde ampulun önünde şapka bulunmakta. Bu ne işe yarıyor. Bu şapka lümeni azaltmaz mı ?Ampul önündeki şapkanın görevi ampulden çıkan ışığın reflektörde düzgün kırılmalar oluşturup yola yansıtmasına yardımcı olmasıdır,Karşıdan gelen kişi ampulu direk görmeyecek buda göz almasını önleyecektir,kesinlikle çıkarılmamalıdır... Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut 18 Ağustos 2012 Paylaş 18 Ağustos 2012 Far kasasının içindeki metal şapkayı çıkarırsak ne gibi bir değişiklik olur far ve aydınlanmada?Gönderim tarihi 14.01.2012 - 04:33Ampul önündeki şapkanın görevi ampulden çıkan ışığın reflektörde düzgün kırılmalar oluşturup yola yansıtmasına yardımcı olmasıdır,Karşıdan gelen kişi ampulu direk görmeyecek buda göz almasını önleyecektir,kesinlikle çıkarılmamalıdır... Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 19 Ağustos 2012 Paylaş 19 Ağustos 2012 Gönderim tarihi 14.01.2012 - 04:33Ampul önündeki şapkanın görevi ampulden çıkan ışığın reflektörde düzgün kırılmalar oluşturup yola yansıtmasına yardımcı olmasıdır,Karşıdan gelen kişi ampulu direk görmeyecek buda göz almasını önleyecektir,kesinlikle çıkarılmamalıdır...+1Fotoğraftaki işaretli alana ışık gitmesine neden olursun, kısa farın uzun far haline döner ve önündeki trafiği kör edersin. Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut 19 Ağustos 2012 Paylaş 19 Ağustos 2012 peki bu metal şapka bazı arabalarda yok mesela astra G serisi??Bu tamamen farın tasarımı ile alakalı sizinde örnek verdiğiniz gibi bazı H7 araçların farlarında şapka yok... Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 20 Ağustos 2012 Paylaş 20 Ağustos 2012 O zaman şunu anladım. tasarımı şapkasız yapılan h7 farlar karşıdaki yolcunun gözünü almıyor...Evet. Aynadaki onbinlerce yansıma alanı bilgisayarlı tasarım yazılımlarıyla serbest yüzey mantığıyla oluşturulur. Yani şapkasız ya da şapkalı farlarda aynaların yansıtma alanları buna göre tasarlanır. Yorum bağlantısı
Recommended Posts