Fatih Özbaş1679652583 13 Aralık 2010 Paylaş 13 Aralık 2010 Böyle yapman gerekiyordu zaten...değerli yorumları için tüm arkadaşlara teşekkür ediyorum. Hepinizden Allah razı olsun. çalışmayı az önce bitirdim sizlerle de paylaşmak istedim. ilk defa böyle bir çalışma yaptım ve çok hoşuma gitti maşallah. 2 Yorum bağlantısı
Muhammed Andı 13 Aralık 2010 Paylaş 13 Aralık 2010 elinize saglik, guzel olmus. ama isik cok guclu geldi bana. Yorum bağlantısı
Mustafa Bağseven 14 Aralık 2010 Paylaş 14 Aralık 2010 ELine saglıkDeri işiyle mi ugraşıyorsunuz Yorum bağlantısı
Fatih Özbaş1679652583 14 Aralık 2010 Paylaş 14 Aralık 2010 teşekkür ederim arkadaşlar... ışık normalde çok güçlü değil fotoğraf makinesinden güçlü görünüyor olabilir...evet kardeşim deri ve ayakkabı işiyle uğraşıyorum... Yorum bağlantısı
Ahmet Kasapoğlu 14 Aralık 2010 Paylaş 14 Aralık 2010 eve güzel olmuş Fatih bey güle güle kullanın. aracın gösterge tablosu ne renkti ben sıcak beyaz yada sarı falan yaparsınız diye düşünmüştüm Yorum bağlantısı
Fatih Özbaş1679652583 14 Aralık 2010 Paylaş 14 Aralık 2010 eve güzel olmuş Fatih bey güle güle kullanın. aracın gösterge tablosu ne renkti ben sıcak beyaz yada sarı falan yaparsınız diye düşünmüştüm aracın gösterge tablosu mavi Ahmet Bey. ben sıcak beyaz rengi hiç sevmiyorum biliyorsunuz yorumlarınız için teşekkür ederim. Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 14 Aralık 2010 Paylaş 14 Aralık 2010 aracın gösterge tablosu mavi Ahmet Bey. ben sıcak beyaz rengi hiç sevmiyorum biliyorsunuz yorumlarınız için teşekkür ederim.Tipik VW'ci Yorum bağlantısı
Fatih Özbaş1679652583 14 Aralık 2010 Paylaş 14 Aralık 2010 Tipik VW'ci buyrun benim benim arabaya da beyaz renk yakışıyor aslında Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 14 Aralık 2010 Yazar Paylaş 14 Aralık 2010 Güzel olmuş.. Arak kullanırken, sağ kapı kolundaki ledi görmüyorsanız sorun yok demektir.. Bir de bu tür çalışmalarda, 502 yada japon yapıştırıcı değil de sıcak silikon kulanın... Japon ile yapacağınız hataların telafisi yoktur.. Yorum bağlantısı
Fatih Özbaş1679652583 14 Aralık 2010 Paylaş 14 Aralık 2010 Güzel olmuş.. Arak kullanırken, sağ kapı kolundaki ledi görmüyorsanız sorun yok demektir.. Bir de bu tür çalışmalarda, 502 yada japon yapıştırıcı değil de sıcak silikon kulanın... Japon ile yapacağınız hataların telafisi yoktur..yok ledlerin hiçbirini de görmüyorum ve göz almıyor, dikkat dağıtmıyor. daha önceden yapıştırmış olduğum 3lü şerit ledler mahvetmişti beni ayrıca bu lambaları da parklara bağladığımız için kullanmakta olduğum far sensörü devreye girince bunlar da yanıyor ve hoş bir görüntü oluyor karanlıkta. tamam Mehmet Bey söylediklerinizi uygulayacağım. ilk fırsatta şu sub marine light olayını da yapmak istiyorum fakat direnci tavan lambasının altına sakladığımızda ısınıp oraları, tavan döşemesini falan yakmaz değil mi? Yorum bağlantısı
Oktay Toker 14 Aralık 2010 Paylaş 14 Aralık 2010 (düzenlendi) fatih üstadım ellerine sağlık çok güzel olmuş.iyi günlerde kullanman dileğiyle.sub marin için kullanacağın direnç değeri zaten yüksek olacak.bir yeri yakacak kadar ısınamaz.içiniz rahat olsun.yanılmıyorsam burda en eski uygulama emmiye ait.hala çalıştığına göre sorun olmaz.sıcak silikonda ıstıcısı çok önemli tam ısıtmadan sürerseniz silikonun ömrü uzun olmuyor.ısıtıcısının kaliteli olması önemli. 14 Aralık 2010 tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Fatih Özbaş1679652583 14 Aralık 2010 Paylaş 14 Aralık 2010 fatih üstadım ellerine sağlık çok güzel olmuş.iyi günlerde kullanman dileğiyle.sub marin için kullanacağın direnç değeri zaten yüksek olacak.bir yeri yakacak kadar ısınamaz.içiniz rahat olsun.yanılmıyorsam burda en eski uygulama emmiye ait.hala çalıştığına göre sorun olmaz.sıcak silikonda ıstıcısı çok önemli tam ısıtmadan sürerseniz silikonun ömrü uzun olmuyor.ısıtıcısının kaliteli olması önemli.teşekkür ederim abi Allah razı olsun. daha iyileri sana olsun.sub marin lambasının çok parlak yanması için direncin ohm unu düşürmem mi gerekiyordu? yoksa yükseltmem mi gerekiyordu? bunu hep karıştırıyorum da sıcak silikon işine gelince de. bugüne kadar ondan hiç kullnmadım ama soğuk silikon geç donup bazen kaymalara sebep oluyor en kısa zamanda sıcak silikona geçsem iyi olacak diye düşünüyorum... kaç paradır sıcak silikonlar? makinesiyle beraber? Yorum bağlantısı
Oktay Toker 14 Aralık 2010 Paylaş 14 Aralık 2010 (düzenlendi) teşekkür ederim abi Allah razı olsun. daha iyileri sana olsun.sub marin lambasının çok parlak yanması için direncin ohm unu düşürmem mi gerekiyordu? yoksa yükseltmem mi gerekiyordu? bunu hep karıştırıyorum da sıcak silikon işine gelince de. bugüne kadar ondan hiç kullnmadım ama soğuk silikon geç donup bazen kaymalara sebep oluyor en kısa zamanda sıcak silikona geçsem iyi olacak diye düşünüyorum... kaç paradır sıcak silikonlar? makinesiyle beraber?tşk.mondimin kapı kolu iç aydınlatmasını mavi yapmıştım.sub marinde yapmıştım.bakabilirsin.http://www.geceucusu.com/index.php?showtopic=3688&st=20kırmızı kullancaksan 2kohm fena degil.dar açılı led kullanmalısın.yeşil ise 1.2kohm veya 1.5kohm kullan.parlak yanmasını istersen normal değerlerde direnç kullan.kırmızı için 820ohm yeterli yeşil beyaz mavi için en az 430ohm.ama parlak yanmasını tavsiye etmem.sıcak silikon tabancasının kalitelileri 20tl civarnda en az 600watt olanı al.mavi renkte olanlar fena değil.piyasada öyle geçiyor.marka yerine mavi tabancalıyı alın deniyordu. 14 Aralık 2010 tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Uğur Eylik1679652571 14 Aralık 2010 Paylaş 14 Aralık 2010 elinize sağlık çok güzel olmuş.submarine için orjinal tavan lambası alsanız daha sorunsuz olmazmı?daha şık olabilir üstünü delmediğiniz için. Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 14 Aralık 2010 Yazar Paylaş 14 Aralık 2010 ilk fırsatta şu sub marine light olayını da yapmak istiyorum fakat direnci tavan lambasının altına sakladığımızda ısınıp oraları, tavan döşemesini falan yakmaz değil mi?Yarım watt direnç kullanın, direnci de boşta kalacak bir yere koyun, ısınmasın... sub marin için kullanacağın direnç değeri zaten yüksek olacak.bir yeri yakacak kadar ısınamaz.içiniz rahat olsun.yanılmıyorsam burda en eski uygulama emmiye ait.hala çalıştığına göre sorun olmaz.sıcak silikonda ıstıcısı çok önemli tam ısıtmadan sürerseniz silikonun ömrü uzun olmuyor.ısıtıcısının kaliteli olması önemli.1kohm yeşil led ile parlak olmuştu.. Yanılmıyorsam, 390 ohm daha eklemiştim ben.. sıcak silikon işine gelince de. bugüne kadar ondan hiç kullnmadım ama soğuk silikon geç donup bazen kaymalara sebep oluyor en kısa zamanda sıcak silikona geçsem iyi olacak diye düşünüyorum... kaç paradır sıcak silikonlar? makinesiyle beraber?3 lirdan başlar, 10-12 liralıkları uzun süre kullanırsınız.. Kullanacağın slikonun tanesi 50 kuruş.. Bir tanesini bile uzun süre kullanırsınız.. Bu tür uygulamarda soğuk silikon hem gereksiz hem anlamsız.. Yorum bağlantısı
Fatih Özbaş1679652583 15 Aralık 2010 Paylaş 15 Aralık 2010 arkadaşlar tekrardan merhaba. submarin light uygulaması için ledleri aldım fakat yarım watt lık direnç bulamadım. sorduğum adam 1Watt veya çeyrek var yarım yok dedi. yarım yerine 1 W alsam bir zararı olur mu? teşekkürler. Yorum bağlantısı
Oktay Toker 15 Aralık 2010 Paylaş 15 Aralık 2010 arkadaşlar tekrardan merhaba. submarin light uygulaması için ledleri aldım fakat yarım watt lık direnç bulamadım. sorduğum adam 1Watt veya çeyrek var yarım yok dedi. yarım yerine 1 W alsam bir zararı olur mu? teşekkürler.daha iyi olur.boyut olarak yarım watt ile çok farkı yok zaten.elinize sağlık çok güzel olmuş.submarine için orjinal tavan lambası alsanız daha sorunsuz olmazmı?daha şık olabilir üstünü delmediğiniz için.elde yapmanın tadı başka üstad. Yorum bağlantısı
Fatih Özbaş1679652583 15 Aralık 2010 Paylaş 15 Aralık 2010 1 watt da ısınma sorununu aşar mıyız Oktay Bey? Yorum bağlantısı
Oktay Toker 15 Aralık 2010 Paylaş 15 Aralık 2010 1 watt da ısınma sorununu aşar mıyız Oktay Bey?üstad 1kohm üzerindeki ohm degerinde ısı çok azdır.sorun etmeyin.günlercede yansa bu led oluşan ısı ile hiç bir şey olmaz.tecrübe ile sabittir. Yorum bağlantısı
Fatih Özbaş1679652583 16 Aralık 2010 Paylaş 16 Aralık 2010 Arkadaşlar karar değiştirdim ve ledleri kırmızıya çevirmeye karar verdim. Beyazlar çok sırıttı kapı kollarında, kırmızı ise takım oldu. 560K ohm 1 Watt direnç kullandım. Daha önceden beyazlarda kullanmış olduğum çeyrek watt dirençler gerçekten de el yakacak kadar ısınıyordu fakat 1W olanlarda ısınma sorunu yok Allaha şükür. Resimleri ekliyorum ve o çok değerli yorumlarınızı bekliyorum. (kafiyeli oldu) Yorum bağlantısı
Serhat Türkoğlu 18 Aralık 2010 Paylaş 18 Aralık 2010 çok güzel olmuş gerçekten. bende yapmak istiyorum aynı uygulamayı ama bu ledler dirençler hakkında hiiçbir bilgim yok yardımcı olacak bi arkadaşım var mı detaylı şekilde ? Yorum bağlantısı
Oktay Toker 18 Aralık 2010 Paylaş 18 Aralık 2010 (düzenlendi) kırmızı çok daha güzel olmuş buton ışıklarıyla takım olmuş.eline sağlık 560kohm doğrumu? 5,6kohm olmasın?mantar led galiba öyle ise smd ledden mantar ledin aydınlatmada gayet güzel seçim. 18 Aralık 2010 tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Fatih Özbaş1679652583 18 Aralık 2010 Paylaş 18 Aralık 2010 kırmızı çok daha güzel olmuş buton ışıklarıyla takım olmuş.eline sağlık 560kohm doğrumu? 5,6kohm olmasın?mantar led galiba öyle ise smd ledden mantar ledin aydınlatmada gayet güzel seçim.teşekkür ederim abi. valla satın aldığım adam (konya sokakta 560kohm olduğunu söylemişti) yanlış da hatırlıyor olabilirim. ama dirençler 1watt ondan eminim. kullandığım led ise geniş açılı mantar led...çok güzel olmuş gerçekten. bende yapmak istiyorum aynı uygulamayı ama bu ledler dirençler hakkında hiiçbir bilgim yok yardımcı olacak bi arkadaşım var mı detaylı şekilde ?öncelikle aracının marka modeline göre kapı döşemelerini veya kapı kollarını nasıl sökeceğini öğrenmen lazım. iş orada bitiyor. o işi halletikten sonra kapı kollarına ışığın gelmesini istediğin yerden delik açacaksın. Ben üstten açtım.Bu işler bittikten sonra da kapı kolunun içinde sürekli 12V geçen bir yerden ledin + kablosunu, cam düğmesi veya aracının orjinal lambası kontağa bağlı ise gerekli kablodan da - (şaseyi) çekeceksin. eğer şaseyi anahtarlanmamış bir kablodan çekersen ledlerin ışık verir fakat hiç kapatamazsın sürekli açık kalır. Elektrik tesisatı da gördüğün gibi 2. aşama.3. aşama ise ledlerin hazırlanması. Kapı kollarında homojen ışık dağılımı ve ışığın göz almaması veya direk karşıya gitmemesi için istediğin renkte geniş açılı mantar led alman lazım. Ben, mantar ledlerin + bacaklarına direnç bağladım. - bacaklarına ise şaseyi bağladım. gerekli direnç led ve kabloları konya sokaktan sorarsın ihtiyacına göre verirler. Başka soracağın detaylar varsa buradan yardımcı oluruz. Yorum bağlantısı
Oktay Toker 18 Aralık 2010 Paylaş 18 Aralık 2010 (düzenlendi) çok güzel olmuş gerçekten. bende yapmak istiyorum aynı uygulamayı ama bu ledler dirençler hakkında hiiçbir bilgim yok yardımcı olacak bi arkadaşım var mı detaylı şekilde ?forumda gördüğün çalışmalar detaylarıyla veriliyor.takıldığınız yer olduğunda cevapları fazlasıyla verilecektir. 18 Aralık 2010 tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Köksal Yılmaz 29 Aralık 2010 Paylaş 29 Aralık 2010 (düzenlendi) Çok güzel sonuçlar elinize sağlık arkadaşlar, okudukça gaza geliyorum yahu mehmet abinin led bulaşıcıdır lafı aklıma geliyor.Benim araçta cam açma düğmeleri kapı üzerinde ve fabrikasyon aydınlatması var(işin yarısı bitmiş sanırım ). geriye yeşil led ile 1,5 k lık direnç almam gerekiyor sanırım. 29 Aralık 2010 tarihinde K tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Recommended Posts