Osman Öztürk1679652660 22 Eylül 2016 Paylaş 22 Eylül 2016 (düzenlendi) Herkese selamlar, Son günlerde VW Jetta aracıma birşeyler yaparak zaman öldürüyorum. En son chip tuning yaptım, yarın seramik kaplama yaptırıyorum. Son eksiklik olarak ise aklıma Halogen farlarım gelince sistemi BiXenon ile değiştirmek üzere araştırmalar yaptım. Öncelikle OEM olmasını tercih etmemden ötürü servislerle iletişime geçmeye çalıştım fakat nafile, ne yaptıysam dönüş sağlamadılar. İstanbul'da oturmamdan dolayı Doğuş haricinde Erel aklıma geldi. Bizde böyle bir uygulama yok dediler. Başka bir forumdaki üyelerden Gaziantep'teki bir arkadaş Jetta'dan çıkma OEM Bixenon Ledli farları, ampülleri, beyinleri ve çevirici kabloları sattığını söylüyor. Kendisi ile irtibata geçtim, aracımda AFS olamayacağını, Bi-Xenonun ise uyumlu olduğunu belirtti. Bugün detayları konuşacaktık, telefonuma henüz dönüş yapmadı. Diğer taraftan Maltepe'de mukim bir firma ise tam set şeklinde -AFS dahil- olarak böyle bir dönüşümü yapabileceğini belirtiyor. Pahalı olsa da kurumdan hizmet almanın daha güvenilir olacağı ortada. Şimdi işin uzmanları olarak belirttiğim durumlar hususunda görüşlerinizi almak isterim. Yükseklik ve viraj ayarı gerçekten olamıyor mu? Bi-Xenon dönüşümü konusunda ne düşünürsünüz? Şimdiden teşekkürler. Osman Öztürk Not: BiXenon dönüşümünü argeye ne kadar merakli olsam da kendim yapamayacağım için konu olarak açmak durumunda kaldım. Kuralları okuduğumu belirtmek isterim 22 Eylül 2016 tarihinde osman öztürk tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Oktay Toker 22 Eylül 2016 Paylaş 22 Eylül 2016 Bi-xenon kesinlikle tavsiye olunur.Bunun yanında far yıkama imkanı var ise yerinde olur,otomatik yükseklik ise sizin dediğiniz komple sete girer ve bu diğer seçenekler tamamen sizin imkanınıza paralel tercihler olur. Servisler bu tip işlemlere bakmaz. 1 Yorum bağlantısı
Osman Öztürk1679652660 22 Eylül 2016 Paylaş 22 Eylül 2016 Far yıkamayı da yapabiliriz deniyor ve fakat tamponun değişmesi gerekecek, bunu istemedim. Bir de muayene için hafif kusur sayılacağından şu an öncelik vermedim. Belki birkaç ay sonra yaptırırım diye düşünüyorum. Servisler yapmadığı için garanti konusuna ne dersiniz? Dışarıdan müdahale deyip sorun çıkartabilirler gibime geliyor Yorum bağlantısı
Oktay Toker 22 Eylül 2016 Paylaş 22 Eylül 2016 O kadar detay bilğiye sahip değilim.Bunu çalışmayı yapacak yer ile ve servis ile görüşmek doğru olur. Yorum bağlantısı
Sırrı Polat 22 Eylül 2016 Paylaş 22 Eylül 2016 5 saat önce, osman öztürk yazdı: Far yıkamayı da yapabiliriz deniyor ve fakat tamponun değişmesi gerekecek, bunu istemedim. Bir de muayene için hafif kusur sayılacağından şu an öncelik vermedim. Belki birkaç ay sonra yaptırırım diye düşünüyorum. Servisler yapmadığı için garanti konusuna ne dersiniz? Dışarıdan müdahale deyip sorun çıkartabilirler gibime geliyor bi-xenon modifiyesi yerinde bir karar olur , ama bildiğim kadarıyla otomatik yükseklik ayarı ve far yıkama olmaz ise muayenede ağır kusur sayılıyor geçemiyorsunuz. forum kuralları gereği usta tavsiyesi yapamasak da bence kurumsallık önemli ama tecrübe daha önemli . 1 Yorum bağlantısı
Osman Öztürk1679652660 22 Eylül 2016 Paylaş 22 Eylül 2016 Son kusur listesine baktım hocam, far yıkama hafif kusur geçtiğinden sorun olmuyor. Usta konusunda özel mesaj gönderebilirsen çok sevinirim zira bu sistemi benim kendi başıma oluşturmam mümkün değil. Tecrübeli kişilerden alıp montajını da yaptırmak benim için mantıklı olur. Yorum bağlantısı
Fatih Yavuz 22 Eylül 2016 Paylaş 22 Eylül 2016 Merhaba; Bende benzer bir konu acmistim, benim kafamdaki soru, farlarin oldugu yuvayi komple orjinal olarak xenonlu yuvayla degistirsek olur mu ? Sizin konuyu da takipteyim, birsey ogrenirsem size de donus yaparim iyi aksamlar Yorum bağlantısı
Selçuk Karabulut 22 Eylül 2016 Paylaş 22 Eylül 2016 lineada kulladığım A6 led far içlerini jettaya yapacam,far içleri sanki jettaya göre yapılmış ve tam oturuyor . http://i.hizliresim.com/gXbVq2.jpg 2 Yorum bağlantısı
Oktay Toker 22 Eylül 2016 Paylaş 22 Eylül 2016 Selçuk far elinde kalmış anlaşılan geçmiş olsun.Ayrıca yeni çalışman için kolay gelsin.Audi,Vw aynı grup malum yapılsal olarakta neredeyse aynı tabanlar kullanılıyor.Tam sonucu bekliyorum.Takipteyim. Yorum bağlantısı
Mustafa Arıkan 23 Eylül 2016 Paylaş 23 Eylül 2016 Merhaba; Bu A6 LED'lerinde temin etme şansımız var mı? Sağ-sol takım olarak? Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 1 Ekim 2016 Paylaş 1 Ekim 2016 On 22.09.2016 at 23:53, Fatih yazdı: Merhaba; Bende benzer bir konu acmistim, benim kafamdaki soru, farlarin oldugu yuvayi komple orjinal olarak xenonlu yuvayla degistirsek olur mu ? Sizin konuyu da takipteyim, birsey ogrenirsem size de donus yaparim iyi aksamlar Mümkün değil. Xenon farın iç yapısı farklı, yükseklik motoru vs. Bununla uğraşmak yersiz zaten orjinal xenon far komple takılabiliyor. On 22.09.2016 at 22:45, osman öztürk yazdı: Son kusur listesine baktım hocam, far yıkama hafif kusur geçtiğinden sorun olmuyor. Usta konusunda özel mesaj gönderebilirsen çok sevinirim zira bu sistemi benim kendi başıma oluşturmam mümkün değil. Tecrübeli kişilerden alıp montajını da yaptırmak benim için mantıklı olur. Xenon farın varken yıkaman yoksa ağır kusurdur, geçemezsin. Senin gördüğün, olup da çalışmaması durumu gibi bişey olabilir. Yorum bağlantısı
Osman Öztürk1679652660 5 Ekim 2016 Paylaş 5 Ekim 2016 check listte bunun ağır kusur olduğunu gösteren maddeyi paylaşır mısınız? Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 12 Ekim 2016 Paylaş 12 Ekim 2016 Kusurlar tablosunda yok, ya da bulamadım. Direkt olarak yazılmamış olabilir. Normalde bakılıyordu, bu konuda ağır kusur alan çok kişi oldu, pek sanmıyorum ama belki şu anda değişmiştir. http://www.tuvturk.com.tr/images/paylasimlar/pdf/brosurler/TUVTURK_Aydinlatma_Brosur.pdf Yorum bağlantısı
Oktay Toker 12 Ekim 2016 Paylaş 12 Ekim 2016 (düzenlendi) Direkt olarak zaten müsade edilmez diye yazmış.Sanırım buda kusurlar tablosunun ana çerçevesini oluşturuyor diyebiliriz.Gerçi kusur tablosuna eklenmiştir demiş lakin agır kusur ibaresi yo,buda son cümlede agır kusur olabileceğini anlatıyor sanırım. XENON (gaz deşarjlı) farlar Gaz deşarjlı (XENON) far kullanan motorlu araçlarda, far yıkama, temizleme mekanizması ve otomatik çalışan far ayar mekanizması bulundurulması zorunlu olup, 2014 yılında yayımlanan kusurlar tablosuna kusur olarak eklenmiştir. Araçlardaki xenon far ayarı otomatik olarak çalışan far ayar mekanizması ile sağlanabileceği gibi, bu işlem havalı süspansiyon sistemi kullanılan araçlarda süspansiyon sisteminin kendisiyle de sağlanabilir. Araç üzerindeki halojen far sökülerek yerine XENON far takılmışsa bu durum mevzuat gereği teknik bir değişikliktir ve müsaade edilen tadilatlar (değişiklikler) arasında yer almamaktadır 12 Ekim 2016 tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Emre Kocamaz 25 Kasım 2018 Paylaş 25 Kasım 2018 Merhaba iyi forumlar, Geçen hafta 2008 Jetta'ma Eski tip hella Bixenon mercek montajı yaptım philips ds2 (sanırım orjinal değil tanesi 60tl ) 4300k montajı tamamladık farı kapatıp arabaya monte ettik, test için yola çıktık neredeyse önümü göremiyorum sis farları daha fazla aydınlatıyor. Biraz inceledik far camlarını çok çizmişiz temizleyelim derken puslu bir görüntü oluşmuş bundanmıdır şundanmıdır derken Yeni octavia'larda kullanılar Bosch mercek buldum onu taktım 1 çift çıkma far alarak onunda camını kullandım aydınlatma şiddeti yaklaşık eski merceğe göre %150 arttı, işin hikaye kısmı bu şimdi sizlerin değerli bilgilerinden faydalanacağım sorunlarımı paylaşayım ilk olarak eskiye göre aydınlatma arttı ama uzun yolda hala çok iyi diyebileceğim noktaya gelmedi, bir diğer sıkıntımda belki ilk sıkıntıda bunu çözünce düzelcektir , elimde 4-5 takım xenon ballastı var farklı farklı çift olarak bu ürünler, kimisini taktığım zaman ampülde titreme yapıyor sanki voltaj az geliyor gibi kimisini taktığım zamanda ampulde titreme yok hatta aydınlatma daha iyi ama garip bi şekilde sellektor yapınca yada uzunları açınca xenon 1-2 defa sönüp yanıyor sonra sönüyor . Uzunları kapatınca tekrar yanıyor. Kullandığım ampül hepsinde aynı d2s phılıps bununla ilgili merceğin perdesini iptal ettik sellektorde yine aynı, xenona röle ile direk aküden verdik yine aynı röle bağlayınca röle tırrrrr yapıyor ççok hızlı şekilde çekip bırakıyor. Bunun çözümü ile ilgili yardımcı olaracaklara şimdiden teşekkür ediyorum Bu arada bu sellektor sıkıntısını araç çalışırken yapıyor. Motor kapalı kontak açıkken yapmıyor. daha önceden çektiğim videoyuda incelerseniz sevinirim. Yorum bağlantısı
Oktay Toker 25 Kasım 2018 Paylaş 25 Kasım 2018 Hoş geldiniz. İlk kullandığınız mercek büyük ihtimal reflektör sorunlu idir,yan sanayi xenonlada verim alınmamış. Bosch mercek ise yan sanayi xenon ampullerde lerde tam odak yapamıyor. Elindeki balastlar yan sanyi olarak anlıyorum ve ciddi şekilde aydınlatma olsun istiyorsan kullandığın mercek d3s sınıf ve ya d3s orijinal xenon kit veya d3s çentiğini kırdıysan d1s xenon kit al ve kullan derim. Elindeki ürünlerle ne kadar uğraşırsan uğraş alacağın verim şu anki kullandığın şekilde olacaktır. Uzun ve sellektördeki problem ise aracın uzun hüzmedeki ampulü söktüysen ampul olmadığı için voltaj koruma moduna geçiyor ve role sürekli titretiyor.Ampulü takarsanda balast ve ampulü bir arada kullanmamalısın.Role sistemi ile aküden direkt beslemeli alıştırman saglıklı olacaktır.Linkteki konuyu inceleyebilirsen soruna dair daha detaylı yorumlar mevcut.Fikir verecektir. 1 Yorum bağlantısı
Recommended Posts