İçeriğe Yönlendir

VW Jetta 5 (2005-2010) xenon far ve mercek montajı

Hakan Demirel1679652575

Recommended Posts

Oktay Toker
(düzenlendi)
2 tane 12v 55w ampulu serinbagliyam peki ben parklari devreye soktugumda h7 lerin sonmesi gerekli bunu nasil halledebilirim.? Diyotla halledeyim dedim ama kisa devre yapar diye dusunuyorum

diod ile bu iş olmaz.uğraşma bile.role kullanman gerekiyor.rolenin tetiklemesine parktan uç vereceksin kontak açılacak h7 sönecek.park kapanınca yanacak.yada mustafa bağseven arkadaşıma müracat ile güzel mantıklı devre yaptırıp takılacak. :):D

tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Misafir
iki ampülü birbirlerine seri bağla olsun bitsin.kontağı açınca direk yansın parklar yanınca hatta ki seri röle çekip enerjiyi kessin
Role yi servet abide onerdi ama nasil halledicem ? Role yi nasil bagliyacam.? Yoksa soylemi .? H4 sistemi gibi.?

Sol ampülün bir ucu eksiye (sigortalı 7 amper yeter ), diğer ucu sağ ampülün bir ucuna, sağ ampülün boşta kalan ucu rölenin 30 nolu ucuna, rölenin 87A ucu kontağı acınca gelen 12 volta ( burada dikkat et güçlü bir hat üzerinden al ) rölenin 85 nolu ucu eksiye, rölenin 86 nolu ucu parklara bağlanacak.

Parklar sönük iken röle çekili değil ampüller yanıyor,parklar açıldı röle çekti lambalar söndü.

Yorum bağlantısı
Oktay Toker
H4 farda uzunlari yakinca kisa far sonuyor oktay abi.

bunu biliyorumda bağlantı şeklini incelemedim.onun için fikrim yok.servet üstadım sağolsun güzelce role numarasıyla izah etmiş.

Yorum bağlantısı
Oktay Toker
Arac icindeki sigorta kutusundan aldim oktay abi

bağlı siğorta hanği parçaya aitki?ona göre hesabını yap ve kullan.yada direk akü bağlantısı olan yerden yapsan daha uyğun olur sanki.

Yorum bağlantısı
Oktay Toker
Oktay abi aracin immobolizer in yada hava yastiginin olmasi lazom ama sknti olmadi cakmaktan aldim sonra ve 20 amper sigorta taktim bu tetiklemeyi ordan alsam olurmu.?

üstadım bunlar bence hayati parçalar.orjinal siğortasını tak ve çakmak hattını bul onu kullanmanı tavsiye ederim.en başta led kullanmayacksın.halojen kullanacaksın.hattın iyi olsun temiz olsun ve kendine ait olsun.başka yerin yarasıyla oynama derim.kanayabilir. :)

bu uç tetikleme değil.ana voltaj hattın olacak tetikleme ucun park ucundan gelecek.servet üstadımın anlatımını dikkatlice okumalısın. :good1:

Yorum bağlantısı
Ayhan Şentürk

Bu far içine güzel led gündüz farı yapılır ama ledler yandıktan sonra farı açmak zorunda kalmak kötü.

Aslında farı açmadan ampül değiştirir gibi farı söküp merceğin çanak kısmına birşey yapılsa güzel olur. Merceği hem gündüz farı hemde aydınlatma olarak kullanabiliriz. Tabi oda merceğin performansını etkiler..

Yorum bağlantısı
Ayhan Şentürk

Gündüz farı bence far dışında ve ledlerde sorun olunca kolay değiştirilebilecek yerlerde olmalı.

Benim arabamda tamponda 2 adet boş yer var. oralara düşünüyorum ama bakalım. Benimde önce mercek işleri var. :)

Tamponda plakanın kenarlarında hava girişi şeklinde boş yerler var. O kısımlar olabilir ama estetik açıdan kötü durabilir diye düşünüyorum bazen.

pict0284x.jpg

Yorum bağlantısı
Kamil Yalçın
evet son adım olan ledlerimi de bitirdim :)

kırmızı power led

dsc03958f.jpg

uzun merceğinin sperine monte edildi çelik macunu ile altına termal macun.

dsc03959y.jpg

çelik macunum bittiğinden auto rapid ile monteledim diğerini.

dsc03967n.jpg

çok şiddetli bir led oldu,havada yol alışını görebilirsiniz.

dsc03973hy.jpg

dsc03975e.jpg

ışıkta bile çok belli olabiliyor. bu flaş lı çekimi

dsc03979m.jpg

buda kesilme çizgisi :D

dsc03981r.jpg

arkadaşlar konu dağılacak biraz ama :good1: bupower led leri nerden temin ediosunuz ayrıca 12V ile nasıl çalıştırıyosunuz ? kısa bi bilgilendirme yaparsanız sevinirim :D

Yorum bağlantısı
Ayhan Şentürk

Kırmızı yerine turuncu tercih ederdim :)

Yorum bağlantısı
Kamil Yalçın

power led ler le ilgileniyorum .. :) zaten farlarım orjinal mercekli bi-xenon :good1: power ledler le çalışmak istiyorum .. süper flux ledlerden bıktım :D

Yorum bağlantısı
Mustafa Bağseven
(düzenlendi)

Bektaş Talay

Ben 6amperlik diyot alıyorum.Her nasıl oluyorsa 1,5amperde ısınıyor bu diyotlar.Elimi bile yakıyor.Ama ne kadar dayanır onu ben de bilmiyorum.

Bir devrede benım için el yakacak kadar ısınma varsa ben o işten genelde vazgeçerim.Belki senınkınde de ısınma olcak verimli çalışcak ama nereye kadar çalışır bilinmez.Diyot ısıdan yarılabilir.Diyot bindirmesiyle H7'yi kısık yakamazsın.

Ben hala bu diyotlara anlam veremedim.3amperlik diyot 0,5amperde ısınıyor.

Isı olayıyla uzun süredir ugraşıyorum.Diyotun tam karşısına paralel pc fanı bile bagladım ama istedigim gibi degil.

En iyi çözüm şimdilik röle ve seri baglı ampül.

Audi Q7 'de uzun farlar gündüz DLR olarak kullanıldıgında kısık mı yanıyor?Yeni duydum

tarihinde Mustafa Ba?seven tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Oktay Toker

diod direnç gibi kullanılırsa ısınması çok doğal.diodların kendi dirençleri çok düşük güçtedir.diod ile hele resimdeki diod ile bu ampulün ışığını kısmak akıllıca olmaz bence.50watt direnç tak yinede epey ısınır.seri bağlantı en ideal çözüm olacaktır.illa dio kullanıcaksan 25amper köprü diod kullan daha iyi.resimdeki diodları role için kullanacaksan o başka.

Yorum bağlantısı
Oktay Toker

h7 kılıfında smd 5050 lerle yapılmış ledl var onlarda kullanılabilir diye düşünüyorum.1 tanesi 200lümen civarındaydı galiba.

Yorum bağlantısı
Misafir

12 volt h7 fazla gelmez ama kafanı kurcalarsa 2 adet 24 volt h7 yi seri bağlarsın.Kesin sonuç alınır

Yorum bağlantısı
Misafir

24 volt daha sağlıklı.Nihayetinde uzun hüzmede kullanacaksın.Hemde ampülleri hiç patlamaz.

Yorum bağlantısı
Oktay Toker
(düzenlendi)
24 volt daha sağlıklı.Nihayetinde uzun hüzmede kullanacaksın.Hemde ampülleri hiç patlamaz.

+1

uzun hüzmede gündüz farı olacak.yakışacak. mercekli daha iyi olacaktı ama buda iyi :unsure2:

tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Mustafa Bağseven
(düzenlendi)
Servet abi

12v h7 55w seri baglaninca 22.5 w gibi degerde yanicak

24v h7 70w seri baglaninca 17.5 w gibi degerde yanicak

Hangisi daha saglikli olur goz almaz ama degerinde gunduz aydinlatmasi saglar.?arada 5w var

Bu mantık yanlış..

Fizik te ohm kanunlarına göre Voltaj=Akımxdirenç ve güç=voltaj x akım

12v h7 55 w ampülüne yine bu ampülün aynısını seri baglayacaksan bu ampüllerin içindeki telin direncini bulalım.

Akü voltajını 12volt alırsak

55=12xakım

akım=4,58amper sadece bir tane h7 varken harcanıyor.

V=Akım x direnç ise

12=4,58xdirenç

direnç=2,62 ohm.sen 2,62 ohmluk bir ampüle yine 2,62ohmluk bir ampül baglarsan toplam direnç 2,62x2=5,24 ohm yapacak

Burdan 12=akımx5,24

akım=2,29amper

güç=voltaj xakım ise

GÜÇ=12x2,29=27,48watt yapar.Demekki 12v h7 55w seri baglarsan 22,5 gibi degil 27,5watt gibi yanar.

Bi de 24 volt h7 baglarsan da 17,5 watt gibi degil yaklaşık olarak 13watt gibi yanar.bunun da hesabını siz yapın artık.Bu ampülün iç direnci 8.2 ohm falan çıkıyor.8.2+2,6=10,6 toplam direnç.Gerisini siz yaparsanız.Görüldügü gibi fark 5watt degil arada 14,5watt fark var.Ben olsam 12votluk ampülü takar 27,5watt gibi aydınlatma elde ederdim.Yine de denemek lazım.

tarihinde Mustafa Ba?seven tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Hüseyin Matur
dsc04080j.jpg

Maşallah herşey çok güzel gidiyor da, ancak bu mercek kapağı sanki bu far yapısına tam uyum sağlamadı. Diğer bmw kapaklarını mı kullansaydınız acaba. Bu benim fikrim tabi. Sadece bir görüş.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...