Selçuk Keleş 16 Eylül 2011 Paylaş 16 Eylül 2011 Avatar olarak bu fotoğraflardan biri gider. Yorum bağlantısı
Oktay Toker 16 Eylül 2011 Paylaş 16 Eylül 2011 Katılıyorum.Tekrardan Ellerine sağlık harika oldu. Yorum bağlantısı
Uğur Kamil 16 Eylül 2011 Paylaş 16 Eylül 2011 Tşk ederim. Bu arada alıcak arkadaş vazgeçmezse yılbaşından sonra stopları satıyorum(israrla şimdi istedi ama askere giderken ancak satarım dedim) askerden geldigimdede ilk fırsatta yeni stop yapıcam kendime kalıbı azdaha farklı olacak ve kullanılan lambalarda farklı olacak.Genel olarak tasarım aynı ama ayrıntıları farklı olacak kısaca.. Yorum bağlantısı
Emin Önal 16 Eylül 2011 Paylaş 16 Eylül 2011 Uğur, daha önce sormuşmuydum bilmiyorum ama ne kadar fiyat biçtin el emeğine merak ettim ? Yorum bağlantısı
Uğur Kamil 16 Eylül 2011 Paylaş 16 Eylül 2011 Uğur, daha önce sormuşmuydum bilmiyorum ama ne kadar fiyat biçtin el emeğine merak ettim ?Maliyetine hatta ince hesap yaparsam zararına anlaştık(rakam bende kalsın). Stopların zevkini çıkardıgım için 3-5 kuruşu hesap etmek istemedim aklımdaki diğer stop lambasınıda hayata geçiriyim diye üstelik büyük ihtimal yenileri daha pahalıya mal olacak bana...Bu işi ticari amaçla yaparsan nekadar değer biçersin dersen herşey dahil 500 tl'den aşa uğraşmam bunlarla. Göründügünden fazla tutuyor maliyeti konu içinde nekadar para harcadıgım ayrıntıları ile mevcut... Yorum bağlantısı
Anil Berke Kavraal 11 Ekim 2011 Paylaş 11 Ekim 2011 Uğur gönderdiğim led lambayı denedinizmi geri vites için? Yorum bağlantısı
Lokman Ceritlioğlu 11 Ekim 2011 Paylaş 11 Ekim 2011 Mükkemel olmuş. iyi günlerde kullan Uğur, emeği geçenlerinde ellerine sağlık. Yorum bağlantısı
Uğur Kamil 12 Ekim 2011 Paylaş 12 Ekim 2011 (düzenlendi) Uğur gönderdiğim led lambayı denedinizmi geri vites için?O lambalar bana bi türlü ukaşamadı Anıl, önce ankaradan geri döndüler(arıza yapan araçta unuttu servet abi) Mercekleri montaj yaptıgımız zamanda(pazar günü) serviste kangoda mahsur kaldılar Bidaki gelişinde yanındaysalar test ederiz artık. Stopları satma düşüncem oldugu için çokta üstelemedim ama mercekleri taktıktan sonra 2si bi bütün çok güzel görünüyor o nedenle heran vazgeçebilirim. Yıl başı bi gelsin o zaman satıp satmiycagıma karar vericegim.Mükkemel olmuş. iyi günlerde kullan Uğur, emeği geçenlerinde ellerine sağlık.Teşekkür ederim, Mercek ve stoplara baya para harcadım ama 2'sinide gören insanların verdigi tepkiyi görünce harcadıgım emege ve paraya değdi diyorum... 12 Ekim 2011 tarihinde Uğur Kamil tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Anil Berke Kavraal 12 Ekim 2011 Paylaş 12 Ekim 2011 O lambalar bana bi türlü ukaşamadı Anıl, önce ankaradan geri döndüler(arıza yapan araçta unuttu servet abi) Mercekleri montaj yaptıgımız zamanda(pazar günü) serviste kangoda mahsur kaldılar Bidaki gelişinde yanındaysalar test ederiz artık. Stopları satma düşüncem oldugu için çokta üstelemedim ama mercekleri taktıktan sonra 2si bi bütün çok güzel görünüyor o nedenle heran vazgeçebilirim. Yıl başı bi gelsin o zaman satıp satmiycagıma karar vericegim.o zaman senin İstanbul'a gelme vaktin gelmiş ... Ben lambayı seveceğini düşünüyorum direkt olarak odaklandığa yere bakamayacağın bir güçte. 3 tane 1,3 watt lık led var ve her birinin merceği var önünde etrafındada soğutucuları var ... Yorum bağlantısı
Uğur Kamil 12 Ekim 2011 Paylaş 12 Ekim 2011 o zaman senin İstanbul'a gelme vaktin gelmiş ... Ben lambayı seveceğini düşünüyorum direkt olarak odaklandığa yere bakamayacağın bir güçte. 3 tane 1,3 watt lık led var ve her birinin merceği var önünde etrafındada soğutucuları var ... Ocakta istanbula gelicem ama araba ile değil. Servet abi o zamana kadar 3-4 kere gelir bu tarafa onun vakti olmasada geçerken bırakır lambayı test ederim dönerkende alır Gündüz farı olarak test etmişler yeni kangoda performansıını pek begenmemişler ama sanırım... Yorum bağlantısı
Misafir 13 Ekim 2011 Paylaş 13 Ekim 2011 Evet gündüz farı olarak işe yaramadı. Reflektörü komple aydınlatma işlevi yok fakat gece geri viteste kat'i suratte işe yarayacak. Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 20 Ekim 2011 Paylaş 20 Ekim 2011 Evet gündüz farı olarak işe yaramadı. Reflektörü komple aydınlatma işlevi yok fakat gece geri viteste kat'i suratte işe yarayacak.Yarayacak da, verememişsin ki adama ledleri Yorum bağlantısı
Misafir 28 Ekim 2011 Paylaş 28 Ekim 2011 Yarayacak da, verememişsin ki adama ledleri Tamam ikidir unutuyorum. Niye vuruyorsun yüzüme... Yorum bağlantısı
Mertcan Mert 28 Kasım 2012 Paylaş 28 Kasım 2012 Merhaba Arkadaşlar ;Stop düşüncem aşağıdaki yazdığım yazı olayı ile başladı..Çarşı'da gezerken dur kalk yapıldığı bir sırada arkadaki motorcu arkadaşın artisliği sonucu sağ arka stobumun camının kırılması ile başladı Devamlı aktif olarak takıldığım forumdaki bir arkadaşın forumunuzda da üyeliği bulunan UğurKamil arkadaşın elindeki yeni kasa stobunu alması ile elinde kalan eski stopları benim almam ile devam etti. Elimde bulunan çift farın tek stobunun camı kırık olması beni düşüncelere itti. Fazla maliyetli bir tasarıma yeltenemeyecek olsam bile hoş bir fikir aklıma girdi. Ama eksik olan birşey vardı , oda teknik bilgi kısmı idi . Benim yardıma ihtiyacım olduğu husus burada başlamış oldu arkadaşlar . Yani okuduğunuzdan anlıyabileceğiniz gibi stoplarıma birşey yapma düşüncem var . İşçiliğin tamamını kendim yapmayı düşünüyorum. Ve işçilik kısmını biraz uzun olacak gibi çünkü düşüncem de kendim uğraşarak stopların etrafına fiber glass kaplama yapmayı düşünüyorum. Kafam'da stopun şekli az çok var . Düşüncem ise şu şekilde ;1. sıra = park + fren 2.sıra = sinyal + fren3.sıra = park + arka sis buradaki park yerine frende düşünüyorum .Bir diğer sorum ise reflektör gereklimidir ?.Örnek vermesi için bir ara uygulama yapmış olan arkadaşımız Uğur Kamil'in yapdığı resmi paylaşıyorum. (başka siteden konuşmuşluğumuz vardır)El yapımı uğraşarak yukarıdaki stop mantığına benzer bir şekilde ama parçalar satın alınarak değil ,el emeği ile yapma düşüncem var. Şuanlık benim için önemli olan nokta ne tür bir led kullanmam gerektiği ve devre ile ilgili teknik destek . Güzel birşey yapacağıma düşünüyorum ama sıkıntılı olduğum noktalar ise , led , nasıl montaj yapacağım vs gibi elektronik kısmı . Diğer taraflarını sorun etmiyorum açıkçası Tanışma bölümü başlığında böyle bir soru sormuşdu Mahmut abi ;Power led işini görür ama buradaki temel sıkıntı devre veya görsellik değil,kullandığın elektronik ürünü ledi,lensi nasıl izole edeceksin.Uygulamayı stop içindemi yapacaksın?biraz daha ayrıntı verebilirmisin...Yapacağım uygulama aslında yukarıdaki stop'a biraz benzeyecek ;Stop camını vs komple kırdım açıkçası , lama grubları arasında ayırma işlevi gören parçalarıda kırdım . Aslında baştaki fikrim farın içi boyutunda delikli levha alıp üstüne yapma düşüncesi vardı daha sonra. Uğraşmışken tam uğraşıp Uğur Kamil'in yapdığı stop'a benzer yapma fikri aklıma geldi.Yani yapacağım uygulama benzer olucak , kullandığı ana hat birebr gibi düşünebiliriz. Tek fark aydınlatma grubu olucak. Aydınlatma grubunu da işlem bttikten sonra üstüne uygun pleksi kesip işlemi tamamlama düşüncem var.Bunları düşünürken bir sorunu unuttuğumu fark ettim. Oda herhangi bir arıza durumu yapması halinde onları oradan nasıl çıkarabileceğim. onunla ilgilide şöyle bir fikir düşünüyorum. uygulama yapdığım devreyi stopa vida ile tutturup üstünüde silikon vs benzeri birşey ile yalıtımını tamamlayıp işi bitirebilirim.fikirlerinizi ve yorumlarınızı bekliyorum , Teşekkürler. Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 28 Kasım 2012 Paylaş 28 Kasım 2012 Reflektör ledin ışığının daha verimli olmasını ve düzgün yayılmasını sağlar. Yapılması uygulaması zordur. Bu nedenle Uğur'a özellikle bu modülleri kullanması için ısrar ettiğimi hatırlıyorum. Kendi üreteceğin led dizaynı ile gerçeğin uyuşması için epey ölçüm (ışık şiddeti) test falan yapman gerekecek. Yorum bağlantısı
Mertcan Mert 28 Kasım 2012 Paylaş 28 Kasım 2012 Orjinal far üstünden söktüğüm parça yanlış hatırlamıyorsam reflektördü , o parçayı sormuşdum.Perki bu ledler için mercek vs vardı yanlış hatırlamıyorsam , onlar işe yaramaz mı ? Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 29 Kasım 2012 Paylaş 29 Kasım 2012 Perki bu ledler için mercek vs vardı yanlış hatırlamıyorsam , onlar işe yaramaz mı ?Yarar ama yüklenen resimlerdekilerden kullanmak daha mantıklı.. Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 1 Aralık 2012 Paylaş 1 Aralık 2012 İşe yarar tabii. Ancak yapılmış ve uygunluğu test edilmiş ürün varken maceraya gerek var mı ?"Ben yine de el yapımı yapacağım, zamanım ve sabrım var" diyorsan arıza durumunda parçalarını kolay değiştirebileceğin bir dizayn geliştirmen gerekiyor. Yorum bağlantısı
Uğur Kamil 9 Ocak 2013 Paylaş 9 Ocak 2013 Mertcan maliyetten kaçmayıp benim lambalardan al Hatta fren lambasındanda 1 tane alıp ya kırmızı olarak geri vites lambası yap yada ledlerini beyazla değiştir genel görüntü daha güzel olur Kendin yaptıgın zaman kıza sürede sorun çıkartma ihtimali yüksek. BEnim ledler hala sorunsuz çalışıyor ilkgünkü gibi. Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut 9 Ocak 2013 Paylaş 9 Ocak 2013 Uğur yakında bomba gibi bir led stop uygulaması yapacağım,senin ki kadar orj.olmayacak belki ama çok işlevsel olacağına inanıyorum Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 13 Ocak 2013 Paylaş 13 Ocak 2013 Uğur yakında bomba gibi bir led stop uygulaması yapacağım,senin ki kadar orj.olmayacak belki ama çok işlevsel olacağına inanıyorum ipucu ? Yorum bağlantısı
Uğur Kamil 4 Şubat 2013 Paylaş 4 Şubat 2013 Uğur yakında bomba gibi bir led stop uygulaması yapacağım,senin ki kadar orj.olmayacak belki ama çok işlevsel olacağına inanıyorum Merakla bekliyorum. Daha önce gördüğümüz tarzda bişey değil dimi??Askerden sonra benimde bunları satıp daha farklı bi tasarım yapma düşüncem var. 2 sene oldu değişiklik şart. Aklımdaki proje birazdaha fazla göze hidap eden ince ayrıntıları daha çok olan bi çalışma. Yorum bağlantısı
Süleyman İpek1679652640 29 Aralık 2015 Paylaş 29 Aralık 2015 On 22.07.2008 at 10:51, Yavuz Deniz yazdı: bunları bugün çektim Stop pek belli olmamış ama genede güzel olmuş :-) Yorum bağlantısı
Recommended Posts