İçeriğe Yönlendir

Sararan ve matlaşan farları zımparalayıp, cilalayıp sıfır hale getirmek - 1

Ahmet Göker Derya1679652568

Recommended Posts

Sercan Keklik

Meguiars bu konularda ve tüm araç cila konularında cok başarılı ürünler üretiyor..

Hatta biz Alfa Romeo Sitesi olarak toplu alım gerçekleştiriyoruz.. Eski $ kurundan ve %30 iskonto ile ürün alıcaz 2 haftaya kadar :) Aklında ürün olan arkadaş varsa, prof veya amatör fark etmez aklında olsun..

Yorum bağlantısı
Ahmet Kasapoğlu
Söyleyecek söz bulamadım...

:clapping::uuuw:

+1

gerçekten harika olmuş. acaba zamanla kararan farlar içinde bu uygulama işe yararmı? kararan farlar yüzey olarakmı kararıyor yoksa polikarbonat camın yapısımı bozuluyor acaba.

Yorum bağlantısı
+1

gerçekten harika olmuş. acaba zamanla kararan farlar içinde bu uygulama işe yararmı? kararan farlar yüzey olarakmı kararıyor yoksa polikarbonat camın yapısımı bozuluyor acaba.

Kararma içten oluşuyor malesef dıştan hiçbirşey yapılamaz. Polikarbonat camın dış yüzeyi zamanla farın ısısından ve güneş ışınlarından dolayı oksitlenme yapar,bunun görünümü kararma şeklinde değil de yüzey önce portakal kabuğu görünümü alır daha sonra da yosun bağlamış gibi yemyeşil olur. Bu tür oksitlenmeleri yaptığım zımpara işlemi gidermekte. Birazdan ekleyeceğim uygulama da işte bu nedenden ötürü yapıldı.

Yorum bağlantısı
Ahmet Kasapoğlu

iki uygulamada çok başarılı şimdi görünce hatırladım benim eski lagunadada bunun çok daha kötüsü olmuştu üst kısımlarında şimdi olsa hemen yapardım.

Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş

Şyi iş çıkarmışsın, benim far camları da epey yıprandı, lekeler falan da var üşenmesem de yapabilsem :clapping:

Yorum bağlantısı
Şyi iş çıkarmışsın, benim far camları da epey yıprandı, lekeler falan da var üşenmesem de yapabilsem :uuuw:

Voltron biraz uğraştırıyor fakat inanılmaz bir sonuç çıkıyor ortaya,tavsiye ederim :clapping:

Yorum bağlantısı
  • 4 hafta sonra...

2000 Grand Cherokee Crdi

Farlarında sararma yoktu ancak yüzeyi kılcal çatlaklar ile kaplı idi. Resimlerin üzerlerine tıklayıp büyük boyutları üzerinden detaylı olarak inceleyebilirsiniz.

Önce:

p7300382vo1.jpg

w3072.png

p7300378ng5.jpg

w3072.png

p7300379oj1.jpg

w3072.png

p7300380ph7.jpg

w800.png

p7300381ix8.jpg

w3072.png

Zımparalama Aşaması:

p7300383ss1.jpg

w3072.png

p7300384rr4.jpg

w3072.png

Sonuç:

p7300385fh2.jpg

w3072.png

p7300386ki4.jpg

w3072.png

p7300390hi5.jpg

w3072.png

Yorum bağlantısı
  • 2 ay sonra...

Arkadaşlar,yaptığım bu uygulamaları çeşit olması ve akıllarda soru işareti kalmaması adına saatlerce uğraşıp ekledim. Eğer başka bir yere bunları taşıyacak veya kopyala-yapıştır yapacaksanız en azından altına alıntıdır eklemeyi unutmayalım lütfen. Ticari kaygıları olan,resimleri ve uygulamaları kendi yapmış gibi görünen,sırtımızdan para kazanmaya çalışan şahıslar olabiliyor malesef...

Yorum bağlantısı
abicim ankarada ben bu plastix denen cilayı nerden bulabilirim acaba

Haftaya büyük ihtimal elimde olacak. Meguiar's ürünlerinin ithalatçısı artık Dupont firması ve ne yazık ki hangi tarihte gönderecekleri belli değil,normalde sipariş geçtik benim de elimdeki ürün bitti,bekliyoruz haftaya bakalım...

Yorum bağlantısı
abi eline geçtiği zaman özelden ulaşırsın zahmet olmazsa.sağol abicim

Rica ederim görüşürüz...

Yorum bağlantısı
ahmet abi noldu gelmedi mi cilalar

Meguiar's ürünleri halen ulaşmamış malesef,1 hafta daha beklemek gerekecek malesef...

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Görkem Atar

Benim peugeot 207 nin farlarında da hafif sararma var, acaba bu işlemi yapsam bu sararmaları giderebilir miyim?Yoksa bunlar far içinde mi oluşmuştur?Farların yağmurlu havalarda buğu yapması sararmaya neden olur mu?Ayrıca bu Meguiar's marka ürünü Eskişehir'de nereden bulabilirim?

Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş

Farın dışındaysa işe yarar. Şçten kararma olduysa temizlemek için farı açman gerekir.

Yorum bağlantısı
Benim peugeot 207 nin farlarında da hafif sararma var, acaba bu işlemi yapsam bu sararmaları giderebilir miyim?Yoksa bunlar far içinde mi oluşmuştur?Farların yağmurlu havalarda buğu yapması sararmaya neden olur mu?Ayrıca bu Meguiar's marka ürünü Eskişehir'de nereden bulabilirim?

Merhabalar,farların yakından resmini çekip koyarsanız sorun içerden mi dışardan mı söyleyebilirim. yeni tasarım farların üst kısımları genelde yatık oluyor ve sürekli güneşe maruz kalıyor. Bu nedenle 1 yıl gibi kısa sürede bile sararma başlayabiliyor. Aracnıza ek olarak H kasa kodlu astralarda,nissan micralarda ve honda jazzlarda da tasrımdan kaynaklı aynı sorun mevcut malesef.

Yorum bağlantısı
Görkem Atar
Merhabalar,farların yakından resmini çekip koyarsanız sorun içerden mi dışardan mı söyleyebilirim. yeni tasarım farların üst kısımları genelde yatık oluyor ve sürekli güneşe maruz kalıyor. Bu nedenle 1 yıl gibi kısa sürede bile sararma başlayabiliyor. Aracnıza ek olarak H kasa kodlu astralarda,nissan micralarda ve honda jazzlarda da tasrımdan kaynaklı aynı sorun mevcut malesef.

Tamam ben fotoğrafı çeker buraya koyarım.Dediğiniz gibi Micralarda da bu sorun var.Komşunun micrasının farları sapsarı ve nerdeyse hiç aydınlatmıyor.

Yorum bağlantısı
  • 4 hafta sonra...
Burak Kaya1679652574

arkadaslar 2000 laguna var bizde ön camları pürüzlü ve hafif çizik plastik- bunu nasıl temizleriz ? + farların ampülleri bana aksamları yeterli ısık vermiyor gibi geldi ama . ampülleri değiştirsem faydası olur mu ?bu far camlarını nasıl ve neyle temizlerim şimdiden teşekküler

Yorum bağlantısı
arkadaslar 2000 laguna var bizde ön camları pürüzlü ve hafif çizik plastik- bunu nasıl temizleriz ? + farların ampülleri bana aksamları yeterli ısık vermiyor gibi geldi ama . ampülleri değiştirsem faydası olur mu ?bu far camlarını nasıl ve neyle temizlerim şimdiden teşekküler

Sorunuzun cevabı resimlerle:

http://www.geceucusu.com/index.php?showtopic=1430

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...