İçeriğe Yönlendir

Sararan ve matlaşan farları zımparalayıp, cilalayıp sıfır hale getirmek - 1

Ahmet Göker Derya1679652568

Recommended Posts

Ahmet Kasapoğlu

Yakında meguiars ürünlerini GG dükkanımda satmaya başlıyorum. Plastx için şimdilik özelden ulaşabilirsiniz.

Yorum bağlantısı
Yakında meguiars ürünlerini GG dükkanımda satmaya başlıyorum. Plastx için şimdilik özelden ulaşabilirsiniz.

Desenize artık malzemeleri sizden alacağız :good1: Hayırlı olsun şimdiden

Yorum bağlantısı
Savaş Güzel

o kadar arabayla ilgiliyim bunu ilk gördüm. nasıl bişey bu. bunu kim uygular veya ben farımdaki boya izini kaybetmek için kullanabilirmiyim ve nerden bulurum. ben aya gidiyorum sanırken evde kalmışım anlaşşılan

Yorum bağlantısı
  • 4 hafta sonra...
Yasin Öcal

arkadaslar farlarımda hafif çizikler var ve de minik mink tas carpalarının yaptığı izler var cok belli olmuyo, bu plastX ürününü direk uygulasak cizikler gider mi? yani zımpara yapmadan uygulasak nasıl olur?

Yorum bağlantısı
arkadaslar farlarımda hafif çizikler var ve de minik mink tas carpalarının yaptığı izler var cok belli olmuyo, bu plastX ürününü direk uygulasak cizikler gider mi? yani zımpara yapmadan uygulasak nasıl olur?

Plastix taş izlerini almaz,parlaklık ve saydamlık verir ayrıca hafif harelenmeyi giderir ama taş izleri kalır. Bunun çözümü izlerin derinliğine göre zımpara yapmaktır.

Yorum bağlantısı
Ahmet Kasapoğlu

evet benim kendi aracımdada çizik veya deforme olma yok fakat aşırı derecede fazla nokta halinde taş izleri var. normal çiziklerdende daha derinler doğal olarak. zımpara ile girişeyim diyorum ama derin oldukları için baya bir zımparalamam gerekir diye vazgeçiyorum.

Yorum bağlantısı
  • 1 ay sonra...
(düzenlendi)
hocam bu maguir's plastix yerine normal pasta cila kullansak olmaz mı?

Pasta olur fakat plastix kadar berrak ve ışıltılı bir sonuç alamazsınız. Ek olarak plastix.in içerisinde koruyucu maddeler olduğu için farların yeniden sararmasını önlüyor,pastanın içerisinde koruyucu hiçbir madde bulunmaz.

tarihinde mc pherson tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Nevzat Simav
Haftaya büyük ihtimal elimde olacak. Meguiar's ürünlerinin ithalatçısı artık Dupont firması ve ne yazık ki hangi tarihte gönderecekleri belli değil,normalde sipariş geçtik benim de elimdeki ürün bitti,bekliyoruz haftaya bakalım...

selamlar şu plastix adlı üründen banada lazım yardımcı olursanız sevinirim

Yorum bağlantısı
Guest berkk59
(düzenlendi)

ilk öncelikle mrb benim aracım corsa sağ far camı işaretli olan biraz bulanık gibi zımparalama işlemi uygularsam düzelirmi? ama bana sanki içtenmiş gibi geldi yardımcı olursanız cok sevinirim

adszwc6.th.png

tarihinde berkk59 tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Ahmet Kasapoğlu

1 sisler xenon

2 reklam kokusu alıyorum :)

sayın berkk59

sağ far camınız kararmış.

büyük olasılıkla dediğiniz gibi sorun içerde ampul sebebiyle oluşan is yüzünden.

temizlenmesi mümkün olabilir. fakat açıp bakmak lazım. Bazen cama yapışan is imkanı yok çıkmıyor.

Yorum bağlantısı
Guest berkk59
(düzenlendi)

hm tşkler uğraşmıyayım o zamansa cünkü komple tamponu sök tak baya uğraştırır bide farı açmak uğraştırırı neyse kalsın öyle

tarihinde berkk59 tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Guest dembay

arkadaslar farlarda yaptığımız bu işlemi ön camda ufak bir yere yapabilir miyiz??? top carpmış ve orası cizik....

Yorum bağlantısı
Ahmet Kasapoğlu

cilayle denenebilir çizik gider heralde.

ama zımpara işine girmeyin. bu işlemler plastik aksam için geçerli.

Yorum bağlantısı
(düzenlendi)
ilk öncelikle mrb benim aracım corsa sağ far camı işaretli olan biraz bulanık gibi zımparalama işlemi uygularsam düzelirmi? ama bana sanki içtenmiş gibi geldi yardımcı olursanız cok sevinirimadszwc6.th.png
Sağ far kararma içten,açılıp temizlenmesi gerekiyor. Formu incelerseniz nasıl yapılacağına dair pek çok bilgi bulabilirsiniz.
arkadaslar farlarda yaptığımız bu işlemi ön camda ufak bir yere yapabilir miyiz??? top carpmış ve orası cizik....
Bu işlemi camlarda uygulayamazsınız. Zımparayı sakın ha camınıza sürmeyin. Cam için farklı kimyasallar vardır fakar ne yazik ki hiçbiri ülkemizde bulunmuyor. tarihinde mc pherson tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Mehmet Ozyurek
(düzenlendi)

Süper...

Ama soru işaretim var...

Acaba.. temizlenip parlatılmış far camında herhangi bir kayıp oluşuyormu.. ?

Yani.. Bozulma süresi orjinale göre nasıl... ?

Daha önceki çalışmalarınızdan geri dönüş oldumu hiç.. ?

tarihinde Mehmet Ozyurek tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı

@Ser41

Çok teşekkür ederim değerli yorumun için.

@özyürek

Farlar bu hale gelene kadar kayıp oluşacağı kadar oluşmuş zaten. :bravo: Farların yapıldığı malzeme olan polikarbon çok yumuşak ve yolay deforme olabilen bir maddedir,ayrıca koruyucu bir madde ile yüzeyi kaplanmadığı taktirde çok çabuk oksitlenip sararan bir maddedir. Bunu önlemek için OEM far üreticileri far camının yüzeyini çok dayanıklı ve sert bir tabaka ile;akrilik bir tabaka ile kaplarlar. Bu tabaka far camlarının çizilmesini ve sararmasını önler. Ama malesef ülkemizdeki oto yıkamalar ve özellikle de kuralına uygun işletilmeyen otomatik yıkamalar ve güneşin zararlı U.V. ışınları farların üzerindeki bu akrilik tabakayı zamanla kaldırıyor ve farların sararmasına neden oluyor. Bu noktada zaten koruyucu katmanı kalkmış farlar zımpara ile güzelce temizlendikten sonra özel cilası ile parlatılıyor. Kullanılan cila fabrikanın atmış olduğu akrilik tabaka yerine geçmese de oldukça koruyucu bir katman oluşturuyor. Özel bir honda servisi ve birçok galeri ile çalışıyorum. Ben kendim uygulama yaptığım araçlara 1sene garanti veriyorum. Galerilerde geri dönüş tabiki mümkün olmuyor fakat honda servisinde temizlediğim çoğu aracı bakıma geldikleri zaman görüyorum. Uygulamaya başladığım mayıs ayı sonundan bu yana hiçbir geri dönüş olmadı. Yanlız temmuz ayında uygulama yaptığım ve geçenlerde bakıma gelen bir hr-v'nin farlarında yakından bakınca biraz çizikler görünüyordu. Aracın sahibi ile diyaloğumuzdan sonra aracın sürekli otomatik yıkamada yıkandığını öğrendim. 3günde bir benzin aldıkça otomatik yıkamaya giriyormuş meğerse :D Bu tip ince çizikleri kapatmak için far cilası tek başına yetiyor.

Not: Aftermarket ürünü sonar vb farlarda koruyucu akrilik tabaka bulunmamaktadır. Bu farların 5-6ay gibi kısa bir sürede sapsarı olmalarının nedeni budur.

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Ahmet Bey..

Çok güzel açıklama, Teşekkür ederim emeğinize, elinize sağlık...

Yorum bağlantısı
  • 4 hafta sonra...
Ali Demir1679652583

bu zımparanın ebatı ve cinsi nedir ve cilanın markası modeli nedir? nasıl temin edebiliriz.

Yorum bağlantısı
  • 4 hafta sonra...
Guest cano21

2006 E90 3.20 arabama uyguladım çok farketti fakat sol farın içide problemli camı nasıl açabilirim acaba ?

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...