İçeriğe Yönlendir

Sararan ve matlaşan farları zımparalayıp, cilalayıp sıfır hale getirmek - 1

Ahmet Göker Derya1679652568

Recommended Posts

Selçuk Keleş
2006 E90 3.20 arabama uyguladım çok farketti fakat sol farın içide problemli camı nasıl açabilirim acaba ?

Normalde fırında ısıtarak yapışkanı yumuşatıp açabiliyosun. O farlar valeoydu sanıyorum, bazı valeoların açılması mümkün olmuyor.

Yorum bağlantısı
Guest cano21
Normalde fırında ısıtarak yapışkanı yumuşatıp açabiliyosun. O farlar valeoydu sanıyorum, bazı valeoların açılması mümkün olmuyor.

o iş biraz zor sanırım başka bir şekilde açmak mümkün değilmi ?

Yorum bağlantısı
Utku Çay

sitenizden örnek alarak yaptığım far plastiğini parlatma işlemi

sol farın ilk hali

65876557.jpg

sol farın son hali

28053657.jpg

sağ farın ilk hali (bu farda pek bi solma yoktu)

24882361.jpg

sağ farın son hali

89547198.jpg

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
ben sanki hafif çizdim farı o çizikleri nasıl yok edebilirim ?

Çizdiğiniz gibi...

Yani yine zımpara ile..

Bende farın içini açıp temizlemeyi başarırsam, dışını da temizleyeceğim.. :good2:

Yorum bağlantısı
Ali Demir1679652583

benim soruma cevap yazmamışsınız. ilginç . tanımadığınız insanları önemsemiyormusunuz?

Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş
benim soruma cevap yazmamışsınız. ilginç . tanımadığınız insanları önemsemiyormusunuz?

mc pherson ile özelden temasa geçin.

Yorum bağlantısı
Berker Çelik1679652583
mc pherson ile özelden temasa geçin.

mc pherson ciladan bende istiyorum, özelden mesaj atmıştım cevaplarsanız sevinirim...

Yorum bağlantısı
Murat Şen
mc pherson ciladan bende istiyorum, özelden mesaj atmıştım cevaplarsanız sevinirim...

o ciladan butcherde de war ona da ulaşabilirsnz

Yorum bağlantısı
Ali Demir1679652583

gerek yok hepsi burda comda var. Ben denedim elle yaparsanız(megularisin padi) matlaşıyor. makinayla daha güzel oluyor.

Yorum bağlantısı
Mehmet Özkan1679652583

arkadaşlar yabancı forumalrı inceledim ve adamlar bu cilanın yetersiz olduğunu ve kısa sürede tekrar eski haline geldiğini söylüyor. Bunun içinde bu üründen daha pahalı olan ama kesinlikle daha iyi olduğunu söyledikleri birşey kullanıyorlarmış.

plexus plexi polish

http://www.plexusplasticcleaner.com/about.html

Sanırım canım ülkemde yok. Bilen duyan var mı?

Yorum bağlantısı
Ahmet Kasapoğlu

Bu ürünü aylardır satıyorum. 1 seneye yaklaştı. Alıp uygulayan bütün müşteriler sonucun harika olduğunu belirtti. ve asıl önemli olan bugüne kadar tekrar eski haline geldi yada matlaştı falan gibi tek bir şikayet bile almadım. emin olun öyle bir problem olsa hemen geri dönüş olurdu.

Zaten meguiars ın ürünlerinde böyle bir problem çıkıcağınıda sanmıyorum. Bu uygulamayı oto koruma ile beraber yaptırdığınızda 1 sene garanti veriyorlar.

Yorum bağlantısı
Yasin Öcal

bu plastx ile farlarin içine uygulama yapsak nasil olur? yani iç tarafindan (gerekirse zımparalayarak) plastx uygulansa kararmasi geciktirilebilir mi? yada bir faydası olur mu? tabiş zararı olursa uygulanmaz ısıdan etkileniyosa zararlı olabilir

Yorum bağlantısı
İsmail Fidan
bu plastx ile farlarin içine uygulama yapsak nasil olur? yani iç tarafindan (gerekirse zımparalayarak) plastx uygulansa kararmasi geciktirilebilir mi? yada bir faydası olur mu? tabiş zararı olursa uygulanmaz ısıdan etkileniyosa zararlı olabilir

iç tarafından kastın reflektör degildir inşallah :p

eger far camının arka kısmından bahsediyosan kararma genelde reflektörden kaynaklanıyor.yani üzerindeki parlaklıgın gitmesi sonucu kararma oluşuyor.ama iç taraftanda plastX geçmenin bi zararı olcagını sanmıyorum

Yorum bağlantısı
Ahmet Kasapoğlu

eğer camları açmışsanız iç taraftan hafif cila atmanın hiç zararı olmaz. ama kararma gibi sorunları gidermez. çünkü kararma camın yapısında bozulma meydana geldiği için oluyor. yüzeysel değil yani.

Yorum bağlantısı
Mehmet Özkan1679652583
(düzenlendi)
Bu ürünü aylardır satıyorum. 1 seneye yaklaştı. Alıp uygulayan bütün müşteriler sonucun harika olduğunu belirtti. ve asıl önemli olan bugüne kadar tekrar eski haline geldi yada matlaştı falan gibi tek bir şikayet bile almadım. emin olun öyle bir problem olsa hemen geri dönüş olurdu.

Zaten meguiars ın ürünlerinde böyle bir problem çıkıcağınıda sanmıyorum. Bu uygulamayı oto koruma ile beraber yaptırdığınızda 1 sene garanti veriyorlar.

Sen söylüyorsan sorun yok :p

Dediğin gibi bozulma olsa hemen olumsuz yorumlar peşi sıra gelirdi:)

Benim farların alt kısmı sararmış ve matlaşmış. Üst taraflar iyi ama alt tarafla ortanın birleştiği yerde bir tabakanın yok olduğu anlaşılabiliyor. Üst taraf pürüzsüz, kaygan; orta pütürlü(geçiş bölgesi) alt taraf ise zımparalanmış gibi. Ayrıca akrilikte çatlamalarda var. Sanırım far yıkamadan gelen katkılı cam suları bu hale getirdi farı. Far yanıncada zerre şeklinde lekeler görünüyor far camında. Stopçu Altan usataya gideceğim bakalım ne diyecek. Farda çok net değil ama zerreler görülebiliyor.

edit: resim ekleme

post-3314-1238180042_thumb.jpg

tarihinde kanmet tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
AHMET ONUR

Bende bugün itibari ile Butcher dan plastix sipariş ettim sağolsun gerekli zımparayıda yollayacak,hafta sonu uygulamayı yaparım büyük ihtimalle,benm farların birisi eski sahibi tarafından değiştirilmiş ve doğal olarak eski olan baya bi sarı gözüküyor gözüme,bakalım nasıl olacak sonuç....

Yorum bağlantısı
Yasin Öcal

plastx uygulanmadan önce kurulamak mı gerekiyor? ayrıca uygulama esnasında basinç olmalımı yoksa sadece yüzdeyden hafif hafif mi yapmalıyız.

Yorum bağlantısı
Ahmet Kasapoğlu

ben kendim matkabın ucuna takılıcak şekilde yuvarlak bir parça yaptım. süngeri bu parçaya yapıştırıp matkapla çok rahat uygulama yapılıyor. tavsiye ederim.

Yorum bağlantısı
AHMET ONUR

birde 15 liraya şöyle bi ürün aldım,far camları ve ufak tefek pasta işlemleri için kullanılabilir,gayet pratik bişi :)

otm711158.jpg

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...