Mehmet Özkan1679652583 17 Nisan 2009 Paylaş 17 Nisan 2009 birde 15 liraya şöyle bi ürün aldım,far camları ve ufak tefek pasta işlemleri için kullanılabilir,gayet pratik bişi bu baya pratik birşeye benziyor. Nereden aldın ? Bende alayım bitane:) Yorum bağlantısı
AHMET ONUR 21 Nisan 2009 Paylaş 21 Nisan 2009 Donanımhber forumlarını gezerken görmüştüm,linke tıklayıp bi siteye girdim ordanda havale yapıp aldım hemen...mailime bakayım adresi yazarım buraya... Yorum bağlantısı
Mehmet Özkan1679652583 22 Nisan 2009 Paylaş 22 Nisan 2009 arkadaşlar en fazla 2000 zımpara bulabildim. 3000' i nereden buluyorsunuz?? Yorum bağlantısı
Mehmet Özkan1679652583 25 Nisan 2009 Paylaş 25 Nisan 2009 Bostancı Oto Sanayi de dolaşmadığım boyacı nalbur kalmadı. 3000 lik zımpara yok. En alası 2000 lik.! Birisi bana pasta, 4000 lik zımparadır dedi. Far üzerine pasta yapsak olur mu? Sonra da Meguiars PlastX uygulasak? Koca sanayide 3000 zımpara bulamadım. Koyunun olmadığı yerde keçiye yöneleceğiz sanırım. Birde Şnternette araştırdım; fiyat pahalı ama tek bulabildiğim burası. Hobi malzemeleri satan bir sitede 1000-2000-3000 set olarak kumaş var?? http://www.hobbytime.com.tr/web/detay.asp?...127&SID=563 Yorum bağlantısı
Ahmet Göker Derya1679652568 11 Mayıs 2009 Yazar Paylaş 11 Mayıs 2009 arkadaşlar yabancı forumalrı inceledim ve adamlar bu cilanın yetersiz olduğunu ve kısa sürede tekrar eski haline geldiğini söylüyor. Bunun içinde bu üründen daha pahalı olan ama kesinlikle daha iyi olduğunu söyledikleri birşey kullanıyorlarmış.plexus plexi polishhttp://www.plexusplasticcleaner.com/about.htmlSanırım canım ülkemde yok. Bilen duyan var mı?1 seneden fazladır bu uygulamayı yapıyorum;uygulama yaptığım araç sayısı 100'ü geçti. Kimseden olumsuz bir yönde geri dönüş olmadı. Zaten uygulama yaptığım araçlara da 1 sene garanti veriyorum. Bahsini ettiğiniz ürün nasıldır bilemiyorum ancak meguiar's ile bu derece başarı elde etmişken riske girmenin alemi yok bence. Ayrıca meguiar's plastix adlı ürününe güveniyor ki bu sene headlight restoration kit adıyla yeni bir bir kit piyasaya sürdü. Kitin içerisinde de plastix,uygulama pedi ve mikrofiber bez bulunuyor.plastx uygulanmadan önce kurulamak mı gerekiyor? ayrıca uygulama esnasında basinç olmalımı yoksa sadece yüzdeyden hafif hafif mi yapmalıyız.Uygulama yaptığınız pad hafif nemli olmalı. Yüzeye de orta derece bastırarak uygulama yapmalısınız. Yorum bağlantısı
Sercan Keklik 12 Mayıs 2009 Paylaş 12 Mayıs 2009 Bostancı Oto Sanayi de dolaşmadığım boyacı nalbur kalmadı. 3000 lik zımpara yok. En alası 2000 lik.! Birisi bana pasta, 4000 lik zımparadır dedi. Far üzerine pasta yapsak olur mu? Sonra da Meguiars PlastX uygulasak? Koca sanayide 3000 zımpara bulamadım. Koyunun olmadığı yerde keçiye yöneleceğiz sanırım. Birde Şnternette araştırdım; fiyat pahalı ama tek bulabildiğim burası. Hobi malzemeleri satan bir sitede 1000-2000-3000 set olarak kumaş var?? http://www.hobbytime.com.tr/web/detay.asp?...127&SID=563meguiars ta 3.000 lik zımpara bulabılırsınız.. Yorum bağlantısı
Mehmet Özkan1679652583 12 Mayıs 2009 Paylaş 12 Mayıs 2009 1 seneden fazladır bu uygulamayı yapıyorum;uygulama yaptığım araç sayısı 100'ü geçti. Kimseden olumsuz bir yönde geri dönüş olmadı. Zaten uygulama yaptığım araçlara da 1 sene garanti veriyorum. Bahsini ettiğiniz ürün nasıldır bilemiyorum ancak meguiar's ile bu derece başarı elde etmişken riske girmenin alemi yok bence. Ayrıca meguiar's plastix adlı ürününe güveniyor ki bu sene headlight restoration kit adıyla yeni bir bir kit piyasaya sürdü. Kitin içerisinde de plastix,uygulama pedi ve mikrofiber bez bulunuyor.Uygulama yaptığınız pad hafif nemli olmalı. Yüzeye de orta derece bastırarak uygulama yapmalısınız.Tamam kızma:D Sadece adamların yorumları o şekilde idi. Aynı bizim gibi bir forum. Herkes o üründen daha randımanlı diye bahsetmiş ama Türkiye' de yok. Şyi kötü bilemem.Bende Bostancı Sanayiden PlastX aldım zaten . Uygulama yapacak zaman bulunca yapacağım.Ama 3000 zımpara bulamadım. Sen ne kullanıyorsun? 2000 yeterli olmaz mı? 2000 bile gayet ince geldi bana.3000 diye satan bir yer var kumaş gibi, sulu kullanılmaz sanırım. Yuvarlak, küçücük bişey.matkap aparatına takmak için sanırım. Ve de fiyat 15 TL. O bahsettiğin kit te yurtdışında satılıyor. Yurtdışı sitesinde görünce adamlara mail atmıştım, Türkiye' ye de yıl sonuna doğru gelecek diye cevap vermişlerdi. Yorum bağlantısı
Sercan Keklik 16 Haziran 2009 Paylaş 16 Haziran 2009 Solmuş, Lekeli, Sararmış farlarınızı camları açılmadan dıştan, mümkün oldugunda ilk günki haline getirme imkanı saglıyor bir arkadaşım. Benim Annemin aracında Puntonun Far camına bu işi yapan cogu kişi olmaz demişti fakat sıfırdan farksız oldu. Kesinlikle tavsiye ediyorum. Yapan arkadaşı iyi bir esnaftır. Kendisine güvenebilirsiniz. Arkadaşlar faydalansın kötü hale gelen cam farları ıcın farlarını degiştirmesinler diye ben kendı üyeligimle girip yardımcı olmak istedim. Kullandıgı Tüm Ürünler Meguiars Firmasının ürünleridir. Kendisinin bu işlem için istedigi fiyat ve iletişim bilgileri şunlardır;Far Camı Temizleme 1 Çift : 50 TLFar Camlarını açarak Temizlek (Şç-Dış-Geri birleştirmek) : 200 TLŞletişim:Ümit Bey212-662-67-84Florya-Istanbul Yorum bağlantısı
Tarkan Hatip 1 Temmuz 2009 Paylaş 1 Temmuz 2009 öncelikle hepinize merhabalar,çaresizce aracımın farları için bir çözüm ararken,bu sıcak ortamı buldum ve sorunumu çözdüm,hepinize teşekkür ederim,hyundai starex aracımın farları dıştan çok kötü şekilde matlaşmıştı,bende dün kendimce bir şeyler denedim ve sonuç çok daha kötü oldu,aracın farları tamamen buzlu cam gibi oldu, @Sercan Keklik arkadaşımızın bahsettiği yeri aradım ve sağolsunlar sorunumu hallettiler,kendilerine ve Ümit ustaya teşekkürleimi sunarım,aracımın eski ve yeni halini eklemek istedim,eski hali(bu resimdeki halini arar oldum dün yaptığım benim işlemimden sonra,tamamen zımpara izi ve buzlu cam gibi olmuştu)buda yeni hali, Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 2 Temmuz 2009 Paylaş 2 Temmuz 2009 Herhalde zımparalamanın dozajını pek ayarlayamadın. Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 2 Temmuz 2009 Paylaş 2 Temmuz 2009 Herhalde zımparalamanın dozajını pek ayarlayamadın. Bende bundan tırstığımdan içten temizlik ile yetinmiştim... Yorum bağlantısı
Tarkan Hatip 2 Temmuz 2009 Paylaş 2 Temmuz 2009 Herhalde zımparalamanın dozajını pek ayarlayamadın. evet aynı dediğiniz gibi oldu, ,ama kurtardık neyseki, Yorum bağlantısı
Eyüp Tas 24 Ağustos 2009 Paylaş 24 Ağustos 2009 Plastix taş izlerini almaz,parlaklık ve saydamlık verir ayrıca hafif harelenmeyi giderir ama taş izleri kalır. Bunun çözümü izlerin derinliğine göre zımpara yapmaktır.arkadaşLar bnmde clio marka aracım var farların resmi budur...arabayı yıkarken fara siliyodum ve kısa farlarım mavi ampul takılı kısalarımda sobadan çıkan siyah toz gibi parçalar olduğunu farkettim.bunlar çok ufak ve az oludğundan ben bile daha yeni anladim sizce bunu nasil çözebilirim farların resmi altta...acaba bunun nedeni aracın çok guneşte kalmasımı yoksa kısalarımda aracaımı aldiğim şahıs mavi renkte ampul takmıs....yan parklarımıda beyaz takmıs...ve kıslarım yandiğinda otomotik olarak yan parklarımda yanıyor..bundanda kaynaklanabilir mi....simdiden herkese değerli yorumlarından dolayı teşekkürLer Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 24 Ağustos 2009 Paylaş 24 Ağustos 2009 Isıya bağlı farın içindeki tozların pişmesidir... Açmadan temizlemek mümkün değildir.. Yorum bağlantısı
Eyüp Tas 25 Ağustos 2009 Paylaş 25 Ağustos 2009 Isıya bağlı farın içindeki tozların pişmesidir... Açmadan temizlemek mümkün değildir..oke o zman ist. avrupa yakasında oto sanayide farları temizleyen bi yer varmı arkadaslar..yada söLe diyim bu işLemi yapabilecek yerler nelereLerDir... Yorum bağlantısı
Eyüp Tas 26 Ağustos 2009 Paylaş 26 Ağustos 2009 Romeoilker...Romeoilker... dediğiniz yer tam olarak nerede bulunuyor..adresi yazarsanız çok makbule geçicek........... Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 26 Ağustos 2009 Paylaş 26 Ağustos 2009 Romeoilker... dediğiniz yer tam olarak nerede bulunuyor..adresi yazarsanız çok makbule geçicek...........http://www.geceucusu.com/index.php?showuser=553 Yorum bağlantısı
Köksal Yılmaz 29 Ağustos 2009 Paylaş 29 Ağustos 2009 selamlar arkadaşlar,bende accent var sağ farında fotoda görebileceğiniz gibi sararma var üst kısmında elle üstten dokunduğumda hissedebiliyorum. şu mucize cila işimi görür sanırım değil mi?? Yorum bağlantısı
Guest HepYek 29 Ağustos 2009 Paylaş 29 Ağustos 2009 Cilanın yaptığı işleri bizzat gördüm ve sizinkinden daha kötü olanları bile yaptığına şahit oldum. Opel Astra Farı yapıldı bir tane, nasıl desem bilmiyorum, farın içi gözükmüyordu nerdeyse. Ciladan sonra pırıl pırıl oldu. Hangi cila kukllanıldı dikkat etmemiştim ama. Demem o ki; bu konuda tecrübesiz olmama rağmen, sizin arabanın farları cila ile temizlenir ve şıkır şıkır bir görüntüsü olur. Yorum bağlantısı
Ahmet Göker Derya1679652568 29 Ağustos 2009 Yazar Paylaş 29 Ağustos 2009 Cilanın mucize bir yanı yok;ancak amatör kullanımda dahi iyi sonuç vermesi mucize dedirtiyor. Yoksa önce kalın sonra ince polish ve en son wax kullanımı ile çok daha iyi sonuç alabiliyorsunuz. Tabi biraz malzeme ve en önemlisi tecrübe istiyor. Yeni kullanmaya başladığım meguiar's 105 pasta ile bu tip sararmış tabaka kolayca alınabiliyor,bu iş plastix ile biraz zor. Ancak sadece pasta veya plastix kullanmak kesinlikle yeterli değil,çünkü sorun tekrar ediyor. Yüzeydeki o ölü vernik tabakasını zımpara ile almak şart. Yoksa sararma tekrarlıyor. Yorum bağlantısı
Osman Duman1679652584 23 Kasım 2009 Paylaş 23 Kasım 2009 "Far markası çok önemli mi?" Evet hem de çok önemli imiş.Yeni farlar için ayar sağlıklı olmuyor, nedeni ise kırılma noktası denir sanırım tam da araştırmadım ama duvara ışığın vurduğu yer el feneri gibi aydınlanıyor.Yeni farlardan memnun olmadığımdan beri trafikte diğer araçların farının aydınlattığı yere bakıyorum benim ışık öndeki aracı komple aydınlatıyor, orj olanlar ortada çizgi halinde kesiliyor alt taraf aydınlık üstü gölge gibi olması gereken de bu.Yakın zamanda eski, plastiği matlaşmış farlarıma geçebilirim.Şimdi yine bir sorum var, yardımlarınızı bekliyorum. Eski farlarımı motor ustam bir tanıdığına zımparalattı ama 1-2 hafta sonra eski haline geri döndü. Ama forumda zımparadan sonra cila yapanlar var, acaba tekrar matlaşması ne kadar sürer? Şkinic zımparayı kaldırır mı? BEn Samsun dayım tavsiye edebileceğiniz yer var mı? Uzakta güvenebileceğim yer varsa kargo ile de gönderebilirim, ne kadar tutar? Tavisyelerinizi bekliyorum. Çok sordum ama, şimdiden teşekkürler. Yorum bağlantısı
Ahmet Göker Derya1679652568 2 Aralık 2009 Yazar Paylaş 2 Aralık 2009 "Far markası çok önemli mi?" Evet hem de çok önemli imiş.Yeni farlar için ayar sağlıklı olmuyor, nedeni ise kırılma noktası denir sanırım tam da araştırmadım ama duvara ışığın vurduğu yer el feneri gibi aydınlanıyor.Yeni farlardan memnun olmadığımdan beri trafikte diğer araçların farının aydınlattığı yere bakıyorum benim ışık öndeki aracı komple aydınlatıyor, orj olanlar ortada çizgi halinde kesiliyor alt taraf aydınlık üstü gölge gibi olması gereken de bu.Yakın zamanda eski, plastiği matlaşmış farlarıma geçebilirim.Şimdi yine bir sorum var, yardımlarınızı bekliyorum. Eski farlarımı motor ustam bir tanıdığına zımparalattı ama 1-2 hafta sonra eski haline geri döndü. Ama forumda zımparadan sonra cila yapanlar var, acaba tekrar matlaşması ne kadar sürer? Şkinic zımparayı kaldırır mı? BEn Samsun dayım tavsiye edebileceğiniz yer var mı? Uzakta güvenebileceğim yer varsa kargo ile de gönderebilirim, ne kadar tutar? Tavisyelerinizi bekliyorum. Çok sordum ama, şimdiden teşekkürler.Malesef aynı durumu DEPO marka yan sanayi farlar ile yaşayanları gördüm. Bu farları kullanan ve far ayarına gelen araçlarda ne kesilme çizgisi vardı ne başka birşey. Farların ışık dağılımı bir el fenerinin optik kalitesi ile belki yarışacak cinsteydi. Temizlik olayına gelince,sarama elbette hem görsel hem de aydınlatma açısından olumsuz bir etki yaratıyor. Ancak sararma kadar farların içten tozlanması da aydınlatmayı düşüren önemli bir etken. Geçen aylarda far temizliğini yaptığım bir clionun resimlerini ekliyorum. Temizlik sonrası aydınlatma inanılmaz şekilde artmıştı. Tabi farların mercekli olması bunda büyük bir etken. Çünkü bütün ışık demetleri ufacık bir camdan geçiyor ve o ufacık cam da kirlenince aydınlatma çok düşüyor. Allahtan aracın sahibi bilinçliydi ve gidip de yan sanayi almak yerine temizletmeyi seçti. Sonuçta hem orjinal hem de yeni farları olmuş oldu:Öncesi (Hem dıştan sararma hem de içeriden tozlanma mevcut):Camlar dıştan zımparalanıp sıfırlandı,ancak içleri malum:Farların içleri açıldı ve temizleniyor. Mercekteki parmak izime dikkat Tozun ışığı ne derece perdelediği görülebilir.Şç temizlik sonrası Sonuç: Yorum bağlantısı
Recommended Posts