İsmail Fidan 30 Nisan 2008 Paylaş 30 Nisan 2008 arkadaşlar selamlar..2005 model honda civic aracıma geçen sene resimdeki EagleEyes marka angel far takımından aldım.2. el aldığım için cam yüzeyindeki pürüzler, çizikler, vernik atması canımı baya sıkmıştı.ayrıca bu aftermarket angel far kalitesiz mercegi ve kandil mumu gibi yanan angellarıyla kötü gözüküyordu.şimdi aracıma eski orjinal farlarını taktım ve bu farlara uygulayacağım projeye başladım proje şöyle:1-Sitedeki "Mc Pherson" nickli arkadaşın yaptığı gibi "Meguiar's Plastx, Islak Zımpara" ile far camını temizleyip, çiziklerden kurtulmak2-Şçinde bulunan angel far halkalarını sökerek yerine Floresan Tarz Çift angel halkası yerleştirmek3-Kısa fardaki kalitesiz H3 mercek yerine "Valeo H1 yada H7 mercek" yerleştirmek4-Far zeminini zımparalayıp tekrar mat siyaha boyamakKafama takılan sorular ise şunlar;1-Angel halkalarını ısıya dayanıklı şeffaf yada siyah bi silikonla fara sabitlemeliyim.hangi markayı kullanmamı önerirsiniz?2-Farı kapatırken hangi silikonu kullanmamı tavsiye edersiniz?3-D2S mercek koymak istemiyorum çünkü farı kapattığımda bir süre daha halojen ampülle farlarımı kullanacağım.Ayrıca şuan üzerindeki mevcut H3 merceğin söküldüğü ayaklara oturabilecek bir mercek lazım.H1 - H7 hangisini önerirsiniz?4-Ayrıca Halojen mercek - Xenon mercek diye bir ayrım varmıdır..?varsa H1-H7 nin Xenon merceği varmı?Resimler:arkadaşlar ilk kez farla ilgili bi uygulama yapıyorum..tecrübelerinizden yararlanıp, en güzel şekilde aydınlatma sağlayıp temiz bir iş çıkartmak istiyorum.bu arada farların ikisinide sorunsuz bi şekilde açtım, akşama foto. ları koyacağım. Yorum bağlantısı
Ahmet Göker Derya1679652568 30 Nisan 2008 Paylaş 30 Nisan 2008 2-Floresan angel halklar inanılmaz güzel gözüküyor fakat ömürleri ne civardadır bilemem. bunun yerine alternatif olarak angelların ledlerini serhatsenyurt adlı üyenin focusuna yaptığı gibi daha güçlü olanlarla değiştirip dirençlerini ayarlayarak çok uzun süre sorunsuz kullanırsın.3- Şlk başta H7 veya H1 mercek takıp geçici bir süre halojenle idare edebilirsin ama eğer ki xenon düşünüyorsan kesinlikle D2S mercek kullanmanı tavsiye ediyorum,eğer düzgün birşey istiyorsan çözüm bu. Şlerde farı tekrar açıp D2S ile dğiştirirsin. Votron da farkı deneysel olarak önceleri yayınlamıştı.4- Zemini 3000kum ile zımparaladıktan sonra boyayı 2 veya 3 kat ince katlar halinde atarsın. Fakat alternatif olarak parlak simli siyah da olabilir,önceden denemiştik gayet güzel gözüküyor. Yorum bağlantısı
İsmail Fidan 30 Nisan 2008 Yazar Paylaş 30 Nisan 2008 abi ömürleri gayet iyiymiş, 1-2 arkadaşım kullanıyor..peki farın içini boyamada kullanacağım boya ne marka olmalı..?ısıya dayanıklı boyamı kullanmalıyım?siyah simlinin foto. su varsa resim koyabilirmisin..?Bu projektörler Xenon/Halojen projektörü diye ayrılıyormu?Valeo H1/H7 hangisini öneriyorsunuz..?Şimdilik Halojen NightBreakerla kullanacağım, ileride Mtec xenon koyacağım.D2S koyma ihtimalim ne yazikki yok.. hem maddi açıdan beni zorlayacak, hadi onu geçtim, ben bu fara D2S ampül koyarsam, belli bir süre halojen ampulle kullanmak zorundayım yani D2S mercek koymam mümkün değil.Şimdi resimleri vereyim;Açtığım Farlarım;Zımpara Çektiğim far camım;Dağıttığım kalitesiz H3 Projektör:);Resimin üstüne tıklayıp büyüttüğünüzde merceğin boyutlarını görebilirsiniz.Sizden ricam, biri Valeo H7 ve H1 merceğin boyutlarını ölçüp bu şekilde koyabilirmi..?Ve üzerinden çıkan Angel halkalar;O angellarıda atmadık, bardaklık olarak kullanmaktayım:) Yorum bağlantısı
Ahmet Göker Derya1679652568 30 Nisan 2008 Paylaş 30 Nisan 2008 H ile başlayan ampul ve mercek tipleri her zaman halojen için tasarlanmıştır,xenon tipi diye birşey yok. Xenon ampuller D ile başlar. Örneğin D1S,D2S,D2R vs www.geceucusu.com'da hepsi ayrıntılarıyla mevcut.Sitede 2.el ilanlar bölümünde çeşitli mercekler satılmakta merceğin boyutlarını satan arkadaşa bildirirsen boyutları seninkilere yakın olanlardan bir tanesini gönderecektir sana. Madem bir süre halojenle kullanacaksın benim tercihim H7'den yana olurdu,aydınlatma konusunda H1'den daha başarılı olacaktır.Boyanın malesef resmi yok,fakat şöyle diyebilirim mat siyaha göre farlar kendini daha çok belli ediyor. Boyada marka olarak birşey diyemem fakat bauhaus,praktiker tarzı büyük yapı marketlerde satılan boyalar gayet kaliteli olmakta,ısıya dayanıklı olmasına gerek yok.Not: Farları kapatırken hiç iz kalmaması için bir pamuğun üstüne pril döküp camları içten yıkayıp durula,daha sonra da saf su ile çalkalayıp kurutup öyle yapıştır. Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 1 Mayıs 2008 Paylaş 1 Mayıs 2008 Mercek ölçülerini romeoilker veya butcher'dan sorabilirsin. A4'ten çıkan Valeo H7'yi kolayca takabilirsin ya da uyarlayabilirsin sanıyorum.Isıya dayanıklı boyalar normallerinden biraz daha pahalı ve 800 Yorum bağlantısı
İsmail Fidan 1 Mayıs 2008 Yazar Paylaş 1 Mayıs 2008 (düzenlendi) teşekkürler arkadaşlar..bu arada "meguiar's plastx, mikrofiber bez ve 2000kum zımpara" larım bugun sabah kargodan geldi.1 saattir farla ugrasıyorum, sonuç mükemmel..çizik vs. bişey kalmadı..ama çok uğraştırdı..bu farı 2-3 gün önce zımpara yaparken 600kum zımparyı bastıra bastıra geçmiştim, o çizikler baktım çok derin, 2000kum ıslak zımparayla 1 saat kadar zımparalayarak o çizikleri aldım, daha sonra 10 kereden fazla meguiar's ı bastırarak uyguladım far yüzeyine, sonuç mükemmel:)Bu arada çizikler tamamen geçti ama farın yüzeyinde hafif bi matlık kaldı, zaino Z5 sentetik ciladan başka, kaliteli bir cila markası verebilirmisiniz..?yada policarbon yüzeye vernikmi attırsam? 1 Mayıs 2008 tarihinde ReDNeSS tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Ahmet Göker Derya1679652568 1 Mayıs 2008 Paylaş 1 Mayıs 2008 teşekkürler arkadaşlar..bu arada "meguiar's plastx, mikrofiber bez ve 2000kum zımpara" larım bugun sabah kargodan geldi.1 saattir farla ugrasıyorum, sonuç mükemmel..çizik vs. bişey kalmadı..ama çok uğraştırdı..bu farı 2-3 gün önce zımpara yaparken 600kum zımparyı bastıra bastıra geçmiştim, o çizikler baktım çok derin, 2000kum ıslak zımparayla 1 saat kadar zımparalayarak o çizikleri aldım, daha sonra 10 kereden fazla meguiar's ı bastırarak uyguladım far yüzeyine, sonuç mükemmel:)Bu arada çizikler tamamen geçti ama farın yüzeyinde hafif bi matlık kaldı, zaino Z5 sentetik ciladan başka, kaliteli bir cila markası verebilirmisiniz..?yada policarbon yüzeye vernikmi attırsam?Tekrar 3000kum meguiarsı fazla bastırmadan yüzey beyazlaşana dek geçip tekrardan plastix uygularsan matlık çoğunlukla gidecektir. Matlıktan 100% kurtulmak istiyorsan plastixi ufak padli bir polisaj makinası ile uygulamak gerekli. Ama şu anki hali bile eskisinden çok çok iyi olmuştur eminim. Verniği düşünme bile derim,ısıya dayanıklı olmadığı için yüzeyde çatlama yapıyor,bir arkadaş honda forumuna benim konunun altına resimleri ekledi görebilirsin orada. Hem vernik sıcaktan çatlamasa bile iyi yapışmıyor yüzeye ve zamanla kalkıyor hatta tırnakla bile kolaylıkla kalkıyor. Optik geçirgenliği de iyi değil benden söylemesi. Yorum bağlantısı
Ahmet Kasapoğlu 1 Mayıs 2008 Paylaş 1 Mayıs 2008 dupli color un 800 ve 200 derece dayanıklı iki tip spreyi var. 200 olan işinizi görür. farı kaparken sista siyah cam silikonu öneririm. 2 sene önce kapadığım Laguna farlarını dün açtım. sista siyah cam silikonu ile kapamıştım çok harika conta halini almış. hemde açarken zorlamadı. Valeo H7 oraya olur diye düşünüyorum. önceki merceğin çapı yani sizin 6.5cm dediğiniz yer Valeo H7 de 7cm. 7.5 ölçtüğünüz yer 8cm. ve asıl önemli kısım olan 10.5 ölçtüğünüz kısım 9cm. yani rahatca olucaktır. Özelden bana ulaşabilirsiniz.Neon halkaların ömrünüde hiç düşünmeyin bile. Bildiğiniz bilgisayar içinde falan kullanılan cold cathode lambaların yuvarlak hali onlar. bilgisayar içinde bile bütün gün açık yıllarca sorunsuz çalışırlar. Yorum bağlantısı
İsmail Fidan 1 Mayıs 2008 Yazar Paylaş 1 Mayıs 2008 kapatırken, sista sıvı conta kullanayım..peki angelları yapıştırmak için şeffaf yada siyah bir yapıştırıcı soyleyebilirmisiniz? Yorum bağlantısı
Uras Tos 1 Mayıs 2008 Paylaş 1 Mayıs 2008 kapatırken, sista sıvı conta kullanayım..peki angelları yapıştırmak için şeffaf yada siyah bir yapıştırıcı soyleyebilirmisiniz?siyah yapıştırıcı : pattex pl600 montage Yorum bağlantısı
İsmail Fidan 2 Mayıs 2008 Yazar Paylaş 2 Mayıs 2008 (düzenlendi) peki şunu sorayım, farı açtım tabi kasasında ve far camında eski silikonlar kaldı.bunları su kaynatıp tamamen temizledikten sonramı sista sıvı contayla kapatayım?yoksa direk sistayı üzerine basayımmı?bu arada far camımın bi tanesinin zımparalama işlemi bitti, sizinle paylaşmak istedim:Önce:Sonra:teşekkürler Mc Pherson 2 Mayıs 2008 tarihinde ReDNeSS tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Ahmet Kasapoğlu 2 Mayıs 2008 Paylaş 2 Mayıs 2008 eğer şu anda cam yerine tam yuvasına oturmuyorsa temizleyin. yani cam düzgün rahat oturucak hale gelsin. ondan sonra fardaki boşluğu silikon ile doldurup camı kapatın. Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 3 Mayıs 2008 Paylaş 3 Mayıs 2008 Maket bıçağı ile kabaca temizlemeniz yeterli oalcaktır... Yorum bağlantısı
İsmail Fidan 4 Mayıs 2008 Yazar Paylaş 4 Mayıs 2008 arkadaşlar sizce uzunlarda kullanılan reflektör yerine mercek koysammı..? Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 5 Mayıs 2008 Paylaş 5 Mayıs 2008 arkadaşlar sizce uzunlarda kullanılan reflektör yerine mercek koysammı..?Mercekli farlar piyasada %99 kısa far olarak dizayn ediliyor, uzun far olanından bulmak nerdeyse imkansız gibi. Kısa far merceği de uzun far görevi yapamaz, mesafesi düşüktür. Yorum bağlantısı
İsmail Fidan 5 Mayıs 2008 Yazar Paylaş 5 Mayıs 2008 ben bugune kadar uzun/kısa ayrı ayrı mercek olan bmw 1 serisinde gördüm yanlış hatırlamıyosam..BiXenon diye bişey var sonuçta, ne gerek var dimi.. Yorum bağlantısı
Uras Tos 6 Mayıs 2008 Paylaş 6 Mayıs 2008 bixenon + gündüz farıdır o bmw büyük ihtimalle. Yorum bağlantısı
İsmail Fidan 6 Mayıs 2008 Yazar Paylaş 6 Mayıs 2008 http://www.otopol.com/product_info.php?products_id=108249arkadaşlar bu üründen sipariş edicem, sipariş elime ulastıgında evde kendim çalışıp çalışmadığını nasıl test edebilirim? Yorum bağlantısı
Erdem Manisalı 7 Mayıs 2008 Paylaş 7 Mayıs 2008 Şso olm ver 12 voltu aküden bak bakalım çalışyo mu çalışmıyo mu. Artı eksiye dikkat et ama. Yorum bağlantısı
İsmail Fidan 7 Mayıs 2008 Yazar Paylaş 7 Mayıs 2008 tamam erdemim patlatmıyalım 40 lira para veriyoz sonucta:) Yorum bağlantısı
Erdem Manisalı 7 Mayıs 2008 Paylaş 7 Mayıs 2008 12 volt ister o yaa hepsi standarttır zaten kendi devre kutusu var onalrın yani 12 voltu kendisi çeviriyor. Yorum bağlantısı
İsmail Fidan 16 Mayıs 2008 Yazar Paylaş 16 Mayıs 2008 arkadaşlar orj. kısa farlardan çıkan projektörleri uzundaki free form reflektör yerine taksam sonuç nasıl olur?projektörlerde uzun/kısa gibi bir ayrım söz konusu mu? Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 16 Mayıs 2008 Paylaş 16 Mayıs 2008 arkadaşlar orj. kısa farlardan çıkan projektörleri uzundaki free form reflektör yerine taksam sonuç nasıl olur?projektörlerde uzun/kısa gibi bir ayrım söz konusu mu?Evet dizayn farklılığı var. Işık dağılımı farklı yanlış bir uygulama olur. Merceğin içindeki siperi çıkarsan ışık dağılımı değişir kesilme çizgisi ortadan kalkar ama yine de uzun far gibi olmaz. Yorum bağlantısı
İsmail Fidan 16 Mayıs 2008 Yazar Paylaş 16 Mayıs 2008 Evet dizayn farklılığı var. Işık dağılımı farklı yanlış bir uygulama olur. Merceğin içindeki siperi çıkarsan ışık dağılımı değişir kesilme çizgisi ortadan kalkar ama yine de uzun far gibi olmaz.yani pek verimli birşey olmaz..bende siperi kaldırıp kullansammı diye düşünmüştüm.. Yorum bağlantısı
İsmail Fidan 26 Mayıs 2008 Yazar Paylaş 26 Mayıs 2008 arkadaşlar işlem tamamlandı farlar aracın üzerinde.. Yorum bağlantısı
Recommended Posts