İçeriğe Yönlendir

Valeo H7 mercek ve Angel eye Projesi

İsmail Fidan

Recommended Posts

İsmail Fidan

arkadaşlar 3 hafta kadar önce farları söktüm eve çıkardım, başladım şu bizim vtec2nin farları adam etmeye :( sonucuda sizinle paylaşmak istedim..bu projeye neden olan ise;

1-angel farımın camının üzerindeki verniğin atması ve çizikler

2-siyah tabanın artık siyah dencek durumda olmaması

3-Ledli angel eyes ın kandil mumu gibi yanması ve far içerisinde tek angel eye olması

4-kalitesiz H3 mercek..(hangi akıllı H3 projektör koyarki kısa far aydınlatmasına

bu sorunları çözmek için önce gereken malzemeleri listeledim;

*sista siyah sıvı silikon

*pattex efofix ısıya dayanıklı yapıştırıcı(2adet)

*dupli color ısıya dayanıklı mat siyah sprey boya

*Valeo H7 mercek

*Valeo H7 uyumlu mercek kapağı

*Automix marka 100mmFloresan angel(beyaz)

*Automix marka 76mmFloresan angel(beyaz)

*Meguiar's plastX

*Meguiar's mikrofiber bez

*600-800-1000-1200-2000 kum su zımparası

*Maskeleme bandı

*Saf su

*matkap

*Eldiven

öncelikle farları fön makinesiyle ısıtıp açtım..farlar açılmada problem çıkarmadı(30dk)

70819405pc5.jpg

23448411nc0.jpg

mercekleri sabitlemede kullanacağım vida, maskeleme bandı..

59475439zh1.jpg

matkap..

11191947hb4.jpg

Yorum bağlantısı
İsmail Fidan

Valeo H7 mercek, mikrofiber bez ve plastX..mercekler üzerinden çıkan merceklerden çok daha büyük..

80505372ta0.jpg

mercegin kafasının girecegi kısım sıgımadıgı için arka tarafı yontuyoruz..

27743389uw9.jpg

üzerinden çıkan orj. mercek far ayağına sabitli..

27401434zc4.jpg

10ii0.jpg

en sorunlu olan kısım..merceği doğru açıyla mercek ayağına sabitlemek zor oldu..projektörün bakacağı açıyı işaretleyip matkapla delikler açıldı..

11dp6.jpg

H7 merceği 3 vida ile far ayagına sabitledim..bu vidalar ileride aşınabilecegi için pattex epofix ısıya dayanıklı yapıştırıcıyla baglantı yerlerini güçlendirdim..ayrıca mercek kapağı ve floresan angelları sabitlemedede bu yapıştırıcıyı kullandım..

12sk3.jpg

13mv3.jpg

valeoH7 ve orj. H3 ün boyut farkı..H7 dış çap olarak 1 cm kadar daha büyük..

14nz9.jpg

15vs4.jpg

mercek kapagını monte ederken..hiyjen önceliğimiz ;Deldiven şart..

111og2.jpg

önce kapağı mat siyaha boyama kararım vardı, fakat krom renktede güzel durduğunu düşündüğüm için vazgeçtim..

16vr4.jpg

161wm4.jpg

sinyal kısmını maskeleyip, 2000 kum zımpara ile far tabanını zımparaladım...boyanın tutması için..

17ss6.jpg

dupli color 650 dereceye kadar dayanıklı sprey boyayla boyadım..

18pz5.jpg

farları zımparalayıp çizikleri giderdim..önce 600 kum zımparayı kuru olarak uyguladım, sonra sırayla 800-1000-1200-2000 kum zımparaları ıslak olarak uyguladım..bu işlemi yapacak arkadaşlara önerim; zımparayı bastırarak uygulamayın..ayrıca dairesel hareketlerle zımparayı yüzeye uygulayın derim..ilk far camını bastırarak ve düz olarak geçmiştim..derin çizikler oluştu..bu yüzden aynı farı 2 kez zımparalamak zorunda kaldım..

22jy2.jpg

meguiar's plastX i azar azar damlatıp mikrofiber bez le üzerini siliyoruz..zımparaların yapmış olduğu ince çizikler, ve bu çiziklerden ötürü meydana gelen matlık böylece kayboluyor..far camı sıfır gibi oluyor..ayrıca bu konuyu hondam.com a açıp far camını ilk günkü gibi yapmayı öğreten Mc Pherson" nickli arkadaşa çok teşekkürler

21se9.jpg

Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş

Çok kaliteli bi çalışma olmuş tebrik ederim. H7 kit mi takıldı, resimlerin devamını bekliyorum, siteye koyalım bunu.

Yorum bağlantısı
İsmail Fidan
Çok kaliteli bi çalışma olmuş tebrik ederim. H7 kit mi takıldı, resimlerin devamını bekliyorum, siteye koyalım bunu.

çok teşekkürler resimleri eklemede sıkıntı çekmiştim buraya koymuşsunuz fotoları teşekkürler..evet valeo H7 takıldı, fakat şimdilik xenon koyamadık, halojen ampul ile idare ediyoruz:=)(Osram NightBreaker)

Resimler - yazılar kayabiliyor düzenlerseniz çok sevinirim..

angel eye ları geçici olarak maskeleme bandıyla far tabanına sabitledim..böylece far kapağının yada uzun free form reflektörün angel eyelara değmediğinden emin oldum..

231pj6.jpg

pattex epofix yapıştırıcı şeffaf olmasından dolayı angelların yapıştırıldığı yerlerde kötü bi görünüm olmadı..

24gn0.jpg

25ve5.jpg

floresan angellar çok ince..hafif esnetmeye çalışmamın sonucu..

26kv9.jpg

far ı kapatmadan önce eski silikonu temizlemek gerekli..sıcak su ile eski silikonu ısıtıp hem far kasasındaki hemde far camındaki eski silikonu temizledim..

19yx3.jpg

çalışma alanı

28fn1.jpg

farı kapatmadan önce saf su ile içten iz kalmıcak şekilde dikkatlice sildim..normal sularda kireç kalabiliyor çünkü..daha sonra silikonun far camına bulaşmaması için mutfaklarda kullanılan şeffaf jelatin tarzı bişeyle far camını kapladım..böylece farcamının far kasasına tam basması için yapıştırcak olduğum koli bandıda far camında iz bırakmadı..

27qo5.jpg

29xb9.jpg

kesilme çizgisi..

dsc00302xu8.jpg

dsc00312xv1.jpg

dsc00318cb6.jpg

dsc00323jl6.jpg

Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş

Halojen performansı da gayet iyi. Tebrikler. Sarı sinyal ampullerini de krom olanlarıyla değiştirsen daha da güzel olacak.

Yorum bağlantısı
İsmail Fidan
Halojen performansı da gayet iyi. Tebrikler. Sarı sinyal ampullerini de krom olanlarıyla değiştirsen daha da güzel olacak.

ilk kez sizden duydum krom renkte sinyal ampulunu..renk olarak nasıl bi renk veriyo bu sinyaller..?ayrıca şunu sorayım..yan çamurluk sinyallerine MtecT10 taktım.renk çok guzel.parkları açınca onlarında yanmasını istiyorum.nasıl bi baglama yapmalıyım..?direk parklardan elektrik aldım olmadı, araya röle vs. bişeymi baglamak lazım?

Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş
ilk kez sizden duydum krom renkte sinyal ampulunu..renk olarak nasıl bi renk veriyo bu sinyaller..?ayrıca şunu sorayım..yan çamurluk sinyallerine MtecT10 taktım.renk çok guzel.parkları açınca onlarında yanmasını istiyorum.nasıl bi baglama yapmalıyım..?direk parklardan elektrik aldım olmadı, araya röle vs. bişeymi baglamak lazım?

Direk parklardan paralel elektrik alınca yanması lazım, bir bağlantı eksikliği olmasın ?

Sinyal ampulleri için link : http://www.geceucusu.com/index.php?showtopic=1118

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...