Murat Kurtoğlu1679652580 26 Ağustos 2008 Paylaş 26 Ağustos 2008 Slm arkadaşlar bu siteyi ve forumunu bir yıldan fazla izlemekteyim,yapılan işlere hayranlık duymamak elde değil, forum yöneticilerini ve üye arkadaşları takdir ve tebrik ederim.Bakıma muhtaç durumda olan Fiat Tempra marka aracımı satmaktan vaz geçip topladım .. fakat stoplar ve farlarda değişiklik yapmak daha modern ve güncel bir şeyler takmak istedim ama malesef yan sanayi olarak uygun herhangi bir yedek parça bulamadım.Genelde yansanayi olarak bütüm wolksvagen ve bmw benzeri araçların hatta tofaş şahin doğan araçlarının bile opsiyonları ve seçenekleri bulunmasına rağmen Tempraya ait hazır stop ve far yoktu..Bunun üzerine ufak tefek değişiklikler yaptım arka stoplarımı tamamladım yaklaşık iki aydır kullanıyorum çok memnunum ..çok ilgi çekiyor aldığım yeri soruyorlar..Bu forumdan çok faydalandım ve yaptığım işi paylaşmayı arzuladım ... Kısaca çok detaya girmeden anlatmaya çalışayım ..Öncelikle Stop lambalarının camlarını sökerek içini boşalttım içine uyacak şekilde bir elektronikci arkadaşımla beraber bilgisayarda tasarlayıp baskı devresini epoxi plakete çıkardık ortalama stop başına (hatırladığım kadarı ile) 460 adet süper flux led kullandık..Dantel işler gibi devre üzerinde yerleştirip tek tek lehimledik..Baskı devresini kendi orjinal stop camı içine yerleştirdik ..Stop camında kırmızı olan stop , park ve sis lambalarının olduğu yerlere beyaz ışık veren led kullandık beyaz camlı olan geri ve sinyal lambalarının yerine beyaz ve sarı ışık veren ledleri yerleştirdik. normalde görünümü aynı olmasına rağmen gece ledlerin yanıp sönmesi ve verimi çok güzel oldu..orjinal görünümüne yakın bir modifiye yapmış olduk.toplamda 900 küsür led içinde 1 adet patladı.Şkinci sorun olan göstergedeki arıza lambalarını idi bu konu beni baya yordu ama lamba başına bir role ve bir ampulle çözdüm..roleleri, ampul duylarını ve ampulleri boş olan stop lambalarının içine yapıştırıcı ile yapıştırdım ..ampulleri yanmaz kumas bant ile sarıp muhafaza ettim.şimdilik bukadar ..cep tlf ile çektiğim fotolar pek tatmin etmesede iyi kalite fotoğrafları sonra koyucam inşallah ...epoxy plaketparklar mangal közü gibi yanıyo mubarek foto çekerken baya zorluk çektiğim sinyaller frenlere basılmış durumda ...geri vitesler çok şahane oldu sanki floresan yanıyormuş gibi ışık saçıyor fakat çektiğim fotoyu bi türlü bulamadım enyakın zamanda kaliteli bi makine ile çekilen fotoları koyucam inşallah .herkese teşekürler...kolay gelsin.. Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 26 Ağustos 2008 Paylaş 26 Ağustos 2008 Gerçekten tasarım harikası bir çalışma olmuş, keşke stop camı şeffaf olsaydı, çok harika görünürdü o zaman. Yaptırmak mümkün mü araştırdınız mı ? Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 26 Ağustos 2008 Paylaş 26 Ağustos 2008 Tebrik ediyorum... Süper bir çalışma... Yorum bağlantısı
Murat Kurtoğlu1679652580 26 Ağustos 2008 Yazar Paylaş 26 Ağustos 2008 (düzenlendi) Gerçekten tasarım harikası bir çalışma olmuş, keşke stop camı şeffaf olsaydı, çok harika görünürdü o zaman. Yaptırmak mümkün mü araştırdınız mı ?tşk ederim @Voltron tşk ederim @Özyürek Çok aramama rağmen zar zor ancak renksiz olanını bulabildim stopların , seffaf cam gibi olanını bulsaydım başka fikirlerim vardı , flexiden imal edicektim ama çok zamanımı alıcaktı ,daha önce bu site ile tanışmadan 13 sene önce felan 76 model opel kadet için bulamadığım dan dolayı bir tane flex glass tan ısıtarak yapmıştım vitray boyası ile içten boyamıştım orjinalinden daha güzel olmuştu..gelelim beyaz renkli stoplara vala üstüne montaj ettim ama arac rengi yeşil olunca çok sırıttı bende bu stopları kullanmadım..Aşağıya foto ekliyorum sizce nasıl olurdu? 26 Ağustos 2008 tarihinde taurus72 tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Murat Kurtoğlu1679652580 26 Ağustos 2008 Yazar Paylaş 26 Ağustos 2008 ahanda bi foto daha buldumm.. Yorum bağlantısı
Görkem Azizoğlu 26 Ağustos 2008 Paylaş 26 Ağustos 2008 Elinize sağlık on numara olmuş özellikle plaket işi gayet orjinal. Keyifle kullanın... Yorum bağlantısı
Murat Kurtoğlu1679652580 26 Ağustos 2008 Yazar Paylaş 26 Ağustos 2008 Elinize sağlık on numara olmuş özellikle plaket işi gayet orjinal. Keyifle kullanın...tşk. arkadaşım sağol.. Yorum bağlantısı
Ahmet Kasapoğlu 26 Ağustos 2008 Paylaş 26 Ağustos 2008 tebrikler güle güle kullanın.plaket gerçekten harika olmuş. Yorum bağlantısı
Murat Kurtoğlu1679652580 26 Ağustos 2008 Yazar Paylaş 26 Ağustos 2008 tebrikler güle güle kullanın.plaket gerçekten harika olmuş.tşk @BuTcHeR ..çok emek verdik dikkat çekici ve farklı bişey oldu ..görünümü fotolardan daha güzel.. Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 26 Ağustos 2008 Paylaş 26 Ağustos 2008 Bence bu da kullanılmayacak gibi değil... Yorum bağlantısı
Mesut Aslan1679652575 16 Eylül 2008 Paylaş 16 Eylül 2008 merhaba süper bir çalışma yapmışsın... ellerine sağlık..temranın hala sizde olduğunu görmek güzel... Yorum bağlantısı
Murat Kurtoğlu1679652580 18 Eylül 2008 Yazar Paylaş 18 Eylül 2008 merhaba süper bir çalışma yapmışsın... ellerine sağlık..temranın hala sizde olduğunu görmek güzel... mrb. kardeş tşk ederim... Yorum bağlantısı
Kazım Nalbant 9 Kasım 2008 Paylaş 9 Kasım 2008 slm arkadaşlar dostum bence tempra için yaptığın stoplar süper olmuş doğrusunu söylemek gerekirse benim aklımdada ledli ye çevirmek vardı ama ben şeffaf stop a uygulamak istiyordum bulamadım halende şeffaf stop yok elimde acaba nerden bulduğunu ve fiyatını yazabilirmisin.birde sen hangi ildesin ben istanbuldayım senden mümkünse bu konuda detaylı bir bilgi almak isterim tabi senin için bir mahsuru yoksa.hepimizde biliyoruzki tempraya göre böyle bir stop üretilmedi hadi onuda geçtim şeffaf stop unu bile bulmak çok zor.bu kanuda bana yardımcı olusan çok makbule geçer doğrusu. temprasx_ak60@hotmail.com msn adresimi eklersen ordanda görüşebiliriz.gerçekten bu konu benim için çok önemli bu fırsatı kaçırmak istemiyorum.allah kimseye kaza bela vermesin teşekkürler. TEMPRA KULLANMAK BŞR AYRICALIKTIR,BUNU ANCAK KULLANAN ANLAR...... Yorum bağlantısı
Murat Kurtoğlu1679652580 4 Aralık 2008 Yazar Paylaş 4 Aralık 2008 slm arkadaşlar dostum bence tempra için yaptığın stoplar süper olmuş doğrusunu söylemek gerekirse benim aklımdada ledli ye çevirmek vardı ama ben şeffaf stop a uygulamak istiyordum bulamadım halende şeffaf stop yok elimde acaba nerden bulduğunu ve fiyatını yazabilirmisin.birde sen hangi ildesin ben istanbuldayım senden mümkünse bu konuda detaylı bir bilgi almak isterim tabi senin için bir mahsuru yoksa.hepimizde biliyoruzki tempraya göre böyle bir stop üretilmedi hadi onuda geçtim şeffaf stop unu bile bulmak çok zor.bu kanuda bana yardımcı olusan çok makbule geçer doğrusu. temprasx_ak60@hotmail.com msn adresimi eklersen ordanda görüşebiliriz.gerçekten bu konu benim için çok önemli bu fırsatı kaçırmak istemiyorum.allah kimseye kaza bela vermesin teşekkürler. TEMPRA KULLANMAK BŞR AYRICALIKTIR,BUNU ANCAK KULLANAN ANLAR......tşk ederim seffaf daha doğrusu renksiz stopları komple olarak aldım ,çok samimi olduğum bir yedek parçacı arkadaşım başka bir parçacıdan getirtti , malesef devamı yok , onu parçacılara tembih ediceksin onlarda diğerlerine sorarak il il arayarak stokta kalanları taratırman lazım çok zor bir parça ..ben takmaya kıyamadım hala kırmızılar takılı ..yeni bir proje peşindeyim beyazları orda kullnıcam ..çiftine 100 ytl verdim "TEMPRA KULLANMAK BŞR AYRICALIKTIR,BUNU ANCAK KULLANAN ANLAR......"bu sözünede katılıyorum ..sende beni anlıyorsun Yorum bağlantısı
Murat Kurtoğlu1679652580 7 Temmuz 2009 Yazar Paylaş 7 Temmuz 2009 bir yıl aradan sonra led stopları bakıma aldım ....kısmen oksitlemiş temizledim güzel oldu...bazı ledler aynı seride olmalarına rağmen diğerlerinden sönük yanmaya başladı..nedeni nedir anlayamadım...başka planlarım var bu devreyi böylece satmayı düşünüyorum.. Yorum bağlantısı
Murat Kurtoğlu1679652580 8 Temmuz 2009 Yazar Paylaş 8 Temmuz 2009 Çok temiz bir çalışmaydı....tşk ederim... ben biraz kılım galiba lambalarda çok büyük bir sıkıntı yok ..temizlik yapılınca 1 yıllık tozu ve baskı devresindehi hafif oksitleri spreyle temizleyince eski parkalığına kavuştu ..512 adet led ... malum bir sepet içinde bir kaç çürük elma olucak artık... bunlar değiştirilirse hala kullanılabilir durumda ...satılamaz ise ledleri söküp yani projemde kullanıcam ...200 ytl kadar masrafım olmuştu geçen sene 100 ytl ye vericem ....yoksa parçalanacak ..geri sayım başladı... duyrulur..ha bu arada yeni projede yolda ... Yorum bağlantısı
Misafir 10 Temmuz 2009 Paylaş 10 Temmuz 2009 tşk ederim... ben biraz kılım galiba lambalarda çok büyük bir sıkıntı yok ..temizlik yapılınca 1 yıllık tozu ve baskı devresindehi hafif oksitleri spreyle temizleyince eski parkalığına kavuştu ..512 adet led ... malum bir sepet içinde bir kaç çürük elma olucak artık... bunlar değiştirilirse hala kullanılabilir durumda ...satılamaz ise ledleri söküp yani projemde kullanıcam ...200 ytl kadar masrafım olmuştu geçen sene 100 ytl ye vericem ....yoksa parçalanacak ..geri sayım başladı... duyrulur..ha bu arada yeni projede yolda ...Hayırdır??Kesin far projen fardır senin... Yorum bağlantısı
Murat Kurtoğlu1679652580 10 Temmuz 2009 Yazar Paylaş 10 Temmuz 2009 Hayırdır??Kesin far projen fardır senin... evet far projeside var ama hiç hazırlığım yok şu an... ikinci led stoplar için etüt plan proje hazırlık aşaması bitti ...iş icraata geldi bütçemin ettiği kadar yapıcam artık bişiler ..işte stopların devre şeması ... Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 11 Temmuz 2009 Paylaş 11 Temmuz 2009 Yine güzel bir şey olacağından emin oldum bile... Yorum bağlantısı
Murat Kurtoğlu1679652580 11 Temmuz 2009 Yazar Paylaş 11 Temmuz 2009 Yine güzel bir şey olacağından emin oldum bile... Vala forumdan aldık foruma katkımız olsun ...sanırım devre üzerinde bir kaç değişiklik daha yapıcam ..inşallah beğenisiniz..yorumlarınız bekliyorum.. Yorum bağlantısı
Mustafa Bağseven 11 Temmuz 2009 Paylaş 11 Temmuz 2009 Hayatımda gördügüm en güzel en temiz çalışma ya Yorum bağlantısı
Murat Kurtoğlu1679652580 11 Temmuz 2009 Yazar Paylaş 11 Temmuz 2009 (düzenlendi) Hayatımda gördügüm en güzel en temiz çalışma yaestafurullah bu forumda devede kulak memesiyiz biz ..V.Ş.P yorumun için tşk ederim ... 11 Temmuz 2009 tarihinde taurus72 tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Murat Kurtoğlu1679652580 12 Temmuz 2009 Yazar Paylaş 12 Temmuz 2009 yapacağım devrede voltajı regüle etmek istiyorum alternötörüm 13,8 V lara kadar çıkıyor ..LM78xx kullanılarak birçok devre yapılmış hemen hemen hepsini inceledim ..kafam çok karıştı. her led için bir direnç kullanıcam.ledler HELMET yada piyasa jargonu ile mantar baş dedikleri cinsten..sorunlarım aşağıda yardımcı olursanız çok sevineceğim...şimdiden tşk.ler1-hangi LM78xx kullansam daha iyi olur.2-bağlantıyı ekyleceğim bmp şemadan düzenleyip anlatabilirmisiniz yapacağım stop devresi temel olarak aynı ?3-her kaç lede kadar kullanabilirim ?4-önceki led çalışmamda hem ampul hem role kullanarak arıza lambalarını södürmeyi başardım..rölesiz sadece ampulle arıza lambaları sönmedi..röle kullanmak istemiyorum.. nasıl yapabilirim ? Yorum bağlantısı
Recommended Posts