Selçuk Keleş 28 Temmuz 2009 Paylaş 28 Temmuz 2009 Şyi iş çıkarmışsın. Şeffaf alan da hafif karartılmış olsun ama kenarlar daha koyu olsun bence. Yorum bağlantısı
Murat Kurtoğlu1679652580 28 Temmuz 2009 Yazar Paylaş 28 Temmuz 2009 wuw nefes kesmeden devam..tşk ..devre yapım aşamasında..Şyi iş çıkarmışsın. Şeffaf alan da hafif karartılmış olsun ama kenarlar daha koyu olsun bence.tşk ..hafif bir film olabilir gerçekten içten deneyelim ..bunu dikkate alıcam .. Yorum bağlantısı
Murat Kurtoğlu1679652580 17 Ağustos 2009 Yazar Paylaş 17 Ağustos 2009 çalışmalar devam ediyor...sonuç yakındır.. Yorum bağlantısı
Mustafa Bağseven 18 Ağustos 2009 Paylaş 18 Ağustos 2009 çok temiz olmuş ya.Baskı devre olayını bende ögrendım abi.Proteusda isis ve aresi 1 ayda falan anca ögrendım.Kabloyla ugraşmak sıkıyor.Eline saglık Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 19 Ağustos 2009 Paylaş 19 Ağustos 2009 Evet, çok temiz olmuş.. Bir ara bende uğraşmıştım.. Plaket işaretleniyor, özel bir sıvının içine atılıyor, bu sıvı bakırı eritip, işaretlenen yerler kalıyordu.. Ancak bu kadar temiz çıkmıyordu diye hatırlıyorum.. Tabi buna en az 15-20 yıl olmuştur... Yorum bağlantısı
Murat Kurtoğlu1679652580 19 Ağustos 2009 Yazar Paylaş 19 Ağustos 2009 çok temiz olmuş ya.Baskı devre olayını bende ögrendım abi.Proteusda isis ve aresi 1 ayda falan anca ögrendım.Kabloyla ugraşmak sıkıyor.Eline saglıktşk ler..hepsini ben yapmıyorum zaten elektronikçi arkadaşım sağolsun..Benim gibi deliye katlanıyor işte garip.. Yorum bağlantısı
Murat Kurtoğlu1679652580 19 Ağustos 2009 Yazar Paylaş 19 Ağustos 2009 (düzenlendi) Evet, çok temiz olmuş.. Bir ara bende uğraşmıştım.. Plaket işaretleniyor, özel bir sıvının içine atılıyor, bu sıvı bakırı eritip, işaretlenen yerler kalıyordu.. Ancak bu kadar temiz çıkmıyordu diye hatırlıyorum.. Tabi buna en az 15-20 yıl olmuştur...çok tşk ederim. elle asetat kalemle felan yapılırsa pek sonuç vermiyor ...Kalın bakırlı epoxy pertiktans (su dayanıklı ve oksitlenmeye karşı) kullandık..serigrafi ile mükemmel oluyor ..ama en pratiği lazer baskı..özel sıvı dediğin içinde hidroklorik asit perhidrol kullanılan bir tür kimyasal..çalışmalarım devam ediyor..dirençler ,arıza lambası için devre,voltaj reğülasyonu ,soketler ve stop içine yerleşim için dizayn çalışmalarımız teorikte bitti akşamları vakit buldukça pratiğe döküyoruz..gelişmeleri yaptıkça eklerim.. 19 Ağustos 2009 tarihinde taurus72 tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Mustafa Bağseven 20 Ağustos 2009 Paylaş 20 Ağustos 2009 Abi epoksi pertinaks şu şeffaf olan pertinaks sanırım.normal pertinaksla arasında ne kadar fiyat farkı var Yorum bağlantısı
Murat Kurtoğlu1679652580 21 Ağustos 2009 Yazar Paylaş 21 Ağustos 2009 Abi epoksi pertinaks şu şeffaf olan pertinaks sanırım.normal pertinaksla arasında ne kadar fiyat farkı varpek şeffaf değil 3mm kadar kalınlığı var ..epoxy denilen sey fiberglass uygulamalarında kullanılan reçineye benzer çok sağlam bir malzeme ..üstündeki bakır daha kalın..normal pertiktanstan daha çok suya ve kırılmaya mukavvim..fiyatı standart olandan biraz daha pahalı haliyle ama uçuk değil ben yarım metrekare kadar olanını 25 ytl ye filan almıştım...sert olduğu için ledler için delik delerken minik matkap uçlarından baya harcadım .. Yorum bağlantısı
Murat Kurtoğlu1679652580 26 Eylül 2009 Yazar Paylaş 26 Eylül 2009 parça bekler duruma geçtik ama devre mükemmel çalışıyor ... Yorum bağlantısı
Mustafa Bağseven 27 Eylül 2009 Paylaş 27 Eylül 2009 Süper olmuş abi.Nasıl bir parça bekliyorsun?Bu arada arıza lambasını söndürmek için bu sefer nasıl bir devre kurdunuz? Yorum bağlantısı
Murat Kurtoğlu1679652580 27 Eylül 2009 Yazar Paylaş 27 Eylül 2009 Süper olmuş abi.Nasıl bir parça bekliyorsun?Bu arada arıza lambasını söndürmek için bu sefer nasıl bir devre kurdunuz?Teşekkür ederim..Stop ve Sis ledleri için reflektör lens sipariş ettim ,stop içi devrenin cama olan mesafe ayarında hata yapmamak için reflektörlerin montajından sonra toparlıycaz..Biliyorsun bu aynı araca ikinci led çalışmam ..Devre iki katlı resimde görüldüğü gibi ..Orjinal stop soketini bozmak istemedim yaptığım stop tak çalıştır olucak ,arıza lambasıda yanmıycak , ileride sıkıntı olursa hemen üç vida bir soketle stop lambalarımın orjinalini takmam 10 dk mı alıcak ayrıca tesisatıda yaralamış olucaz ...ikinci katta LM7812 ler+dirençler(arıza lambaları için) +soğutucuları+stop içi ile devre arası ara soket(montaj ve bakım kolay olsun) var ...olası ısınma ihtimaline karşın led lerin olduğu karta ve stop lambası kendi gövdesine zarar vermesin diye tasarladık .. Yorum bağlantısı
Mustafa Bağseven 27 Eylül 2009 Paylaş 27 Eylül 2009 (düzenlendi) Abi ben o lensten konyada buldum bi tane deneme amacıyla aldım.Tanesi 1,5 YTL.Şapka gibi.Her ledin kafasına giydirip yapıştırıyorsun ancak fluks ledin kafasına girmiyor.Bi de onların bir kaç çeşidi var.Tam emin degilim ama o lens sanki bana ışıgın dagılmasını engelliyor gibi geldi.Atıyorum led 120 derecelik bi alana yayılıyorsa onu 45 dereceye falan düşürüyor öyle tahmin ediyorum2.si devrenın çıktısını lazer yazıcıdan mı aldınız abi?Ben fotokopicilerde çektiriyorum idare edecek kadar işimi görüyor ama bazen yollar çıkmıyor.Şllallah dedim.Lazer yazıcı alcam.Çıkmayan yerlerı kalemle tamamlıyorum fakat az da olsa simetri bozuluyor.SEnın plakette yollar çok düzgün ve hasarsız çıkmış 27 Eylül 2009 tarihinde mandalina_ tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Murat Kurtoğlu1679652580 27 Eylül 2009 Yazar Paylaş 27 Eylül 2009 (düzenlendi) Abi ben o lensten konyada buldum bi tane deneme amacıyla aldım.Tanesi 1,5 YTL.Şapka gibi.Her ledin kafasına giydirip yapıştırıyorsun ancak fluks ledin kafasına girmiyor.Bi de onların bir kaç çeşidi var.Tam emin degilim ama o lens sanki bana ışıgın dagılmasını engelliyor gibi geldi.Atıyorum led 120 derecelik bi alana yayılıyorsa onu 45 dereceye falan düşürüyor öyle tahmin ediyorumlenslerden var doğru ve 1w pover ledler için imal edilmişler ama pover ledlerin ısınma sorunu var fiyatlarıda helmet lere göre yüksek ..bir çok çeşidini denedim ...fotosunu eklediğin dahil birçoğu ışığı dağıtıyor gibi geldi bana ..içlerinden bi tanesi hoşuma gitti ama hiç bir yerde devamını bulamadım ..malesef getirtilecek..2.si devrenın çıktısını lazer yazıcıdan mı aldınız abi?Ben fotokopicilerde çektiriyorum idare edecek kadar işimi görüyor ama bazen yollar çıkmıyor.İllallah dedim.Lazer yazıcı alcam.Çıkmayan yerlerı kalemle tamamlıyorum fakat az da olsa simetri bozuluyor.SEnın plakette yollar çok düzgün ve hasarsız çıkmışfotokopi yaptırırken ayarları yükselt kuse kağıda çıktı al ..bizimkiler lazer yazıcıdan alındı nadiren sorun çıkıyor .. 27 Eylül 2009 tarihinde taurus72 tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Murat Kurtoğlu1679652580 4 Ekim 2009 Yazar Paylaş 4 Ekim 2009 (düzenlendi) parçalarım geldi nihayet..ama şefaf istediğim reflektörler yerine buğulu tip yollamışlar diğerinden kalmamış ama yine de montaja devam ettik ..yukarıdaki lambaları test olarak yaktığımız zaman çektiğim fotolar ..artık gövde montajına geçicez ...2-3 hafta şehir dışındayım hafta sonları eve gelicem yetirşirse haftaya takarım artık... 4 Ekim 2009 tarihinde taurus72 tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Mustafa Bağseven 4 Ekim 2009 Paylaş 4 Ekim 2009 Abi begendım.Eline emegine saglık.Zaten özellikle senın çalışmalarından yola çıkarak önce baskı devre olayını ögrendıgım gibi şimdide pic kullanarak animasyonlu led çalışmalarına yöneldim.Bir de bu lensleri taktıgında ışık farkettimi abi?Lensli ve lenssiz hali arasında çok fark varmı Yorum bağlantısı
Murat Kurtoğlu1679652580 10 Ekim 2009 Yazar Paylaş 10 Ekim 2009 (düzenlendi) Abi begendım.Eline emegine saglık.Zaten özellikle senın çalışmalarından yola çıkarak önce baskı devre olayını ögrendıgım gibi şimdide pic kullanarak animasyonlu led çalışmalarına yöneldim.Bir de bu lensleri taktıgında ışık farkettimi abi?Lensli ve lenssiz hali arasında çok fark varmıTşk ederim..yeni çalışmalarını bekliyor ve takip ediyorum ..Lensli ve lenssiz olarak şunları söyleyebilirim Işık gücü arttımı eksildimi bi yorum yapamıycam pek fark göremedim gözle..ama görsellik açısından güzel oluyor ..tek başına led levhalar sanki reklam yada işaret tabelası gibi duruyor ..resimlerde görünmüyor ama son resimde küçük plastik halkalar kullandım... yandığı sırada diğer yanmayan ledlerde yansıma oluşturuyordu ..böylece bunun önüne geçtim ... 10 Ekim 2009 tarihinde taurus72 tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Murat Kurtoğlu1679652580 25 Ekim 2009 Yazar Paylaş 25 Ekim 2009 Son halini merakla bekliyorum abi3 haftadır yoktum Ankaradaydım ..Çalışmalar kaldığı yerden devam edicek.. Yorum bağlantısı
Murat Kurtoğlu1679652580 28 Ekim 2009 Yazar Paylaş 28 Ekim 2009 Yarın aracın üstüne takıp test edicez ...geriye izolasyon ve makyaj işleri kalıcak .... Yorum bağlantısı
Mustafa Bağseven 29 Ekim 2009 Paylaş 29 Ekim 2009 Murat abi merakla bekliyorum.Bir sorum daha olcak.Ben baskı devreyi bilgisayarda çıkartıyorum.Sonra Rampalı çarşıda nöbetçi fotokopi isminde bi yer var.Ordan kuşe kagıdına çıkartıp plakete geçiriyorum.Yüzde 10 falan kayıpla devre plakete geçiyor.Çıkmayan yollar ise asetatlı kalemle tamamlıyorum.Yalnız ledleri yerleştirdigim zaman milimetrik kaymalar oluyor.Mesela 2 sıra led yapıyorum.ÜSt ve alt sıra arasındaki mesafe bazı yerlerde bozuluyor.Oysa delikli plaket kullansam ledler ip gibi yerleşiyor.Aynı sorunu hiç yaşadın mı?Sebebide sanırım delme yaparken matkapın ucunu tam dik tutamadıgımdan oluyor.Bi de şunu farkettim:Ledlerin girecegi bacakların yerleri tamamen bakır olursa matkap kayma yapıyor.O nedenle areste padlerin içini bundan sonraki çalışmalarımda genişletcem. Yorum bağlantısı
Murat Kurtoğlu1679652580 29 Ekim 2009 Yazar Paylaş 29 Ekim 2009 Murat abi merakla bekliyorum.Bir sorum daha olcak.Ben baskı devreyi bilgisayarda çıkartıyorum.Sonra Rampalı çarşıda nöbetçi fotokopi isminde bi yer var.Ordan kuşe kagıdına çıkartıp plakete geçiriyorum.Yüzde 10 falan kayıpla devre plakete geçiyor.Çıkmayan yollar ise asetatlı kalemle tamamlıyorum.Yalnız ledleri yerleştirdigim zaman milimetrik kaymalar oluyor.Mesela 2 sıra led yapıyorum.ÜSt ve alt sıra arasındaki mesafe bazı yerlerde bozuluyor.Oysa delikli plaket kullansam ledler ip gibi yerleşiyor.Aynı sorunu hiç yaşadın mı?Sebebide sanırım delme yaparken matkapın ucunu tam dik tutamadıgımdan oluyor.Bi de şunu farkettim:Ledlerin girecegi bacakların yerleri tamamen bakır olursa matkap kayma yapıyor.O nedenle areste padlerin içini bundan sonraki çalışmalarımda genişletcem.normaldir...ama sen areste gritleri (noktalar) kullanaraktam hizalamıyormuşsun gibi geldi..istersen bikontrol et Yorum bağlantısı
Murat Kurtoğlu1679652580 8 Kasım 2009 Yazar Paylaş 8 Kasım 2009 Yarın aracın üstüne takıp test edicez ...geriye izolasyon ve makyaj işleri kalıcak ....test işine dün başlayabildik..dünden beri stoplar aracın üstünde takılı..bi sıkıntı yok şimdilik.. Yorum bağlantısı
Hüseyin Matur 8 Kasım 2009 Paylaş 8 Kasım 2009 Araç üstündeki fotolarına bakak isterdim..!! Yorum bağlantısı
Recommended Posts