İçeriğe Yönlendir

Tempra SX AK arka stop modifiyesi

Murat Kurtoğlu1679652580

Recommended Posts

Murat Kurtoğlu1679652580
Araç üstündeki fotolarına bakak isterdim..!!

vala önceki gün yağmurluydu araba leş gibi ayrıca boya işi bitmedi ama alel acele bitane resim koyuyorum gece çok daha güzel ama telefonla net resim alamadım.belki daha sonra...

dsc05057u.jpg

Yorum bağlantısı
Murat Kurtoğlu1679652580

cepten çektiğim video ama görüntü gerçekte olduğu kadar güzel ve doğal değil idare eder işte ...

Yorum bağlantısı
Nihat Can Güven

cepten çektiğim video ama görüntü gerçekte olduğu kadar güzel ve doğal değil idare eder işte ...

Emeginize ve elinize sağlık ;) çok emek verilmiş resimlerden hepsi belli oluyor affınıza sığınarak kendi fikrimi söylemek istiyorum

orta kısmı biraz daha sade yapsaydınız bence daha güzel olurdu Hepsi birden yanınca biraz karmaşa olmuş gibi görünüyor ama

gerçektede görmek lazım iyi günlerde kazasız bealsız kullanın

Yorum bağlantısı
Hüseyin Matur

Güzel olmuş bayağı emek var sonuçta. Bende 1 haftaya kadar led stoba geçeceğim. Bakalım hayırlısı...

Yorum bağlantısı
Murat Kurtoğlu1679652580
Emeginize ve elinize sağlık :good1: çok emek verilmiş resimlerden hepsi belli oluyor affınıza sığınarak kendi fikrimi söylemek istiyorum orta kısmı biraz daha sade yapsaydınız bence daha güzel olurdu Hepsi birden yanınca biraz karmaşa olmuş gibi görünüyor ama gerçektede görmek lazım iyi günlerde kazasız bealsız kullanın
teşekkür ederim arkadaşım ..Estağfurullah her görüşe açığım ...ama şunu söylermek isterim karmaşık gibi görünsede gece/gündüz farketmez yanınca hiç karmaşa kalmıyor ...tekrar belirteyim fotolar ve video gerçekte olduğu kadar doğal bir görünümü yansıtmıyor 2 kat daha canlı ve daha parlaktır siyahlarda da daha siyah ..
Güzel olmuş bayağı emek var sonuçta. Bende 1 haftaya kadar led stoba geçeceğim. Bakalım hayırlısı...
teşşekkürler ederim..çok uykusuz geceler geçti aşağı yukarı tasarlayıp yapması 3 ayımı aldı ...özellikle camlar 1 ayımı aldı (30 gün ) 2 stop için 4 metre kare flexiglass harcadım bir sürü deneme yaptım çok kalleş bir malzeme ...Bana destek olan arkadaşlarıma ve bütün dostlarıma buradan teşekkür ederim ..hepsi benim eserim değil...tıkandığımda Fikir veren yol gösteren bir çok arkadaşıma ve bu foruma çok teşekkürler..
Yorum bağlantısı
Mustafa Bağseven

Abi eline saglık ben çok begendim valla.

Pleksiglass konusunda problem yaşıcagını bilseydim yardımcı olurdum.Çok tecrübe edindim pleksiyle.Onun bi sürü çeşidi var.Ben en uygun olanı sonunda buldum.O kadar pleksi harcamana gerek kalmazdı

Yorum bağlantısı
Murat Kurtoğlu1679652580
Abi eline saglık ben çok begendim valla.

Pleksiglass konusunda problem yaşıcagını bilseydim yardımcı olurdum.Çok tecrübe edindim pleksiyle.Onun bi sürü çeşidi var.Ben en uygun olanı sonunda buldum.O kadar pleksi harcamana gerek kalmazdı

Tşk ederim..Beğenmene sevindim..Flexiglass ile stop camını el yapımı komplesini yapacak babayiğidi Türkiye sınırlarında bulamadım ...bende baya uğraştım yaptım ama gıcık biriyim heralde hoşuma gitmedi ...Menbağına gidip aldım her çeşidini gördüm...Ordaki imalatçı bile "abi elle imkansız dedi"...Ama stobun kalıbını alıp fırında filexiyi ısıtıp flexi camı kalıba soktum ama conta oturma yüzeyleri meydana getirmek çok sabır ve işçlik gerektiriyordu vaz geçtim...edison ampulu yakmanın bir yolunu bulurken bunun yanında yakamamanında yüzküsür yolunu bulmuş...

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Murat Kurtoğlu1679652580

bir kaç resim daha ekleyeyim..

gece parklar yanarken..

dsc05058kx.jpg

kaportanın direklerindeki siyah kısımlar gibi aynı efektle kırmızı yerler fırında boyandı...

dsc05062p.jpg

dsc05063b.jpg

dsc05064m.jpg

bakalım üstünde nasıl durucak...

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Mustafa Bağseven
(düzenlendi)

Bu arada senın bu çalışmandan esinlenerek lazer yazıcı aldım perşembe günü.Baskı devrelerimde yüzde 1 den daha az kayıpla devre tasarımı yapıyorum.Teşekkürler.

tarihinde mandalina_ tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
  • 3 hafta sonra...
Murat Kurtoğlu1679652580
(düzenlendi)
Bu arada senın bu çalışmandan esinlenerek lazer yazıcı aldım perşembe günü.Baskı devrelerimde yüzde 1 den daha az kayıpla devre tasarımı yapıyorum.Teşekkürler.

Faydalı olmasına sevindim...hayırlı olsun kolay gelsin ...

tarihinde taurus72 tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
  • 7 ay sonra...
Murat Kurtoğlu1679652580
(düzenlendi)

stop camına siyah film çekildi.. yeni fotolar eklendi...

dscf1403.jpg

dscf1404g.jpg

dscf0935w.jpg

dscf0924.jpg

tarihinde Murat Kurto?lu tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Oktay Toker

çok güzel durmuş ışık daha iyi olmuş.eline saglık.

lazer almışken dpi yüksek olanı seçmek iyi olur daha keskin hat veriyor inceciz dar çizgileri bile tertemiz veriyor.

Yorum bağlantısı
Murat Kurtoğlu1679652580
çok güzel durmuş ışık daha iyi olmuş.eline saglık.

lazer almışken dpi yüksek olanı seçmek iyi olur daha keskin hat veriyor inceciz dar çizgileri bile tertemiz veriyor.

tşk ederim Oktay bey sıkı takipçinizim ..stopları epey oldu yapalı ...sadece içten camlara en açığından film çektim paylaşayım dedim.. lazeri dediğiniz gibi en yüksek dpi ve katitede bastırıyoruz

Yorum bağlantısı
Murat Kurtoğlu1679652580
Murat abi baskı devreleri yıldırım elektronikte mi yaptırdın?

hayır bir arkadaşım yardımcı oldu..

Yorum bağlantısı
Kamil Önal
(düzenlendi)

merhaba arkadasım butun yazıları okudum ama anlıyamadım benimde 2000 i e tepram var bende stop yapmayı istiyorum geri lambasını yakıpda bir fot. yayınlarmısın letleri yansıtıcı kasayı nerden aldın letler bende resimdekilerin uzerine alt kasayı yapmayı dusunuyordum bana tam yaptıklarını yazarmısın benim bilgim cok yok bayramdan sonra bende baslıyacagım yardımını bekliyorum.

Evet bu hazır mercek sorununu nasıl yapmış arkadaş

post-4422-1281540283_thumb.jpg

tarihinde Kamil tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Murat Kurtoğlu1679652580
merhaba arkadasım butun yazıları okudum ama anlıyamadım benimde 2000 i e tepram var bende stop yapmayı istiyorum geri lambasını yakıpda bir fot. yayınlarmısın letleri yansıtıcı kasayı nerden aldın letler bende resimdekilerin uzerine alt kasayı yapmayı dusunuyordum bana tam yaptıklarını yazarmısın benim bilgim cok yok bayramdan sonra bende baslıyacagım yardımını bekliyorum.Evet bu hazır mercek sorununu nasıl yapmış arkadaş
mesajınızı daha önce yanıtladım ..ama her nedense forum yazılımı hem benim hem sizin mesajınızı sildi...geri vites yanarken fotoğraf çekemiyorum .. ışığın kuvveti yüzünden makinanın diyaframının kapanmasına neden oluyor .. kapkara kalitesiz bir foto ortaya çıkıyor ...ledleri yansıtıcı kasa derken neyi kast ettiğinizi anlamadım ...kastınız mercekler ise led ile uğraşan elektronik yada elektrik malzemesi satan yerlerden temin edebilirsiniz ...stop lambasının içini reflektörleri boşalttım bir karton kesip şablon kestim ..şablona uygun baskı devresi çizilip çıkarıldı..sonra bir dışa gelen yüzü mat siyah folyo ile kaplandı..devre elemanları ve ledler lehimlendi ..folyo üzerindeki ledere mercekler yapıştırıldı ..stop içine ve devreye bir kablolu soket ilave ettik böylece stop içine montaj kolaylaştı ...stop içinde dört adet uzun civatayı arkadan öne doğru somunlayarak sabitledim ..kenarlara denk gelicek şekilde tasarladığım bu uzun vidalar için baskı devresi üzerinde delikler açıldı ..uzun vidalara birer somun takıldı ardından devre üstüne bir somun daha atıldı ...stop içinde ki devrenin yüksekliğide bu şekilde ayarlanabilir oldu ..camlar ise tam bir yılan hikayesi..muhtelif cam imalatcılarına yaptırdığım camların her biri fiyasko oldu ...hiç birini beğenmedim ... camların stop içine oturan conta yüzeylerini hiç biri beceremedi ..zira contalar oturmaz ise içine su alıcaktı..bende orjinal stop camını CNC frezede içlerini traşlatırdım ..aynı ölçüde polikarbon camdan yine CNC frezde kestirip içine oturttum ..yapıştırmak bile 1 günümü aldı ... sonra kırmızı kalan orjinal stop cam kısımları polikarbonu maskeleyerek içten ve dıştan siyah mat boya ile fırında boyacıya boyattım ..bu süreç 1,5 aydan uzun sürdü ..stobu geçen yıldan beri kullanıyorum ..hiçbir sorun yaşamıyorum ..bu yıl bir değişiklik olsun dedim ve polikarbon kısımları içten en açık renkte cam filmi ile kapladım ...kolay gelsin ...
kamil bey resimdeki mercek hazırmı elde birleştirilmiş halimi bunu drekmen stop içersine monte edemiyormusunuz?
fotoğraftaki sanırım mercekten çok reflektöre benziyor ...çin malı ledli elfenerinde görmüştüm galiba...ayrıca satılırmı bilmiyorum ..
Yorum bağlantısı
Kamil Önal
mesajınızı daha önce yanıtladım ..ama her nedense forum yazılımı hem benim hem sizin mesajınızı sildi...geri vites yanarken fotoğraf çekemiyorum .. ışığın kuvveti yüzünden makinanın diyaframının kapanmasına neden oluyor .. kapkara kalitesiz bir foto ortaya çıkıyor ...ledleri yansıtıcı kasa derken neyi kast ettiğinizi anlamadım ...kastınız mercekler ise led ile uğraşan elektronik yada elektrik malzemesi satan yerlerden temin edebilirsiniz ...stop lambasının içini reflektörleri boşalttım bir karton kesip şablon kestim ..şablona uygun baskı devresi çizilip çıkarıldı..sonra bir dışa gelen yüzü mat siyah folyo ile kaplandı..devre elemanları ve ledler lehimlendi ..folyo üzerindeki ledere mercekler yapıştırıldı ..stop içine ve devreye bir kablolu soket ilave ettik böylece stop içine montaj kolaylaştı ...stop içinde dört adet uzun civatayı arkadan öne doğru somunlayarak sabitledim ..kenarlara denk gelicek şekilde tasarladığım bu uzun vidalar için baskı devresi üzerinde delikler açıldı ..uzun vidalara birer somun takıldı ardından devre üstüne bir somun daha atıldı ...stop içinde ki devrenin yüksekliğide bu şekilde ayarlanabilir oldu ..camlar ise tam bir yılan hikayesi..muhtelif cam imalatcılarına yaptırdığım camların her biri fiyasko oldu ...hiç birini beğenmedim ... camların stop içine oturan conta yüzeylerini hiç biri beceremedi ..zira contalar oturmaz ise içine su alıcaktı..bende orjinal stop camını CNC frezede içlerini traşlatırdım ..aynı ölçüde polikarbon camdan yine CNC frezde kestirip içine oturttum ..yapıştırmak bile 1 günümü aldı ... sonra kırmızı kalan orjinal stop cam kısımları polikarbonu maskeleyerek içten ve dıştan siyah mat boya ile fırında boyacıya boyattım ..bu süreç 1,5 aydan uzun sürdü ..stobu geçen yıldan beri kullanıyorum ..hiçbir sorun yaşamıyorum ..bu yıl bir değişiklik olsun dedim ve polikarbon kısımları içten en açık renkte cam filmi ile kapladım ...kolay gelsin ...fotoğraftaki sanırım mercekten çok reflektöre benziyor ...çin malı ledli elfenerinde görmüştüm galiba...ayrıca satılırmı bilmiyorum ..

dıs kasayı anladım buradan da anlamıstım peki sinyal geri lambası park belirgin duruyor ama su stoplardaki sisleri iptalmi ettin. benim aradıgımda percekler letleri güclerdirmek icin mercek mi kulandın nereden temin ettin başka ne projelerin var araba uzerinde iç dizeynın rekleride degişiyormuş ön farlarda ne yaptın ön sinyaller de cok kotu duruyor yaptıklarını paylaşırsan sevinirim

Yorum bağlantısı
Murat Kurtoğlu1679652580
dıs kasayı anladım buradan da anlamıstım peki sinyal geri lambası park belirgin duruyor ama su stoplardaki sisleri iptalmi ettin. benim aradıgımda percekler letleri güclerdirmek icin mercek mi kulandın nereden temin ettin başka ne projelerin var araba uzerinde iç dizeynın rekleride degişiyormuş ön farlarda ne yaptın ön sinyaller de cok kotu duruyor yaptıklarını paylaşırsan sevinirim

sisler iptal değil ..üst ve alttaki 4 sıra mercekli fren ledlerinden alttaki 2 sırayı sislere bağladım ...

fren ledlerine mercek taktım dağılan ışığı yoğunlaştırıyor güzel görünüm yanında çok dikkat çektiğinden arkadan gelen sürücünün dikkatinden kaçmıyor.. mercekler için yukarıdada dediğim gibi led satan elektrik yada elektronikçilerde var ..olmasa bile ne istersen getirtirler sanırım .. araç içinde tavan lambalarını değiştirdim ..bağaj lambalarını değiştirdim .. ..bi ara burada paylaşırım .. kilometre saatine hiç dokunmadım zira zaten teknoloji harikası extra bir şeye gerek yok bence ..ön farlar için planım var ama bunun için zaman ve para durumum şu ara müsait değil..seri halde doğan-şahin stobunu komple sıfırdan yapıp satmayı düşünüyorum ..çalışmalarım sürüyor ..

Yorum bağlantısı
Mustafa Bağseven
(düzenlendi)

Murat abi kestigin karton şablonu tarayıcıda taratıp bilgisayara atıp ordan arese mi attın?Ben genelde öyle yapıyorum.Bazen iş büyüyor.Coreldraw programı kullanıyorum.

tarihinde Mustafa Ba?seven tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Murat Kurtoğlu1679652580
Murat abi kestigin karton şablonu tarayıcıda taratıp bilgisayara atıp ordan arese mi attın?Ben genelde öyle yapıyorum.Bazen iş büyüyor.Coreldraw programı kullanıyorum.

taratıp felan pek uğraşmadım .teknik resmi iyi çizerim o yüzden kartonu bir A4 e koyup kenarlarından A4 üzerine çizdim ..sonra A4 üzerindeki çizgileri kumpas ve milimetrik cetvel kullanarak koordinatlarını çıkardım ....aynı koordinatları bilgisayarda işaretleyip çizdim ve baskı devresinin sınırlarını oluşturdum ....dediğin gibi jpeg yada bitmap uzantılı dosyaları fazla kurcalarsan boyut karamaşası yaşaya bilirsin ..ama illa taratıp yapıcam diyorsan her değişiklikten sonra bir çıktı alıp çalışacağın alanda kontrol edebilirsin bence ..

Yorum bağlantısı
Kamil Önal
sisler iptal değil ..üst ve alttaki 4 sıra mercekli fren ledlerinden alttaki 2 sırayı sislere bağladım ...

fren ledlerine mercek taktım dağılan ışığı yoğunlaştırıyor güzel görünüm yanında çok dikkat çektiğinden arkadan gelen sürücünün dikkatinden kaçmıyor.. mercekler için yukarıdada dediğim gibi led satan elektrik yada elektronikçilerde var ..olmasa bile ne istersen getirtirler sanırım .. araç içinde tavan lambalarını değiştirdim ..bağaj lambalarını değiştirdim .. ..bi ara burada paylaşırım .. kilometre saatine hiç dokunmadım zira zaten teknoloji harikası extra bir şeye gerek yok bence ..ön farlar için planım var ama bunun için zaman ve para durumum şu ara müsait değil..seri halde doğan-şahin stobunu komple sıfırdan yapıp satmayı düşünüyorum ..çalışmalarım sürüyor ..

geri lambaların nasıl yaptın duz letten yaptım ben senin ki gibi fotograf makınasını falan kastırmıyor hatta arkamı hiç işitmıyor youtube acmıyor

Yorum bağlantısı
Mustafa Bağseven
taratıp felan pek uğraşmadım .teknik resmi iyi çizerim o yüzden kartonu bir A4 e koyup kenarlarından A4 üzerine çizdim ..sonra A4 üzerindeki çizgileri kumpas ve milimetrik cetvel kullanarak koordinatlarını çıkardım ....aynı koordinatları bilgisayarda işaretleyip çizdim ve baskı devresinin sınırlarını oluşturdum ....dediğin gibi jpeg yada bitmap uzantılı dosyaları fazla kurcalarsan boyut karamaşası yaşaya bilirsin ..ama illa taratıp yapıcam diyorsan her değişiklikten sonra bir çıktı alıp çalışacağın alanda kontrol edebilirsin bence ..

Benım resmim senınkı kadar iyi degil:)

Ben taratıp arese DXF olarak atıyorum.Tamamen aynısı çıkıyor.Jpeg yada bitmapda ise boyut bozuluyor.

Yorum bağlantısı
Murat Kurtoğlu1679652580
geri lambaların nasıl yaptın duz letten yaptım ben senin ki gibi fotograf makınasını falan kastırmıyor hatta arkamı hiç işitmıyor youtube acmıyor
mantar ledden başkasını kullanmadım .. çok memnunum ...fluxların ışığı iyi olabilir ama dört bacaklı olması ve ebatları işçiliği zorlaştırıyor. ilk projemde kullandım ..yarısına yakını kısa sürede patladı..regüle kulanmamam ve 4 lü seriler halinde bağlanması ömürlerin kısa olmasına sebeb olmuş olabilir ama fluxlardan soğudum bi kere ...mantarlar çok iyi 90 derecelik açı yapanlardan kaliteli olanlardan al ..memnun kalıcaksın ...cıplak gözle bile bakmak cesaret ister..
Benım resmim senınkı kadar iyi degil:)Ben taratıp arese DXF olarak atıyorum.Tamamen aynısı çıkıyor.Jpeg yada bitmapda ise boyut bozuluyor.
memnun kaldıktan sonra sorun yok ..ha gelin ayşe ha ayşe gelin ..tarayıcı şart tabi o esnada ...
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...