Serdar Güngör1679652572 10 Eylül 2008 Paylaş 10 Eylül 2008 aracıma yeni aldığım junyan marka mercekli farlarım...normal h7 osram ampul takılı..xenon daha sonra...bana sağ farın ışığı biraz aşşağıda gibi geldi.bide bu farlara angel halka takabilirmiyiz? Yorum bağlantısı
Barış Günay 10 Eylül 2008 Paylaş 10 Eylül 2008 bence xenondan ve angeldan, önce mercekleri değiştirin Yorum bağlantısı
Serdar Güngör1679652572 10 Eylül 2008 Yazar Paylaş 10 Eylül 2008 mercekler valeo değil ama ben şu anki aydınlatmasından memnunum...merceklerde de ayarlama yapabiliyormuyuz? sadece sağ taraf biraz aşağıda gösteriyor... Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 10 Eylül 2008 Paylaş 10 Eylül 2008 Farın arkasında ayarlama vidaları oluyor onlarla seviyesini ayarlayabilirsin. Angel taktırmak ta mümkün sanayilerdeki farcı ya da stopçular farı açarak yapıyorlar. Yorum bağlantısı
Barış Günay 10 Eylül 2008 Paylaş 10 Eylül 2008 (düzenlendi) mercekler valeo değil ama ben şu anki aydınlatmasından memnunum...bu aydınlatmadan memnunsun yani ??iyi ne diim, tebrikler 10 Eylül 2008 tarihinde gsray4ever tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 10 Eylül 2008 Paylaş 10 Eylül 2008 bu aydınlatmadan memnunsun yani ??iyi ne diim, tebriklerTipik uzakdoğu merceğinin ışık deseni, kısa mı uzun mu belli değil Yorum bağlantısı
Serdar Güngör1679652572 10 Eylül 2008 Yazar Paylaş 10 Eylül 2008 bence xenondan ve angeldan, önce mercekleri değiştirinsenin aracında var galiba mercek ilk onu söylediğine göre...bu aydınlatmadan memnunsun yani ??iyi ne diim, tebriklerönceki hali daha kötü idi.sanırım resimdende fark ediyor tam çıkmamış...Tipik uzakdoğu merceğinin ışık deseni, kısa mı uzun mu belli değil bunlar kısalar..ilerde xenon takacağım o zaman daha iyi olur sanırım... Yorum bağlantısı
Serdar Güngör1679652572 10 Eylül 2008 Yazar Paylaş 10 Eylül 2008 valeo h7 mercek taksak o 76 mm, benim mercekler 64 mm.. selçuk bey siz ne önerirsiniz? Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 10 Eylül 2008 Paylaş 10 Eylül 2008 (düzenlendi) bence xenondan ve angeldan, önce mercekleri değiştirin+1Bir örnek.. 10 Eylül 2008 tarihinde Mehmet Ozyurek tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 10 Eylül 2008 Paylaş 10 Eylül 2008 Halojen mercekler büyük olabiliyor, valeo d2s belki de hella bi-xenon sığacaktır oraya, ölçmek lazım içeriden. Halojen mercekten iyi performans alınamıyor d2s mercek kullanman lazım. Yorum bağlantısı
Barış Günay 11 Eylül 2008 Paylaş 11 Eylül 2008 senin aracında var galiba mercek ilk onu söylediğine göre...ne yazikki yokkeşke olsa (: Yorum bağlantısı
Serdar Güngör1679652572 11 Eylül 2008 Yazar Paylaş 11 Eylül 2008 (düzenlendi) +1Bir örnek.. xenon ampulunde etkisi çok.bende xenon takınca mercekleri değiştirmeden bile çok etkisi olacağına eminim.önceki farlarımdan daha net bi görüntü var ama tabiki mercek değişse iyi olur burada (bitlis) ancak ampul değiştirebiliyorlar farı sök oraya içindeki merceği değiştir desem apışıp kalır.. artık böyle kullanmak zorundayım yada izinde ankarada olacam orda bi yer bulursam değiştirecek değiştirebilirim...bu arada siteden yapabilecek biri varsa ö.m den ulaşabilir... 11 Eylül 2008 tarihinde efebora tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Ahmet Kasapoğlu 11 Eylül 2008 Paylaş 11 Eylül 2008 bunu söylediğim için üzgünüm ama sandığınız gibi xenon takınca aydınlatma biraz daha düzelmeyecek aksine biraz daha kötü hale gelicektir.benimde tavsiyem mercek değişimidir. sitede bütün merceklerin detaylı ölçülerini bulabilirsiniz. valeo d2s mercek olucaktır. hatta ufak işçilikle valeo h7 merceklerinde takılabiliceğini düşünüyorum. Yorum bağlantısı
Serdar Güngör1679652572 12 Eylül 2008 Yazar Paylaş 12 Eylül 2008 bunu söylediğim için üzgünüm ama sandığınız gibi xenon takınca aydınlatma biraz daha düzelmeyecek aksine biraz daha kötü hale gelicektir.benimde tavsiyem mercek değişimidir. sitede bütün merceklerin detaylı ölçülerini bulabilirsiniz. valeo d2s mercek olucaktır. hatta ufak işçilikle valeo h7 merceklerinde takılabiliceğini düşünüyorum.bende isterim mercek değişsin amam benim burada yaptırma imkanım yok ayrıca angel halkada istiyorum... siteden birisi yardımcı olura sevinirim.... Yorum bağlantısı
Özgür Kuzu 31 Aralık 2008 Paylaş 31 Aralık 2008 aracıma yeni aldığım junyan marka mercekli farlarım...normal h7 osram ampul takılı..xenon daha sonra...bana sağ farın ışığı biraz aşşağıda gibi geldi.bide bu farlara angel halka takabilirmiyiz?keşke farları almayıp kendi farına böyle bi uygulama yapsaydın bence hem maliyetten hemde uzakdoğu merceklerinden cok daha güzel bi ışık deseni olurdu ve angel ları daha rahat yerleştirebilirdin Yorum bağlantısı
Cihan Asi 22 Haziran 2009 Paylaş 22 Haziran 2009 arkadaslar aracım bmw e36 318i farlarım orjinal hella angel eye standart farlardan degil yanihalojen ampullerın aydınlatmasından memnun olmadıgım ıcın 8000k h7 eagle eye dıye bı xenon kıt aldım taktrdımama sankı eskısınden daha kotu oldu gıbı sımdı xenon ılanlarına bakıyorum bazı yerlerde 55watt gucunde xenonları goruyorum bendekı 35wattsımdı xenonda 35 ve 55 watta arasında aydınlatmada fark varmıdır ve bu ıkı kıt arasındakı guc farkı neyın farkıdır6000k da denedım yıne aynı kötü aydınlatma yanı sadece ampullerı degıstırdım yıne aynıacaba benım kıtmı cok kalıtesız yada 35 watt oldugundanmı boyle oluyorne yapmalıyım Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 22 Haziran 2009 Paylaş 22 Haziran 2009 Keşke bir duvar resmi yükleseydinizde baksaydık...ampülden yada kitten kaynaklanmıyordur... 35 watt ile 55 watt arasında ışık farkı yoktur.. 55 watt olanlar, araçlar arıza kodu vermesin diye düşünülmüş yapılmıştır... Yanlış ampul almış olabilirmisiniz.. ?Ampul de doğru ise.. Mercek kirlidir yada aynası kararmıştır... Yorum bağlantısı
Misafir 22 Haziran 2009 Paylaş 22 Haziran 2009 arkadaslar aracım bmw e36 318i farlarım orjinal hella angel eye standart farlardan degil yanihalojen ampullerın aydınlatmasından memnun olmadıgım ıcın 8000k h7 eagle eye dıye bı xenon kıt aldım taktrdımama sankı eskısınden daha kotu oldu gıbı sımdı xenon ılanlarına bakıyorum bazı yerlerde 55watt gucunde xenonları goruyorum bendekı 35wattsımdı xenonda 35 ve 55 watta arasında aydınlatmada fark varmıdır ve bu ıkı kıt arasındakı guc farkı neyın farkıdır6000k da denedım yıne aynı kötü aydınlatma yanı sadece ampullerı degıstırdım yıne aynıacaba benım kıtmı cok kalıtesız yada 35 watt oldugundanmı boyle oluyorne yapmalıyımŞimdi bir bakalım;Orjinal hella mercek var diyorsun.h7 kullanılıyor.(bi-xenon olmaz)Eğerki eski halojen ampüllerinle daha iyi bir aydınlatman vardıysa ve xenon işi bozduysa ya xenon balastların çok kalitesiz yani ampül için gereken voltajı tam veremiyor yada ampüllerin tam oturmadı.Birde mercekli aydınlatmalarda freeform farlarda olduğu gibi xenonu takınca çok çok fazla fark olmaz.Sen 6000k ampülleri sökmeden balastları değiştir. Yorum bağlantısı
Cihan Asi 23 Haziran 2009 Paylaş 23 Haziran 2009 Şimdi bir bakalım;Orjinal hella mercek var diyorsun.h7 kullanılıyor.(bi-xenon olmaz)Eğerki eski halojen ampüllerinle daha iyi bir aydınlatman vardıysa ve xenon işi bozduysa ya xenon balastların çok kalitesiz yani ampül için gereken voltajı tam veremiyor yada ampüllerin tam oturmadı.Birde mercekli aydınlatmalarda freeform farlarda olduğu gibi xenonu takınca çok çok fazla fark olmaz.Sen 6000k ampülleri sökmeden balastları değiştir.zaten bi-xenon gibi bi istegim yok neden yazdın anlamadımhella angel eye far kitlerinde h7 tip ampül kullanılır bu forumda bıle var resmı ampül tipi v.sbenim tıkandıgım nokta bu 55w ve 35w ıkılemıama mantık olarak egerkı bı ampul dıger ampulden 20 watt daha fazla güç harcıyorsa aydınlatmasıda ona gore fazladırha bırde su ıhtımal var bunu balastmı harcıyor eger balast harcıyorsa yanı aradakı 20watt lık farkıbu balastların ıcınde rezıstans yada ne bılım extradan bır alıcı olması gereklıaz önce ebay ve dıger sıtelerde resımlı anlatımları gordum 55w balast ve ampül kullanılmıs ciddi manada aydınlatmada bir fark varampuller yerlı yerınce oturmus durumda ve suanda saten 8000k takılı aracın ustunde ben 6000k mı takılı yazmısımmerceklerı ve farın ayna kısımlarını kendım temızledım 10 gun once kırlenme veya kararma yoktu ama temızledıkten sonra %10 bi artıs oldu gıbı ama bence psıkılojık olma olasılıgı yuksek hanı temızledım mutlaka faydası olacaktır mantıgızaten nadırde olsa bı goz kırpma durumu var balastlarda sankı ıcımden bır hıs kalıte bır balast ve en fazla 6000k ampul ıle önümü azda olsa görebilecegim diyor ama eger ebayden becerıpte alabılırsem 55w balast ve 55w h7 4300k ampul alacamalamazsamda 6000k h7 alıp balastlarıda degıstırıp buraya yazarım sonucları ve resımlerı eklerımduvar resmı ıstenmıs duvar yansıması fena degıl gıbı gorunuyor ama gel gellım trafıge cıkınca ısler karısır onumu goremıyorum helekı sıyah zemın yollar tamamen karanlıga burunuyorum Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 23 Haziran 2009 Paylaş 23 Haziran 2009 Arkadaşlar farklı açılardan bakıp değerlendirmişler bu forum üyelerinin bu farkını seviyorum Kalitesiz bir kit olsa bile halojenin yaklaşık 2 katı ışık vereceği için performans sorunu yaşamaman gerekiyor. Konuya yabancı olmadığını görüyorum o nedenle yanlış tipte ampul takılmış olma ihtimalini düşünmüyorum. (daha önce H7 yerine H1'i zorla takan ustalar yüzünden benzeri sorunlar yaşayan üyeler olmuştu)8000 denemişsin, 6000 denemişsin hiçbirinde olmamış. Arkadaşların istediği gibi ben de bir beyaz duvar resmi isteyeceğim, 10 metreden çekilmiş olsun. Buna bakarak ışık desenini değerlendireceğiz.Ek olarak farlarının yükseklik seviyesini hiç kontrol ettin mi? Ayarsız ise önünü düzgün aydınlatamazlar. http://www.geceucusu.com/index.php?showtopic=2417 'den bunun da bir kontrolünü yapmalısın hazır duvar önüne gitmişken Gördüğün o 50W denemeleri orjinal (oem) balastları modifiye edilerek yapılabiliyor biraz riskli. Gerçekten de ciddi performans artışı gözlemlenebiliyor ama bu sefer de trafiği rahatsız etmiş oluyorsun o nedenle önermiyorum, normali zaten fazlasıyla yeterli olması lazım. Çinlilerin 55W diye sattıkları kitlerin ise 35'ten farklı olmadığını uyarı ışığını engellemek için yapılan bir değişiklik olduğunu düşünüyorum. Zaten ürün özelliklerinde en az 4000-5000 lümen değerini görmüş olman lazım. Tabii işin içine çinliler girince onlar onu da kağıt üzerine ya da siteye yazarlar ama gerçekte öyle midir, Allah bilir. Ayrıca sen 4000-5000 lümeni ayırt edebilecek ekipmana sahip misin o da ayrı bir konu. Kısacası şu anda bunun üzerine odaklanmaya gerek yok. Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 23 Haziran 2009 Paylaş 23 Haziran 2009 ama eger ebayden becerıpte alabılırsem 55w balast ve 55w h7 4300k ampul alacamBen bir işe yarayacağını sanmıyorum... Sebeplerini de Selçuk açıklamış zaten... Yorum bağlantısı
Cihan Asi 23 Haziran 2009 Paylaş 23 Haziran 2009 16/24 vardiyasında oldugumicin size duvar resmini ancak gece 01 veya 02 gibi gösterebilirimfarların ayarlarıyla cok fazla oynadım hattakı ayar yerı plastık vıdaları yalama olmak uzereacaba dedım ben yanlısmı far ayarı yapıyorum dıye kac kez far ayarı yapan kalıte servısler far ayarı yaptırdım ama onların yaptıgı ayar benımkınden daha kotu oluyorduforumdakı o far ayarlama teknıgını cok ınceledım ama ne yalan soleyım hıc denemedım o taktıgıbence benım aydınlatma sorunumun 8000k ve kalıtesız balastlardan kaynaklandıgını dusunuyorummesela kalıte bır balast ve 4300k bır ampulum olsa bu sıkıntılarım yarı yarıya duzelecek gıbı hıssedıyorumsunuda ayrıca belırteyım benım merceklerım bıraz kucuk yanı bu farların hepsının merceklerı bıraz kucukha merceklerı degıstıreyım bırz buyuk caplı mercek takayım dersemde bu kez merceklerın yola bakan cıkıntı kısmı bı yuvadan yola bakıyor ve o yuva kucuk mercege gore yapılmıs o yuvanın ıslem gormesı gerekıyor bu kez Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 21 Şubat 2010 Paylaş 21 Şubat 2010 Bu farlara xenon takalı ne kadar zaman oldu ? Şlk takıldığında iyiydi sonra mı kötüleşti ? Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 21 Şubat 2010 Paylaş 21 Şubat 2010 Hella'nın farları kalitelidir. Ancak mercekli farlar merceksizlere göre ışığı biraz daha farklı yoğunlaştırıp yola yansıttıklarından alışmak zor gelebilir.Xenonda bile performans iyi değil diyorsan ya gerçekten merceklerin içi kararmıştır ya da yanlış tipte (H1 gibi) xenon uydurulmuş olabilir. Odaklaması tutmadığından düzgün aydınlatmaz böyle durumlarda.Farları yeni aldıysan kararmasına pek ihtimal vermiyorum. Şu anda mercekli farların ve xenonun takılıysa bir duvarın 10 metre gerisinden farlarını yakıp duvardaki ışık deseninin resmini buraya gönder bakalım.Merceğin değişmesi için farın komple açılması lazım, önce gerçekten kararma var mı kontrol etmek şart. Kararma varsa temizlenip tekrar kullanılabilme imkanı da var. Yorum bağlantısı
Serkan Gök1679652583 21 Şubat 2010 Paylaş 21 Şubat 2010 mercekler valeo değil ama ben şu anki aydınlatmasından memnunum...merceklerde de ayarlama yapabiliyormuyuz? sadece sağ taraf biraz aşağıda gösteriyor...Hocam bu aydılatmadan nasıl memnun kalıyorsun anlayamadım.Valla bu fotoğraf kalitesi düşük bi resim olsa hadi dicem ama işiniz zor bence.. Yorum bağlantısı
Recommended Posts