İçeriğe Yönlendir

BMW 3 E36 (1990-1999) xenon ve angel eye far

Serdar Güngör1679652572

Recommended Posts

Fatih Ömeroğlu1679652598

Xenonlarım geldi mercekleri taslarına oturttum harika bir işçilik çıkıyor. 2 eksiğim kaldı tamamlanması gereken.

1.si mevcut far camının orta yuvarlak kısmını kestirmek;

Camcılar ısıya dayanıklı cam kesemeyiz diyorlar. Elmas tozlu panç ile kesmek istedim max 50mm olanı bulabildim. 70mm lik bir delik delmem gerekiyor. Varmı bu işi hakkıyla yapacak bir tanıdığınız

2.si D2S Ampulleri taktım ama tutucu gerekiyor sanırım. Gerçi Bosch merceğin arkasında çıkıntılı aliminyum çıkabilen bir parça var ama o tutmuyor ampulu sanırım? Ampul tutucuda lazım.

Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut

2.si D2S Ampulleri taktım ama tutucu gerekiyor sanırım. Gerçi Bosch merceğin arkasında çıkıntılı aliminyum çıkabilen bir parça var ama o tutmuyor ampulu sanırım? Ampul tutucuda lazım.

Bosch merceğin arkasındaki D1S ampul yuvasını tutan 3 tane tork başlı küçük vida var,onları ve yuvayı sökün,D2S ampulü takın ve o çıkardığınız vidalara uygun ölçülerde pul ilave ederek yerlerine sıkın,böylece D2S ampulu yerinden oynamayacak şekilde montajlamış olacaksınız...

post-4834-0-17288600-1338276352.jpg

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Fatih Ömeroğlu1679652598
(düzenlendi)

Bosch merceğin arkasındaki D1S ampul yuvasını tutan 3 tane tork başlı küçük vida var,onları ve yuvayı sökün,D2S ampulü takın ve o çıkardığınız vidalara uygun ölçülerde pul ilave ederek yerlerine sıkın,böylece D2S ampulu yerinden oynamayacak şekilde montajlamış olacaksınız...

Valla harikasın. Yetiştin yine. Bu şekilde yapacağım.

Sıcaklığı atmak için en son bilgisayar fanı ile içerdeki havayı dışarı üfleyecek şekilde koymaya karar verdim :) Farları açınca fan başlayacak içerdeki sıcak havayı dışarı üflemeye :)

Eğer farın içine üflerse hem toz pislik, hemde motorun sıcaklığını üfleyecek. Ama dışarı üflerse tam istediğim çözüm.

Silica Jelinde büyük olanlarından buldum Kocaelinde bir üreticiden 100gr ve 200gr lık olanlardan gönderecekler bana.

Bu arada bir çiftte Philips uygun yollu kullanılmış olabilir sıfır olabilir, fiyatına göre ampul arıyorum. Etrafında olan varsa haberim olsun. 4300 yada 5000K olabilir. 55W ballast ile çalışacak.

tarihinde Fatih Ömeroğlu tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut
Valla harikasın. Yetiştin yine. Bu şekilde yapacağım. Sıcaklığı atmak için en son bilgisayar fanı ile içerdeki havayı dışarı üfleyecek şekilde koymaya karar verdim :) Farları açınca fan başlayacak içerdeki sıcak havayı dışarı üflemeye :) Eğer farın içine üflerse hem toz pislik, hemde motorun sıcaklığını üfleyecek. Ama dışarı üflerse tam istediğim çözüm. Silica Jelinde büyük olanlarından buldum Kocaelinde bir üreticiden 100gr ve 200gr lık olanlardan gönderecekler bana. Bu arada bir çiftte Philips uygun yollu kullanılmış olabilir sıfır olabilir, fiyatına göre ampul arıyorum. Etrafında olan varsa haberim olsun. 4300 yada 5000K olabilir. 55W ballast ile çalışacak.

Fan çalışmıyorken de tozu,kiri ve bilimum minik canlıları zaten içeri alacak bence bu riske girme,fara da boş yere kocaman bir delik açma :moil: Gel sen bana şöyle tavşan kanı bir çay ısmarla çözelim bu işi :coffee:

Yorum bağlantısı
Fatih Ömeroğlu1679652598

Fan çalışmıyorken de tozu,kiri ve bilimum minik canlıları zaten içeri alacak bence bu riske girme,fara da boş yere kocaman bir delik açma :moil: Gel sen bana şöyle tavşan kanı bir çay ısmarla çözelim bu işi :coffee:

Far kapaklarını delmeden yapacağım. Zaten fanlar far kapağı boyutunda olduğundan kapağa gerek kalmıyor şu sineklikler var onlardan filtre yapabilirim :)

Boğaza karşı tavşan kanı çayın :) İşe girişmeye başladım şimdide söylemezsen iş işten geçmiş olacak :D

cay-manzara-resimleri-cay-bardagi-demli-cay-cay-demleme-cay-kazanlari-en-ucuz-cay-resimler-images.jpg

Yorum bağlantısı
Fatih Ömeroğlu1679652598

Ek olarak ampuluda alıyorum bugün. Philipse bakıyorum 85122CM modeli tek model bildiğim. Kimi 4300K diyor, kimi 5000K diyor. Aralarında fark var mı yoksa aynı ürün mü?

Bugün ampul işini de hallediyorum.

Örnek 2 ilan ekliyorum;

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-aksesuar-tuning-otomobil-arazi-araci-philips-85122-d2s-xenon-ampulu-84895137/detay/

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-yedek-parca-otomobil-arazi-araci-philips-d2s-colormatch-85122-cm-xenon-ampul-73249840/detay

İkisi de aynı ürünse fazladan para vermeye gerek yok.

Yorum bağlantısı
Fatih Ömeroğlu1679652598
(düzenlendi)

Ampul işini hallettim. Benim malzeme aldığım bi arkadaşım vardı. Bi Xenondan bahsedince adam zıpladı ne lazım ben philips in genel distribitör firmasındayım dedi. D2s ampul dedim 78TL+KDV dedi. Dedim getir 2 tane arkadaşıma teslim edersin ondan alırım ben diye. Arkadaşım malzemeci olduğundan ona satış fiyatına geldi banada. Söylediğine göre 5500K Colourmatch, 6000K ve 8000K varmış elinde.

5500K Colourmatch olanı tercih ettim. Özelliği diğerine nazaran anında beyaz ışık vermesiymiş vs..

En azından ucuz olupta acaba çakma ürün mü diye tereddütte kalmadım. Sonuçta direk distribütöründen geliyor.

Yorum bağlantısı
Turgut Oturmaz

...

5500K Colourmatch olanı tercih ettim. Özelliği diğerine nazaran anında beyaz ışık vermesiymiş vs...

Ben herkese, ağarmayan :D tam 4300K'lık 85122+ ampulünü veya onun dengi ampulleri tavsiye ediyorum. Ama beyazda kararlıysanız, hayırlı olsun. Ben beyazı sadece plakalıkta ve ön parklarda seviyorum. :)

Yorum bağlantısı
Fatih Ömeroğlu1679652598

Çan çin çon xenon ballastı ve ampulu ile ilk dışarıda denemem. Ev küçük olduğundan tavanda denedim :)

Philipsler yarın gelecek. Bu arada mercek önündeki lensin ortasını kestiremedim. Bende olduğu gibi takayım dedim ama öncesinde lensli ve lenssiz deneme yaptım. Bu işi çözene kadar lensi takmamaya karar verdim nedenine gelirsek aşağıdaki fotoğraflar anlatıyor :)

Çekilen fotoğraf değerleri sabit şartlarda çekildi tüm fotolarda. Saat 19:00da hava açıkken çektim.

Diyafram f/9

Pozlama 1/8sn

ISO200

Sıcaklığını test ettiğimde ise 10dk boyunca merceğin ampulun oturduğu tasına el değebiliyor. Fakat 10 dk sonra ısınmaya başlıyor. El değmemeye başlıyor ama tahminim en fazla 80-100derece civarında idi çünkü kısa süreli el değebiliyordum. Eğer 10dk dan sonrada ısı katlanarak artmıyorsa sıcaklık ideal sayılır bence. Kapalı bir kutu içerisindede uzun süreli kullanımda 200-300c ye çıksa yine ideal bence. Forumda görmüştüm fotosunu 35W'lık ballast ve ampul ilede 300c civarlarında sıcaklık veriyordu.

Mercek önündeki lens;

post-5935-0-93012600-1338397158.jpg

Lens ile beraber ışık yansıması. Işıkta dağılma var.

post-5935-0-29221200-1338397156.jpg

Lens engeli olmadan çekilen görüntü;

post-5935-0-17023100-1338397157.jpg

Buda Lenssiz, uzunlar ile beraber;

post-5935-0-02080500-1338397158.jpg

Aradığım performans buydu.

Yorum bağlantısı
Fatih Ömeroğlu1679652598
(düzenlendi)

Fatih kardeşim havalandırma ile ilgili konuşmak istersen cep numaram profilimde mevcut :good1:

Ne yalan söyleyeyim Mahmut yaratıcılığına bugün hayran kaldım. Nerden tasarladında buldun. Çok güzel ve iyi bir fikir. Fan ve boru mevzuları iptal onun yerine daha orjinal bir soğutmamız olacak Mahmutun yaratıcılığı sayesinde :)

Bu arada ek olarak 3" Clear Lens arıyordum Ebayda denk düşürdüm. 2 Adet ZKW-R Clear Lens. Yurtdışında aydınlatma proje ürünleri satan bir firma var ondan aldım. Hatta bir üyenin uygulamasından fotoğraflarıda yine bir BMW forumunda buldum.

Benim Eski ZKW farlardan bilirim. Onlarda Clear Lensti ve yansıması ve şiddeti çok düzgün aktarıyordu. Performansı sınıfındakilerinin üzerindeydi. Üstüne yok diyebilirim. ZKW'nin en sevdiğin yanı. Bunda kullanmak istedim ama maalesef onlar daha küçük olduğundan kullanamadım.

Aldığım ürün; http://www.ebay.com/itm/260912761233?ssPageName=STRK:MEWNX:IT&_trksid=p3984.m1497.l2649#ht_3296wt_1185

Bosch Lens vs ZKW-R Clear Lens. Karşılaştırması;

5126081425_0f224983e9_z.jpg

5128858331_f903703c4d_b.jpg

5128858363_940c4ecd27_b.jpg

Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut

Aslında bu tip uygulamalarda clear lens kullanmak gerekli,çünkü yaptığın işin orjinalden bir farkı,bir espirisi olmalı diye düşünüyorum.Lenslerin fiyatı makul TRS nin malları kalitelidir,ama kargo çok fazla,lenslerin fiyatı kadar.Biz bu kargo işine AB ye üye olmadan çözüm bulamayız ... :unknw:

Birde hazır clear lens almışken color mod da yapalım,olmuşken full modlu olsun kerata... :bravo:

Yorum bağlantısı
Fatih Ömeroğlu1679652598
(düzenlendi)
Aslında bu tip uygulamalarda clear lens kullanmak gerekli,çünkü yaptığın işin orjinalden bir farkı,bir espirisi olmalı diye düşünüyorum.Lenslerin fiyatı makul TRS nin malları kalitelidir,ama kargo çok fazla,lenslerin fiyatı kadar.Biz bu kargo işine AB ye üye olmadan çözüm bulamayız ... :unknw: Birde hazır clear lens almışken color mod da yapalım,olmuşken full modlu olsun kerata... :bravo:
Gerçi forumda baktım clearlense sıcak bakmamış bir çoğu ama kullanmadıkları için böyle düşündüklerini düşünüyorum. Bir çok yerde karşılaştırmalı gördüm far var. Özellikle kesilme çizgisi çok daha net ve şiddetli oluyor. Benim eski farda öyleydi işte. Masraf yapmayacaktım ama batta balık yan gider hesabı aradan çıksın sonradan kafamda kalmasın diye bitirdim bu işi de.

Kargo kısmı doğru amerikanın kargo fiyatları hep böyle. Firstclass ile 19$'ada gelir ama 30-40 günde geliyor. Priority maille 2-2.5 haftada geliyor 35$. Express Mail ise 1 haftada geliyor oda 40-50$ arası. Express maili seçtim. Çabuk ulaşsın diye çünkü bir elime ulaşmayan o kaldı. Daha çok beklemek istemiyorum.

Bu arada Clearlens ve Normal Lensle. Çin malı ampul ve Philips ile karşılaştırmalı fotoları da çekeceğim. Evde yedek aküm vardı zaten :) Forumda yapmak isteyenler için faydalı olur. İşlemler bitince detaylı bir proje olarakta ekleyeceğim. Şuana kadar tutan mercekler dahil toplam tutar 700TL

Bugünde fırsat bulursam şu senin bahsettiğin şeyleri almaya gideceğim. Bi far camını kestirme işim kaldı. Onuda araştırmaya devam ediyorum :)

Bi-Xenon Mercekler = 70TL

D2S 55W Ballast & Ampul Kiti ve Soketler = 180TL

Philips D2S 85122CM Ampul = 200TL

3" ZKW-R Clear Lens = 160TL

Angel Eyes Yenileme = 80

ufak tefekleri yazmıyorum daha toplam = 700TL

Yorum bağlantısı
Fatih Ömeroğlu1679652598
(düzenlendi)

Bugün;

D2S Çin 5k ampul ile D2S Philips 5k 85122CM ampulun 35W ve 55W'lık ballastlar ile test ettim. İşte sonuçları;

Makina Nikon D90

Diyafram: f/10

Pozlama Süresi: 1/8sn

ISO 200

Tüm Fotoğraflar manuel sabit ayarda eşit şartlarda çekilmiştir.

Aşağıdaki fotoğraflardan 55W ballastın 35W'a göre bariz aydınlatma gücü farkı ve Philips Colormatchin renk konusundaki kararlılığı net olarak görülmekte. Güya ikisi de 5000K fakat çin ampul renk konusunda çok kararsızken, philips renk konusundaki kalitesi ve saf beyazlığın güzelliği ile ortada.

35W Balast ile testleri de inceledim 85122+, 85122CM'ye göre çok az bir şey üstün. Ama 85122CM 55W ile kullanılınca 35W 85122+ a ciddi fark atıyor. Tabi bu karşılaştırmada adil sayılmaz ama istediğimi yakaladığımı söyleyebilirim. Saf beyazlık, şiddetli ışık ve keyifli şimşek kıvamında selektör performansı.

Clearlens olayınıda yaptık mı ışık daha keskin ve kuvvetli olacaktır. Gelir gelmez onunda testlerini yapıp foruma farklarını gösteren fotoları ekleyeceğim. Ondan sonrada farları toplayıp yol performans testini videoya çekmek var :)

35W 5000K CIN AMPUL KISALAR

post-5935-0-34004800-1338577561.jpg

55W 5000K CIN AMPUL KISALAR

post-5935-0-51029400-1338577563.jpg

35W 5000K CIN AMPUL UZUNLAR

post-5935-0-05086300-1338577562.jpg

55W 5000K CIN AMPUL UZUNLAR

post-5935-0-24980800-1338577564.jpg

----------------------------------------------------------------------------------

35W 5000K PHILIPS 85122CM AMPUL KISALAR

post-5935-0-76219900-1338577562.jpg

55W 5000K PHILIPS 85122CM AMPUL KISALAR

post-5935-0-97664800-1338577564.jpg

55W 5000K PHILIPS 85122CM AMPUL UZUNLAR

post-5935-0-68297700-1338577565.jpg

Yorum bağlantısı
Fatih Ömeroğlu1679652598
(düzenlendi)

35 watt tasarımlı xenon kapsüle 55 watt göndermek ömrü epey kısaltacaktır.

İstediğim sonucu aldıktan sonra, isterse 5 yıl yerine 2-3 yıl dayansın. Hakkını verdikten sonra problem yok. Hatta buna sizin imzadaki sözle özetleyebiliriz. Işık çıkacak yerden ampul esirgenmez :D Aynı zamanda 35W-55W testini merak edenler için güzel bir fotoğraf oldu. Clearlensten sonraki halini de merak ediyorum. Bir gelsede hemen bitse artık 1 aydır arabada kısa mercekler yok gece yolculuğuna çıkmıyorum :)

Aşağıda Bosch Lens ile ZKW-R Clear Lens Karşılaştırması. Kapı kısmındaki ışık yoğunluğu ve görüntü netliğinden anlaşılıyor.

lenscomparison3.jpg

lenscomparison2.jpg

Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut

Fatih bu uygulamayı belki daha önce görmüşsündür,aynı uygulama yapacak olan arkadaşlara fikir olması için eklemek istedim.

Kesim için RPM hızı ortalama 120-160 d/d olmalıymış ve kesim yapılırken cam ve elmasın zarar görmemesi için su ve bulaşık yıkama sabunu karıştırılarak hem soğutma hemde yağlama sıvısı olarak kullanılmalıymış... :good2:

lenscutting3.jpg

lenscutting2.jpg

lenscutting5.jpg

lenscutting4.jpg

lenscutting6.jpg

lenscutting8.jpg

lenscutting7.jpg

206524_193_full.jpg

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Turgut Oturmaz

Elinize sağlık. Fotoğraflar tam standartlara uygun ve güzel olmuş.

Bu farın içindeki desenli bölgeyi zımparalayıp, PlastX ile parlatarak çok iyi sonuç alınabileceğini düşünüyorum. :)

Bu soğutma sistemini, bizden saklamayacaksınız, değil mi? :D

Yorum bağlantısı
Musa Can Koca

Bu farın içindeki desenli bölgeyi zımparalayıp, PlastX ile parlatarak çok iyi sonuç alınabileceğini düşünüyorum. :)

Böyle birşey felaket olur eğer cam yüzeyi zımpara vb şeylerle çizerseniz yüzeyi asla geri haline döndüremezsiniz. PlastX , plastik türevleri için kullanabileceğiniz oksit alıcı, hafif çizik giderici ve parlatıcı bir kimyasal olduğundan hiçbir sonuç vermeyecekdir.

Cam yüzeyden çizik almak çok zor bir uygulamadır, böle birşeye girişmenizi tavsiye etmem bunun yerine Mahmut'un verdiği uygulamayı baz alsanız çok daha doğru olur...

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Turgut Oturmaz

Böyle birşey felaket olur eğer cam yüzeyi zımpara vb şeylerle çizerseniz yüzeyi asla geri haline döndüremezsiniz. PlastX , plastik türevleri için kullanabileceğiniz oksit alıcı, hafif çizik giderici ve parlatıcı bir kimyasal olduğundan hiçbir sonuç vermeyecekdir.

Cam yüzeyden çizik almak çok zor bir uygulamadır, böle birşeye girişmenizi tavsiye etmem bunun yerine Mahmut'un verdiği uygulamayı baz alsanız çok daha doğru olur...

Bunların camı polikarbonat değil mi?

35W'lık Çin malı ampul, 85122CM'den daha fazla mı ışık veriyor, yoksa bana mı öyle geliyor?

Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut

Bunların camı polikarbonat değil mi?

35W'lık Çin malı ampul, 85122CM'den daha fazla mı ışık veriyor, yoksa bana mı öyle geliyor?

Hayır Turgut bildiğimiz cam ;)

Çok ileri bir teknoloji değil tamamen deneme yanılma yoluyla tasarladığım,örneğine daha önce rastlamadığım ve sonuç aldığım bir uygulama.Bu konuyu Fatih lede konuştum ve çeşitli sebeplerden ötürü en azından şimdilik açıklamamasını rica ettim... :unsure:

Yorum bağlantısı
Fatih Ömeroğlu1679652598
(düzenlendi)

Fatih bu uygulamayı belki daha önce görmüşsündür,aynı uygulama yapacak olan arkadaşlara fikir olması için eklemek istedim.

Kesim için RPM hızı ortalama 120-160 d/d olmalıymış ve kesim yapılırken cam ve elmasın zarar görmemesi için su ve bulaşık yıkama sabunu karıştırılarak hem soğutma hemde yağlama sıvısı olarak kullanılmalıymış... :good2:

Bu uygulamadan yola çıktım diyebilirim. Gördüm ve bunun standartına göre uyguladım.

Aşağıdaki ürünü aldım.

http://urun.gittigid...nc-set-58345993

Tahta düzeneğini aynen ayarladım. Yine presli matkap makinası ile en düşük devirde çevirdim fakat tam delmeye yakın patlattı camı. 2.yi denedim onuda patlattım. Su ile beraber yapmama nazaran panç ucunun kalın olmasından 2 tane heba ettik. Ucundaki elmas tozları çok kalın gelip kesmeye yakın patlatıyor. Tamamen pançtan olduğunu düşünüyorum.

Bende bu adamınki gibi bir panç aldım ali expressten ucu daha düzgün ve ince son kalan yedek 2 cam lensini onla deneyeceğim. Eğer kırılırsa daha takmam zaten :) Kırılmazsa on numara olur kullanırım.

Yeni aldığım panç

75mm

http://www.aliexpres...holesalers.html

Bununla da olmazsa daha bir şey demiyorum. Bugün moralimi bozdu şu cam meselesi.

Elinize sağlık. Fotoğraflar tam standartlara uygun ve güzel olmuş.

Soğutma sistemine ben karışmam sadece uygularım, patenti Mahmut a ait :) böylelikle 35W sıcaklığına düşürerek ömürle ilgili olan sıkıntıları ortadan kaldırılıyor. Çok yaratıcı bir fikir bence.

Bu arada lensler plastik değil plastik olsa çoktaaan halletmiştim. Dremelle çok güzel işçilik çıkartırdım. Isıya dayanıklı cam diye geçiyor.

Çin malı ampul 55W'lık belki onun etkisi vardır. Yüksek amper çektiği anda parlak oluyor ama sonradan hafif sönüyor. Belki parlak anına denk gelmiştir. Zaten 55W ampulu 35W balastla çalıştırırken ballast bayağı ter döktü. Renk değiştirip durdu. 1-2 dk sonra anca kendine geldi sonrada hafiften şiddetini kaybetti. Parlak anında çekmiş olabilirim. Ama 55W Ampul ve 35W ballast ile rengi tam bir facia. tarihinde Fatih Ömeroğlu tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut

Otomotiv camlarındaki hafif ve orta dereceli çizikleri,özel bir cila ve ekipman kullanarak yok edebiliyorlar,arkadaşlar aklınızda olsun cam değiştirmek yerine önce bu işlemi yapan firmalarla irtibata geçmekte fayda var... :good1:

Gforce-glass-scratch-removal-w-waterfeed.jpg

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş

85122+ 5000K'ya çıkabiliyor mu ? Bir de philipsli çekimlerde sanki odaklamanda sorun varmış gibime geldi.

Çin malı ampul 5000K ise ben de Michael Jackson'um :D

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...