İçeriğe Yönlendir

BMW 3 E36 (1990-1999) xenon ve angel eye far

Serdar Güngör1679652572

Recommended Posts

Mahmut Akbulut

Uzun bir aradan sonra tekrar hoş geldin kardeşim :good1:Çalışmalarını özlemiştik , ellerine sağlık güzel çalışma güzel sonuç getirmiş :bravo:

Yorum bağlantısı
  • 3 yıl sonra...
Ahmet Veli Arslan
On 14.01.2017 at 09:32, Fatih Ömeroğlu yazdı:

Uzun aradan sonra tekrardan Merhaba arkadaşlar. Yukarıdaki mesajlarda farlarda tekrar modifikasyon işine revizyon2 olarak girdiğimi yazmıştım. Sonuçlandırıp, bitirdim teslerinide yaptım.

O arada performanstan çok memnun kalıp o gazla gittim. Revizyon3e daldım 75W ballast sipariş ettim :D Onla kullandım ama 2 tane colormatch sizere ömür oldu. O kadarda soğutma ve vakum takviyesine nazaran aşırı ısıdan dolayı far içinde buğu ve erimeye kadar problem yaşadım ve engel olamadım.

Bende stabil ve sağlıklı kullanabildiğm ve testlerdende başarılı geçen revizyon2ye geri döndüm.

Şuanda ; Kullanılan Ekipmanlar;
Kısa Ampul: Phillips Extreme Vision 35W D2S (Colortmatchler uçunca Extremvision aldım)
Bi-Xenon Mercek: Hella Gen3 
Ballast: A166 55W AC Ballast 
Uzun Halojen reflektördeki Ampul: 55W H1 Led Xenon (Philips Lumiled Çip)

Detaylı, uzun soluklu testlerinden sonra bu projeye de noktayı koyduk. En iyi performansı, en stabil ve sorunsuz verecek nokta da bıraktım. Yoksa daha iyisi de mümkün. Ama stabil ve sağlıklı çalışma koşulları bozulmakta. Stage 3 testlerimin sağlıklı çalışma verimi olumsuz olunca, Onun için şimdilik rafa kaldırdım.

Kapalı Alandaki Test: 2:20dk dan sonra, Yol Testleri ise 4:57 den Sonradır.

.

İşte 55W AC Ballast (2Sn de tam ışığa kavuşuyor) Performans Videosu;

Merhaba Fatih bey, 3 hafta önce e36 320i aracımı satın aldım,üzerinde zkw mercekli hella farlar mevcut, kısalar h1 uzunlar da h7 ampul (tam emin değilim) ve dandik bir led takılmış. aydınlatma konusu benim için de çok önemli, ağırlıklı olarak uzun yolda kullanıyorum aracı. siz bu konuda yapılabilecek herşeyi denemişsiniz. ilk aşamada kısa farlar için en iyi görüşü nasıl alabilirim? uzunları da sonraya bıraktım.

a1887af6-2ae3-4a4f-b4c5-f86698acd536.jpg

f92f0ac2-19e9-40b9-98ac-b0483c793a13.jpg

d688ec5e-ca5d-47e3-9afa-c60d7d86d9a3.jpg

Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş
On 24.03.2020 at 18:48, ahmet veli arslan yazdı:

Merhaba Fatih bey, 3 hafta önce e36 320i aracımı satın aldım,üzerinde zkw mercekli hella farlar mevcut, kısalar h1 uzunlar da h7 ampul (tam emin değilim) ve dandik bir led takılmış. aydınlatma konusu benim için de çok önemli, ağırlıklı olarak uzun yolda kullanıyorum aracı. siz bu konuda yapılabilecek herşeyi denemişsiniz. ilk aşamada kısa farlar için en iyi görüşü nasıl alabilirim? uzunları da sonraya bıraktım.

Farlar temizlenmeli, arka kapakları temin edilmeli. Yeni hella ya da bosch bi-xenon mercek takılacak, d1s ampul ve balast kullanılacak. Yeni bir çift far almanız daha iyi olacaktır. Daha önce bir çok yorum yapılmış gerçi @Mahmut Akbulut daha uyumlu mercek konusunda yorum yapacaktır. 

Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut

@Selçuk Keleş :good1:

@ahmet veli arslan Aramıza hoş geldiniz :flowers: aracınız hayırlı olsun , iyi günlerde kullanın :)

Mevcut ZKW yerine uyacak en ideal mercek yeni nesil Hella olacaktır . D1S yada D3S xenon kit kullanılıp far cam temizliği yapılarak çok sağlıklı homojen ve kaliteli bir aydınlatmaya sahip olunur . 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ahmet Veli Arslan

İyi dilekleriniz için teşekkür ederim. Çerkezköyde çalışıyorum, haftasonları İstanbul a git gel yaparken yolun 40km kadar bölümü sıfır ışık, görmeden gidiyorum.farlar kirli değil aslında ama yinede detaylı temizlik sırasında temizleteceğim. Farın arka kapağını kırarak led ampul için boşluk açmışlar ama kapak kapanıyor, kapak bulunca değiştireceğim onları. Bu mercekleri ve xenon kitini nereden temin edebilirim? Bu mercekler ve xenon kitiyle muayeneden geçebilir miyim? Ve bu montaj sırasında hangi ekipmanlar gerekiyor varsa eğer iyi bir ustaya yaptırmak faydalı olur mu?

Yorum bağlantısı
Ahmet Veli Arslan

Merhabalar tekrardan@Mahmut Akbulut @Selçuk Keleş .  gereken malzemeleri biraz araştırdım. fikir ve yorumlarınızı bekliyorum.

-Mercek olarak hella intemo buldum. (çifti 300 lira)

-Ampul olarak, eğer değecekse osram d1s night braker lasere bile razıyım :)(1000lira)  başka bir fiyat performans ürünü söylerseniz ona yönlenebilirim tabiki.

-Balast olarak, bmw audi mercedes çıkması 35 wattlık çeşitli markaların ürünleri mevcut. valeo,hella ağırlıklı. 1 adet ilan var osramın 35 wattlık ürünü, dediğine göre kendi aracından çıkarmış fakat bir tanesinin üzerinde 13.5vdc diğerinin üzerinde 27vdc yazıyor.(çıkma olarak 3 markanın da balastının çifti 700 800 liraya alınabilir gibi)

-Eğer muayeneden geçmiyorsa, Selçuk Bey'in söylediği gibi aracın kendi orjinal farlarını bir kenara kaldırıp yan sanayi 1 çift far alıp bu işlemleri onun üzerinde yapmak istiyorum.(750-800 lira)

Yorum bağlantısı
  • 6 ay sonra...
Gökhan Taşdemir1679652714

Merhaba arkadaşlar aranıza yeni katıldım başlıkta belirttiğim araçta mercek reflektör kararması sorunu yaşıyorum istanbulda yaşıyorum. Aracımın farlarını nerede yaptırabilirim farlarım bosch marka camlarında öyle yazıyor ben bu fara uyumlu merceği nereden temin edebilirim birebir aynısını bulursam bir şekilde takarım ama diğer türlü farklı bir mercek takımını takabiliceğimi sanmıyorum taksamda muhtemelen kesilme çizgisini falan bozarım yönleri bozulur farlarımın çıkma far baktım temiz bulamadım. orjinal baktım aşırı derecede pahalı bana istanbulda önerebileceğiniz işçiliği sağlam bir yer varsa özelden yardımcı olursanız çok sevinirim geceleri resmen 10 metre önümü göremez hale geldim

Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut

Gökhan bey merhaba , aramıza hoş geldiniz :flowers:

Forum kuralları gereği modifikasyonla alakalı usta veya iş yeri tavsiyesi yapmıyoruz . Bu forum kişinin kendi el becerisi ile bir şeyler ortaya çıkardığı , bizlerinde yardımcı oluğu bir platform . 

Şuan araç üzerindeki farlar halojen mi? mercekli mi? Foto ekleyebilir misiniz? Daha sağlıklı yorum yapalım ...

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Gökhan Taşdemir1679652714

@Mahmut Akbulut merhaba hoşbulduk aracın üzerindeki farlar orjinal xenon far yıkama ve yükseklik sensörü mevcut farlar bosch marka camlarında öyle yazıyor merceklerin reflektör kısmı yanmış o yüzden 10 metre önümü göremez hale geliyorum geceleri. uyumlu merceği bulursam kendi el becerim ilede bir şekilde söker takarım internette videolar mevcut zaten e46 farlarını sökmeyle alakalı kısalar d2s uzunlar h7 araçta fotoğraf ekleyemedim ancak internetten farımın fotoğrafını buldum onu ekliyorum

farrr.thumb.jpg.ce5d80d9411b4ad818f16ee0f6d0c6be.jpg

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...