İçeriğe Yönlendir

Silikon-Yapıştırıcı temizleyiciler

Selçuk Keleş

Recommended Posts

Selçuk Keleş

Fardaki silikon artıklarını temizlemek için silikon temizleyici kullanan var mı ? Şşe yarıyor mu ?

Yorum bağlantısı
Mehmet Uğur Aca

gerçekten bu önemli bi sorun far modifiyesi yaparken camdaki silikon atıklarını temizlemek,silikon temizliyicileri işe yararmı muamma fakat modifiye yaparken camda el izi bile kalmaması için yapmamız gereken farı koroplast denilen mutfakta yiyecekler bozulmasın diye kaplamadığımız şeffaf naplonlardan kamufle etmek gerekir diye düşünüyorum

Yorum bağlantısı
  • 4 yıl sonra...
Ahmet Yılmaz1679652603

Merhaba

Sorun Xenon'a özel değil, ancak far Xenon old için bu kısma açtım. Daha önce benzer konu açılmış mı ne burda ne Internette aramadım.

Sorun, farın bakımını bir önce yapan kişinin, su sızdırmasın diye far camını (plastik) far kutusuna bazı yerlerden siyah mastik bazı yerlerden 404 yapıştırıcı (şeffaf old için 404 dedim, adı başka birşey de olabilir) ile yapıştırmış olması.

Öyle yapıştırıldığı için far ön camı far kutusundan ayrılmıyor. Fakat ayırmalıyım cunku iç temizlik istiyor, cam içine kaçan sudan dolayı paslı su izleri var.

Çözüm önerileri bekliyorum. Bir de son resimde gördüğünüz, far elektrik soketi var, onu yerinden nasıl çıkartırım, aradaki boşluğa tornavida sokarak çektim gelmedi.

mslv1.jpg

mslvq.jpg

mslwd.jpg

Yorum bağlantısı
Ali Fatih Kara

japon yapıştırıcısı çözen solventler var piyasada onları deneyebilirsiniz... ama ilk etapta aseton deneyin kolay ulaşılabilirlik açısından japonları çözebiliyor

Yorum bağlantısı
Oktay Toker

Silikon kısımlar ıstılınca yumuşar fakat yapıştırıcı kısımlar mecburen kazınacak.Aseton piyasadaki ucuzlardan ise işe yaramaz.JApon ise zaten çok tutmaz o kısımları biraz zorlama ile atar fakat yinede dikkatli olmalısınız.Maket bıçagının ucunu uzunca açın ve yapıştırıcı sürülmüş kısımları dipten basturarak kazımaya çalışın.

Yorum bağlantısı
Ahmet Yılmaz1679652603

öneriler için teşekkürler. aseton ile siyah mastik (veya siyah silikon demek daha doğru olur) üstüne sürdüm etkilemedi. Siyah silikonu aseton hiç çözemedi. ancak yumuşakmış, bıçağın ucu ile ilerleyince açıldı. gündüz sıcağında devam edeceğim, daha yumuşak olur.

404 şeffaf yapıştırıcı kısımlar ise bıçak ucu ile kanırttırınca kabuk şeklinde kalkıyor.

Aslında bir düşününce ne siyah silikon ne de 404 şeffaf yapıştırıcı sızdırmazlık olarak bir işe yaramamış cunku siyah slikon altta bir yerde kabarıp içeri su almış, 404 yapıştırıcı ise zaten tam yapışmamış, çatlamış gitmiş.

Hafta sonum bu farla uğraşmakla geçti, bunda far bakımını bildiğini zannedip te, aslında daha berbat yapanların katkısı büyük. ancak şikayet etmeden uğraşmaya devam etmeliyim, çünkü farın tanesi 2.el 900TL.

Yorum bağlantısı
Oktay Toker

Camın kenarındaki ve kasasının iç kanallarındaki silikonları güzelce kazıyın.Siyah pumastik alın metal tüplerde satılıyor,işleminizi bitirince bu silikon ile camı kapatın.

Fakat ilk önce o tornavida darbeleriyle deforme olmuş yereleri ısıstarak düzeltmeni tavsiye ederim.

Yorum bağlantısı
Ahmet Yılmaz1679652603

Yeni yorumlar için teşekkürler. Geçen pazar farı aynen bıraktım, işlem yapmadım. H.sonuna doğru saç kurutma makinası ile siyah mastikleri ısıtıp tornavida ile kazımaya başlayacağım. Bu arada cam kısmını ince naylonla kaplamak güzel fikir, onu uygulayacağım.

Oktay Bey'in fark ettiği tornavida ile yamulmuş bölgeleri de ayrıca düzelteceğim. Tahminimce fara su tam o bölgeden girmiş olmalı cunku içindeki siyah mastik sünger gibi kabarmıştı ve kirli sıvı izleri vardı...

Yeni yorumlara açığım, h.sonuna kadar fara işlem yapmayacağım.

Bu arada Xenon kısmında bu aynı farla ilgili diğer konu başlığıma yeni resim ekleyip birkaç soru daha danıştım.

Yorum bağlantısı
Oktay Toker

Far camı için diyorsan naylon ile ugraşma.Şeffaf film çektir uzun ömürlü olsun.

Bu arada far camına Zımpara yapanlar parlaklagı korumak için şeffaf film çok ideal olur diye aklıma gelen bir fikir.Belki daha önceden yapılmıştır.En azından sonradan sökülebiliyor. :good1:

Yorum bağlantısı
Ahmet Yılmaz1679652603

Araç üstünde kullanımda şeffaf film düşünülebilir, ancak aracın üstündeki bu far 2006 olmasına rağmen plastik camı oldukça temiz kalabilmiş, Naylonu sadece cam kenarındaki siyah mastiği çıkarırken tornavida, ellerim vs. yüzeyini çizmesin diye, işlem sonrası çıkarmak üzere kullanabilirim.

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Zamanında hepimiz böyle açtık.. :)

Ford farları için 180 derece 8-10 dakika yeterli gelir... Ben kapatırken de aynı tekniği kullandım hep... Sorun yaşamadım..

Yorum bağlantısı
  • 1 ay sonra...
Ahmet Yılmaz1679652603

Far camını söktüm, sonunda! Çalışma anından resimler .

Camı, far tasını ve Xenon merceğe ısı ile zarar vermeden çıkarmak biraz uğraştırdı ancak yaptım.

Siyah yapışkan şey (adı silikon mu, Bütil Bant mı, her ne ise) 100 dereceyi geçer geçmez hemen yumuşuyordu o yüzden kolay söktüm.

Şimdi o yapışkanı far tası ve camdan temizleme işim var, nasıl yapacağımı düşünüyorum...

ph9qg.jpg

ph9xk.jpg

phb25.jpg

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Ahmet Yılmaz1679652603

Fardaki silikon artıklarını temizlemek için silikon temizleyici kullanan var mı ? İşe yarıyor mu ?

Arkadaşlar, bu soruya cevap gelmemiş gibi.

Şu anda ben farı açtım 1-2 haftadır açık duruyor ancak silikonları tamamen temizleyemediğim için tekrar kapatma aşamasına daha geçmedim. Silikonları ısıtarak bezle bastırarak alsam da ince film şeklinde acayip yapışkan şekilde kalıyor. Isıtıp Alkollü bezle almayı deneyim, olmadı. Bugün Bursa sanayiye gittim, tinerle almam tavsiye edildi fakat tiner benim bildiğim boya sökmek için kullanılan kuvvetli bir aşındırıcı. Sadece silikon yapışkanını çözmeye odaklı bir madde yok mu?

Yorum bağlantısı
Oktay Toker

Silikon soguk iken ucu keskin olan tornavida veya benzeri bişi ile kazımaktan başka şansın yok.Camdakileride dikkatlice maket bıçağı ile kazıyacaksın.Sıcak ike alabilmen zor değil ama kolayda değil.Her yere rahatca yapışacak kıvamda olduğu için alakasız yerlere bulaşatırma şansın çok yüksek.Aseton işe yaramaz.

Ben bazı farlarda yaklaşık teki için 3 saat civarı zaman harcıyabiliyorum.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • 1 ay sonra...
  • 4 hafta sonra...
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...