İçeriğe Yönlendir

Ford Fiesta 6'ya (2008-2017) xenon

Cenk Yazıcı

Recommended Posts

Cenk Yazıcı

Öncelikle vericeğiniz cvplar için teşekkür ediyorum...

2009 model yeni kasa ford fiesta aldım.Aracin üzerinde orjinal mercek farlar mevcut,bu yüzden xenon uygulamasi yapmak istiyorum.

Bu konuda bazi sorularim olucak..

1-Aracin ampul tipi h7 midir acaba?nerden öğrenebilirm..

2-Ne marka Xenon ve kaç K olmasını(4300-6000 arasinda) önerirsiniz?

3-Arac h7 ise xenon ampulu direk uyar ve sorunsuz takilabilir mi?

4-Ariza işiğindan bahsediliyor hangi markalari kullanarak veya ne şekilde bu tip bir durumla karşilaşmam?

5-Takicağim xenon, farimi ısıtıp ön camında iz bırakabilir mi?

ayrica dikkat etmem gereken baska hususlar varmidir?

Yorum bağlantısı
İlker Kemal1679652572

Yeni arabanız hayırlı uğurlu olsun,kazasız belasız günlerde kullanmak dileği ile...

Cevaplara gelince.

1)aracın ampül tipini kullanım kitapçığından öğrenebilirsiniz.

2)çok ucuz yollu olmayan ve 2 sene garanti veren herhangi bir xenon kit olabilir.Fiyatlar 80 lira-400 lira arasındadır.

3)H7 xenon ampül mercek yuvasına birebir oturur.

4)Neredeyse satılan bütün xenon kitler arıza ışığı yakmıyor, bu konuda satın alırkende satıcıya sorup kesin emin olabılırısınız.

5)xenon ampülün yarattığı ısı halojen ampüle göre fazla değilir. o yüzden halojende sorun cıkmıyor ise xenonda da çıkmaz.Ayrıca far camında oluşacak max sıcaklık 40 dereceyı gecmez.Xenon yada halojen ampül ısısı 400 dereceyi bulurken mercek max 80 dereceye kadar ısınıyor.

Aklıma gelen dikkat edilecek hususlar

-Montajı yapıcak usta kabloları çok fazla kesip biçme yolunu tercih etmesin,kabloları zedeleyip etini zayıflatmasın, etrafa olmadık zamanlarda 25.000 akım çıkarmasına sebep olmasın:)genelde ampül soketleri ile xenon soketleri uyumludur, değilse bile fiş kullansın.

-Ampülden cıkıp xenona giden kabloları geçirmek için far kapağını düzgünce kesip etrafında boşluk bırakmasın.Yoksa su-toz-camur girebilir.

-Montaj esnasında etrafta fazla toz-toprak olmasınki farın içine şimdiden toz-toprak dolmasın.

-BALASTI BŞRYERLERE IYICE SABŞTLESŞN,yoksa balast olmadık yerlere kaçıp hem kendı bozulur hemde kaçtığı yerleri bozar(ÖRNEK:V kayışı ve kasnaklar arasına kaçıp etrafı harabeye çevirdiği görülmüştür.)

Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş
1-Aracin ampul tipi h7 midir acaba?nerden öğrenebilirm..

4-Ariza işiğindan bahsediliyor hangi markalari kullanarak veya ne şekilde bu tip bir durumla karşilaşmam?

Özellikle bu konularda geri bilgi bekliyoruz. Kit takıldıktan sonra ne aldın nasıl takıldı, 10 metreden çekilmiş duvar resimleri vs. gönderirsen ileride yeni üyelere yol göstermesi açısından çok yararlı olacaktır.

Yorum bağlantısı
Cenk Yazıcı

Öncelikle cevaplari için çok teşekkür ederim..

2009 model fiesta orjinal mercekli farlar H7 'imiş. bunu öğrendim..

Şşlemler bittikten sonra burada paylaşicam .

Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş

Yeni bir araç olduğundan parça kataloglarında üretici firmayı da göremedim.

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
  • 9 ay sonra...
Ali Öztaş

Merhaba, ben de yeni Fiesta'yı beğenen biriyim ve konuya paralel bir sorum olacaktı; yollarda dikkat ediyorum ve gördüm ki 2 farklı tip far gördüm, biri mercekli diğeri ise free form olanı. Ben bu ikisinin arasındaki farkı çok merak ediyorum çünkü ikiside halojen. Konu hakkında bilginizi paylaşırsanız çok sevininirim. Teşekkürler...

1.

yeni-ford-fiesta.jpg

2.

2009-Ford-Fiesta.jpg

Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş

Evet ikisi de halojen, mercekli farlar üst versiyonlarda veriliyor. Bildiğim kadarıyla sabit viraj farı bulunmuyor, otomatik far sensörü ve follow me home özelliği oluyor mercekli olan versiyonlarda.

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Mercekli farın markası Hella.H7 ampül kullanıyor.

Böyle bir farı H7 ve halojen yapmalarının sebebi ne ?

Yorum bağlantısı
İlker Kemal1679652572

Kullanılan mercek D2S Hellanın H7 tipinde olanı.Yuvaları,vida yerleri birebir aynı.Maliyetleri düşürmek için H7 takılmış olabılır.Fakat farın altında xenon balast yuvası var. Sanırım avrupa için xenonlu versiyonuda vardır.

Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş

Xenon illa vardır, bu sınıfta xenon çok satılabilecek bir donanım değil. TR, UK ve DE donanımlarında göremedim. Mercekli far gördüğüm kadarıyla değişik bir "görsel paket" hazırlamak için yapılmış gibi.

Yorum bağlantısı
  • 1 yıl sonra...
Ayhan Şentürk

Yeni fiestadan bir aydınlatma resmi ekliyeyim. Netten bulduğum için halojenmi yoksa xenonmu emin değilim.fiestaheadlights.jpgHalojen gibi görünüyor ve aydınlatma güzel.

Yorum bağlantısı
Erkut Uysal
Halojen mercek en yeni kasa bu

benim aracım 2010 model titanum x paket fiesta kısları phılıps 8000 k zenon yaptım ama bunu kadar net bi görüntü fark edemedim... çok ilginç...

Yorum bağlantısı
Ayhan Şentürk

Işığı kaynağından yollarız ve çarptıkları nesnelerden geri yansırlar ve biz onların rengini şeklini ve kendilerini algılarız. Sarı ışık geri daha fazla yansıdığı için en iyi performansı o renklerden alıyoruz.

4300 8000'e göre çok daha sıcak bir renk.

Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş
Yeni fiestadan bir aydınlatma resmi ekliyeyim. Netten bulduğum için halojenmi yoksa xenonmu emin değilim.Halojen gibi görünüyor ve aydınlatma güzel.

Muhtemelen halojen merceğe takılmış xenondur, fotoğraf makinasının white balansı ile oynanmış olabilir.

Yorum bağlantısı
  • 1 yıl sonra...
Erkut Uysal

http://www.sahibinde...-80282165/detay

http://www.sahibinde...-80378606/detay

http://www.sahibinde...-80229125/detay

http://www.sahibinde...-80221300/detay

Fiestalar için bu far gelmiş kısmetse önümüzdeki aya ben de alıcam... aldığım gibi ilk işim merceklerini değiştirmek bi-xenona çevirmek... Fakat nedir bu İON mercek üzerinde bulunan ? Elimde hella bi-xenon mercek var şimdiki farlarıma yapıcaktım fakat bunlara uyarmı hella... ?

Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut
(düzenlendi)

Erkut bey ion teknolojisi mavi-mor renkte renklendirilmiş mercek lensleridir ve bu tür uygulamaların sağlıklı olacağını düşünmüyorum :excl: Daha öncede junyan,depo vs.uzak doğu farlarına OEM mercek montajı yapan arkadaşlar oldu ama yeni fiesta için uygulama yapanı görmedim.Elinizdeki hella mercekler bu farın içine sığmayabilir,en sağlıklısı bu farı temin edip içini açıp gerekli kontrollerden sonra en sağlıklı olanı yapmak.Belkide bi-xenon mercek sığmayacak ve xenon mercek takmakla yetinilecek... :unknw:

HD99CV-1864PJX.JPG

tarihinde Mahmut Akbulut tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Oktay Toker

Erkut sırf ledli diye paranı heba etme derim.Alırsanda mercek küçük oldugu için mercek şapkası kısmı ile oynanacak bu işlemde bunların plastiğinde çok zor olmasada uğraştırır.Junyan far ile arasında kalite farkı bana göre 0.

Yorum bağlantısı
Erkut Uysal
(düzenlendi)

Bende üzerindeki merceklerin bir işe yaramayacağı kanaatindeyim Mahmut bey İON merceği sadece merak ettiğim için sordum... :) Kısmet olursa benimde istediğim biraz görsellik olsada iyi bir performans ve aydınlatma elde etmek... :)

Erkut sırf ledli diye paranı heba etme derim.Alırsanda mercek küçük oldugu için mercek şapkası kısmı ile oynanacak bu işlemde bunların plastiğinde çok zor olmasada uğraştırır.Junyan far ile arasında kalite farkı bana göre 0.

Oktay abi aldığımda olmadı sana göndericem... :)

tarihinde Erkut Uysal tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut

Bende üzerindeki merceklerin bir işe yaramayacağı kanaatindeyim Mehmet bey İON merceği sadece merak ettiğim için sordum... :) Kısmet olursa benimde istediğim biraz görsellik olsada iyi bir performans ve aydınlatma elde etmek... :)

Erkut bey affınıza sığınarak düzeltmek isterim ismim Mahmut ;)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Erkut Uysal

Erkut bey affınıza sığınarak düzeltmek isterim ismim Mahmut ;)

Çok özür dilerim bir anlık dalgınlığıma gelmiş kusuruma bakmayın lütfen... :flowers:

Yorum bağlantısı
Oktay Toker

İon falan bilmem ama bi-xenon mercek gibi ışık ileteni bu son zamandaki uğraştıgım mercekler arasında hiç görmedim.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...