Erkan Kahya 27 Ocak 2014 Paylaş 27 Ocak 2014 Far hariç xenon kit, projektör ve gerekli diğer malzemeler için yeterli olur bu fiyat. Yorum bağlantısı
Murat Engin 27 Ocak 2014 Paylaş 27 Ocak 2014 D serisi mercek alırsanız iyi sonuç alırsınız ama muayene için farları sökmeniz gerekir, H serisinden mercek alırsanız muayenede kolayca xenon ampulü çıkarıp, halojen ampul takabilirsiniz... Yorum bağlantısı
Emrecan Koç 27 Ocak 2014 Paylaş 27 Ocak 2014 D serisi mercek alırsanız iyi sonuç alırsınız ama muayene için farları sökmeniz gerekir, H serisinden mercek alırsanız muayenede kolayca xenon ampulü çıkarıp, halojen ampul takabilirsiniz...peki H serisi mercek alırsam ( şu anda bende bulunan mercek ) xenon-kit gerekiyor .ama D serisi merceği takarsam d1s d2s ampül mü takıyorum sadece . yani D serisine kit'e gerek yok mu ? Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 28 Ocak 2014 Paylaş 28 Ocak 2014 peki H serisi mercek alırsam ( şu anda bende bulunan mercek ) xenon-kit gerekiyor .ama D serisi merceği takarsam d1s d2s ampül mü takıyorum sadece . yani D serisine kit'e gerek yok mu ?Bize göre xenon kit denen şey, orjinal olarak araçlarda kullanılan D2S/D1S ampul ve balasttır. Çünkü zaten D tipi mercek kullanmak gerekir. Zaten hepside araçlarda kullanılan oem parça olduğundan kalitelidir. H tipi kitleri kastetmiyoruz ve forumda H tipi kitleri tartışmıyoruz. 1 Yorum bağlantısı
Emrecan Koç 28 Ocak 2014 Paylaş 28 Ocak 2014 Bize göre xenon kit denen şey, orjinal olarak araçlarda kullanılan D2S/D1S ampul ve balasttır. Çünkü zaten D tipi mercek kullanmak gerekir. Zaten hepside araçlarda kullanılan oem parça olduğundan kalitelidir. H tipi kitleri kastetmiyoruz ve forumda H tipi kitleri tartışmıyoruz.anladım .. teşekkürler cevap için Yorum bağlantısı
Hüseyin Onur Alp Tirçiçek 12 Şubat 2014 Paylaş 12 Şubat 2014 Merhaba arkadaşlar 2011 Model Ford Fiesta aracım var. Denizli de ikamet etmekteyim aracıma bi xenon far uygulaması yaptırmak veya yapmak istiyorum (biraz el becerim vardır hazır farın arkasına monte edilmiş bi xenon mercekli uygulamalar bulabilrsem sanırım kendim takabilirim) bu konu hakkında yardımcı olabilir misiniz ? Sevgiler saygılar. Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut 12 Şubat 2014 Paylaş 12 Şubat 2014 Hüseyin bey merhaba hoş geldiniz Far modifiyesi konusunda en şanslı araç sahiplerinden siniz parçaları bir araya getirdiğinizde işiniz çok basit ...1- Farlar mercekli değil ise mercekli çıkma far içi/refkektör temin edilecek , resimdeki gibi ;2-Temin edilen far içi/reflektör hella halojen merceklidir , bunlar hella bi-xenon mercekler ile değiştirilecek , kesme delme vidalama işlemi yok birebir yerine demontaj/montaj yapılacak3- Mercekli ise sadece hella bi-xenon mercek temini yeterli , biraz el becerisi ve merakla çok kolay bir şekilde sizde bi-xenon far sahibi olacaksınız.Gerekli elektrik bağlantı işlerini yapmanıza da yardımcı oluruz , siz sadece gerekli parçaları tedarik edin(bu konuda sıkıntı varsa özelden irtibata geçin yardımcı olmaya çalışırım) gerisini beraber halledelim. 1 Yorum bağlantısı
Hüseyin Onur Alp Tirçiçek 12 Şubat 2014 Paylaş 12 Şubat 2014 Hoşbulduk diyeyim il önce İlgi alakanız için teşekkür ederim. Farlarım mercekli olanından ama bi xenon merceği almam lazım ancak onlarda da çap muhabbeti var ne alacağımı bilmiyorum. Merceği aldık diyelim xenon kit hangisini alacağım biraz lümen konusunda takıntım var en yükseği tercihimdir ve bu eksikleri tamamladıktan sonra farı ikiye ayırmak ve bağlantılar konusunda hiç bir bilgim yok ayrıca farların canına okumakta istemiyorum malum göz yapalım derken kaş çıkarmayalım.Tüm bunlar bir yana h1 olarak kullandığım halojen ampulleri oem xenonla değiştirdikten sonra uzun xenon farları kısık bir şekilde yakabileceğim bir düzenek var mı varsa eğer uzunlara xenon takıldığında selektör yapmak çok komik oluyor haliyle yeterince ısınmadığı için sanki bir kısa devre varmış gibi hareket ediyor. Bu olayı örneğin amerikan park modüllerinde olduğu gibi kısık bir şekilde yanmasını sağlayıp gerektiğinde kullanabilir miyim ? Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 13 Şubat 2014 Paylaş 13 Şubat 2014 Oem xenon ampuller (philips/osram) ortalama 3200 lm. gücündedir, başka seçenek zaten yok. Uzun halojen fara xenon takmayın, trafiğe zarar verir, zaten bi-xenon + uzun halojen yeterli aydınlatmayı sağlayacaktır. Renk uyumu olsun diye çakma xenon kit kullanılması doğru değil. http://www.geceucusu.com/topic/5251-satilik-elektronik-gunduz-fari-sistemi/ deki gibi bir sistemle gündüz farı + uzun far kombinasyonu yapmak mümkün. Yorum bağlantısı
Hüseyin Onur Alp Tirçiçek 13 Şubat 2014 Paylaş 13 Şubat 2014 "PHILIPS D1S X-TREME VISION +%50 FAZLA IŞIK XENON AMPULÜ" bu ürün hakkında ne düşünüyorsunuz? tanesi 350 lira sadece ampul fiyatı bana baya fazla geldi ama 4000 lümen aydınlatma değeri varmış, bu ürünü h7 soket yerine uydurabilir miyim sadece kısalarda kullanmak amaçlı belki daha sonra cesaretimi toplayayıp farlarıma bi xenon mercek montajı yapıp kullanırım Yorum bağlantısı
Oktay Toker 13 Şubat 2014 Paylaş 13 Şubat 2014 Paranıza yazık.Bu meblaya bu fara uyacak ve bire bir aynen takılabilecek olan eski tip D1s D2s Hella bi-xenon merceğe Gen5 balast takımı alınır takılır aydınlatmada sıkıntınız olmaz. Yorum bağlantısı
Hüseyin Onur Alp Tirçiçek 13 Şubat 2014 Paylaş 13 Şubat 2014 Paranıza yazık.Bu meblaya bu fara uyacak ve bire bir aynen takılabilecek olan eski tip D1s D2s Hella bi-xenon merceğe Gen5 balast takımı alınır takılır aydınlatmada sıkıntınız olmaz.Oktay bey evet bence de çok para sadece fikir edinmek istedim ürün hakkında, bi xenon takma işini becerebileceğimi kestirsem hemen geçeceğim farın başına ama fiestanın farları baya zor sökülüyormuş diye biliyorum arkasındaki plastik kısımdan keserek yap demişlerdi. Yorum bağlantısı
Erkan Kahya 14 Şubat 2014 Paylaş 14 Şubat 2014 İşe başlamadan zorluğu bilinmiyor ama başlayınca da mecburen bitiriliyor. Ne güzel ki kesme biçme işlemi yapılmayacakmış yenisini alınıp birebir yerine takılıyormuş. Ama o fiyata bir ampul bende önermiyorum ne gerek var? Şehir içi aydınlatma varken 3200 lümen olsa da 4000 lümen olsa da hatta 100000 olsa da ne işimize yarayacak fazlası zarar. Bi cesaret girilebilir bu işe Yorum bağlantısı
Hüseyin Onur Alp Tirçiçek 14 Şubat 2014 Paylaş 14 Şubat 2014 İşe başlamadan zorluğu bilinmiyor ama başlayınca da mecburen bitiriliyor. Ne güzel ki kesme biçme işlemi yapılmayacakmış yenisini alınıp birebir yerine takılıyormuş. Ama o fiyata bir ampul bende önermiyorum ne gerek var? Şehir içi aydınlatma varken 3200 lümen olsa da 4000 lümen olsa da hatta 100000 olsa da ne işimize yarayacak fazlası zarar. Bi cesaret girilebilir bu işe Başlayınca bitirmek şart dediğiniz gibi evet bence de çok saçma o paraya değmez. İnşallah bu bu ayın sonunda aracın vizesi var daha sonra bi xenon işine girişeceğim. Ancak forumda fiesta ya bi xenon uygulama yapan arkadaşlar varsa tecrübelerinden faydalansam daha güzel olacak sanırım. Yorum bağlantısı
Emrecan Koç 8 Mart 2014 Paylaş 8 Mart 2014 Bize göre xenon kit denen şey, orjinal olarak araçlarda kullanılan D2S/D1S ampul ve balasttır. Çünkü zaten D tipi mercek kullanmak gerekir. Zaten hepside araçlarda kullanılan oem parça olduğundan kalitelidir. H tipi kitleri kastetmiyoruz ve forumda H tipi kitleri tartışmıyoruz.sonunda bi-xenon merceği hallettim , çok da güzel oldu . ama kafama takılan bir soru var .. farlar kapalıyken sellektör atınca fara zarar geliyor mu ? ampul patlayacak diye tırsıyorum 1 Yorum bağlantısı
Erkan Kahya 8 Mart 2014 Paylaş 8 Mart 2014 Güle güle kullanın, oem ekipman kullandıysanız korkmanıza hiç gerek yok uzunca bir süre kullanırsınız. 2 Yorum bağlantısı
Erman Pehlivan1679652601 26 Nisan 2014 Paylaş 26 Nisan 2014 Ellerinize sağlık sağ mercek hafif sağa yatık (benim uygulamam da aynen böyle olmuştu) ama hiç problem değil. Elinize sağlık, güle güle kullanın. Yorum bağlantısı
Erman Pehlivan1679652601 26 Nisan 2014 Paylaş 26 Nisan 2014 Benim araç Hyundai accent era, aküye de yakındı ama, konudan inceleyebilirsiniz; Sondan 2-3 sayfa öncesine bakabilirsiniz. Yorum bağlantısı
Erkan Kahya 26 Nisan 2014 Paylaş 26 Nisan 2014 Bi-xenon projektor kullanmadan yaptigin calisma hakkini vermeyecek. Hellanin f10dan cikan veya intemo boyut olarak daha ufak olmasi lazim. Belki valeo da daha ufaktir. Bunlardan edinmeye calisin. Yorum bağlantısı
Oktay Toker 20 Mayıs 2014 Paylaş 20 Mayıs 2014 (düzenlendi) Orjinal mercekler zaten Hella H7 buna bir bir takılabiliecek Hella bi-xenon zaten var.İntemo merceği takmanız daha zor olur vidalama ayağı yapmanız lazım ve mercek şapkasındada mercek içte kalarak yaklaşık 2cm kısa kalır ve içte görünür.Emin değilim ama arka kapak epey geniş diye hatırlıyorum.Mercek değişimi 3 vida söküp takma ile yapılabilir.Merceksiz halojen ise Mercekli tas olarak ayrıyeten rahatça oldukça uygun fiyata bulabilirsiniz. 20 Mayıs 2014 tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Misafir 23 Mayıs 2014 Paylaş 23 Mayıs 2014 (düzenlendi) Ön farda arkada olması gereken renk.. 23 Mayıs 2014 tarihinde Misafir tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 28 Mayıs 2014 Paylaş 28 Mayıs 2014 Farlar yanınca hiç farkedilmiyor bi rahatsızlık yaratacağını zannetmiyorum zaten ileriye yansıyan bi ışık degilLed rengini değiştirmenizde yarar var, yine de zararlı olabilir. 1 Yorum bağlantısı
Samet Kayış 28 Mayıs 2014 Paylaş 28 Mayıs 2014 (düzenlendi) Mavi çok hoş olmuş eğer erime olmazsa bende yapıcam gerçekten çok beğendim Birde işin detayını öğrenebilirmiyim ? 28 Mayıs 2014 tarihinde Samet Kayış tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Recommended Posts