İçeriğe Yönlendir

Ford Fiesta 6'ya (2008-2017) xenon

Cenk Yazıcı

Recommended Posts

Ahmet Kaya1679652600
(düzenlendi)

Bektaş bey linklerdeki sistemlerden hangisi işimi görür sizce ?

philips d2s ampüllerin çifti 200 tl ye geliyor bu ilanlar işime yaramaz mı sizce?

http://www.sahibinde...-78890509/detay

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-aksesuar-tuning-otomobil-arazi-araci-xenon-kit-5-jenerasyon-orjinal-hella-xenon-d1s-78890389/detay

tarihinde Ahmet KAYA tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Ahmet Kaya1679652600

bunları alıcaksınız ilker beyden bunlar çok iyiler

hatta bunları fara bile adapte edebilirsiniz örnekleri burda mevcut

http://sites.google....i-tuareg-28.jpg

http://sites.google....i-tuareg-31.jpg

linkleri açamadım Bektaş bey. aklımda şöyle bir soru işareti var beyinler çıkma olsa sıkıntı olacağını düşünmüyorum ama ampuller insanı düşündürüyor.o ballast takımı ve ampulleri aldığımda farlar kapalıyken de mercek den selektör atabileceğim değil mi :)

Yorum bağlantısı
Ahmet Kaya1679652600

Şimdi tüm tesisatım tamam olduğuna göre uzunlar için gelen kabloyu direk selenoid in kablolarına bağlasam elektriği de aküden değil de şu anki ballastın aldığı yerden alsam istediğim sonucu vermez mi ?

Yorum bağlantısı
Ahmet Kaya1679652600
(düzenlendi)

mercekler ve ballastlar geldi.

img2012080900007.th.jpg

img2012080900008.jpg

1-) Mercekden çıkan kahve beyaz kablolar uzunlara mı bağlancak ?

2-) ballastdan çıkan beyaz uçlu ve siyah kablo nereye bağlancak ?

3-) Ballastın üstündeki ensoldaki boş sokete bir şey bağlanılcak mı ?

Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut

1-) Mercekden çıkan kahve beyaz kablolar uzunlara mı bağlancak ?

2-) ballastdan çıkan beyaz uçlu ve siyah kablo nereye bağlancak ?

3-) Ballastın üstündeki ensoldaki boş sokete bir şey bağlanılcak mı ?

1- Evet,uzun far tesisatına bağlanacak...

2- Balasttan çıkan kablolar kısa far +/- soketine bağlanacak ...

3- Bir şey bağlamanıza gerek yok...

Yorum bağlantısı
Ahmet Kaya1679652600

1- Evet,uzun far tesisatına bağlanacak...

2- Balasttan çıkan kablolar kısa far +/- soketine bağlanacak ...

3- Bir şey bağlamanıza gerek yok...

Abi cevabın için teşekkürler

1- uzunların bağlantısını kesip direk merceğe balıcam.

2- ballastın kablolarını far soketine uygun şekilde bağlamam için soket alıp ballastın ucuna soketleri bağlayıp soketleri de far soketine mi bağlamalıyım ?

3- ballastın su almaması için o açık olan yere bir şey uydurmama gerek varmıdır ?

Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut

Abi cevabın için teşekkürler

1- uzunların bağlantısını kesip direk merceğe balıcam.

2- ballastın kablolarını far soketine uygun şekilde bağlamam için soket alıp ballastın ucuna soketleri bağlayıp soketleri de far soketine mi bağlamalıyım ?

3- ballastın su almaması için o açık olan yere bir şey uydurmama gerek varmıdır ?

1 - :good1:

2 - Çok ayrıntıya girmek istemiyorsan kabloları kesip erkek-dişi fiş ile iyi izole ederek bağlantı yapabilirsin...

3 - Balastın su ve nemden korunması çok önemli bunun için balastı içine alabilecek büyüklükte vidalı kutular satılıyor elektronikçilerde,onlardan satın al ama kutunun alta bakan kısmında,balastın hava almasını sağlamak için minik delikler açmayı unutma.Birde kutuya ve farın iç kısmına silicagel (nem alıcı) koyarsan çok iyi olur...

Yorum bağlantısı
Ahmet Kaya1679652600

1 - :good1:

2 - Çok ayrıntıya girmek istemiyorsan kabloları kesip erkek-dişi fiş ile iyi izole ederek bağlantı yapabilirsin...

3 - Balastın su ve nemden korunması çok önemli bunun için balastı içine alabilecek büyüklükte vidalı kutular satılıyor elektronikçilerde,onlardan satın al ama kutunun alta bakan kısmında,balastın hava almasını sağlamak için minik delikler açmayı unutma.Birde kutuya ve farın iç kısmına silicagel (nem alıcı) koyarsan çok iyi olur...

Teşekkürler abi inş her şey çok güzel olcak :)

Yorum bağlantısı
Ahmet Kaya1679652600

Evet bektas bey aynen onu istiyorum gece gunduz mercekden atsin selektoru. Tam smdi basladim farlari sokmeye elektirikler gitti. :) elektirikler gelir gelmez. Tekrar basliyorum farlari isitmaya

Yorum bağlantısı
Ahmet Kaya1679652600
(düzenlendi)

elektirik geldi başlıyorum hayırlısıyla :D kablo bağlantısı bu şekilde mi olacak ?

img2012081000010.jpg

Uploaded with ImageShack.us

Yorum bağlantısı
Ahmet Kaya1679652600

açıkda olan kısmına siyah slikon sık komple izole et ama birşeyle sarıp saramalama açık olan kısımlarını slikonla yani o kablo bağlantılarını vs.

camı kapatmak için ise gene universal siyah sista slikon

ustacım çok sağol bir sorum daha olacak resimdeki farın orjinal soketinde siyah ve kırmızı kablo aynı yere giriyo ya ordaki siyah kablo farın birinde farın içinden çıkmış ucu boşda nereye bağlanır biliyormusun ?

Yorum bağlantısı
Ahmet Kaya1679652600

şöyle acacaksın yaklaşık 2 3 dakika tabi bunu hissetmek lazım 5 10 cm uzunluğunda biyeri ısıt sonra tornavida ile kastır

5 dakikadır yukarından tutuyorum bana mısın demedi.

Yorum bağlantısı
Ahmet Kaya1679652600

çok az bile :) orası yıpranacak tabi benimkini görmee :D

arka kısmından köşeye doğru vur havayı sonra tornavidayı içine doğru zorla sonra kastır açarsın

teşekkür ettim ozmn zorlamaya devam ediyorum :D

Yorum bağlantısı
Ahmet Kaya1679652600

gelişme varmı gardaşım :)

yüklüorum fotoyu bak doğru yoldamıyım ne yapmam lazım

img2012081000013.jpg

Uploaded with ImageShack.us

camı da bozduk herhalde böyle komple çerçeveyi bozarak mı gidicek

Yorum bağlantısı
Ahmet Kaya1679652600

gelmedinmi daha eve merak ettim sonuçları

kardeşim geldim şimdi stopcuya gittim onlar da abi bu far boyle açılmaz açsak da kapattığımızda orijinal gibi olmaz dediler. bende gözü kararttım farın arkasından merceğin olduğu yerden kestirdim sonra bağlantılarını yaptık mercek direk oturdu zaten yerine hiç bir tadilat yapmadan sonra 2 tane diyot u paralel bağlayıp 2 farın içinede tesisatı çektik sonra farın kestiğimiz parçasını kaynatırdık üstüne bir kat silikon çektirdik sadece farın arkasındaki plastik kapaklar oturmadı d1s ampüller biraz dışarda kaldığı için başkada bir sıkıntı yok selktörüde sadece mercekden atıyor hızlı da benim hoşuma bayağı gitti far ayarı yaptırınca yarın video ve foto paylaşırım

Yorum bağlantısı
Ahmet Kaya1679652600

Farın canı çıktı yani. :)

ben açmaya daha fazla ugraşsaydım farın canı ozaman çıkacaktı :D

bende sağ farı açıcam motor kablosu çıktı diye sonra kafam attı açmışken ikisini açayım kapaklarıda değiştireyim dedim orj. tiki kapağı bulursam takıcam :)

bu arada güle güle kullan basit yöntemi seçmişsin olsun sorun değil işlev aynı su almadıkca hatta dahada iyi olmuş diyebilirim size ben jettanın farını toplamıştım arkası kırıktı kargoda kırılmıştı içten dıştan kaynattım sonrada üstüne würth cam slikonu mastik yani taştan beter oldu :)

benim farın da arkasındaki yuvarlağın ucunuda traşladık biraz ampulün soketleri biraz uzun geldi takamıyorduk yine basit yöntemi seçtik :D

farın arkasındaki kapakların sıkıntısını çözebilirsek su alacağını düşünmüyorum oldu gibi bişeyler :D

bu haliyle muayeneden geçmez dimi araba :D:D

Yorum bağlantısı
Ahmet Kaya1679652600

ben çıkmacıya anlaştım muayene gidip gelicem dedim xenon lular sende kalsın dedim tamam abi dedi gittim muayeneye girdim geldim eski farları aldım 20 de sakal attım böyle bişey olabilir mesela :D

bende arkadaşlarımın fiestalardan birinden sökerim diye düşünüyordum ama seninki çok daha mantıklıymış. 2 gündür Ankara yağışlı ve daha beyinlerin üstünü silikonlamadım :) yağmursuz bir gün gelse de video ve fotoları yüklesek.

Yorum bağlantısı
Ahmet Kaya1679652600

o yağmur buralarada geldi benimde yapacağım çok iş var kapaklarım balon balon oldu :(

üzüldüm senin adına :( benim farlar a Allah dan bir şey olmadı buğu bile yapmamış. Bu günde ballastları silikonladım en yakın zamanda da video ve fotoğrafları paylaşıcam

Yorum bağlantısı
Ahmet Kaya1679652600

Benimde kargolar yurtdışına sevk edilmiş 10'unda eli kulağından bu hafta ici gelir haftasonu hallederim farklarımı

sorması ayıp yurt dışından ne sipariş ettin. sipariş ettiğin ürünler kaç gün içinde elinde oluyor ?

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...