İçeriğe Yönlendir

Ford Fiesta 6'ya (2008-2017) xenon

Cenk Yazıcı

Recommended Posts

Oktay Toker

Beyaz haricinde tasvip etmediğim bir uygulama fakat tek tek böyle uğraşacağınıza RGB power led alın takın istediğiniz renge doyun.

Yorum bağlantısı
  • 4 ay sonra...
Galip Kandemir1679652621

ah Barış'ım ah.hellanın yeni tip merceğini kullanaydın keşke.gerçi araç gitti gideceği yere ama aklında olsun.

yaptıkça öğreniyoruz.

nG7YPV.jpg

Yorum bağlantısı
  • 5 ay sonra...
Sezgin Demirezen1679652631

meraba arkadaslar yeni katıldım foruma 2010 fiestam var uzunları biexenon yapmak ıstıyorum çıkmacıdan yedek far aldım kısalar zaten mercekli uzunlarıda ole yapıcam ama bu konuda sıfır bilgiyle yola cıkıyorum forumda bir cok yeri okudum sizlerden oneri talep edecegim nasıl bir mercek almam lazım mercedes bmw yada audilerin bi xenon merceklerini uydurabilirmiyim acaba _?

Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut
(düzenlendi)
meraba arkadaslar yeni katıldım foruma 2010 fiestam var uzunları biexenon yapmak ıstıyorum çıkmacıdan yedek far aldım kısalar zaten mercekli uzunlarıda ole yapıcam ama bu konuda sıfır bilgiyle yola cıkıyorum forumda bir cok yeri okudum sizlerden oneri talep edecegim nasıl bir mercek almam lazım mercedes bmw yada audilerin bi xenon merceklerini uydurabilirmiyim acaba _?

Mevcut mercekler Hella H7 bunların yerine uyacak Hella bi-xenon mercek alıp takacaksın , böylece uzun ve kısa tek mercekte olacak . Boşa çıkan uzunları ister kullan istersen led ampul alıp gündüz farı yap ...

tarihinde Mahmut Akbulut tarafından düzenlendi
  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş

D1S kit alman lazım. Hella D1S sığar ve nispeten kolay monte edilir, tahmin ediyorum. Ölçmek lazım.

post-5-0-07596700-1427270604.jpg

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Sezgin Demirezen1679652631

Mevcut mercekler Hella H7 bunların yerine uyacak Hella bi-xenon mercek alıp takacaksın , böylece uzun ve kısa tek mercekte olacak . Boşa çıkan uzunları ister kullan istersen led ampul alıp gündüz farı yap ...

teşekkur ederim fikri için hic farı kesmeye bicmeye gerek yok ozaman :)

Yorum bağlantısı
  • 1 ay sonra...
Burak Demirci

Merhaba. Öncelikli amacım görüşümün güçlenmesi ikinci olarak ta görsellik. Aracım fiesta 2013 tit x (makyajlı kasa - mercekli). Sorum şu şekilde. Aracımda şuan orjinal mercekleri üzerinde halojenler var. Ben bu halojenler yerine h7 xenon kit taksam görüşüm artar mı sadece kuru hava için sormuyorum kar kış yağmur sis için de geçerli. En azından görüşümün kesinlikle düşmemesi lazım hem kuru hem ıslak havada. Kısacası mercekli halojen mi iyidir hem kuru da hem ıslak hava da yoksa h7 mercekli xenon mu. Fazla uzatmış olabilirim :rolleyes: . Şimdiden teşekkürler :)

Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut

Halojen merceklere xenon kit önermiyoruz . Xenon verdiği fazla ısıdan dolayı merceğe zarar veriyor buda aydınlatma performansını düşürüyor .

H7 performans ampullerinden kullanabilirsiniz, Osram nbr olabilir...

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Burak Demirci

Düşürüyor derken eski haline göre kıyasladınız sanırım değil mi orjibal xenon gibi olmasını beklemiyorum :) ? 4300k düşünüyordum zaten.

Yorum bağlantısı

Asıl sıkıntı şu ; halojen merceği parlak yüzeyi en yüksek reflektördür. Buraya üç katı güçlü ampül takılınca ışık kuvveti ciddi artar. Heleki 4300 K ile zirve olur ama, o kadar güçlü ışık uzun gece yolculukları yaptığınız vakit gözlerinizi yorar ve aynı güçlü ışık nedeni ile göz bebekleri doğal olarak kısılır. Karanlık bölge ve ileri nokta görme kabiliyeti düşer. Deneyin göreceksiniz

Yorum bağlantısı
Burak Demirci

Bilmiyorum sıkıntı bende midir. Gözlerimde astigmat var belki ondandır :lol: . Özellikle ıslak zeminde gece karşıdan araç ta geliyorsa ben kendi yolumdaki ışığı seçemiyorum resmen karşı tarafınki ağır basıyor. Heleki yokuş yukarı çıkıyorsam. Xenona geçme isteğim asıl bu yüzden. Aracım yılda 10-15 bini geçmiyor. Uzun yol yılda bir kaç kere anca oluyor yine. Kısa farlarım günde ortalama 1.5 saatten fazla açık kalmıyordur zaten. Deneyebilirim ortalama 150 tl gibi bir maliyeti var sanırsam zaten. Memnun kalmazsam sökedebilirim. Fakat benim asıl derdim araca veya aracın mercek/ far yapısına zarar verir mi. Ve de yaşadğım yer özellikle bazı dönemlerde aşırı sis altında kalabiliyor ve aydınlatmalar zayıf. Uzun yoldan ziyade şehir içi bu tarz kullanımlarda nasıl bir performans alırım. Eğer ki önerirseniz Kelvin değerinde değişime de gidebilirim. Teşekkürler şimdiden

Yorum bağlantısı

4300k üzerine çıkmayın. Alacağınız balast eğer canbus denilen seri ise sabit akımla xenonu çalıştırır. Buda tesisata aşırı yüklenme yaptırmaz, kendi kablo sistemi ile sorunsuz kullanılır.

Bana kalsa, Osram Night breaker Plus veya Philips extreme power halojen ampülü tercih ederdim.

Yorum bağlantısı
Barış Sözüak

Canbus bir haberleşme protokolüdür sabit akımla çalıştırma ile ilgisi yok. BSI gibi araç sistemlerinin haberleşmesinde ve kontrolünde fayda sağlar. Canbus özelliği olan araçlarda uç aygıtın kontrolü yada o aygıttan çalışma parametrelerini alıp örneğin lamba sağlam mı, lastik basınç sensöründen hangi veriler gelmiş, klima durumu, gibi bilgiler aktarılır. Şu var canbus kalite göstergesi değildir ama kaliteli bir canbus destekli aygıtta soft start varsa o ayrı ama canbus olduğundan soft start tarzı birşey olmaz. Öte yandan d1s gen5 gibi soğuk ateşlemede en iyi performansı veren balastlarda bile bu iş sağlanırken ani güç yüklenmesi olur.

Yorum bağlantısı
Burak Demirci

4300k üzerine çıkmayın. Alacağınız balast eğer canbus denilen seri ise sabit akımla xenonu çalıştırır. Buda tesisata aşırı yüklenme yaptırmaz, kendi kablo sistemi ile sorunsuz kullanılır.

Bana kalsa, Osram Night breaker Plus veya Philips extreme power halojen ampülü tercih ederdim.

Peki Servet Bey/Abi sorun çıkarmazsa neden xenon yerine Osram NB tercih ederdiniz. Daha mı iyi sonuç verir yoksa başka sebepler mi. Bir de şöyle bir soru sorayım Oram NB veya bu türdeki amüpller sadece kuru havada mı standart ampülden daha iyi performans verir. Yoksa yağışlı sisli havalarda da aracın üstündeki standart ampüle göre iyi bir performans verir mi ?

Bir de bu xenon olayının mercek veya fara sıkıntısı var mıdır ?

Yorum bağlantısı

Canbus bir haberleşme protokolüdür sabit akımla çalıştırma ile ilgisi yok. BSI gibi araç sistemlerinin haberleşmesinde ve kontrolünde fayda sağlar. Canbus özelliği olan araçlarda uç aygıtın kontrolü yada o aygıttan çalışma parametrelerini alıp örneğin lamba sağlam mı, lastik basınç sensöründen hangi veriler gelmiş, klima durumu, gibi bilgiler aktarılır. Şu var canbus kalite göstergesi değildir ama kaliteli bir canbus destekli aygıtta soft start varsa o ayrı ama canbus olduğundan soft start tarzı birşey olmaz. Öte yandan d1s gen5 gibi soğuk ateşlemede en iyi performansı veren balastlarda bile bu iş sağlanırken ani güç yüklenmesi olur.

Can verinin ne olduğunu biliyorum. Ancak piyasada ne isim ile satılıyorsa onu söylerim soranlara. Nasıl ki her kimyasal nano adında piyasada lanse ediliyorsa canbus ateşleyicide onun gibi satılmakta. Normal balastlardan tek farkı akkor flaman gibi karakter gösteren başlangıca sahip olması. 3.9 amper ile başlayıp 3.5 amper ile yaşamına devam eder.

Peki Servet Bey/Abi sorun çıkarmazsa neden xenon yerine Osram NB tercih ederdiniz. Daha mı iyi sonuç verir yoksa başka sebepler mi. Bir de şöyle bir soru sorayım Oram NB veya bu türdeki amüpller sadece kuru havada mı standart ampülden daha iyi performans verir. Yoksa yağışlı sisli havalarda da aracın üstündeki standart ampüle göre iyi bir performans verir mi ?

Bir de bu xenon olayının mercek veya fara sıkıntısı var mıdır ?

Abi :)

Yukarıda yazdım. iki milyonu geçen yol tecrübelerim öne düşen ışık miktarı arttıkca gözlerin daha çabuk yorulduğunu kanıtladı. Hatta bir ara 55 watt h4 ampül yerine 35 watt H4 ampül kullandım. Uzun yolda daha rahattım. Şimdilerde gece yolculukları yapmıyorum.

Yağışlı havada 4300k tabiki akkordan iyidir ama ıslak asvalt parlama yapacak, yol üzeri tabelalara yansıma artacak, bu seferde koca tabelalar göz alacak. Bir yeri yaparken başka yerde kayıp kaçınılmaz :)

Xenon ile akkor flaman ampül ısısı yaklaşık birbirine. Bir zamanlar ölçmüştüm. Xenon 450 derece, akkor 500 civarı olması lazımdı.

Yorum bağlantısı
Burak Demirci

Can verinin ne olduğunu biliyorum. Ancak piyasada ne isim ile satılıyorsa onu söylerim soranlara. Nasıl ki her kimyasal nano adında piyasada lanse ediliyorsa canbus ateşleyicide onun gibi satılmakta. Normal balastlardan tek farkı akkor flaman gibi karakter gösteren başlangıca sahip olması. 3.9 amper ile başlayıp 3.5 amper ile yaşamına devam eder.

Abi :)

Yukarıda yazdım. iki milyonu geçen yol tecrübelerim öne düşen ışık miktarı arttıkca gözlerin daha çabuk yorulduğunu kanıtladı. Hatta bir ara 55 watt h4 ampül yerine 35 watt H4 ampül kullandım. Uzun yolda daha rahattım. Şimdilerde gece yolculukları yapmıyorum.

Yağışlı havada 4300k tabiki akkordan iyidir ama ıslak asvalt parlama yapacak, yol üzeri tabelalara yansıma artacak, bu seferde koca tabelalar göz alacak. Bir yeri yaparken başka yerde kayıp kaçınılmaz :)

Xenon ile akkor flaman ampül ısısı yaklaşık birbirine. Bir zamanlar ölçmüştüm. Xenon 450 derece, akkor 500 civarı olması lazımdı.

Anladım Servet Abi :) Tecrübelerini aktardığın için çok teşekkürler. Uzun yol pek yapmıyorum zaten araca da zarar vermeyecekse denemenin çok götürüsü olmayacak anladığım kadarıyla hevesim geçsin :lol: . Peki tecrübelerinden ötürü şöyle bir soru sorsam. Yağışlı ıslak havalarda Osram NB ve türevleri mi iyidir. Yoksa aracın üstünde gelen standart ampüller mi ? :rolleyes:

Yorum bağlantısı

NB beyazımsı, oem olanlar sarımsı. Gün ışığına daha yakın yani. Ben Würth standart ampül kullanıyorum :)

Yorum bağlantısı
  • 1 ay sonra...
Oktay Toker
(düzenlendi)

Kırklareli ilimizden arkadaşımızın 2014 makyajlı kasa Fiesta aracı için haricen çıkma mercekli versiyon far alındı.Hella bi-xenon,Gen5 balast,Cbi Osram xenon takım ile montajını geçtiğimiz aylarda yapmak kısmet oldu.

Farlar 1 yıl veya biraz daha uzun kullanımış denilebilir ve halojen yapıda mercekteki islenme ciddi boyuta gelmiş.Mercekler Visteon H7 kılıfta.

Mercekler monte edildi.

Galip ;Kandemir arkadaşımızın yaptığı bir çalışmayı baz alarak Çerçeveyide siyah yapmak istedik ve krom halindeki köşe kısımlardaki şekillerin kromlu kalmasına dikkat ettim.Çerçeve tabanı orijinal parlak siyah çıktı ve boyamaktan kurtulduk.Kromlu kısımıda düzgünce şekillendirmek kolay oldu.Çok çabuk çıkan bir krom tabanı mevcuttu.

Merceklerin için her merceğe 2 tane 1 watt beyaz power led yerleştirdim.Parklara bağlandı.

Farların toplanmış hali.

Araç üzerinden görünüm.

Resim linkleri yenilendi.

5393.jpg

5405.jpg

5406.jpg

5410.jpg

5430.jpg

5432.jpg

5460.jpg

5461.jpg

5462.jpg

image.jpg

2015.jpg

20150.jpg

20150704.jpg

tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş

Çok şık olmuş çok beğendim. Merceğe neden led bağlandı ?

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Oktay Toker
(düzenlendi)

Özel istek olması nedeniyle bağlandı.Kırmızı istenmediği içinde bende karşı çıkmadım. :)

tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Gökhan Tongay

Oktay usta eğer Ankarada bu farlardan bulursan 1 çift lazım sağ sol.Bir arkadaşıma lazım antalyada.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Oktay Toker

Gökhan Ankara bu konuda çok pahalı.Takım olarak sıfıra yakın fiyat veriyorlar.Çok nadirede olsa bazen güzel fiyata alınıyor ama ayakları tamirli olmaz zorunda.Bir kaç yere sorayım sana dönüş yaparım.İnternet yolunu hep tercih etmem gerekiyor.

Yorum bağlantısı
  • 1 yıl sonra...
Fırat İzgi

Herkese iyi geceler. Uzun zamandır takip ediyorum siteyi 2-3 senedir ama xenon konusunda pek bir bilgim yok. Titanium araç ve merceği var. Geçenlerde uzunlara led aldım aliexpress üzerinden şimdi de kısalara 6000k almak istiyorum aynı renk olması için biliyorum 4300knın aydınlatması daha yararlı yağmurlu havada. Şimdi merak ettiğim olay şu, H7 kısalarım normalde H7 için 6000k xenon kit almam gerekir ama baktığım zaman d1s, d2s gibi ürünler var. Onların ne olduğundan bihaberdarım. Yani sadece kısalar için mi benim farlara uyar mı bilmiyorum. Benim burda maksimum 200 liraya kadar en iyi aydınlatma için hangi ampülü almam gerekir? Uzunlar hazır şu an. Çok teşekkür ederim şimdiden. İyi forumlar. 

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...