Fırat İzgi 24 Eylül 2016 Paylaş 24 Eylül 2016 Oktay hocam selamlar. Verdiğiniz linkin ilk sayfasını okudum diğer sayfaya geçiş yaparken yükleniyor kısmında kalıyor hep giremiyorum. Anladığım kadarıyla d1s, d2s bixenonlar için geçerli bi kavram hem uzun hem kısa yapıyor tek bir mercekten. O halde benim sadece kısalara h7 xenon almam gerekiyor. 200 liraya kadar önerebileceğiniz bir marka var mıdır? Bir de kısalar için xenon mu daha iyi olur led mi Yorum bağlantısı
Sırrı Polat 24 Eylül 2016 Paylaş 24 Eylül 2016 Hiç uğraşmayın , çakma ledlerle filan , aracınız mercekli far ise hella gen2 bi-xenon merceğin vida delikleri birebir uyuyor , bir çift bi-xenon mercek , bir çift xenon ampül (d1s yada d2s) ve bir çift balast ile çok güzel bir aydınlatma elde edersiniz . Yorum bağlantısı
Fırat İzgi 24 Eylül 2016 Paylaş 24 Eylül 2016 3 saat önce, Sırrı Polat yazdı: Hiç uğraşmayın , çakma ledlerle filan , aracınız mercekli far ise hella gen2 bi-xenon merceğin vida delikleri birebir uyuyor , bir çift bi-xenon mercek , bir çift xenon ampül (d1s yada d2s) ve bir çift balast ile çok güzel bir aydınlatma elde edersiniz . Selamlar. Hocam uzunları daha takmadım pazartesi takacağım ama 9600 lumen aldım. İyidir diye düşünüyorum. Ama şimdi ben kısalara atıyorum iyi marka xenon aldığım zaman aydınlatması halojene göre nasıl olur? Yorum bağlantısı
Sırrı Polat 24 Eylül 2016 Paylaş 24 Eylül 2016 iyi marka xenon aldığınzda tabi ki aydınlatması halojenden daha iyi olur. Yorum bağlantısı
Fırat İzgi 25 Eylül 2016 Paylaş 25 Eylül 2016 Peki hocam hangi markayı önerirsiniz bana. Bütçem en fazla 200-250 lira olabilir bu konuda. Tavsiyenize ihtiyacım var. Yorum bağlantısı
Sırrı Polat 25 Eylül 2016 Paylaş 25 Eylül 2016 7 saat önce, Fırat İzgi yazdı: Peki hocam hangi markayı önerirsiniz bana. Bütçem en fazla 200-250 lira olabilir bu konuda. Tavsiyenize ihtiyacım var. Bu bütçe ; kaliteli bir oem set için yetersiz kalır hocam , 500 e kadar çıkmanız gerekir. Yorum bağlantısı
Oktay Toker 25 Eylül 2016 Paylaş 25 Eylül 2016 (düzenlendi) Fırat bey Linki sayfa geçişlerinde refresh butonu yada f5 tuşu ile yenileme yapınca açılır.Lütfen konuyu okumaya çalışınız. H7 mercek için oem sınıfta hiç bir xenon takımı olmaz.Israr ile istediğiniz kalite olarak h snıfı xenon kiti diye bir şey yoktur.Marka olarak vesaire zaten h sınıfı olduğu için forum sorumluluğu gereği olarak önerimiz olmaz. Kalite aydınlatma istiyorsanız.Linkteki konuda çalışmalar mevcut.Bütçenizi aşmanız şart.Yoksa bu arayışınızla belirsiz zaman aralığında zaten o bütçenin çok üzerine farkında olmadan çıkarsınız.Tecrübe ile sabittir. http://www.geceucusu.com/topic/1796-ford-fiesta-6ya-2008-xenon/?page=7 25 Eylül 2016 tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Coşkun Demiratlı 13 Ekim 2016 Paylaş 13 Ekim 2016 Mk6 fiestaya mercek montaji yaptim. Fakat Mercek Selenoidine elektrigi alamadim. Bi kaç konuda diyor kondugunu okudum ama kafam da tam bir fikir oluşmadi. Yorum bağlantısı
Sırrı Polat 14 Ekim 2016 Paylaş 14 Ekim 2016 (düzenlendi) 9 saat önce, Coşkun Demiratlı yazdı: Mk6 fiestaya mercek montaji yaptim. Fakat Mercek Selenoidine elektrigi alamadim. Bi kaç konuda diyor kondugunu okudum ama kafam da tam bir fikir oluşmadi. Mercek perdesinin akımını far ampülünüzün uzun hüzmelerinin kablosundan alacaksınız ayrıca Diyot kullanmazsanız farlarınız uzun hüzmeleri çalıştırdığınızda ; kısa hüzmelerin dolayısı ile balastın akımı kesileceğinden perde çalışır ama balast çalışmadığından farlar söner , bu nedenle uzun hüzmenin pozitif ucundan balastın pozitif ucuna bir diyot bağlamanız gerekir. 14 Ekim 2016 tarihinde Sırrı Polat tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Oktay Toker 14 Ekim 2016 Paylaş 14 Ekim 2016 On 13.10.2016 at 23:31, Coşkun Demiratlı yazdı: Mk6 fiestaya mercek montaji yaptim. Fakat Mercek Selenoidine elektrigi alamadim. Bi kaç konuda diyor kondugunu okudum ama kafam da tam bir fikir oluşmadi. Konuyu inceleyebilirseniz fikirler oluşacaktır. http://www.geceucusu.com/topic/946-h4de-selekt%C3%B6rle-uzunlar%C4%B1-yak%C4%B1nca-k%C4%B1salar%C4%B1n-s%C3%B6nmesi/?page=4 Selçuk ustam konu başlığı hatlı değilsem Mk6 için 2008 sonrası diyor bunu düzeltebilirsen sanırım iyi olur. Yorum bağlantısı
Coşkun Demiratlı 20 Kasım 2016 Paylaş 20 Kasım 2016 Oktay abi verdiğin linkteki konuyu okudum. Anca fırsat bulabildim bu gün biraz kurcaladım. Yalnız sorunu gideremedim. Artı uçtan eksi uca doğru diotu bağladım. Sonuç hüsran. Acaba diyot bağlantısında mı sorun var? Örnek olması için bir fotoğraf yüklüyorum. Yorum bağlantısı
Sırrı Polat 20 Kasım 2016 Paylaş 20 Kasım 2016 (düzenlendi) 2 saat önce, Coşkun Demiratlı yazdı: Oktay abi verdiğin linkteki konuyu okudum. Anca fırsat bulabildim bu gün biraz kurcaladım. Yalnız sorunu gideremedim. Artı uçtan eksi uca doğru diotu bağladım. Sonuç hüsran. Acaba diyot bağlantısında mı sorun var? Örnek olması için bir fotoğraf yüklüyorum. diotu uzun hüzmelerin + ucundan balastın + ucuna bağlarsanız çalışır. 20 Kasım 2016 tarihinde Sırrı Polat tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Oktay Toker 20 Kasım 2016 Paylaş 20 Kasım 2016 (düzenlendi) Konuyu okumuşsun lakin baglantı hakkında okuman yanlış olmuş. Artıdan eksiye baglantı yazılmamıştır.Resimdeki baglantı yanlış. diod uzun artısı ile kısa artısı arasına baglanacak.diodun çizgisi kısa artı ucuna baglanacak. 20 Kasım 2016 tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Coşkun Demiratlı 20 Kasım 2016 Paylaş 20 Kasım 2016 Ben konuda ki şu fotoğrafa bakarak hareket ettim demek ki yanlışlık yapmışım. Hafta sonu tekrar deneyeyim. Yapamazsam tekrar yazarım. Yardımlarınız için teşekkürler Sırrı ve Oktay abilerim Yorum bağlantısı
Oktay Toker 20 Kasım 2016 Paylaş 20 Kasım 2016 Resimde yanlışlık yok.sizin baglantısını gösterdiğiniz resimdeki diyot baglantısı hatalı.Çizgisiz kısım mavi kırmızı kabloda gösterilmiş ve çizgili kısım mavi beyazda gösterilmiş. Siz mavi kırmızı ile yeşil siyah bölüme baglamışsınız.2 kenardaki pinlere baglantı olmayacak. Yeni diod alın ve onları kullanın. 1 Yorum bağlantısı
Oktay Toker 13 Mart 2017 Paylaş 13 Mart 2017 Ankara'dan bir arkadaşımızın 2015 Fiesta aracı oem mercekli farı için Hella bi-xenon mercek,bosch gen5 balast D1s xenon kit,roleli tertibat,sinyal bölümüne 3 derecelik lens ve smd3535 amber ledler ile yıl başlarında Rabbimin izni ile çalışma yapmak kısmet oldu. 4 Yorum bağlantısı
Samet Işık 1 Mart 2019 Paylaş 1 Mart 2019 (düzenlendi) arkadaşlar merhaba. konuyu hortlattım farkındayım.doğru yere yazdığımı tahmin ediyorum. bu ilk mesajım olmasına rağmen forumu bir kaç gündür karıştırıyorum bu konuda fikir sahibi olabilmek için. kaç yıllık çok değerli bilgiler var forumda, onları bizimle paylaşan üstadlara çok teşekkür ederim.ancak hala aklımda bir kaç soru var. 2014 model ford fiesta sahibiyim.merceksiz ledsiz farları var.farlara mercek taktırmak istiyorum.far tasarım deniyor artık son zamanlarda buna galiba. en son oktay bey yapmış bir tasarım. benim ilk sorum şu. hep geçiyor hella mercek vs diye ama ben bu merceklerin çapını merak ediyorum. yani atıyorum çıkmacının birinden mercek aldığımda boyut bakmından nelere dikkat etmeyelim.çin mallarının 2.5inç ve 3inç diye versiyonları var ancak marka olanlarda hiç boyut geçmiyor.forumda da yok ve ya ben bulamadım. hella mercek denk gelir deniyor ama hella mercek de çeşit çeşit. mercek bulup gelip bir de denk gelmemesinden korkuyorum. fiesta için boyutlar ne olmalı. örneğin bu mercek kalite ve fiestaya denk gelme konusunda nasıldır. gen 2-3-7 olaylarını nasıl ayırt edebilirim. https://www.sahibinden.com/ilan/yedek-parca-aksesuar-donanim-tuning-otomotiv-ekipmanlari-yedek-parca-hella-gen-7-hella-intemo-bixenon-mercek-takimi-435087492/detay yani sonuçta bu işlem için far camı açılacak ampül vs daha sonra değişir ama mercek ömürlük olmalı. 2.el oem diye geçen markalı merceklere kıyasla, sıfır angel ledli vs çin malı tercih edilebilirmi. 1 Mart 2019 tarihinde samet ışık tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Oktay Toker 5 Mart 2019 Paylaş 5 Mart 2019 (düzenlendi) Hoş geldiniz. Orijinal yapıdaki merceklerde çap ile alaklı sorun olarak görmeyiniz gereğide yok.Oem mercekler için xenon ana başlığı altında konu mevcut inceleyiniz özellikleri kısmen bulursunuz. Çap olayı çin rünlerinden kaynaklı ve satış amaçlı geliştirilmiş bir özellik gibi algı oluşturma ile alaklı.Her ne kadar istenilen çapı bulsanızda aydınlatma olarak kullanılan bu tip merceklerde halojendir. Sorunuzdada belirttiğiniz gibi marka mercek alınız ve fara montajını yapıp orijinal xenon kit temin edip kullanınız ve yazdığınız çap boyut vesaireyi düşünmeyiniz. Orijinal merceklerde gen ibaresi üretilen versiyon ile alaklı sayısı yukarda olan yeni ürüetilmiş olan ve Hella markasında İntemo üzerinde şu an mercek henüz rastlamadım.Varsada henüz bana denk gelmedi. Kısaca Oem set temin edip ve verdiğniz ilandaki arkadaşa ulaşın varsa forum üyesi olduğundan bilahire yardımcı olacaktır. 5 Mart 2019 tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Samet Işık 14 Mart 2019 Paylaş 14 Mart 2019 ilginize çok teşekkürler. son yazdığımdan beri vazgeçmiş gibiydim,çünkü çıkma far bulup ona projeyi onda yaptırmak istiyordum lakin fiyatları çok yüksek geldi.biraz daha dursun dedim ancak şuan buldum gibi çıkma far uygun fiyata. ali osman beyin forumdan olduğunu bilmiyordum. buna sevindim. çin mallarındaki inç olayı biraz kafamı karıştırdı tabii ki.o yüzden sormuştum zaten. takmak istemem tabii ama çıkma mercek parasına onlar sıfır olunca ister istemez insan acaba diyor. bakalım şu çıkma far işini halledebilirsem girişmeye düşünüyorum ben de. normal halogen fara merceksiz xenon takmak çok kötü. Yorum bağlantısı
Oktay Toker 15 Mart 2019 Paylaş 15 Mart 2019 Çıkma far olarak orijinal mercekli versiyonu alırsan gündüz farlı olduğu için avantajın olur.H7 mercekli olduğu için merceği değişmen şart en uygun mercek yeni tip Hella bi-xenon. Yorum bağlantısı
Ali çal 31 Mart 2020 Paylaş 31 Mart 2020 herkese selamlar. 2011 fiesta aracıma bi xenon mercek taktırmayı düşünüyorum orjinal çıkma merceklerden. kendi mercekli farları için philips h7 xenon kit almıştım ama merceğin birinde sıkıntı olduğu için kullanamadım. sormak istediğim soru ise taktıracağım mercek muhemelen d1s veya d3s ampul tipinde olacak. bu ampul tipi ile aldığım h7 xenon kitin balastını kullanabilir miyim? ayrıca istanbul içi bi xenon mercek montajı yapan arkadaşlar da var ise iletişime geçebiliriz. Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 1 Nisan 2020 Paylaş 1 Nisan 2020 12 saat önce, alical33 yazdı: herkese selamlar. 2011 fiesta aracıma bi xenon mercek taktırmayı düşünüyorum orjinal çıkma merceklerden. kendi mercekli farları için philips h7 xenon kit almıştım ama merceğin birinde sıkıntı olduğu için kullanamadım. sormak istediğim soru ise taktıracağım mercek muhemelen d1s veya d3s ampul tipinde olacak. bu ampul tipi ile aldığım h7 xenon kitin balastını kullanabilir miyim? ayrıca istanbul içi bi xenon mercek montajı yapan arkadaşlar da var ise iletişime geçebiliriz. Foruma ad soyadla üye olunuyor, üye adınızı değiştirmem için ad soyadınızı bildiriniz. Balastı d1s ampul için kullanmanız pek mümkün değil. D2S olsa çevirici vs ile olabiliyordu. Yorum bağlantısı
Ali çal 1 Nisan 2020 Paylaş 1 Nisan 2020 8 saat önce, Selçuk Keleş yazdı: Foruma ad soyadla üye olunuyor, üye adınızı değiştirmem için ad soyadınızı bildiriniz. Balastı d1s ampul için kullanmanız pek mümkün değil. D2S olsa çevirici vs ile olabiliyordu. Merhaba ismim Ali Çal. Merhabalar bende 2011 fiestama bi xenon montajı yaptıracağım intemo düşünüyorum. Elimde h7 xenon kiti var bunun balastını çevirici ile d1s ampulde kullanabileceğimi söyledi montajı yapacak yer ama verimsiz olur orijinal bir aracın xenon beynini Alman daha iyi olur dedi ama ne gibi bir sorun yaşarım acaba kit Philips marka kendi ampulleri çok iyi şekilde yanıyor soğuk selektör benim için pek önemli bi husus değil aracın kendi uzunları aktif olarak kalacak aydınlatma konusunda balast dan dolayı sorun Yaşar mıyım acaba bilen arkadaşlar yardımcı olabilirler mi Şimdiden teşekkürler Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 2 Nisan 2020 Paylaş 2 Nisan 2020 23 saat önce, Ali Çal yazdı: Merhaba ismim Ali Çal. Merhabalar bende 2011 fiestama bi xenon montajı yaptıracağım intemo düşünüyorum. Elimde h7 xenon kiti var bunun balastını çevirici ile d1s ampulde kullanabileceğimi söyledi montajı yapacak yer ama verimsiz olur orijinal bir aracın xenon beynini Alman daha iyi olur dedi ama ne gibi bir sorun yaşarım acaba kit Philips marka kendi ampulleri çok iyi şekilde yanıyor soğuk selektör benim için pek önemli bi husus değil aracın kendi uzunları aktif olarak kalacak aydınlatma konusunda balast dan dolayı sorun Yaşar mıyım acaba bilen arkadaşlar yardımcı olabilirler mi Şimdiden teşekkürler Balastın ve varsa ateşleyicisinin fotosunu gönderin bakalım. Yorum bağlantısı
Ali çal 2 Nisan 2020 Paylaş 2 Nisan 2020 17 saat önce, Selçuk Keleş yazdı: Balastın ve varsa ateşleyicisinin fotosunu gönderin bakalım. Fotoğrafı yok maalesef farları ve Balastları yaptıracağım kişiye teslim ettim. Ateşleyici dediğiniz balasttan ayrı bişey mi. Yaptıracağım yer çevirici bi kablo gösterdi bunu sizin balasta bağlayıp kullanacaz dedi ama orijinal balastın ışık gücünü veremez dedi bende daha sonra orijinal sistem alıp takarım şimdilik bu şekilde kullanayım dedim ama dediği doğru mu acaba ampuller düşük güçte mi yanar diğer balastlar ile Şu şekilde aldığım satıcının ilanındaki fotoğraf var ama üstündeki yazılar belli değil Yorum bağlantısı
Recommended Posts