İçeriğe Yönlendir

Ford Fiesta 6'ya (2008-2017) xenon

Cenk Yazıcı

Recommended Posts

Oktay Toker
(düzenlendi)
On 01.04.2020 at 09:39, Ali Çal yazdı:

Merhaba ismim Ali Çal. 

Merhabalar bende 2011 fiestama bi xenon montajı yaptıracağım intemo düşünüyorum. Elimde h7 xenon kiti var bunun balastını çevirici ile d1s ampulde kullanabileceğimi söyledi montajı yapacak yer ama verimsiz olur orijinal bir aracın xenon beynini Alman daha iyi olur dedi ama ne gibi bir sorun yaşarım acaba kit Philips marka kendi ampulleri çok iyi şekilde yanıyor soğuk selektör benim için pek önemli bi husus değil aracın kendi uzunları aktif olarak kalacak aydınlatma konusunda balast dan dolayı sorun Yaşar mıyım acaba bilen arkadaşlar yardımcı olabilirler mi

Şimdiden teşekkürler 

Orijinal kit her zaman daha iyi seçenek olur.Tavsiye yerinde.

Elinizdeki balast için d2s xenon ampul için çevirici ile ideal olmasada bozulana kadar kullanabilirsiniz. alacağınız d2s xenonda oem değilse zaten her şekilde çalışır.Oem d2s olursada çalışır lakin düşük güç bariz şekilde normalde olmayacaktır.Performans olarak oem kitler gibi olmaz.

tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Ali çal
18 saat önce, Oktay Toker yazdı:

Orijinal kit her zaman daha iyi seçenek olur.Tavsiye yerinde.

Elinizdeki balast için d2s xenon ampul için çevirici ile ideal olmasada bozulana kadar kullanabilirsiniz. alacağınız d2s xenonda oem değilse zaten her şekilde çalışır.Oem d2s olursada çalışır lakin düşük güç bariz şekilde normalde olmayacaktır.Performans olarak oem kitler gibi olmaz.

Ampul olarak photon ampul aldım bir süre idare edip duruma göre oem bulabilirsem ilerde alırım ozaman. Teşekkür ederim 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Ali çal

Herkese selamın aleyküm 

arabama bi xenon mercek montajı yapıldı bugün Philips balast ve çevirici ile çalıştırıp denedik odanın içinde pek güçlü gibi gelmedi bana montajı yapan kişi de aydınlatma kötü balastın iyi değil dedi. Bir arkadaşımda golf7 nin d3s beyni vardı onu alırsam araca nasıl bağlayabilirim Philips canbus lı idi oem balast bağlarken nasıl bağlayabilirim ? Ve bu beyni almama aydınlatma açısından değer mi ?

Yorum bağlantısı
Oktay Toker

Resim destekli kullanılan parçaların anlatmını yapabilirseniz doğru şekilde tavsiyelerde bulunmak kolay olacaktır.

D3 balast ilave d3s xenon ampul ister.Takım olması şart.

Yorum bağlantısı
Ali çal
On 15.04.2020 at 04:22, Oktay Toker yazdı:

Resim destekli kullanılan parçaların anlatmını yapabilirseniz doğru şekilde tavsiyelerde bulunmak kolay olacaktır.

D3 balast ilave d3s xenon ampul ister.Takım olması şart.

D979C310-F4F8-46C4-83DF-4B6B0EBF8DDB.thumb.jpeg.c6557b119323e9fe3e3c9e952c765e6b.jpeg

golf 7 nin balastı bu ds3 ampul ile birlikte kullanılacak ama ampul oem değil. 

E062F2F4-FABF-4689-A8DA-A410C8395954.thumb.jpeg.5d66eb5c65a546838c442141c053c266.jpeg

kendi balastımın direk fotoğrafı yok ama kutu üzeri böyle.

Montajı yapan yer 3 kata kadar daha iyi olacağını söylüyor golf 7 balast ve ampulü kullanırsam. Ama golf 7 nin soketine kablo lehimleyin araca giden kabloyu o şekilde yapacağını söylüyor.  Bana pek güvenli gelmedi arıza ışığı yakma olasılığı da var direnç röle vs öyle şeylerle uğraşmak da gerekebilir bu kadar uğraşa değer mi yoksa her türlü eskisinden iyi olur deyip devam mı edeyim kendi balastımla ?

Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş
On 14.04.2020 at 22:06, Ali Çal yazdı:

Herkese selamın aleyküm 

arabama bi xenon mercek montajı yapıldı bugün Philips balast ve çevirici ile çalıştırıp denedik odanın içinde pek güçlü gibi gelmedi bana montajı yapan kişi de aydınlatma kötü balastın iyi değil dedi. Bir arkadaşımda golf7 nin d3s beyni vardı onu alırsam araca nasıl bağlayabilirim Philips canbus lı idi oem balast bağlarken nasıl bağlayabilirim ? Ve bu beyni almama aydınlatma açısından değer mi ?

Bir duvar fotosu gönderin 5 metre geriden. Bir de ışıksız bir ortamda yol fotoğrafı gönderin. Yorum yapabilmek için ışık desenini görmek lazım. 
Balastın iyi, o merceğe d1s ampul/balast kullanılmalı ki, tam verim alınabilsin. Markalı ampul kullanmamışsın, muhtemelen 4300 değildir, bu yüzden de verim düşük, ampuller kaç k ? Bence sorun biraz da alışamamaktan kaynaklı. 

Yorum bağlantısı
Ali çal
On 22.04.2020 at 07:25, Selçuk Keleş yazdı:

Bir duvar fotosu gönderin 5 metre geriden. Bir de ışıksız bir ortamda yol fotoğrafı gönderin. Yorum yapabilmek için ışık desenini görmek lazım. 
Balastın iyi, o merceğe d1s ampul/balast kullanılmalı ki, tam verim alınabilsin. Markalı ampul kullanmamışsın, muhtemelen 4300 değildir, bu yüzden de verim düşük, ampuller kaç k ? Bence sorun biraz da alışamamaktan kaynaklı. 

Fotoğrafları ilk fırsatta eklerim şimdilik aydınlatmadan memnunun ama yine de uygun denk gelirse gen 5 balast bakınıyorum. Ampul 4300k sarı beyaz arası yanıyor orijinal 4300k nasıl onu bilmiyorum gen5 balast bulamıyorum bulduklarım ya tek var ya da fiyatı aşırı yüksek 

Yorum bağlantısı
Ali çal

F693E6E9-44CB-4A4D-B3ED-BB643C82DECB.thumb.jpeg.9b6621993722b70aafc33b0cdc7f0177.jpegF693E6E9-44CB-4A4D-B3ED-BB643C82DECB.thumb.jpeg.9b6621993722b70aafc33b0cdc7f0177.jpegışıklar bu şekilde de sağ far buğu yaptı bunu nasıl temizleyip tekrar olmasını engelleyebilirim 

E54A160B-389A-4A93-B813-FC4F25D25622.jpeg

Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş

Güzel, güle güle kullan.
Buğuyu engellemen zor, ısı dağılımını bozdun çünkü. Far yandıktan bir süre sonra kayboluyorsa dert etme.

Yorum bağlantısı
Ali çal
5 saat önce, Selçuk Keleş yazdı:

Güzel, güle güle kullan.
Buğuyu engellemen zor, ısı dağılımını bozdun çünkü. Far yandıktan bir süre sonra kayboluyorsa dert etme.

Teşekkür ederim. İlk yapıldığında olmamıştı sonra camda aşırı derece kılcal çatlak olduğu için kendim açıp camını değiştirdim ondan sonra oldu ama kendiliğinden geçti 

Yorum bağlantısı
Oktay Toker
(düzenlendi)
On 15.04.2020 at 12:25, Ali Çal yazdı:

golf 7 nin balastı bu ds3 ampul ile birlikte kullanılacak ama ampul oem değil. 

kendi balastımın direk fotoğrafı yok ama kutu üzeri böyle.

Montajı yapan yer 3 kata kadar daha iyi olacağını söylüyor golf 7 balast ve ampulü kullanırsam. Ama golf 7 nin soketine kablo lehimleyin araca giden kabloyu o şekilde yapacağını söylüyor.  Bana pek güvenli gelmedi arıza ışığı yakma olasılığı da var direnç röle vs öyle şeylerle uğraşmak da gerekebilir bu kadar uğraşa değer mi yoksa her türlü eskisinden iyi olur deyip devam mı edeyim kendi balastımla ?

3 kata kadar performans çok zor.Oem setin en büyük artısı odak noktası dır.

Sol far sağ fardan aşagıda ve sol farı sag far ile aynı hizaya alırsanız daha iyi olur.

Hayırlı günlerde kullanınız.

Yorum bağlantısı
Ali çal
27 dakika önce, Oktay Toker yazdı:

3 kata kadar performans çok zor.Oem setin en büyük artısı odak noktası dır.

Sol far sağ fardan aşagıda ve sol farı sag far ile aynı hizaya alırsanız daha iyi olur.

Hayırlı günlerde kullanınız.

Allah razı olsun abi bende farlettim sol biraz aşağıda far camını değiştirdikten sonra ayarı bozuldu sanırım. Buğuyu engellemek için tavsiyen var mı abi?

Yorum bağlantısı
Oktay Toker
(düzenlendi)

Selçuk ustam yazmış.👍

Konuyuda inceleyebilirsiniz.

Yorum bağlantısı
Ali çal
2 dakika önce, Oktay Toker yazdı:

Selçuk ustam yazmış.👍

Konuyuda inceleyebilirsiniz.

Hemen inceliyorum teşekkür ederim 

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...