Mustafa Bağseven 5 Aralık 2008 Paylaş 5 Aralık 2008 Arka stop grubumu tamamen söküp eski çıkma veya camı kırık stop grubu(yeterki iç taraf sağlam olsun) alıp üzerini pleksiglass denen malzemeyle kapatıp içeriyi ledlerle doldurup ledli stop yapmayı düşünüyorum.Bugun konyada epey bi dolaştım.Kullandıgım araç 1993 seat toledo.Çıkma hasarlı stop bulamadım.Bunun için bir arkadaşım Ankaraya gitmemi ve orda çıkma hasarlı stop bulabilecegimi söyledim..Bugun şeffaf boş cd kutularından bikaç tanesini mikrodalgada ısıtıp ledli gece lambama şeffaf kap yapmaya çalıştım.Mikrodalga 4 dk da falan ısıtıyor.Ama o plastik cd kutusuna mikrodalgadan çıkar çıkmaz şekil vermesi çok zor oluyor.Hemen soguyo.Fazla mikrodalgada kalınca da eriyor deforme oluyor.Az kalınca da yumuşamıyor.Böyle olunca da şekil vermek zorlaşıyo.Buna bile şekil vermekte zorlanırken pleksi glassa nasıl şekil verecem onu araştırıyorumDiyelimki camı kırık stopları bulduk.Peki pleksiglassı kime nasıl yaptırcam?2 tane arka stop grubu için 2 pleksi glass nerde ve kaç liraya yapılır?Kendim alıp şekil verebilirmiyim?Şekil verirken orjinal stop camlarını mutlaka kullanmak gerekiyor mu? Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 5 Aralık 2008 Paylaş 5 Aralık 2008 Tekniğini bilmiyorum ama Ankara ve Istanbul'da bu tip işlemleri yapan stopçular var. Ankara'da 2002stop vardı zannedersem. Kendin yapmaya çalışırsan zor olur. Yorum bağlantısı
Sercan Keklik 5 Aralık 2008 Paylaş 5 Aralık 2008 su sıralar benım aklımdakı proje tabı camın nası durucagından şüpe ettıgım ıcın henuz baslamadım.. Fakat ben led degil farklı bır ıslem düşünüyorum Yorum bağlantısı
Murat Şen 7 Aralık 2008 Paylaş 7 Aralık 2008 tam bana lazım olan şey bu yaa aynı projeyi bende ypaacagım Yorum bağlantısı
Mustafa Bağseven 8 Aralık 2008 Yazar Paylaş 8 Aralık 2008 Şu neon ışıkla tabela reklam yapan bi yere gittim 3 gün önce.Pleksi glasın metre karesi 19 dolar dedi.1 metre kare pleksi bana yeter hatta artar ama asıl sorun onu orjinal stopun kalıbına getirip kesmek. Yorum bağlantısı
Murat Şen 9 Aralık 2008 Paylaş 9 Aralık 2008 ya çok ısıtsan eriyor. az ısıtsan şekil almıyor Yorum bağlantısı
Mustafa Bağseven 9 Aralık 2008 Yazar Paylaş 9 Aralık 2008 galiba en son çarem buhttp://www.turkcadcam.net/rapor/otoinsa/si...-kaliplama.html Yorum bağlantısı
Vedat Şahin 14 Aralık 2008 Paylaş 14 Aralık 2008 bende pleksi ile seffaf ve led stop yapmak istiyorum 1M2 19$ iyi bence Yorum bağlantısı
Erdoğan Sızarlar 8 Şubat 2009 Paylaş 8 Şubat 2009 oto döşemecilerin kullandığı saç kurutma makinasına benzer çok güçlü ısı veren cihazlar var.onunla deneyin.. Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 9 Şubat 2009 Paylaş 9 Şubat 2009 oto döşemecilerin kullandığı saç kurutma makinasına benzer çok güçlü ısı veren cihazlar var.onunla deneyin..Bunu yaparken dikkatli olun.. Çok yüksek ısı verir.. Anında eritebilirsiniz.. Isı ayarını iyi ayarlayın... Yorum bağlantısı
Emin Günaydın 2 Temmuz 2009 Paylaş 2 Temmuz 2009 arkadaşlar bu işi yapmanın yolunu bulabilen varsa eğer mutlaka haber versin. bende çıkma stop lambası alıp, hafif siyah şeffaf plaksi kaplatmak istiyorum dışını. ve içini komple led yapmak istiyorum. ancak orijinalleri riske atamıyorum çünkü sıfırı çok pahalı ve ikinci eli de pek bulunmuyor piyasada Yorum bağlantısı
Murat Kurtoğlu1679652580 16 Şubat 2010 Paylaş 16 Şubat 2010 Arka stop grubumu tamamen söküp eski çıkma veya camı kırık stop grubu(yeterki iç taraf sağlam olsun) alıp üzerini pleksiglass denen malzemeyle kapatıp içeriyi ledlerle doldurup ledli stop yapmayı düşünüyorum.Bugun konyada epey bi dolaştım.Kullandıgım araç 1993 seat toledo.Çıkma hasarlı stop bulamadım.Bunun için bir arkadaşım Ankaraya gitmemi ve orda çıkma hasarlı stop bulabilecegimi söyledim..Bugun şeffaf boş cd kutularından bikaç tanesini mikrodalgada ısıtıp ledli gece lambama şeffaf kap yapmaya çalıştım.Mikrodalga 4 dk da falan ısıtıyor.Ama o plastik cd kutusuna mikrodalgadan çıkar çıkmaz şekil vermesi çok zor oluyor.Hemen soguyo.Fazla mikrodalgada kalınca da eriyor deforme oluyor.Az kalınca da yumuşamıyor.Böyle olunca da şekil vermek zorlaşıyo.Buna bile şekil vermekte zorlanırken pleksi glassa nasıl şekil verecem onu araştırıyorumDiyelimki camı kırık stopları bulduk.Peki pleksiglassı kime nasıl yaptırcam?2 tane arka stop grubu için 2 pleksi glass nerde ve kaç liraya yapılır?Kendim alıp şekil verebilirmiyim?Şekil verirken orjinal stop camlarını mutlaka kullanmak gerekiyor mu?flexiglass la az boğuşmadım ...bir çok uykusuz geceyi sabaha bağladım.. paket paket sigara içip beyin fırtınası yaptım ..ama malzeme okadar kalleşki ısnınca şeffalığı azalıyor ..boyu kısalıyor sertliği artıyor yapım esnasında sağa sola bükülüyor ..çok ısıtırsan sararıyor az ısıtınca bükülmüyor ..kalıba sokayım derken elinde donuyor ..yani ömür törpüsü ....alt yapı lazım...vakum+kalıp+iyi bir ısı kaynağı ...başka türlü olmaz ... Yorum bağlantısı
Mustafa Bağseven 16 Şubat 2010 Yazar Paylaş 16 Şubat 2010 (düzenlendi) flexiglass la az boğuşmadım ...bir çok uykusuz geceyi sabaha bağladım.. paket paket sigara içip beyin fırtınası yaptım ..ama malzeme okadar kalleşki ısnınca şeffalığı azalıyor ..boyu kısalıyor sertliği artıyor yapım esnasında sağa sola bükülüyor ..çok ısıtırsan sararıyor az ısıtınca bükülmüyor ..kalıba sokayım derken elinde donuyor ..yani ömür törpüsü ....alt yapı lazım...vakum+kalıp+iyi bir ısı kaynağı ...başka türlü olmaz ...Ben bu konuyu açalı 1 yılı geçmiş.Abi ben yapa yapa artık bu konuda bayagı bi tecrübe edindim..Büyük ihtimalle aldıgın pleksi iyi degil.Ben sana biraz pleksi veriyim istersen bi de onla dene..Hem kendı aracımın stoplarını hem de şahinin yan sinyallerini kalıp alarak kendim ısıtıp şekıl verdim..Saydıgın problemlerin hiçbirinide yaşamadım.Yalnız bu iş için sadece fırın falan yetmiyor.Taşlama motoru,el motoru kesme diski,sıcak hava tabancası vs hepsi gerekli.Ben baktım ki yapacak adam bulamadım konyada.En sonunda kendim yaptım...Şimdi ise bu işi konyada yapacak başka bir stopcu var.Ve 200 TL istiyor...Çok para.:)Ben o paraya nerdeyse 4 metre kare pleksi alırım. 16 Şubat 2010 tarihinde mandalina_ tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Ali Altan Yılmaz 18 Mart 2010 Paylaş 18 Mart 2010 bence her iş olur ama bu işe girmeyin derim.plex i 90 cc sonra şekil verilebilen , ham maddesi dışarıdan gelip türkiyede üretilen petrol kökenli maddedir.3,5 fabrikada üretilir.parakende olarak istanbul karaköyde 16 ,25 yuro arasında satılır.istediğiniz şekli verebilmeniz için ,malzemenin her tarafı eşit şekilde ısınmalıdır.buda taş yünlü bu iş için yapılmış fırınlarda olur.fönlerin açık alandaki ısılarıyla şekil veremezsiniz.siz bir tarafını eğerken diğer tarafı eğilmez .haaa olurmu olur, buda sıkı bir eğitim gerektirir.Bikere şunu bilin plex side boncuk boncuk kabarmalar oluyorsa malzemenin o kısmı fazla ısınmış yanıyo demektir.veya rengi solduysa eşit ısınmamış demektir.ufak bir serinlemede anında çatlama yapar.eğer fırın olmadan çeyrek metre karaye kadar plex iyi balon gibi eğebilenleri duyduysanızda onlar benim gibi yılların ustalarıdır. 1 Yorum bağlantısı
Recommended Posts