İçeriğe Yönlendir

Far değerleri arasındaki uçurum

Oğuz Kaan Koçak

Recommended Posts

Oğuz Kaan Koçak

merhaba arkadaşlar,

dün 94 Opel Vectra GT aracımızın 2 yıllık muayenesini dudullu tüvtürk 'te yaptırdık. Allah'tan bi sorun çıkmadı tek seferde geçtik

yalnız çıkan raporda farlarla ilgili olarak dikkatimi bi nokta çekti sizlere sormak istedim.

far ışık şiddeti değerleri (lux)

uzun far -> sol 9,900 ve sağ 5,900

kısa far -> sol 9,700 ve sağ 3,000

kırılma açısı (derece)

sol -0,30 ve sağ -1,70

sapma açısı (derece)

sol 16,0 ve sağ 3200

far ampullerini bu temmuz ayında değiştirmiştik osram nightbreaker H4

sağ ve sol far arasında özellikle ışık şiddeti bakımından bukadar fark olması normal mi?

ampullerin yeni olduğunu düşününce bana sanki farların iç yüzeyleri (reflektörleri) bitmiş gibi geliyor.

eğer reflektörler dediğim gibi bitikse 2 tane sıfır alman hella far almayı düşünüyorum. başka marka önerilerinize de açığım.

bir de olması gereken standart değerler nelerdir H4 için bilgi verebilirseniz sevinirim.

eğer bir sorun yoksa xenona geçmeyi de düşünüyorum. saygılar.

Yorum bağlantısı
Talih Özek

bosch,valeo yada carello. ışık şiddeti hakkında bir bilgim yok.farların eger orjinalse farı açıp temizlemeyi deneyebilirsin yan sanayi ise hiç uğraşma...

Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş

Bu değerler doğruysa sağ farının çok sönük yanıyor olması gerek bunu çok rahat ayırdedebilirsin. Beyaz bir duvarın 10 metre gerisinden farların ışık deseninin resmini çekip gönderin. Bana tuhaf geldi, resimde belli olur. Xenon önermiyorum çünkü farının yapısı uygun değil.

Yorum bağlantısı
Oğuz Kaan Koçak

farlar orjinal carello. aracın önden darbesi yok dolayısıyla farlar fabrika çıkışı olabilir yani 15 senelik.

bana camdan ziyade iç reflektörleri bozuk gibi geliyor. bugün otostart sitesine baktım. bosch hella dan daha pahalı.

özel bir sebebi var mı bosch u önermenizin? yada hella nın bir kusuru mu var?

carello ya pek rastlamadım internette.

Yorum bağlantısı
Talih Özek

kalite olarak fark olduğunu zannetmiyorum kesilme çizgileri farklı biraz.bunun dışında carello italya,valeo fransa,bosch ve hella alman üretimi.

Yorum bağlantısı
Ahmet Kasapoğlu

siz öncelikle bir duvar resmi çekip gönderin.

Bana biraz ölçümlerde hata var gibi geliyor.

9700 olması gereken değer 3000 çıkıyorsa bunu bariz bir şekilde gözünüzle görmeniz gerek.

3200 derece sapma açısı ne demek onu hiç anlamadım zaten.

rapor pek doğru gelmedi bana

Yorum bağlantısı
Oğuz Kaan Koçak
(düzenlendi)

post-3166-1230997790_thumb.jpgpost-3166-1230997801_thumb.jpg

1. resim kısalar 2. resim uzunlar

duvar fotolarını bugün çekebildim. inşallah istediğiniz gibi olmuştur.

akşam saat 5 civarı 2 şekilde kısalar ve uzunlar olarak çektim. 10 m den pek bişey gözükmüyordu o yüzden biraz daha yakından çektim.

yorumlarınızı bekliyorum.

not: o 3200 rakamı rapora yanlış yazılmış olabilir 32,00 olabilir ama ben size ne gördüysem onu yazdım raporda.

tarihinde e108165 tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Sağ far bozuk.. sol far yüksek...

Ayrıca elinizde 10 metre resmi varsa onuda yükleyin...

Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş

Evet sağ farda bir odaklama sorunu var, sanki ampul iyi oturtulmamış ya da yuvası gevşek olduğundan kımıldamış gibi. Uzun far deseninde bu daha da iyi görülebiliyor. Ama bunun nedeni iç tarafta bazı bölgelerin kararmış olması da olabilir, şeffaf olmadığı için bunu dışarıdan görmek çok zor.

Yorum bağlantısı
Ahmet Kasapoğlu

kısa resminde ışık düzgün gibi.

en azından 3te1 oranında düşük lüx değeri çıkıcak kadar değil.

Yorum bağlantısı
Oğuz Kaan Koçak

post-3166-1231067104_thumb.jpgpost-3166-1231067116_thumb.jpg

1.kısalar 2.uzunlar

bunlar da biraz daha uzaktan çekilmiş resimler.

tavsiyeleriniz neler ? farları mı değiştireyim, ayar mı yaptırayım ?

Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş

Ayar yaptırın, farları komple değiştirecek bir durum göremedim ben.

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Ayar yaptırın,

+

Ampuller yerine doğru oturmuşmu kontrol edin..

Reflektörler kirliyse temizlemenin yollarını arayın, temizleyin.. Çok işe yarayacaktır..

Yorum bağlantısı
Oğuz Kaan Koçak

farların içi açılıp temizlenebiliyor mu? pek bilgim yok.

bu konuda detaylı bilgi verebilir misiniz? ya da inceleyebileceğim resimli vs bir adres.

Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş

Farların polikarbon değil cam. O nedenle biraz zor, içteki reflektörleri ise temizlenebilir açman ve düzgün kapatman lazım. Ucuza bulabiliyosan hella alıp taktır hiç uğraşma. Performansı önemli ölçüde artar.

Yorum bağlantısı
Ahmet Göker Derya1679652568
Farların polikarbon değil cam. O nedenle biraz zor, içteki reflektörleri ise temizlenebilir açman ve düzgün kapatman lazım. Ucuza bulabiliyosan hella alıp taktır hiç uğraşma. Performansı önemli ölçüde artar.

Ek olarak farların reflektör kısmının oksitenmiş olma ihtimali çok yüksek. Eğer öyle ise temizlenme ile hallolmaz boşa uğraş olur;yeni bir çift far almak gereklidir. Farların içine gün ışığı altında veya farlar yanıkken baktığınızda herhangi bir gölge,karanlık bir yer mevcut mu?

Yorum bağlantısı
Oğuz Kaan Koçak

otostart ta hella nın tanesi 135 tl. bir de tyc diye bir uzak doğu firması var onunkiler de yaklaşık 70 tl. bosch daha da pahalı 160 tl. carello marka bulamadım nette.

oksitlenme konusunda farlar kapalıyken gündüz bakıldığında sağ farın yansıtıcı zemininde sanki çok hafif bir renk farklılığı var sola nazaran. belki bahsettiğiniz budur.

ya bilemiyorum işte biraz kararsız kaldım. 2 tane hella 270 lira. iyi para yani.

Yorum bağlantısı
Talih Özek

astra f kasa aracımda carello vardı. kaza sonucu farların ayakları kırılınca değişmek zorunda kaldım.o zaman tyc tanesi 50tl bosch 115 tl olunca tyc aldım.7yıllık carello sıfır tyc den iyiydi.aracını değişmeyi düşünmüyorsan far gibi önemli bir konuda yan sanayi işine girme bence...

Yorum bağlantısı
Ahmet Kasapoğlu

evet kesinlikle katılıyorum.

kötü durumdaki orjinal far. Hele bazı markalar yeni yan sanayiden daha iyi oluyor

Yorum bağlantısı
Musa Can Koca

270 YTL çok bence bu model bir araçın sıfır farına,şöyle yapıalım aracınızın gündüz ön far resimlerini koyun(yakın çekim) reflektörünün ve camının durumuna baksın herkes ona göre alım yaparsınız,ydınlatma şiddeti açısından iki far arasında gözle pek fark göremedim ben

Çıkma temiz bir far bulursanız onuda alabilirisiniz,tabii bende aracınıza 3 sene daha binmeyi düşünüyorsanız sıfır Hella öneririm

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...