Mehmet Ozyurek 27 Aralık 2008 Paylaş 27 Aralık 2008 Bu arada az önce farkettim ki;Uzunları yakıp halojen ampulu devreye soktuğumda,uzun reflektörünün kapaği kapali dahi olsa halojen ışık farın altından arabanın şasesini aydınlatıyor bir yerden...2 farın altında da durum bu şekilde ve ışık şiddetleri aynı..e tahliye delikleri de kapali olduğuna göre halojen ışık nasıl şaseye aydınlık verebilir? bence bir yerlerden kaçıyor.Işıl sızacak şekilde bir açıklığın olmasına ihtimal vermiyorum... Gir arabanın altına ve takip et bakalım... Yorum bağlantısı
Volkan Karaosmanoğlu 28 Aralık 2008 Yazar Paylaş 28 Aralık 2008 Işıl sızacak şekilde bir açıklığın olmasına ihtimal vermiyorum... Gir arabanın altına ve takip et bakalım...abi walla bende ihtimal vermiyordum dün böyle birşey farkettim..uzunları kapatınca o ışık da kapanıyor ya öyle abuk bi halde kaldı ki şu an far;hava soğuk ve yağışlı ve farın içinde su damlacıkları şeklinde buhar var.arka kapaği kapatsam bu sefer buhar giderek artiyor,açık bıraksam dışarsı soğuk ve yağışlı olduğu için nemden dolayı farın içindeki buharda bir değişme olmuyor aynen olduğu gibi duruyor.napacağimi şaşirdim. Yorum bağlantısı
Sercan Keklik 28 Aralık 2008 Paylaş 28 Aralık 2008 wolkan.. tamponu sökme takma olayında gereksiz harcadıgın parayı cok iyi anlıyorum bi tamponu sökmek takmak icin 100 ytl alan zihniyeti bende anlamıyorm cünkü farlara gelince senlede konusmustuk ilk takıldıgında bıraz buhar yapması normal diye fakat bu bi hayli yapmış.. Mutlaka bi yerden kaçırıyor ve farkına varmıyorsun derken şaseye ısık geldıgınden bahsetmışsın.. Bence! farı tekrar sök acele etmeden 1 hafta kadar iyice incele araştır tüm aklına gelenı dene sökükken üzerine su dök bak buhar yapıp yapmadıgına öyle tak derım aksi takdirde aceleciliginin kurbanı olacaksın yine.. Yorum bağlantısı
Volkan Karaosmanoğlu 28 Aralık 2008 Yazar Paylaş 28 Aralık 2008 wolkan.. tamponu sökme takma olayında gereksiz harcadıgın parayı cok iyi anlıyorum bi tamponu sökmek takmak icin 100 ytl alan zihniyeti bende anlamıyorm cünkü farlara gelince senlede konusmustuk ilk takıldıgında bıraz buhar yapması normal diye fakat bu bi hayli yapmış.. Mutlaka bi yerden kaçırıyor ve farkına varmıyorsun derken şaseye ısık geldıgınden bahsetmışsın.. Bence! farı tekrar sök acele etmeden 1 hafta kadar iyice incele araştır tüm aklına gelenı dene sökükken üzerine su dök bak buhar yapıp yapmadıgına öyle tak derım aksi takdirde aceleciliginin kurbanı olacaksın yine..allahtan 50 lira veriyorum sök taka ama yine 3. söküp takişta bu bana 150 liraya mal olmuş olcak toplamda ve cidden başka şeylere para yetiştiremiyorum benzindi vs. derken.yakın zamanda farın bir kaç yerine kendim delik açip birşeyler denemeyi düşünüyorum çünkü ne zaman böyle bir olay canımı sıksa bir şekilde kendim hallediyorum sen de biliyosun =)sen bana 1 hafta farları tak ama tamponsuz gez diyorsun da evde 2. araba yokki. senin gibi rahat diilim kankü =) Yorum bağlantısı
Sercan Keklik 28 Aralık 2008 Paylaş 28 Aralık 2008 =) paşa gönül kriterleri kankacım o zmn ben sen ugraşma artık hallet dıye söylüyorum cünkü o kötü mtec xenonlu halinide biliyorum aracın bu mercekli halinide bildigimden ve kullandıgımdan ötürü benım önerim bu.. ben 5 kere daha söktürürüm diyosan tabi bilemiyorum Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 28 Aralık 2008 Paylaş 28 Aralık 2008 Bu arada az önce farkettim ki;Uzunları yakıp halojen ampulu devreye soktuğumda,uzun reflektörünün kapaği kapali dahi olsa halojen ışık farın altından arabanın şasesini aydınlatıyor bir yerden...2 farın altında da durum bu şekilde ve ışık şiddetleri aynı..e tahliye delikleri de kapali olduğuna göre halojen ışık nasıl şaseye aydınlık verebilir? bence bir yerlerden kaçıyor.Deliğin yerini tespit edebildin mi ? Gözden kaçan bir yerde mi ? Daha önce su almış demiştin arkadan değil de burdan su sızdırıyor olabilir. Muhtemelen ampulun takıldığı noktanın altında bir yerlerdedir. Yorum bağlantısı
Volkan Karaosmanoğlu 28 Aralık 2008 Yazar Paylaş 28 Aralık 2008 Deliğin yerini tespit edebildin mi ? Gözden kaçan bir yerde mi ? Daha önce su almış demiştin arkadan değil de burdan su sızdırıyor olabilir. Muhtemelen ampulun takıldığı noktanın altında bir yerlerdedir.abi ilkerle konuştuk...farım tamponun alt kısmına doğru hafif uzuyor ve orada tırtıklı bir bölge var..o tırtıklı bölge tamponun altına yansıtıyor halojen farı..yani düşündüğüm gibi bir sızdırma vs. yok=)hazır angellardan neden almadınız keşke öyle yapsaydınız.ben sonar aldım ford fiestada.yakında yollarım kendi merceğiyle kesilme çizgisini filan.çok güzel değil fakat gayet yeterli ,mercek değişimine ihtiyaç yok yani.buhar oluyor fakat şöyle havalardan dolayı ve evin önündeki tüm arabaların farları buharlı.çok çabuk geçiyor ve kalıcı filan değil normal yani.oem xenonlu audi a6 mız var o da buhar yapıyor bu da nemli havalarda tabi.yoksa kesinlikle buhar sıkıntısı yok.tek sıkıntım yükseklik ayarımız iptal oldu fakat şu anda far ayarlarında hiçbir sıkıntım yok.sol taraf cok az yukarıda bu da tabelaları daha çabuk parlatmama yarıyor .onur bey teşekkür ederim tavsiyeniz için ancak eskişehirde 2007 leon için modifiye firmalarının ürettiği o tarz farlardan bulursanız kargosu ne kadarsa bana yollayın ben satın alıcam..istanbulda henüz öyle bir far yok..1 firma getirtti..audi gibi ledleri var ve çok çirkin bir far.ancak numune getirtti satışa sunmadıbugün öğlen saatlerinde sol farım akvaryum şeklinde full buhar olarak nautilus otoparka gittim..yaklaşık 6 saat 16derecelik otoparkta kaldı araç,arada biri gidip 10 dakika uzunlarla birlikte yaktım farlarımı arka kapakları da açtım..far gayet güzel temizleniyordu ancak sol far daha tamamiyle temizlenemeden (ön caminda buhar değil su damlacıkları halen vardı ancak alan ufalmıştı) tekrar 4 derece ve yağışlı yola çıkınca yine başladığım noktaya döndüm..sol farım yine yarıya kadar buhar ve su damlacıkları içinde.. ama işin garibi sağ taraf tertemiz sağda bazen çok az bir buhar oluşuyor ve gidiyor. farları 2. kez açmadan önce de sol farım yine ayni şekilde su damlacıkları şeklinde buhar barindiriyordu.... hep solda bir sorun var... Yorum bağlantısı
Misafir 28 Aralık 2008 Paylaş 28 Aralık 2008 ortağımın opelide buna benzer bi sıkıntı çıkarmıştı.xenondan sonra az buhar oluyordu.sadece aracı yıkarken oluşuyordu.xenon ampülün kablosunu geçirdiğimiz arka kapağın ortasındaki deliği kablonun contası muhafaza ediyordu.biz ilave silikon sıktık.düzelmişti.senin lamba kabloları nerden geçiyor?acaba bi aralık yer filan kalmasın? Yorum bağlantısı
Volkan Karaosmanoğlu 29 Aralık 2008 Yazar Paylaş 29 Aralık 2008 dün gece farı en son biraktiğimda sol far tamamiyle buhar olup kapanmıştı.sabah arabanin yanina indim,2 fön makinesi 1 ufak tornavida boyutunda matkap ile.önce far caminin buharini giderdim ve farkettim ki far camına hafif bir darbe vurunca farın alt kısmındaki plastik alanda SU DALGALANIYOR.ilkerle farı 2. kez açmadan önce de aynen böyleydi.daha sonra sis farının olduğu bölgeden farın alt kısmına ulaşıp ilk deliği deldiğim anda çay bardağinin 1/5i kadar bi su bi anda boşaldi.daha sonra sırasıyla sinyal,mercek ve uzun reflektörünün olduğu yerlere denk gelicek şekilde 3 tane delik açtım.iyice kuruttum ve kapaği kapadim.eve çıktım 10 dakika sonra baktiğimda hafiften yine bir buhar olmuştu.aşşağı indim ve arka kapağı açık bırakıp farları yaktım tüm buharın geçmesini bekledim.Şu anda bu işlemlerden yaklaşık 1 saat geçti ve buhar yok.Sanırım bu delikler derdime derman olacak.Kıyas yapabilmek için sağ fara hiç açmadım.Deneyerek göreceğim.Yanlız sormak istediğim bir soru var bu 3 delik de direk fara açildi yani ucunda bir L tüp falan yok ancak matkap ucu da şu şekilde;Üzerinde 2.5 yaziyor.Herhalde milimetre cinsinden kalınlığıdır.Buradan farın içine toz vs. dolar mı? Yorum bağlantısı
Misafir 29 Aralık 2008 Paylaş 29 Aralık 2008 kesinlikle dolacaktır.deldiğin yerlere delik çapından büyük bi sünger yapıştır toz girmez. Yorum bağlantısı
Volkan Karaosmanoğlu 29 Aralık 2008 Yazar Paylaş 29 Aralık 2008 farımın dış kısmında alta doğru çok su gidiyor,sünger orada ıslanıp motor sicağiyla birlikte içeri su buharlaştirmaz mi? Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 29 Aralık 2008 Paylaş 29 Aralık 2008 Su giren yerleri bulup, su girişini önleyip bu delikleri yine kapamalısın bence... Yorum bağlantısı
Volkan Karaosmanoğlu 29 Aralık 2008 Yazar Paylaş 29 Aralık 2008 Su giren yerleri bulup, su girişini önleyip bu delikleri yine kapamalısın bence...ben de böyle düşündüm ancak su giren yer kesinlikle yok...fari 2. kez söktüğümüzde de kontrol ettik..su giren yer yok...sadece farın içinde bir nem oluşuyor ve farın içinde sürekli ısındıkça buharlaşıp soğudukça çöküp hava şartlariyla da birleşip daha çok nem yaratinca artik su oluşmaya başliyor diye düşünüyorum..diyelim ki su giren yer buldum kapattim..bu açtiğim delikleri neden kapatmaliyim abi?herkes mutlaka sirkülasyon olması için altta delik olması konusunda israrci iken sen kapatmalisin dedin şimdi şaşirdim =) Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 29 Aralık 2008 Paylaş 29 Aralık 2008 daha sonra sırasıyla sinyal,mercek ve uzun reflektörünün olduğu yerlere denk gelicek şekilde 3 tane delik açtım.Vee Volkan'ın delirişi ben de böyle düşündüm ancak su giren yer kesinlikle yok...fari 2. kez söktüğümüzde de kontrol ettik..su giren yer yok...sadece farın içinde bir nem oluşuyor ve farın içinde sürekli ısındıkça buharlaşıp soğudukça çöküp hava şartlariyla da birleşip daha çok nem yaratinca artik su oluşmaya başliyor diye düşünüyorum..+1Cama yapışan nem cam soğuk olduğundan yoğunlaşıp su oluyor. Daha sonra bu su yine buhar oluşturuyor. Tıpkı dünyanın ekolojisi gibi. Önce bu şekilde biraz kullan bakalım, işe yarayacak mı ? İşe yararsa deliği izole edersin aşağıda benim bir önerim var.Açtığın delikler farın altında. Pek fazla olmasa da süratle giden aracın önünden içeriye farın altından yağmur suyunun sızması sözkonusu. Bu nedenle önden arkaya doğru gelen su ve toz taneciklerine karşı korumalısın. 1 cm uzunluğunda bir boruyu yarısı içte yarısı dışta kalacak şekilde dikey olarak delikten içeri sok. O kadar ince boru bulabilir misin bilemiyorum, ısıyla daralan kablo makaronları olabilir örneğin onların çok ince olanları vardı. Yorum bağlantısı
Misafir 29 Aralık 2008 Paylaş 29 Aralık 2008 (düzenlendi) Volkan şu an ne halde olduğunu tahmin bile edemiyorum.tuzlaya (içmeler tersane bölgesi) yakınmısın? 29 Aralık 2008 tarihinde Misafir tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Ahmet Kasapoğlu 29 Aralık 2008 Paylaş 29 Aralık 2008 evt ya okurken""daha sonra sırasıyla sinyal,mercek ve uzun reflektörünün"" derken bi an dedim heralde hepsini deldi parçaladı Yorum bağlantısı
Volkan Karaosmanoğlu 29 Aralık 2008 Yazar Paylaş 29 Aralık 2008 Vee Volkan'ın delirişi +1Cama yapışan nem cam soğuk olduğundan yoğunlaşıp su oluyor. Daha sonra bu su yine buhar oluşturuyor. Tıpkı dünyanın ekolojisi gibi. Önce bu şekilde biraz kullan bakalım, işe yarayacak mı ? Şşe yararsa deliği izole edersin aşağıda benim bir önerim var.Açtığın delikler farın altında. Pek fazla olmasa da süratle giden aracın önünden içeriye farın altından yağmur suyunun sızması sözkonusu. Bu nedenle önden arkaya doğru gelen su ve toz taneciklerine karşı korumalısın. 1 cm uzunluğunda bir boruyu yarısı içte yarısı dışta kalacak şekilde dikey olarak delikten içeri sok. O kadar ince boru bulabilir misin bilemiyorum, ısıyla daralan kablo makaronları olabilir örneğin onların çok ince olanları vardı.hehehe=) cidden delirdim abi,bu işe o kadar canim sıkıldı ki 2. el araba bakmaya başladım sömestrda aracimi değiştirmeyi düşünüyorum cidden aracimdan soğudum.ve bi daha tövbe ettim cam filmi ve yay dışında arabama asla birşey yaptirmicam.birakicam halojen kalsın farları.yaptiğim stresse değmez,ağzimda bir sürü aft çıktı stresten.bu arada buhar yoğunlaşma işi aynen dediğin gibi...deliği açarken de aynen senin dediklerini düşündüm,mesela yağişli bir havada öndeki araçtan gelen ufak su tanecikleri çamurlar vs. farın içine girmez mi diye düşündüm ama en kötü ihtimalle farı zaten 1 kere daha açacağiz diye düşünüp amaaan del gitsin dedim kendime...ince boru bulmak sorun değil..deliği biraz daha genişletip kalınca bir L tüp de sokulabilir içi süngerli şekilde...önemli olan tamponu sökmeden fara delik açabilmekti =)bu arada son durumlar şöyle ;fara delik delip tamamen buharsiz hale getirdikten sonra çıkıp bir yere gittim 10-15 dakika kullandim park ettim birşey yoktu, döndüğümde far camında çok çok az bir buhar tekrar oluşmuştu.akşam tekrar kontrol ettim buhar aynı şekilde duruyordu ne azalmış ne artmış.ama dünkü Su damlacıklarıyla alakası dahi yok,sadece buhar.inşallah bu delikler ile bir sonuç alicam Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 29 Aralık 2008 Paylaş 29 Aralık 2008 Buhar hangi tarafta oluşuyor ve hep aynı noktada mı ? Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 29 Aralık 2008 Paylaş 29 Aralık 2008 mesela yağişli bir havada öndeki araçtan gelen ufak su tanecikleri çamurlar vs. farın içine girmez mi diye düşündümBende aynen böyle düşünmüştüm... Yorum bağlantısı
Volkan Karaosmanoğlu 30 Aralık 2008 Yazar Paylaş 30 Aralık 2008 Buhar hangi tarafta oluşuyor ve hep aynı noktada mı ?evet,iki farda da öncelikli olarak sinyallerin bulunduğu en iç taraftan buhar başlıyor fotolarda koyduğum gibi..bu arada bir fikrim var.sömestr tatilimde farları sökücem ,açtiğim tüm delikleri kapaticam..içine sigara üfleyip arka kapakları da tamamiyle kapadiktan sonra sigara dumanının nereden çıktığını gözlemleyeceğim,böylece su veya nemin nereden çıktığını da görmüş olucam.iyice siyiriyorum dimi =) sigarayla falan tesbit yapmak deli işi olsa gerek =) Yorum bağlantısı
Misafir 30 Aralık 2008 Paylaş 30 Aralık 2008 Kangonun farıyla uğraştığım zaman gece uyurken sayıklamışım bi kaç kez.''mercek yamuk düzeltin filan diye'' .hanım aha herifi kaybettik demiş.şimdide sıra sende .imtihanda sorulan sorulara ne cevablar vericen?1: resimdeki dik kenar üçgen....... Cevab : sinyal buhar yaptırıyo....2: A noktasından B noktasına T diliminde giden....... Cevab : mercekte su damlaları.... Bırak farı sigortan kızarmaya başladı Yorum bağlantısı
Volkan Karaosmanoğlu 30 Aralık 2008 Yazar Paylaş 30 Aralık 2008 fransadaki leon forumundan bir örnek;tamamen standart halojen far...h7 xenon dahi takılmamış.sadece mavi ampul takilmiş...benim buharımda aynen bu şekilde başliyor... Yorum bağlantısı
Ahmet Kasapoğlu 30 Aralık 2008 Paylaş 30 Aralık 2008 at içeriye 2 tane taş direnci. mis gibi sıcacık olsun heralde o ısıdada buhar kalmaz zaten kontağa bağlarsın. farlar yanmasada çalışırlar. Yorum bağlantısı
Volkan Karaosmanoğlu 31 Aralık 2008 Yazar Paylaş 31 Aralık 2008 at içeriye 2 tane taş direnci. mis gibi sıcacık olsun heralde o ısıdada buhar kalmaz zaten kontağa bağlarsın. farlar yanmasada çalışırlar.farın tabanını falan yakmayalım =) Yorum bağlantısı
Recommended Posts