İçeriğe Yönlendir

Seat Leon 2 xenon far buğu problemi

Volkan Karaosmanoğlu

Recommended Posts

Volkan Karaosmanoğlu
(düzenlendi)

bugün saat 12 gibi 1.5derece havada karla karişik yağmurda bir yarim saatlik yolculuk yaptim;

deliklerin de hiç bir işe yaramadiğini bu şekilde anlamiş oldum..sol far tamamen buhar yine....

2 tane 0 ya da çıkma far alıp bu arabayi satacağim malesef...

sol taraf altta 3 delik var sağda delik yok...sağ daha iyi..

31122008002lv3.jpg

31122008001uo4.jpg

31122008fc6.jpg

tarihinde wolkanku tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Ahmet Kasapoğlu
(düzenlendi)

Bu benim park ampul hatasını gidermek için yaptığım parçalardan koysan işe yaramazmı acaba ya. Gerçi far içinde giricek yer varmı bilmiyorum ama.

Henüz ilan açmamıştım idareten bir resim koydum.

Nasıl ama hepsi dinamit lokumu gibi dimi :)

1004730bb7.jpg

tarihinde BuTcHeR tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Volkan Karaosmanoğlu
Farlar çok güzel ama... Ben vazgeçemezdim bundan...
abi sabır falan kalmadı..arabamı satıcak kadar soğudum diyorum =) değil fardan vazgeçmek arabadan vazgeçiyorum resmen.
Bu benim park ampul hatasını gidermek için yaptığım parçalardan koysan işe yaramazmı acaba ya. Gerçi far içinde giricek yer varmı bilmiyorum ama. Henüz ilan açmamıştım idareten bir resim koydum. Nasıl ama hepsi dinamit lokumu gibi dimi :)1004730bb7.jpg
farı patlatıcaksak uyar =):D
Yorum bağlantısı
Volkan Karaosmanoğlu

dün o buharli şekilde kullandim farlari ama aydinlatmada problem olmadi çünkü mercek hemen kenid önündeki buharı atıyordu..

bugün farların arkasina kurutma makinesi tutup bi yarım saat falan kuruttum farların içini,buhar falan kalmadı...bi kaç saatde kapakları açık bıraktım...sonra tekrar taktım kapakları...

bakalım 1-2 gün daha kuru hava olsa tam kurusa da ondan sonra neler olacak bir görsek

Yorum bağlantısı
Volkan Karaosmanoğlu
her şeyin bir çözümü vardır ufacık bir sorun sadece.bir far için değişmezdim ben arabayı.araştıracağım sizin için leon farlarını.

teşekkür ederim...

sadece far yüzünden arabayi satmiorum...bu araçta ekim ayindan beri talihsizlikler peşimi birakmiyor..çok seviyorum aracimi ama mecburen birakacağim.

Yorum bağlantısı
Misafir

Yahu yine uçuk bi fikrim geldi ama kesinlikle buharı keseriz diye düşünüyorum.Ama sakın gülmeyin .hakkaten kolay ve sağlıklı bi şey olur yanlız görünümü biraz değişik olacaktır.Şnce hava hortumları var.genelde spiral şeklinde olurlar.6 mm çapında filandır .bunların normal düz olanlarından alalım.birer tane farların hava sirkulasyon borularından herhangi birine bağlıyalım.boruların boşta kalan uçlarını motorun hava giriş hattına yakın yerde tutalım.motor manifoldu hava emişi yaparken farın içindeki havayı daha hızlı tahliye etsin .hava girişine 3-5 santim yaklaştımanın hiç bir yere zararıda dokunmaz hatta direk hava girişine dayasak bile yoğun bi hava çekişi olamaz.(farın hava borularındaki filitreleri çekmez)

Yorum bağlantısı
Volkan Karaosmanoğlu
Yahu yine uçuk bi fikrim geldi ama kesinlikle buharı keseriz diye düşünüyorum.Ama sakın gülmeyin .hakkaten kolay ve sağlıklı bi şey olur yanlız görünümü biraz değişik olacaktır.Şnce hava hortumları var.genelde spiral şeklinde olurlar.6 mm çapında filandır .bunların normal düz olanlarından alalım.birer tane farların hava sirkulasyon borularından herhangi birine bağlıyalım.boruların boşta kalan uçlarını motorun hava giriş hattına yakın yerde tutalım.motor manifoldu hava emişi yaparken farın içindeki havayı daha hızlı tahliye etsin .hava girişine 3-5 santim yaklaştımanın hiç bir yere zararıda dokunmaz hatta direk hava girişine dayasak bile yoğun bi hava çekişi olamaz.(farın hava borularındaki filitreleri çekmez)

yoo uçuk değil bunu bende düşündüm..hatta böyle bir boruyu radyatörün fanlarına doğru konumlandırıp fara extra hava girişi sağlamayi da düşündüm....ama bu kadar uğraşmak istemiyorum..o yüzden satiyorum =)

Yorum bağlantısı
Volkan Karaosmanoğlu

farın altındaki orjinal hava tahliyesini silikon ile kapatmiştik....bugün selçuk abinin tavsiyesi üzerine orjinalde ne varsa onu yaptim ve hava tahliye kanallarını açtım...

bakalım sonuçlar ne olacak.

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Bence hayırlı olacak...

Far nem yaptığı zaman ben ilk önce bu tahliyeleri temizlerdim... Şşe yarardı.

Yorum bağlantısı
Volkan Karaosmanoğlu
Bence hayırlı olacak...

Far nem yaptığı zaman ben ilk önce bu tahliyeleri temizlerdim... Şşe yarardı.

valla çok hayirli mi değilmi anlayamadim ya..

gündüz vakti farları yakmadan dolaştım,farın içinde önceden kalan bir nem vardı az da olsa,o biraz büyüdü...daha sonra farları yakarak dolaştım ne arttı ne azaldı..

aracımı park ettim...

1-2 saat sonra yanina gittiğimde far da bir değişiklik yoktu...buhar büyüdüğü haliyle kalmış ne artmış ne azalmıştı....sanırım alttaki 2. tahliyeyi de açacağim..

bu arada sağ fardaki tahliyeyi falan açmadim..sağ far aynen duruyor...kesinlikle buhar yok =) çok garip ya...kafam iyice karıştı artık =)

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Valla bende olsam yerdim kafayı,

Ben olsam inat eder üstüne gider fara fan takardım heralde.. :)

Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş

Farın en içinde sinyalin bir kapağı var uzayarak ön cama kadar gidiyor. Buharlanma ilk ordan başlıyıp yayılıyor çünkü camın o kısmı ayrılmış gibi olduğundan iyi ısınmıyor.

1-2 saat kısa bir süre, dışarının sıcaklığı çok düşük olduğundan bu kadar çabuk temizlenmeyebilir acele etme bakalım.

dscf1014.jpg

Yorum bağlantısı
Volkan Karaosmanoğlu
Farın en içinde sinyalin bir kapağı var uzayarak ön cama kadar gidiyor. Buharlanma ilk ordan başlıyıp yayılıyor çünkü camın o kısmı ayrılmış gibi olduğundan iyi ısınmıyor.

1-2 saat kısa bir süre, dışarının sıcaklığı çok düşük olduğundan bu kadar çabuk temizlenmeyebilir acele etme bakalım.

dscf1014.jpg

selçuk abi o bölgede sinyal var sadece.yani anca senle msnde konuştuğumuz gibi oraya da park yapilirsa isi saglanir.

bu arada bu sabah baktim,en uçta aynen bu resimdeki kadar bir bölgede ama daha yoğun neredeyse su damlaciklari şeklinde buhar kalmış....

tahliyenin işe yarayip yaramadiğini ancak akşam e5 de biraz yağmur altinda kalirsam anlayacağim.

Yorum bağlantısı
Volkan Karaosmanoğlu

evet az önce yarim saatlik sahil / trafik testimi bitirdim...

öncelikle bi üstteki post'umda belirttiğim su damlacikli buhar halen duruyordu..teste bu şekilde başladim...

normalde farın yarıya kadar buhar olacaği zamanda buhar olmamıştı...ancak eve gelip arabayi stop ettim ve ince ince yine buhar başliyordu...

15-20 dakika sonra inip baktiğimda yine yariya kadar buhar vardı,ANCAK çok hafif bi buhar,su damlacıklı yoğun bir buhar gibi değil,sanki su damlacıklı buharın olduğu yerdekiler hafif buharlaşip tüm fara dağilmiş gibiydi..

yarın pek vaktim olmasa da en geç sali günü farı kurutma makinesiyle tamamen kurutup,hava tahliyelerini açmış olarak tekrar denemelerime devam edeceğim.

Yorum bağlantısı
Volkan Karaosmanoğlu

dün gece en son hafif buharlanma ile biraktiğim aracim sabah kalktiğimda sol farim yine full buhardı..

kurutma makinesiyle bir güzel kuruttum eve çıktım duş alip evden tekrar çiktiğimda hafif bir buharlanma vardı yine....toplamda bugün aracimi yağmurda otobanda 3 saat kadar kullandim. buhar belli bir yere kadar var..neredeyse yariya kadar var...

bugün ilkerden 4 tane bmwlerde kullanilan büyük L tüp,4 tane farın arkasındaki tırnak gibi yerlere takılan kapak ve 4 tane de alt tahliyeler için kullanılan kapaklardan aldım...vaktim olduğunda bunlari monte edeceğim.

Yorum bağlantısı
Volkan Karaosmanoğlu
(düzenlendi)

bugün farlarımın orjinal bütün tahliyelerini açtim...fari yerinden söktüm ancak sol farım kesinlikle su aliyor..buna eminim..farın içinden yine su çıktı...sömestr da farım yine açılacak temizlenecek ve tekrar sıkıca kapatilacak

hatta orjinalde yeri hazirlanmış ancak açılmamış olan yerleri de açtım....son durum şu şekilde oldu;

06012009fp7.jpg

06012009001lt7.jpg

bunlari yaptiktan sonra eve 2 km kadar kullandim araci yağmurda..

ancak nafile..yine buhar oluşmaya başladı...bu sefer sağ tarafta da buhar oluşur hale geldi...

ancak yorum yapmak için biraz daha denemek gerekli olduğunu düşünüyorum...

tarihinde wolkanku tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Sercan Keklik

bence sorun tamponda kanka.. bak geçen benım radyatör degıstı taş gelmstı tamponu söktüler sag far buhar yaptı ama o sıra hava çok soguktu.. senın farla hemen aynı yerden başladı sonra tamponu dogru düzgün ayarlarını tutturamadılar dıye götürdüm sanayıde tekrar ayarlattırdım sorun yok oldu bu süre ıcınde ne kapagını açtım nede başka bişi ama..

Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş

Far su alıyorsa buhar yapar, tahliye deliklerinden değil silikonladığınız yerde bir yerden kaçıyordur. Madem farı söktün düzgün şekilde yeniden kapatıp tak bari. Bu bantlı yer neden bantlı ?

Yorum bağlantısı
Volkan Karaosmanoğlu
Far su alıyorsa buhar yapar, tahliye deliklerinden değil silikonladığınız yerde bir yerden kaçıyordur. Madem farı söktün düzgün şekilde yeniden kapatıp tak bari. Bu bantlı yer neden bantlı ?

abi bugün düzgün kapatip silikon vs. uğraşacak zaman yoktu..bugün öncelikle hedefim farın orjinal tüm tahliyelerini açabilmekti...açtım da..farkları yazarım...

bantlı yer neden bantlı;çünkü arkasini çok ince matkap uçlarıyla delmiştim farı ilk taktiğmizda....öyle kalmasın diye bantladım arkalarını tamamen..

Yorum bağlantısı
Volkan Karaosmanoğlu

bugün kullandim biraz...işin garibi sağ farda hiç buhar yoktu,tahliyeleri açinca sağ far da inceden buhar yapar oldu....sanirim düşündüğüm gibi alt tahliyelerden soğuk giriyor ve içeride sicak hava dolaşimini engelliyor..e sıcak hava yükselir,soğuk hava çöker kanununa göre de soğuk hava aynen benim farimin alt kisminda çökerek başliyor........bi kaç gün kullanayim deneyeyim.. bakalim..

alt tahliyeleri kalinca süngerle bir kapatip denerim tekrar.......

Yorum bağlantısı
Ahmet Kasapoğlu
(düzenlendi)

Bugün ilk defa benim arabada sanayide bir dükkan içine girince farlarda buhar oluştu :D

iki farında altında 2 parmak kalınlığında buhar oldu. Gerçi farlar yanmıyordu. Sonra yola çıktım hemen kayboldular.

Yani demek istediğim havalarda şu anda buharı oluşturucak en uygun koşullarda. Bugüne kadar benim farlarda damlacığı falan bırak şöyle 1cm2 bile buhar görmedim. Oto yıkama kapalı garaj her koşul buna dahil. Benim farlarda bile olduysa senin farların damıtma yapması gerek çünkü iyice hassaslar :D

tarihinde BuTcHeR tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Volkan Karaosmanoğlu
Bugün ilk defa benim arabada sanayide bir dükkan içine girince farlarda buhar oluştu :D

iki farında altında 2 parmak kalınlığında buhar oldu. Gerçi farlar yanmıyordu. Sonra yola çıktım hemen kayboldular.

Yani demek istediğim havalarda şu anda buharı oluşturucak en uygun koşullarda. Bugüne kadar benim farlarda damlacığı falan bırak şöyle 1cm2 bile buhar görmedim. Oto yıkama kapalı garaj her koşul buna dahil. Benim farlarda bile olduysa senin farların damıtma yapması gerek çünkü iyice hassaslar :D

ya bende oem farlı bir kaç araçta buhar gördüm,aslinda buhar şans işi....hondada bmw de gördüm ancak hiç bir audi farinda göremedim buhar...

benim de olmamalı diye düşünüyorum..olsa da içinde balık yüzmemelı =)

neyse allahtan bugün hava güzel de dün farın içinde azcık kalan buhar bugün neredeyse tam olarak gitmek üzere..akşama kadar gitmiş olur heralde...2 günde yağmur beklenmiyor o arada farlarim iyice kurur...sonra adam akıllı test etme şansina sahip olurum havalandirmalari..

yanliz far camlarım buhar yüzünden kirlendiği için dün farlari söktüğümde cam sil sıkmıştım ama daha kötü lekeler birakti...napsam da bunlari temizlesem diyorum ama açmaktan başka çare yok..gerçi nasi olsa açilacaklar eninde sonunda...hazir açilmişken de farın tüm tabanını ısı yalıtım süngeriyle kaplasammı diye düşünüyorum..sizce bu nasil bir fikir üstadlar?

amacım farın içindeki boş hava alanını azaltmak ve ısının ,azalan hava içerisinde dolaşmasını sağlamak...audilerde falan farlar çok kısık ve ufak olduğu için buhar sorunu olmuyor bence çünkü yayılan küçük bir alanda dolaşiyor..

Yorum bağlantısı
Guest eserr2

bende arabayı yıkkatıgımda gozume carptı.hafif hafif bugu yapmıstı ama arac sıcaktı dısarı soguktu vede yıkkatım suda soguk oldugundan bugu yapar gıbı oldu ama sonra gectı.hatta xenon farı yakınca bısıcık kalmadı :D

Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş

Sen o farları iyice kurut, sünger pek iyi bir fikir değil.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...