İçeriğe Yönlendir

Seat Leon 2 xenon far buğu problemi

Volkan Karaosmanoğlu

Recommended Posts

Misafir
(düzenlendi)
bugün yağmur yapti yine sol far buharını yaptı =))))

pazartesi açiyoruz tekrar inşallah ilkerle

=)

Volkan cuma günü kangonun farlarını söküp bi tadilat yapıp kapadım.Dün ve bugün sol farımda buhar oluştu.Dikkatli bir şekilde kontrol ettim alt tarafta silicon tam kapanmamış.Çok küçük bi delik kalmış (çapı 1mm kadar) ama far o noktadan buhar yapmaya başlamış.

tarihinde Misafir tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Misafir

Sadece iki gün beni deli etti.Bende yarın sökücem.Senin kadar sabırlı değilim.Eğer buhar yapsın bi çekiçlik canı var :bravo:

Yorum bağlantısı
Volkan Karaosmanoğlu
Sadece iki gün beni deli etti.Bende yarın sökücem.Senin kadar sabırlı değilim.Eğer buhar yapsın bi çekiçlik canı var :bravo:

=)

ben bu sefer sonuca ulaşicağimizi düşünüyorum =)

inşallah sendeki problem de geçici bişeydir abi.

sen havalandirma deliklerinde bir tadilat yaptin mi? ondan kaynaklaniyor da olabilir ?

bir de tam o ufak deliğin olduğu yerin tarafindan mi buhar başlamiş ?

Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş

Az önce audi r8'in led farıyla ilgili makale okuyordum. Bu konudan sonra buğulanma ile ilgili kısımlara daha dikkat eder oldum :bravo: AL firmasının argecisi farı anlatıyo, neyi nasıl yaptık falan. Biliyorsunuz güçlü ledler kullanmak gerekiyor ve bunları da cpu heatsinkine benzer soğutucularla soğutuyorlar. Bunun ucuna koydukları fanla sıcak havayı farın üstünden ön cama doğru üflüyorlarmış.

Volkan cuma günü kangonun farlarını söküp bi tadilat yapıp kapadım.Dün ve bugün sol farımda buhar oluştu.Dikkatli bir şekilde kontrol ettim alt tarafta silicon tam kapanmamış.Çok küçük bi delik kalmış (çapı 1mm kadar) ama far o noktadan buhar yapmaya başlamış.
Led şeriti kroma boyamalısın :D
Yorum bağlantısı
Berker Aslan
Az önce audi r8'in led farıyla ilgili makale okuyordum. Bu konudan sonra buğulanma ile ilgili kısımlara daha dikkat eder oldum :D AL firmasının argecisi farı anlatıyo, neyi nasıl yaptık falan. Biliyorsunuz güçlü ledler kullanmak gerekiyor ve bunları da cpu heatsinkine benzer soğutucularla soğutuyorlar. Bunun ucuna koydukları fanla sıcak havayı farın üstünden ön cama doğru üflüyorlarmış.Led şeriti kroma boyamalısın :moil:

Tamam farzedelimki far kapağının arkasına ince ve küçük sağlam bir fan monte ettik diyelim peki araba gece dışarıda park halinde iken oluşan buharı nasıl engellicez?Volkan ın farlarla benimkiler aynı olunca bende bu işe kafa yormaya başladım bende hava olayını düşünmüştüm ama farın içine değilde harici bir hava motoruyla ince silikon hortumlarla farın çeşitli yerlerinden içeriye hava vermeyi düşünmüştüm ama yine gece oluşacak buhara takılıyorum. :bravo:

Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş

Dışarıdan hava çekme fikri iyi değil, toz doldurur. Far yanarken buğu olmasın da, park halindeyken olsun ne olacak ki, sen de yat uyu, düşünme farı :bravo:

Yorum bağlantısı
Berker Aslan
Dışarıdan hava çekme fikri iyi değil, toz doldurur. Far yanarken buğu olmasın da, park halindeyken olsun ne olacak ki, sen de yat uyu, düşünme farı :bravo:

Tamam haklısında içeride oluşan damlacıklar leke yapmazmı?Sonra bide onları temizlicez diye uğraşırız. :D

Ama farın içine ufak bir fan işi kafama yattı.

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Ben, fan takın diyeli aylar oldu ama, dinleyen yokki. :bravo:

Yorum bağlantısı
Volkan Karaosmanoğlu

=)

abi berker taksin görelim hep beraber gülelim...

bizin farın taban plastiği şeffaf olduğu için arabanin yanina gelip bakan insanlar içerde fan görünce doğal olarak gülecekler...hele ki leonda mercekli far görüp dikkatini çekenler iyice incelicek ve bunu görünce dumur olcaklar =)

Yorum bağlantısı
Berker Aslan
=)

abi berker taksin görelim hep beraber gülelim...

bizin farın taban plastiği şeffaf olduğu için arabanin yanina gelip bakan insanlar içerde fan görünce doğal olarak gülecekler...hele ki leonda mercekli far görüp dikkatini çekenler iyice incelicek ve bunu görünce dumur olcaklar =)

Fan ı far kapağını modifiye ederek takmayı düşünüyorum , eski xenonları takmak için zaten kapakları delmiştim o deliğin arkasına motor tarafına ufak bir kapalı kutu yapıcam fiberden , fan lambaya doğru üfleyecek lambanın sıcagını farın içine ileticek.Taban plastiğinin altına tabiki olmaz fan.Tabi bu son çare eğer buğu olmazsa gerek yok bakıcaz artık.

Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş

Resimleri biraz daha inceleyince bazı mantıksızlıklar dikkatimi çekti. İlk resimde işaretlediğim kapalı duvar normalde dışarıdan görünmüyor değil mi ? Ayrıca işaretlediğim sinyalin altı da açık değil galiba ? Buralar kapalıysa -ki özellikle merceğin sağındaki yer- ısı öne doğru hareket edemez ve camı ısıtamaz dolayısıyla soğuk cam buğu yapar. Buralardan arkadan ön cama doğru az miktarda sıcak hava sirküle edilmesi lazım. Bunun en iyi kaynağı da merceğin olduğu yerin üstünü kaynak olarak kullanmak.

İkinci resimdeki kısanın sağ tarafında (uzun reflektörün olduğu yerden içe doğru) minik bir fan yerleştirilebilecek kadar yer var gibi geldi. Ampulün hizasına ve sağına yerleştirilecek fan havayı işaretlediğim yönde hatta alta doğru (nerde gidebileceği kanal varsa) üfleyecek.

Bu esnada arka kapak tamamen kapalı olacak, sonradan ekleme tüp falan olmayacak.

post-5-1232353404_thumb.jpg

post-5-1232353411_thumb.jpg

Yorum bağlantısı
Misafir
(düzenlendi)
sen havalandirma deliklerinde bir tadilat yaptin mi? ondan kaynaklaniyor da olabilir ?

bir de tam o ufak deliğin olduğu yerin tarafindan mi buhar başlamiş ?

Havalandırma hattında tadilat yok.Alttaki ufak delikten başlamış ve öyle yoğun olduki nem çökünce farın en alt noktada bi çorba kaşığını dolduracak kadar su birikiyor.Bu birikmeyi far yanarken atması günler alır.Mercek flamanlı ampül kadar ısı yaymıyor.Neyse ben sorunu buldum(siliconu yeniden sürdüm)ve hallettim az önce .Sıra sizde :bravo:

tarihinde Misafir tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Volkan Karaosmanoğlu

bizde bugün fari açtik ve tekrar kapadik...bir kaç yeni L tüp kullandık onları belki açariz belki kullanmayiz henüz belli değil...

silikonlama işlemi nasil sonuç verecek onu bir görelim ondan sonra bakicaz artik yolumuza =)

Yorum bağlantısı
Volkan Karaosmanoğlu

sabah farları taktım...

benim şüphelendiğim bir durum vardı;alttaki havalandırma deliklerinden su buharı direk farın içine giriyor diye düşünüyordum..ve takarken özellikle bu alttaki deliklerin altını kapadım..

farları taktım..

arkadaki tüm L tüpleri tikadim..(orj farda L tüp yok çünkü)

geriye sadece farın arkasındaki 2 tane ufak delik kaldı...

bu şekilde araca biraz su tutturdum...

tahmin edebildiğiniz gibi sol far yine buhar yapti =)))))))))))))))))))))))))))

ama bugün ilginçtir ki bir bmw 3'ün halojen farinda bir de audi a6 nin stoplarinda buhar gördüm...hava sanırım biraz fazla nemli...

nolursa olsun bugün hiçbir kapaği takip çikarmayacağim..

biraz bu şekilde deneme yapacağim.

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Bu işde bi terslik var... Bir far bu kadar inat olamaz...

Yorum bağlantısı
Volkan Karaosmanoğlu

far camında ince bir çatlak falan mi var diye düşünüyorum..takmadan önce de epey inceledim ama göremedim....çok ilginç bi durum ya =)

Yorum bağlantısı
Göksel Bahadır

Buğu problemini çözmeyi başarırsan,

Önce patent enstitüsüne başvurup patentini al, Seat bunu kopyalayabilir. :D:D

Sonrada Guiness rekorlar kitabına başvur, "en sabırlı modifiyeci" ünvanını al. :blink:

Sabrına hayranım. Ben olsam ya arabayı çoktan satmıştım, yada benzin döküp yakmıştım. :D:D

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Sabrına hayranım. Ben olsam ya arabayı çoktan satmıştım, yada benzin döküp yakmıştım. :D:blink:

Ben fanı takmıştım şimdiye... :D

Yorum bağlantısı
Volkan Karaosmanoğlu

abi oldu olcak elektronik barometrede takiyim fara..

havadaki neme göre fan çalişsin ya da çalişmasin kendisi karar versin nasi olur =)?

Yorum bağlantısı
Sercan Keklik

buharla yaşamayı ögren bence kanka :blink: sıfırda taksam o far buhar yapcak cünkü araba snn araban:D

Yorum bağlantısı
Misafir

Volkan yarın bi haberleşelim,benim işyerine gel.Beraber çözüm üretiriz.Alet edevat var.Bende Özyürek gibi fan olayını önermiştim .Olmassa bi deneriz.Isıtma tertibatı filanda var direnç gibi.Birazda biz ölelim :blink:

Yorum bağlantısı
Volkan Karaosmanoğlu
Volkan yarın bi haberleşelim,benim işyerine gel.Beraber çözüm üretiriz.Alet edevat var.Bende Özyürek gibi fan olayını önermiştim .Olmassa bi deneriz.Isıtma tertibatı filanda var direnç gibi.Birazda biz ölelim :D

abi ayın 27sine kadar öyle birşey yapamiyorum çünkü tek ders sinavina kaldım,hoca notumu açiklicak da bende okula gidip başvuruda buluncam diye bekliyorum...sınavımda salı günü...salı bitsin görüşürüz.

Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş

Benim önerdiğim çözümü de denemekte yarar var. Şçerideki hava akışını engelliyor orası, fan olmadan bile işe yarayabileceğini düşünüyorum.

Yorum bağlantısı
Volkan Karaosmanoğlu
Benim önerdiğim çözümü de denemekte yarar var. Şçerideki hava akışını engelliyor orası, fan olmadan bile işe yarayabileceğini düşünüyorum.

abi o merceğin üst kapağini açarsak merceksiz h7 xenondan farkim kalmaz,her yere dağiliyor çünkü oradan ışık....yani merceği yapma sebebimden uzaklaşmiş olurum

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...