Selçuk Keleş 22 Ocak 2009 Paylaş 22 Ocak 2009 Ben mercek kapağını kastetmedim. Şlk resimde oklarla işaretlediğim plastik alan ortada duran bir şey mi ? Kesilebilir mi ? Yorum bağlantısı
Volkan Karaosmanoğlu 22 Ocak 2009 Yazar Paylaş 22 Ocak 2009 orasi kesilebilir selçuk abi ama kesmekteki mantığı çözemedim ? ne için kesicez? Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 22 Ocak 2009 Paylaş 22 Ocak 2009 Farın arkasından ön cama gelecek sıcak havayı kesiyor orası. Yorum bağlantısı
Volkan Karaosmanoğlu 23 Ocak 2009 Yazar Paylaş 23 Ocak 2009 Farın arkasından ön cama gelecek sıcak havayı kesiyor orası.yanlız orayı kesmek hiç iyi bir fikir değil abi çünkü yağmur falan yağdiği zaman,aracin şasesindeki su tahliyeleri direk oranın olduğu yerin hizzasına doğru su akitiyor..orayi kestiğimiz anda farın içine nem/su doldurmamiz an meselesi olur... Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 23 Ocak 2009 Paylaş 23 Ocak 2009 Farın içini görmediğim için net bişey diyemiyorum. O parça farın içinde olan ayrı bir kısımmış gibi geldi, farın arka kapağı ise kesilmez tabii. Su sıktıktan sonra oluşan buhar kayboldu mu ? Yorum bağlantısı
Volkan Karaosmanoğlu 23 Ocak 2009 Yazar Paylaş 23 Ocak 2009 evet..arabayi yikadiğimin akşamina kayboldu,sabah hiç birşey yoktu...2-3 gündür buharsizim ama havalar hep 14-15 derece civarinda ve yağişsiz..neyse tekrar soğuk ve yağişli hava geliyor,sinavlarim da bitti..testlere devam edebilirim =) Yorum bağlantısı
Misafir 23 Ocak 2009 Paylaş 23 Ocak 2009 Volkan kardeşim,ne oluyoruz?Benim sol farda tekrar buğu yaptı!!!En son yaptığım işlem siliconları yenilemek oldu ve akabinde düzeldi.Bu sabah arabayı yıkadım ve sol taraf buharlandı.Şimdi bandı geri sarıp son yaptığım işlemleri iptal edicem.Zannederim farın içinde yaplılan tadilatlar hava akış yönünde sapmalar yapıyor ve buğu oluşuyor.Yaptığım işlemleri tek tek iptal edip kaynağı bulmayı ümit ediyorum. Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 23 Ocak 2009 Paylaş 23 Ocak 2009 Sende fan tak Servet. Ya ne şanslı bir adammışım.. Benim focusa yaptığım farın kapağı bile yok..Benim vaktim olmamış kapak yapmaya ve suya dayanıklı bir bant ile kapatmıştım farın arkasını.. Hala öyle kullanıyor alan arkadaşım.. Ne su var ne buhar... Yorum bağlantısı
Volkan Karaosmanoğlu 23 Ocak 2009 Yazar Paylaş 23 Ocak 2009 Volkan kardeşim,ne oluyoruz?Benim sol farda tekrar buğu yaptı!!!En son yaptığım işlem siliconları yenilemek oldu ve akabinde düzeldi.Bu sabah arabayı yıkadım ve sol taraf buharlandı.Şimdi bandı geri sarıp son yaptığım işlemleri iptal edicem.Zannederim farın içinde yaplılan tadilatlar hava akış yönünde sapmalar yapıyor ve buğu oluşuyor.Yaptığım işlemleri tek tek iptal edip kaynağı bulmayı ümit ediyorum.abi bence olay şu;far camini açarken ince ince çatlatiyoruz ve bunu göremiyoruz..o çatlaklarda silikonla bi şekilde kapanmayip buhara neden oluyor belki...aklima inan başka birşey gelmiyor yani...ben bi peri falan gelsin farima sihirli sopayla dokunsun diye bekliyorum =) Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 23 Ocak 2009 Paylaş 23 Ocak 2009 evet..arabayi yikadiğimin akşamina kayboldu,sabah hiç birşey yoktu...Şyi haber. Hep söylüyorum, yıkamadan sonra buharsız olmasını beklemeyin. Önemli olan sürüş esnasında ne olacağı. Yorum bağlantısı
Volkan Karaosmanoğlu 23 Ocak 2009 Yazar Paylaş 23 Ocak 2009 evet çok dert değil yikamadan sonra olmasi ama işte sıkı yağışlı bir havada da aynisi olacak bence yine buhar yapacak hatta su dolacak Yorum bağlantısı
Misafir 23 Ocak 2009 Paylaş 23 Ocak 2009 (düzenlendi) Sende fan tak Servet. Rahat durmassam olacağı buydu abi bence olay şu;far camini açarken ince ince çatlatiyoruz ve bunu göremiyoruz..o çatlaklarda silikonla bi şekilde kapanmayip buhara neden oluyor belki...Farı söktüm.Camını çıkardım.İçine suyu doldurdum.Yakaşık bir saat sonra baktım hiç su çıkmamış.Led monte etmiştim söktüm denedim.Sonuç sıfır.Bende bıraktım tek far eve döndüm.Aleme maskarada oldum.Yarında camla ana gövdenin birleşme yerlerini kontrol edeceğim.Muhakkak ek yerlerinden çıkacak. Şayet yine düzelmezse kurşun döktürelim farlara 23 Ocak 2009 tarihinde Misafir tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Volkan Karaosmanoğlu 23 Ocak 2009 Yazar Paylaş 23 Ocak 2009 Rahat durmassam olacağı buydu Farı söktüm.Camını çıkardım.Şçine suyu doldurdum.Yakaşık bir saat sonra baktım hiç su çıkmamış.Led monte etmiştim söktüm denedim.Sonuç sıfır.Bende bıraktım tek far eve döndüm.Aleme maskarada oldum.Yarında camla ana gövdenin birleşme yerlerini kontrol edeceğim.Muhakkak ek yerlerinden çıkacak. Şayet yine düzelmezse kurşun döktürelim farlara hahaha bence kurşun sıkalım bitsin bu iş abi =) Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 24 Ocak 2009 Paylaş 24 Ocak 2009 Servet; Sabunlu su kullan, Volkan; Sık bence.. Yorum bağlantısı
Volkan Karaosmanoğlu 25 Ocak 2009 Yazar Paylaş 25 Ocak 2009 =))))))))))bugün bu güzel havada SOL farımda hiç birşey yokken sağ farım tamamen buhar olmuş kendi kendine =) kolay kolay da gitmiyor =) çok ilginç..sağ far ilk defa böyle bir şey yapti =) Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 25 Ocak 2009 Paylaş 25 Ocak 2009 Selçuk'a söyleyelim.. Seni forumun en sabırlı üyesi seçsin.. Yorum bağlantısı
Misafir 25 Ocak 2009 Paylaş 25 Ocak 2009 Beyler,iş ciddiye bindi.Volkanın sorunla benim sorun aynı.Bu gün tekrar farı söktüm.Şç kısımdan yaklaşık çay bardağının dörtte birini dolduracak kadar su çıktı.Farı komple dağıttım,içlerini kuruttum, olası tüm sızıntı yapabilecek yerleri güzelce izole ettim ve farı topladım.Olaya dikkat:Farı topladım soğuması için 10 dakika bıraktım ve araca monte edip yaktım.Yine buhar yaptı.Farı topladığım ye ile taktığım yerdeki ortam ısısı aynı.Su ile temas yok,buhar nerden geldi????Farı yakınca hemen gitti.Söndürünce tekrarladı!!!!Resimde farın açılmadanki halini görüyorsunuz.Toplayıp yaktım su damlaları olmadan buhar yaptı. Yorum bağlantısı
Volkan Karaosmanoğlu 25 Ocak 2009 Yazar Paylaş 25 Ocak 2009 Beyler,iş ciddiye bindi.Volkanın sorunla benim sorun aynı.Bu gün tekrar farı söktüm.Şç kısımdan yaklaşık çay bardağının dörtte birini dolduracak kadar su çıktı.Farı komple dağıttım,içlerini kuruttum, olası tüm sızıntı yapabilecek yerleri güzelce izole ettim ve farı topladım.Olaya dikkat:Farı topladım soğuması için 10 dakika bıraktım ve araca monte edip yaktım.Yine buhar yaptı.Farı topladığım ye ile taktığım yerdeki ortam ısısı aynı.Su ile temas yok,buhar nerden geldi????Farı yakınca hemen gitti.Söndürünce tekrarladı!!!!Resimde farın açılmadanki halini görüyorsunuz.Toplayıp yaktım su damlaları olmadan buhar yaptı.servet abi çok ilginç şekilde benimde sağ farım ilk defa buhar yapti? neyin nesidir bu buhar? niye bize dadandi =) Yorum bağlantısı
Misafir 25 Ocak 2009 Paylaş 25 Ocak 2009 (düzenlendi) yarın bi işlemi daha deniycem.Özyürek abinin bi tavsiyesi var yarın deniycem.farın arkasını açık tutucam.Dahada olmadı yeni far alıcam.kesin farın gözle göremediğimiz yada fark etmediğim bir yerleri gitti. 25 Ocak 2009 tarihinde Misafir tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 25 Ocak 2009 Paylaş 25 Ocak 2009 Buğunun 3 temel nedeni var :1- Şç-dış ısı farkı nedeniyle yoğunlaşma2- Far içindeki malzemenin nem yayması (özellikle plastikler)3- Farın geometrisiFarın içinde neleri değiştirdiniz, neler eklediniz burdan yola çıkın. Kapakları ve merceği silikonla tutturuyorsunuz değil mi? Hem de farın en sıcak noktalarında bulunuyor. Nem için bir kaynak işte. 1 Yorum bağlantısı
Volkan Karaosmanoğlu 25 Ocak 2009 Yazar Paylaş 25 Ocak 2009 Buğunun 3 temel nedeni var :1- Şç-dış ısı farkı nedeniyle yoğunlaşma2- Far içindeki malzemenin nem yayması (özellikle plastikler)3- Farın geometrisiFarın içinde neleri değiştirdiniz, neler eklediniz burdan yola çıkın. Kapakları ve merceği silikonla tutturuyorsunuz değil mi? Hem de farın en sıcak noktalarında bulunuyor. Nem için bir kaynak işte.selçuk abi yanliz servet abinin olayında gözden kaçan bir nokta var..servet abinin daha önce hiç buhar yapmayan farı şimdi buhar yapar oldu.dolayisiyla bu 3 nedenden dolayi olmayabilr..ancak dediğin gibi silikonların en sıcak noktalarda olması mümkün olabilir..servet abi sen en son yaptiğin tadilatta silikon miktarinda ya da yerleşiminde bir değişiklik yaptin mi? Yorum bağlantısı
Misafir 25 Ocak 2009 Paylaş 25 Ocak 2009 (düzenlendi) Sırayla gidelim;1:farlar normal hiç sıkıntı yok2:farlar söküldü şerit beyaz led takıldı(ledler kendinden yapışkanlı)3:farlar buhar yapmaya başladı4:farlar söküldü ledler iptal edildi.daha önceki aynı tip farda kullanılan kapaklı ledler takıldı5:farlar toplandı test edildi.sağ farda sıkıntı yok,sol farda ciddi oranda buhar oluştu(aydınlatmayı nerdeyse sıfıra indirdi)6:sol far tekrar söküldü su alabilecek noktalar kontrol edildi.herhangi bir noktada su girişine rastlanmadı.tekrar toplandı7:yoğun buhar neticesinde tekrar söküldü.çay bardağının dörtte birini dolduracak kadar su çıktı.izalasyonlar yenilendi ve toplandı.10 dakika sonra buhar yaptı(farın dağıtılıp toplandığı ve test edildiği yer aynı nokta hava değişimi yok)8:% 99 farın plastik aksamında deformasyon oluştu.plastik nem kusuyor........ volkan farın ilk apıldığı hali ile duruyor.mercek veya montaj ekipmanı ile ilgili tadilat yapmadım. 25 Ocak 2009 tarihinde Misafir tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Volkan Karaosmanoğlu 26 Ocak 2009 Yazar Paylaş 26 Ocak 2009 Sırayla gidelim;1:farlar normal hiç sıkıntı yok2:farlar söküldü şerit beyaz led takıldı(ledler kendinden yapışkanlı)3:farlar buhar yapmaya başladı4:farlar söküldü ledler iptal edildi.daha önceki aynı tip farda kullanılan kapaklı ledler takıldı5:farlar toplandı test edildi.sağ farda sıkıntı yok,sol farda ciddi oranda buhar oluştu(aydınlatmayı nerdeyse sıfıra indirdi)6:sol far tekrar söküldü su alabilecek noktalar kontrol edildi.herhangi bir noktada su girişine rastlanmadı.tekrar toplandı7:yoğun buhar neticesinde tekrar söküldü.çay bardağının dörtte birini dolduracak kadar su çıktı.izalasyonlar yenilendi ve toplandı.10 dakika sonra buhar yaptı(farın dağıtılıp toplandığı ve test edildiği yer aynı nokta hava değişimi yok)8:% 99 farın plastik aksamında deformasyon oluştu.plastik nem kusuyor........ volkan farın ilk apıldığı hali ile duruyor.mercek veya montaj ekipmanı ile ilgili tadilat yapmadım.servet abi yanliz plastiğin nem kusması olayı bana çok uzak ihtimal olarak geliyor...yani en azindan benim farımda bu çok zor,çünkü ilker parçalari her zaman boyadiği boya ile boyadi her zman kullandiği silikonu kullandı vs. diğer farlara yaptiklariyla benimki arasinda şartlar hiç değişmedi...bir de plastiğin eskiden nem oluşturmayip şimdi oluşturmasi çok ilginç...bana göre çok ince çatlaklar oluştu far camlarımızda ve buradan buhar oluşuyor..bu arada dediğim gibi farın içi önce buhar ile başlayip daha sonra resmen suya dönüşüyor..ve birikiyor...allahtan şimdilik benim farımda böyle bir sıkıntı yok..sadece buharlanma var....servet abi bence sen sonunda bu işi çözüme kavuşturacaksin ve senin iş yerine geldiğimde benimkini de bir sonuca bağlayacaz..çünkü teknik azimine hayranım...ben sadece tahliye kapaklarini aç kapa yöntemleriyle farkli kombinasyonlari deneyerek birşeyler deniyorum... Yorum bağlantısı
Misafir 26 Ocak 2009 Paylaş 26 Ocak 2009 bu gün yapılanlar:1:besmele ile iş yeri açıldı2:far tekrar dağıtıldı3:farların hava tahliye kanalları söküldü,eski farın hava tahliye kanalları takıldı(her ne kadar hava geçsede emin olmak için)4:far herzamanki gibi ısı tabancası ile değil rezistansı kuvvetli seyyar sobanın önüne konulup komple ısıtılıp camı sabitlendi.bunu yapmamdaki sebeb ise ısı tabancası farı yapıştırırken farın içine yapışkanın ısıdan kaynaklanan buharını veriyor.gerçi montaj anınıda farın arka kısmından içeri hava tutuyorumki çıkan buhar farda leke yapmasın.bir ihtimal ısı tabancası ile montaj anında farda çok fazla ısı oluşuyor ve far kendiliğinden soğuduğundada neme dönüşüyor.5:şimdilik buhar yok çünkü hava çok güzel aracım işe çıktı akşam gelince ak-kara çıkacak Yorum bağlantısı
Volkan Karaosmanoğlu 26 Ocak 2009 Yazar Paylaş 26 Ocak 2009 (düzenlendi) 4:far herzamanki gibi ısı tabancası ile değil rezistansı kuvvetli seyyar sobanın önüne konulup komple ısıtılıp camı sabitlendi.bunu yapmamdaki sebeb ise ısı tabancası farı yapıştırırken farın içine yapışkanın ısıdan kaynaklanan buharını veriyor.gerçi montaj anınıda farınbana da bu mantikli göründü,buna benzer birşeyi bende düşünüp selçuk abiye söylemiştim o da mümkün demişti....edit:az önce aşşaği indim fardaki buhari gidermek için...sağ farim sol farimin eskiden yaşadiklarini yaşiyor =) sağ farın alt tabanı suyla dolmuştu yine..bir delik açtim alttan ve epey bir su boşaldı...çok ilginç...sorunsuz kullandiğim sağ farimin da şimdi böyle şeyler yapmasi çok ilginç...bizim işçilikte kaçirdiğimiz bir şey var kesinlikle. 26 Ocak 2009 tarihinde wolkanku tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Recommended Posts