İçeriğe Yönlendir

Seat Leon 2 xenon far buğu problemi

Volkan Karaosmanoğlu

Recommended Posts

Mehmet Ozyurek

Hiç bir plastik, iki üç günde yada bir haftada yarım çay bardağı nem üretemez...

Benim tezim;

Hava nemli.. Bugün Şstanbulda nem oranı % 96

Far bir şekilde içeriye hava alıyor.. Aldığı hava ön camda soğuyor ve nem haline geliyor.. Şç ve dış ısının eşitlenmesi çözer bunu onun için Servete açık gez bakalım nolacak dedim.. Tabiki sürekli açık gezilmeyecek.. Orjinal tahliyeler kapalı ise açılacak.. Şçeride bir sirkülasyon oluşması sağlanacak.. Tahliyeler yetersiz ise ekstra tahliye açılacak ve filtrelenecek..

Bu uygulama başarısız olursa..

Mercek/reflektör montajı hatalı, ısı farın arkasına kaçıyor demektir..

Mercek reflektörle tamamen bütünleşecek.. Isı ve hatta hava kesinlikle reflektörün arka kısmına geçmeyecek..

Ben merceği reflektöre tamamen yapıştırmıştım.. Reflektörün arka kısmına hiç geçiş kalmamıştı... Mercek reflektörün doğal bir parçası haline gelmişti.. Bu vesile ile farın ön kısmı ısınıyordu...

Bu yapı, far soğukkende önemli bence..

Orjinal yapıya en yakın hale getirmeliyiz farları...

Yorum bağlantısı
Volkan Karaosmanoğlu
Hiç bir plastik, iki üç günde yada bir haftada yarım çay bardağı nem üretemez...

Benim tezim;

Hava nemli.. Bugün Şstanbulda nem oranı % 96

Far bir şekilde içeriye hava alıyor.. Aldığı hava ön camda soğuyor ve nem haline geliyor.. Şç ve dış ısının eşitlenmesi çözer bunu onun için Servete açık gez bakalım nolacak dedim.. Tabiki sürekli açık gezilmeyecek.. Orjinal tahliyeler kapalı ise açılacak.. Şçeride bir sirkülasyon oluşması sağlanacak.. Tahliyeler yetersiz ise ekstra tahliye açılacak ve filtrelenecek..

Bu uygulama başarısız olursa..

Mercek/reflektör montajı hatalı, ısı farın arkasına kaçıyor demektir..

Mercek reflektörle tamamen bütünleşecek.. Isı ve hatta hava kesinlikle reflektörün arka kısmına geçmeyecek..

Ben merceği reflektöre tamamen yapıştırmıştım.. Reflektörün arka kısmına hiç geçiş kalmamıştı... Mercek reflektörün doğal bir parçası haline gelmişti.. Bu vesile ile farın ön kısmı ısınıyordu...

Bu yapı, far soğukkende önemli bence..

Orjinal yapıya en yakın hale getirmeliyiz farları...

katiliyorum.

Farımın buhar oluşturduğu havada arka kapaklari açarak kullandim dün...hemen azalmaya başliyor buhar..

iç-dış ısı eşitleniyor dediğin gibi

Yanliz ilkerle bir sürü farklı tahliye açtık..L tüpleri her farda 2 taneye çıkardık. alttaki tahliyeleri üstteki tahliyeleri açtık ancak buna rağmen yine sorun oluşmaya devam ediyor..yanlız sol farda dün hiç birşey yokken sağ far kendi kendine bunu yapti..anlamiş değilim..

mercek montaji konusunda ilkerin bir hata yapmiş olabilme ihtimalinin olduğunu düşünmüyorum...ancak ısı arkada mı yoğunlaşıyor yoksa önde sadece bir bölgedemi yoğunlaşıyor onu da bilemiyorum =)

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Kasdettiğim şu arkadaşlar..

Dikkat ederseniz, mercek reflektörle tamamne bütünleşmiş.. Arkaya geçiş yok...

4.jpg

Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş
bu gün yapılanlar:

1:besmele ile iş yeri açıldı

2:far tekrar dağıtıldı

Şşler durgun galiba :) Ya da sen herzamanki gibi acelecisin :)

Yorum bağlantısı
Misafir

Özyürek:Far ile mercek bir bütün.senin yaptığının aynısını yaptım.farın arkası şimdilik kapalı.herşey orjinal halde.yanlız hava kanalları değişti. arabayı kullanan eleman ile az evvel görüştüm.nem yok dedi.

Voltron:ortaklarım farları kıracaklar en sonunda :) Dükkan yansa sabah sekizde gelmeyen ben,sabahın yedisinde geldim.Haklısın kesinlikle tahammülüm yok yine acele ediyorum.Aslında aceleciliğimde,araç sıkıntımız var.kalkıpta bi far için arabayı yatıramam.Farlarım depo marka yani iyi ama yansanayi malı.bu kadar aç-kapa farı yıprattı.Akşama araba gelecek.bi sinek kanadı kadar nem göreyim :) Kesin :)

Yorum bağlantısı
Volkan Karaosmanoğlu
Özyürek:Far ile mercek bir bütün.senin yaptığının aynısını yaptım.farın arkası şimdilik kapalı.herşey orjinal halde.yanlız hava kanalları değişti. arabayı kullanan eleman ile az evvel görüştüm.nem yok dedi.

Voltron:ortaklarım farları kıracaklar en sonunda :) Dükkan yansa sabah sekizde gelmeyen ben,sabahın yedisinde geldim.Haklısın kesinlikle tahammülüm yok yine acele ediyorum.Aslında aceleciliğimde,araç sıkıntımız var.kalkıpta bi far için arabayı yatıramam.Farlarım depo marka yani iyi ama yansanayi malı.bu kadar aç-kapa farı yıprattı.Akşama araba gelecek.bi sinek kanadı kadar nem göreyim :) Kesin :)

walla abi ben el bombasi aldim evde hazir beklio..bugün yarin patlaticam farları =)

ya çok ilginç şekilde sol farda gram nem yok...en ufak bir buhar belirtisi yok...sağ far çildiriyo..kendi kendine takilsin diye biraktim öye =)))

Yorum bağlantısı
Misafir
(düzenlendi)

Son durum:

1:farların arkası açık kontrol edildi buhar gitti.

2:farların arkası kapalı denendi.buhar yaptı.

3:merceğin tasa olan bağlantıları bidaha izole edildi.

4:BUHAR GŞTTŞŞŞŞŞŞŞŞŞŞ :):dance3::) :)

5:Mehmet ÖZYÜREK sen çok yaşa emi

tarihinde Misafir tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Volkan Karaosmanoğlu
(düzenlendi)
Son durum:

3:merceğin tasa olan bağlantıları bidaha izole edildi.

4:BUHAR GİTTİİİİİİİİİİ :):dance3::) :)

5:Mehmet ÖZYÜREK sen çok yaşa emi

e hadi gözün aydın servet abi...

yanliz bende de durum aynen böyle

e bende sanırım reflektör üzerine monte edilmedi mercek,direk farın plastik kısmına monte edildi diye hatirliyorum....

benimkini nasil çözücez servet abi =(

tarihinde wolkanku tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Misafir
(düzenlendi)

Senin farı yapan kişi far konusunda profosyönel.yarın Romeoilkerle bi görüşelim,far hakkında bizi bilgilendirsin.İşyerime gelirsin orda bakarız.kesin olan Mehmet abinin dediği gibi merceğin ısısını ön cama tamamen iletmek ve içerideki hava akışın hızlandırmak.Bunlardan yola çıkarak İnşallah seninde sorunu çözeceğiz.Eğer yapamassak Mehmet abiye yalvarıcaz yakarıcaz abi gel kurtar bizi bu dertten diye :) Oda gelip fara bi çekiç vuracak tamam olacak :)

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
(düzenlendi)

Allah'ım.. Nolur Servet'in farlar bir daha buhar yapmasın...

Yoksa rezil olacağım... Çünkü çok ümit vermiştir..

Ey Allah'ım Volkan'ıda bu buhar illetinden kurtar...

tarihinde Mehmet Ozyurek tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Volkan Karaosmanoğlu

=)))) yağmur duasi gibi artik buhar duasina başlicam ben =)

servet abi gelirim tabi iş yerine ama o ısıyı nasıl yayıcaz ben onu çok merak ediyorum..3kere farı açtık kapadık nasil yayilir diye düşündük ama mercek kapağım sayesinde bir yere yayılacak gibi değil pek ...

Yorum bağlantısı
Volkan Karaosmanoğlu

bugün arabami yikadim, hiç buhar falan yoktu....farları güzelce bir sileyim derken bi baktim 2 farımın içinde de su damlacıkları var...yani far bir yerden su alıyo...neresidir değildir falan derken suyun geldiği hizzayi takip edince farın soketinin takildiği yere denk düşen bir yer olduğunu anladim....ve aklima geldi ki elektrikçi far soketlerini çikarirken çok zorlanmişti....ve biraz zarar vermişti...büyük ihtimalle buradan su ve nem giriyor....yarin bunlarin çevresini silikonla bir güzel kapayacağim..bakalım sonuç ne olacak?

Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş

Merakla bekliyorum sonucu :)

Yorum bağlantısı
Murat Şen

hiç yazmadım başlıga ama merakla bekliyorum sonucu :)

Yorum bağlantısı
Misafir
(düzenlendi)
Ne oldu Servet..

Noktayı koymuşsun.. :D

Tam sayıp sövecektim vazgeçtim :) Sileyim dedim olmadı.Sinirim geçtide yazıyorum.Lanet şey yine yaptı yapacağını ve bana 90 tl'ye mal oldu.Yeni far aldım.Merceği söküp yeni reflektöre monte ettim.Nerdeyse yosun tutacak kadar su tuttum hiç bişey olmadı.İbreti alem için dükkanın girişine farı asacam..İnan kahroldum abi Volkan dediya arabadan soğudum diye harbiden haklı.Birde bi dünya işin arasında hakkaten bu kadar bi iş ters gider.

Yorum bağlantısı
Volkan Karaosmanoğlu
(düzenlendi)
Tam sayıp sövecektim vazgeçtim :) Sileyim dedim olmadı.Sinirim geçtide yazıyorum.Lanet şey yine yaptı yapacağını ve bana 90 tl'ye mal oldu.Yeni far aldım.Merceği söküp yeni reflektöre monte ettim.Nerdeyse yosun tutacak kadar su tuttum hiç bişey olmadı.İbreti alem için dükkanın girişine farı asacam..İnan kahroldum abi Volkan dediya arabadan soğudum diye harbiden haklı.Birde bi dünya işin arasında hakkaten bu kadar bi iş ters gider.

abi herşeyde bir hayir vardir.dert etmemek lazim...ben bi ara aklimi kaybedecek gibi oldum..aydinlatmasindan vazgeçemeyeceğim bir sistemin bu kadar problem yaratmasi beni strese sokmasi yüzünden ağzimda yara çikti desem bilmem gülermisiniz =)cidden arabadan soğuyor insan lanet olsun diyor ama ben alıştım..artık buhar yapınca gülüp geçiyorum amaan klasik falan diyorum....arabamla barıştım =)

eğer bugün yıkama esnasında farın su/nem aldığı yeri doğru tespit ettiysem sorunu çözdüm demektir..bugün silikonladim bantladim vs. bir sürü izolasyon malzemesi ile doldurdum orayı...

bakalım ne olacak...

çok da ümitlenmedim ama =)

tarihinde wolkanku tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Misafir

Şnşallah olurda sende kurtulursun.Bu olay bana ders oldu.Ya hiç hesabda yokken bide eğim sensörü arızalandı.Bidaha böyle işe girişirsem ilk önce buğu olayını test edicem.baktım farda buğu olayı var.Yapmam .Gerçi dediğimi yapmam için önce arabalardan birini değişmem lazımki öyle bişeyde en az 3 yıl sonra olur.O zamanda bu günleri hatırlar,orjinal mercekli alırım. :)

Yorum bağlantısı
Volkan Karaosmanoğlu
Şnşallah olurda sende kurtulursun.Bu olay bana ders oldu.Ya hiç hesabda yokken bide eğim sensörü arızalandı.Bidaha böyle işe girişirsem ilk önce buğu olayını test edicem.baktım farda buğu olayı var.Yapmam .Gerçi dediğimi yapmam için önce arabalardan birini değişmem lazımki öyle bişeyde en az 3 yıl sonra olur.O zamanda bu günleri hatırlar,orjinal mercekli alırım. :)

eğim sensörü dediğin otomatik far ayari için mi?

onu nasil monte ettin abi ? ben de istiyorum aslinda onu..bugün arabaya arkaya 3 kişi oturunca farlar biraz havaya bakti da otomatik olarak aşşaği indirmesi güzel olurdu..çok meşakatli işse gerek yok tabi

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Tüh yaa.. duada işe yaramadı desene.. :)

Ama üzüldüm gerçekten... Şnşallah sonumuz hayrolur

Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş
İnşallah olurda sende kurtulursun.Bu olay bana ders oldu.Ya hiç hesabda yokken bide eğim sensörü arızalandı.Bidaha böyle işe girişirsem ilk önce buğu olayını test edicem.baktım farda buğu olayı var.Yapmam .Gerçi dediğimi yapmam için önce arabalardan birini değişmem lazımki öyle bişeyde en az 3 yıl sonra olur.O zamanda bu günleri hatırlar,orjinal mercekli alırım. :)
Buğu olmuyor demiştin en son, gene mi oldu yoksa ?
abi herşeyde bir hayir vardir.dert etmemek lazim...ben bi ara aklimi kaybedecek gibi oldum..aydinlatmasindan vazgeçemeyeceğim bir sistemin bu kadar problem yaratmasi beni strese sokmasi yüzünden ağzimda yara çikti desem bilmem gülermisiniz =)cidden arabadan soğuyor insan lanet olsun diyor ama ben alıştım..artık buhar yapınca gülüp geçiyorum amaan klasik falan diyorum....arabamla barıştım =)eğer bugün yıkama esnasında farın su/nem aldığı yeri doğru tespit ettiysem sorunu çözdüm demektir..bugün silikonladim bantladim vs. bir sürü izolasyon malzemesi ile doldurdum orayı...bakalım ne olacak...çok da ümitlenmedim ama =)
Yavaş yavaş yola geliyosun :D Sabrederek, acele etmeden, kendinizi yormadan çözüme ulaşmayı öğreniceksiniz :D Bazen insan belli bir açının dışına çıkamıyor, düşünemiyor bunun çaresi düşünüp bekleyip başka bir açı yakalamaya çalışmak. Bugün yağışlı hava test sonucu nedir ?
Yorum bağlantısı
Volkan Karaosmanoğlu
Buğu olmuyor demiştin en son, gene mi oldu yoksa ?Yavaş yavaş yola geliyosun :) Sabrederek, acele etmeden, kendinizi yormadan çözüme ulaşmayı öğreniceksiniz :D Bazen insan belli bir açının dışına çıkamıyor, düşünemiyor bunun çaresi düşünüp bekleyip başka bir açı yakalamaya çalışmak. Bugün yağışlı hava test sonucu nedir ?

selçuk abi bugün yağiş sonucunda iki far da buhar yapti..ancak sol far eskiye nispeten daha az yapti ve çabuk yok olma eğiliminde...sağ far ise yine bir yerden su aldiği için bayaği bir buhar yapti..bir ara inip iyice izole edicem...

Yorum bağlantısı
Volkan Karaosmanoğlu

29012009001sk6.jpg

29012009002xd1.jpg

yok ben vazgeçiyorum bu işten....ilkerle konuşup makul bir rakama yapabilirse bir far daha deneriz ya da yeni bir takım far alıp h7 xenonla devam edeceğim.

her yağmur yağdiğinda arabami dişari çikartmaya utanır oldum,dışarı çıkamaz oldum,stres doldum...o yüzden bu işten vazgeçmek en iyisi...

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...