İçeriğe Yönlendir

Seat Leon 2 xenon far buğu problemi

Volkan Karaosmanoğlu

Recommended Posts

Volkan Karaosmanoğlu

http://www.sahibinden.com/a_ledli_far_-_da...;keyword=erdinc

son çare olarak bu arkadaşa başvurdum..ilkerle de bu arkadaşla ilgili konuştuk ve temiz çaliştiğini söylemişti..

yapan arkadaş daha önce bir leonun buhar sorunu ile geldiğini önce %50 başari ile daha sonra ise tamamen başarılı bir şekilde hallettiğini söyledi..

uygun da fiyat verdi...farlarımı açacak,hava kanallarını düzenleyip S tüpler kullanacağini söyledi...%90 garanti veriyorum ama oldu da yine bir buhar sorunu oluşursa yine getirirsin dedi...

baya da bilgili ve ilgili olduğu için kendisine güvendim ve salı günü farları son kez açtırıyorum...bunla da olmazsa kararliyim standart fara döneceğim.

Yorum bağlantısı
Göksel Bahadır

Geçenlerde park etmiş leon gördüm. Farları aşaıdan başlayan yaklaşık %80 i buğuluydu. Farında mercek falanda yoktu. Öğle vakti hava 12 derece idi. Kayserinin havası okadar nemli değildir.

Bence leonların farının tasarımında hata var. Rutubet yapmaya meyilli. :sick::soshelp::)

Kendinizi o kadar kasmayın. :D Debelenmeyin. :D

Yorum bağlantısı
Misafir
(düzenlendi)

Mehmet abi tekrar buhar yaptı.Ama iyi yağmur yağmıştı.Bende gidip yeni far aldım.Demekki iyi dua ademedin :) Şki gündür yağış var sorun yok.

Volkan far eğim sensörü araçlara göre yapılmamış bi cihaz.Normalde vinç yada yatlarda yeryüzüne paraleliği kontrol eden bi cihaz kullanıyorum.Forklfit'lerdede kullandığım bi ürün.montajı kolay sadece aracında yere paralel bi nokta tespit ediceksin.Sıvı temasından uzak bi yer olmalı.Farların kısalarından besleniyor ve aracın yere paraleliği kaçtığında çıkış voltajı değişiyor.Yanlız çıkış voltajı eğimin kaçıklığına göre değişken değil.Misal yere paralelken voltajı 2.5 volt diyelim.Araç %10luk bi sapma yaptığında çıkış voltajı 10 volt oluyorve far kendiliğinden yere iniyor.Aslında normalde olması gereken bildiğin gibi ne kadar eğim okadar voltaj değişimi ama o sistem benim kullandığımda yok.kullanım olarakta cihazı yaklaşık 2007nin nisanından beri kullanıyorum bi sıkıntı çıkarmamıştı taki farlarla uğraşırken elimden düşene kadar.

Selçuk abi ne zaman emin konuşsam muhakkak bi aksilik çıkıyor.

tarihinde Misafir tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Volkan Karaosmanoğlu
(düzenlendi)
Mehmet abi tekrar buhar yaptı.Ama iyi yağmur yağmıştı.Bende gidip yeni far aldım.Demekki iyi dua ademedin :) İki gündür yağış var sorun yok.

Volkan far eğim sensörü araçlara göre yapılmamış bi cihaz.Normalde vinç yada yatlarda yeryüzüne paraleliği kontrol eden bi cihaz kullanıyorum.Forklfit'lerdede kullandığım bi ürün.montajı kolay sadece aracında yere paralel bi nokta tespit ediceksin.Sıvı temasından uzak bi yer olmalı.Farların kısalarından besleniyor ve aracın yere paraleliği kaçtığında çıkış voltajı değişiyor.Yanlız çıkış voltajı eğimin kaçıklığına göre değişken değil.Misal yere paralelken voltajı 2.5 volt diyelim.Araç %10luk bi sapma yaptığında çıkış voltajı 10 volt oluyorve far kendiliğinden yere iniyor.Aslında normalde olması gereken bildiğin gibi ne kadar eğim okadar voltaj değişimi ama o sistem benim kullandığımda yok.kullanım olarakta cihazı yaklaşık 2007nin nisanından beri kullanıyorum bi sıkıntı çıkarmamıştı taki farlarla uğraşırken elimden düşene kadar.

Selçuk abi ne zaman emin konuşsam muhakkak bi aksilik çıkıyor.

servet abi yeni fara merceği transfer ettn mi?

ettikten sonra son durumlar nedir?

bu arada o eğim sensörünü monte etmek kolaymi? arabanin orjinal far yükseklik ayarinin hattı üzerine mi montajı yapılıyor,çalışma prensibini tam anlamadim da

tarihinde wolkanku tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Misafir
(düzenlendi)

Şu an yeni farla geziyorum iki gündür sıkıntım yok iki gündür yağmur çamur eksik olmuyor.inşallah sorun tamam.Far yükseklik ayar düğmenden far motoruna,motorun çalışmasına uygun gerilim gidiyor.Sen yükseklik ayarına müdahale ettiğinde kademeyi kaça aldıysan o ayara uygun voltaj far yükseklik motorunu hareket ettirerek istenilen seviyeye getiriyor.Bendeki sistem far yükseklik ayar potansiyometresine çalışmasını etkilemeyecek şekilde bağlanıyor.Hem manual hemde otomatik yükseklik ayarın oluyor.Şstersen araç farı otomatik olarak indirse bile sen yinede yükseltebilirsin.Yada bir sviç yardımıyla manual-otomatik ayrımı yapabilirsin. Eğim sensörü (tilt sensor)%10'un üzerinde bi eğime ulaşınca çıkış voltajı 2 volttan 10 volta çıkıyor.Yada ters eşik kullanırsan 10 volttan 2 volta iniyor.

Yorum bağlantısı
Volkan Karaosmanoğlu
Şu an yeni farla geziyorum iki gündür sıkıntım yok iki gündür yağmur çamur eksik olmuyor.inşallah sorun tamam.Far yükseklik ayar düğmenden far motoruna,motorun çalışmasına uygun gerilim gidiyor.Sen yükseklik ayarına müdahale ettiğinde kademeyi kaça aldıysan o ayara uygun voltaj far yükseklik motorunu hareket ettirerek istenilen seviyeye getiriyor.Bendeki sistem far yükseklik ayar potansiyometresine çalışmasını etkilemeyecek şekilde bağlanıyor.Hem manual hemde otomatik yükseklik ayarın oluyor.Şstersen araç farı otomatik olarak indirse bile sen yinede yükseltebilirsin.Yada bir sviç yardımıyla manual-otomatik ayrımı yapabilirsin. Eğim sensörü (tilt sensor)%10'un üzerinde bi eğime ulaşınca çıkış voltajı 2 volttan 10 volta çıkıyor.Yada ters eşik kullanırsan 10 volttan 2 volta iniyor.

sevindim abi sorunun hallolmuş olmasına....güle güle kullan farını..fazla da kurcalama artik =) anladik ki fazla kurcalamak başimiza sorun açiyor =)

şu eğim sensörü işini senle bi konuşalım abi =)

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Ya Servet Sen gerçek bir Cevhersin..

Sen tut forklifin denge sensörünü kangoya tak :)

Yorum bağlantısı
Misafir

Teveccühünüz efenim :) Sistemi iyice bi oturtayım tedarikcimin gırtlağına yapışıp fiyatını kırdırıcam.Araçlarımız için uygun fiyata geldimi hepimiz kullanırız.

Yorum bağlantısı
Volkan Karaosmanoğlu

bu arada dün farlarım bu buharı yaptiğinda farkettim ki izole etmeye çaliştiğim soketin olduğu girişi iyi izole edememişim...ve yine oranın hizzasında bir yerlerden su girmiş...o yüzden bu kadar buhar vardi..

Yorum bağlantısı
Volkan Karaosmanoğlu

=)

2 gündür yağmurda çamurda farların arkasındaki uzun reflektörüne denk gelen kapaklar açık şekilde dolaşiyorum..gram buhar yok.. ama bu net bir çözüm değil tabi ki...

Yorum bağlantısı
Volkan Karaosmanoğlu

bugün sahibinden.com da bulduğum bahsettiğim kişiye verdim farlarımı...

inşallah çözüm bulur =)

Yorum bağlantısı
Volkan Karaosmanoğlu
(düzenlendi)

uygulama yapildi...henüz yorum yapmak için çok çok erken..

gördüğüm kadarı ile...far camının tampon içinde kalan şeffaf yerine eşit araliklarla 4 tane delik delinmiş... (buradan toz gireceğine %1500 eminim..montaji yapan arkadaşa söyledim ama birşey olmaz denildi.çok güven veren bir cevap değil benim için)

alltaki tahliyelerin üstünü kapatan beyaz kapağa 4-5 tane delik açilmiş,içeriden ise o tahliyelerin üstüne birşey kapatilmiş ama uçları yarım açık gibi duruyor tam anlayamadim ne olduğunu..

tüm far tekrar açilip çok koyu renk siyah bir yapışkan malzemeyle kapatılmış.. far mastik'i dedi yapan arkadaş..işçiliği çok başarili çok temiz çalişmiş...

bakalım yağmurda çamurda görmek lazım,ancak buhar olursa arka kapakları açarsın dedi yapan arkadaş..e zaten ben de böyle yapip buharsiz şekilde kullaniyordum :good1: benim derdim hiç far kapaği vs. uğraşmadan sorunsuz bir far sahibi olmak...bakalım ön camın altındaki 4 delik işe yarayacak mi.

tarihinde wolkanku tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Hadi hayırlısı....

Serveeet... Seninki ne oldu.. ?

Yorum bağlantısı
(düzenlendi)

Abi ben farı yeniledikten sonra sıkıntı kalmadı.Benim farın ana gövdede kılcal çatlaklar oluşmuş(camın birleşim noktaları).Komple farı yeniledim nema problema :good1:

Volkanın farıda kobaya döndü.gelen giden biyerlerini deliyo :D .Daha o fardan hayır gelmez bana kalırsa. :p

Yorum bağlantısı
Volkan Karaosmanoğlu
Abi ben farı yeniledikten sonra sıkıntı kalmadı.Benim farın ana gövdede kılcal çatlaklar oluşmuş(camın birleşim noktaları).Komple farı yeniledim nema problema :good1:

Volkanın farıda kobaya döndü.gelen giden biyerlerini deliyo :D .Daha o fardan hayır gelmez bana kalırsa. :p

ver coşkuyu servet abi =))

bakalim görecez =)

en kötü ihtimalle yağmurda çamurda kapaklar açık şekilde kullanicam senede 1 farın içini açıp dolan pisliği temizlicem..başka çare yok

Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş
gördüğüm kadarı ile...far camının tampon içinde kalan şeffaf yerine eşit araliklarla 4 tane delik delinmiş... (buradan toz gireceğine %1500 eminim..montaji yapan arkadaşa söyledim ama birşey olmaz denildi.çok güven veren bir cevap değil benim için)

Bunu yapmayı zaten senle konuşmuş ama toz gireceğinden mantıklı bulmamıştık. Ben artık farın içini görmeden bir fikir yürütemiyorum. Bir kullan bakalım belki de tahmin ettiğimiz kadar kötü bir sonuç olmaz.

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Birinizin gözü aydın.. Diğerinize Allah sabır ihsan eylesin.. :good1:

Yorum bağlantısı
Volkan Karaosmanoğlu

bugün yikadim arabayi...sonuç ; değişen hiç bir şey yok...uygulamaya biraz şüpheyle bakmiştim ama bi şans vermek lazim dedim..

arka kapakları açık olarak kullanmak son çarem

Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş

Farlarında yükseklik ayarı nasıl çalışıyor ? Kısa/uzun reflektörlerinin sabit olarak tutunduğu bir frame var mı ? Direkt dış kaba tutturulmamış değil mi ? Bir resim var mı ? Isının dağılımına bu frame engel oluyor olabilir mi , önceden yazdığım mesajda işaretlediğim şekilde ?

Yorum bağlantısı
Sercan Keklik

volkan kardesım o farı en son kım elledıydı erdinçmi nedir aman Allahım ya.. O nasıl bı kasap abi öyle! bence dırek uyarı yap kımse farını marını yollamasın.. %100 garantı eden ısı beceremedıgı gıbı bıde üstüne üstük fara zarar vermiş..

Yorum bağlantısı
Berker Aslan
Farlarında yükseklik ayarı nasıl çalışıyor ? Kısa/uzun reflektörlerinin sabit olarak tutunduğu bir frame var mı ? Direkt dış kaba tutturulmamış değil mi ? Bir resim var mı ? Isının dağılımına bu frame engel oluyor olabilir mi , önceden yazdığım mesajda işaretlediğim şekilde ?

Sanırım bunlar biraz fikir verir ;

post-1260-1233852546_thumb.jpg

post-1260-1233852616_thumb.jpg

Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş

Burada yukarı aşağı oynayan parça hangisi ? Şşaretler misin ?

Yorum bağlantısı
Berker Aslan
Burada yukarı aşağı oynayan parça hangisi ? Şşaretler misin ?

Şşaretlediğim yer komple hareket ediyor.

post-1260-1233865952_thumb.jpg

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...